Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Aπορια για το co2

iovis2g
01-04-10, 17:40
Προσπαθω να δημιουργησω τις καταλληλες συνθηκες για την αναπτυξη των φυτων.Μετα απο πολλες αποτυχιες τωρα ειμαι στην φαση που βαζω co2 στο ενυδρειο μου με μαγια και ζαχαρη,εχω βαλει θρεπτικα συστατικα στις ριζες τους(ειναι κατι σβολοι,μου τους εδωσαν για αυτη την δουλεια) και εχω και καταληλο φωτισμο(ετσι πιστευω).
Η ερωτηση μου ειναι αν βαζοντας σε λειτουργεια την αεραντλια ''διωχνω'' το co2 απο το νερο μου.
Οταν παλι δεν την βαζω τα ψαρια ''λαχανιαζουν'' και ανεβαινουν στην επιφανεια για να αναπνευσουν σημαδι οτι το νερο λογικα ειναι πλουσιο σε co2 και φτωχο σε Ο2.
Να βαζω την αεραντλια ή οχι??

Γιώργος Κ
01-04-10, 17:45
Συνηθως μια πολυ καλη αναταραξη της επιφανειας απο το φιλτρο σου αρκει ... ωστε να μην εχουν προβλημα τα ψαρια σου!

iovis2g
01-04-10, 19:35
Ο αερας ομως μεσα στο ενυδρειο δεν ανανεωνεται γιατι τα καπακια απο πανω ειναι κλειστα,ετσι δεν ειναι?αρα αν δεν μπαινει καινουργιος αερας (που θα μπαινει μεσα απο την τρομπα), το νερο δεν θα μπορει να εχει διαλυμενο μεσα του καθαρο αερα για να αναπνεουν τα ψαρια,ετσι δεν ειναι?
Βασικα ρωταω γιατι μου ειπανε πως αν βαζω την αεραντλια δεν θα μπορω να εχω καλο CO2 στο νερο μου ,ισχυει??

Γιώργος Κ
01-04-10, 20:56
Το ενυδρειο ακομα και με κλειστα τα καπακια επιτρεπει στον αερα να μπαινει και να βγαινει ...

Με το να χρησιμοποιεις αεραντλια στην ουσια ο ατμοσφαιρικος αερας δεν διαχεεται στο νερο τοσο ωστε να εμπλουτισει το νερο σε οξυγονο ... αλλα οταν οι φυσαλιδες φτανουν στην επιφανεια καθως σκανε μεσω της αναταραξης της επιφανειας που γινεται διευκολυνεται η ανταλλαγη αεριων μεταξυ του αερα και του νερου!

Αν βαλεις την εξοδο του φιλτρου σου λιγο πιο κατω απο την επιφανεια του νερου ετσι ωστε να κυματιζει το νερο ... κατι τετοιο δηλαδη:

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-af52-georgaras-planted-6.jpg

Τοτε δε θα εχεις προβλημα οξυγονωσης ;)

iovis2g
02-04-10, 09:03
Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου και τις γνωσεις σου,αν και κατα καιρους ειχα ενυδρειο για σημαντικα χρονικα διαστηματα ξερω πολυ λιγα και βασιζομαι σε σας για να προχωρω σας ενυδρειοφιλος.
Θα δοκιμασω την συμβουλη σου ελπιζω να λυθει το προβλημα!!

christrd
02-04-10, 09:53
φιλε μου καλημερα και εγω την ιδια απορια ειχα ,εκανα αυτο που μου προτινε ο georgarask,τα φυτα πανε πολυ καλυτερα και αναπτυσωνται ποιο γρηγορα.Εκανα και τεστακια οξυγονου και δεν ειδα καμια διαφορα στην μετρηση πρην και μετα, ηταν ακριβως η ιδια.εγω καταλαβα οτι το οξυγονο δεν μου προσφερε τοιποτα παρα μονο αισθιτικους λογους.