Επιστροφή στο Forum : Αυξημένη θερμοκρασία
Γεια σας παιδιά!
Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη θερμοκρασία του ενυδρείου μου, η οποία αισίως έχει φτάσει τους 27 βαθμούς. Ο θερμοστάτης είναι εκτός λειτουργίας, οπότε δεν ευθύνεται αυτός. Το σπίτι μου είναι αρκετά ζεστό ομολογουμένως, αλλά δεν ξέρω αν εξηγεί τόσο ψηλή θερμοκρασία (δηλαδή το καλοκαίρι θα βράζει απ ότι φαίνεται). Σας φαίνεται φυσιολογική αυτή η θερμοκρασία ή μήπως υπερθερμαίνεται κάνας κυκλοφορητής και ζεσταίνει το νερό; Το ενυδρείο είναι 300 μεικτά!
Στο δωματιο ποσο θερμοκρασια εχεις? :confused:
Χριστόφορος Μίχας
28-03-10, 21:56
Ο κυκλοφορητής δεν ζεσταινει το νερό. Αν το έκανε αυτό θα είχε καεί ήδη. Εχεις κοντά στο ενυδρείο αναμμένο καλοριφέρ? Ανοιγε πάντως λίγες ώρες την ημέρα το καπάκι να παίρνει αέρα.
Δεν έχω θερμόμετρο δωματίου, οπότε δεν έχω ιδέα τι θερμοκρασία μπορεί να έχει! Έχω σκοπό να πάρω πάντως για να δω τι παίζει! Καλοριφέρ δεν υπάρχει κοντά στο ενυδρείο, ούτε το χτυπάει καθόλου ο ήλιος...Οπότε εφ όσον δεν φταίει κυκοφορητής, θα φταίει η θερμοκρασία του δωματίου. Θα ανοίγω το καπάκι από δω και μπρος (δεν ήξερα ότι πέφτει έτσι η θερμοκρασία), δυστυχώς η θέρμανση του σπιτιού είναι κεντρική και δεν μπορώ να την ελέγξω! Ευχαριστώ!
Γιαννης Μ5
28-03-10, 22:19
Εισαι σιγουρη οτι το θερμομετρο σου δουλευει σωστα;27 βαθμους και χωρις θερμοστατη ειναι λιγο περιεργο.Για καλο και για κακο δοκιμασε το θερμομετρο καπου αλλου να δεις αν αλλαζει.
Ο κυριότερος λόγος για την αύξηση της θερμοκρασίας σε ένα ενυδρείο είναι ο φωτισμός. Με την προϋπόθεση φυσικά πως ο θερμοστάτης δεν έχει βλάβη.
Πόσα watt έχεις;
Πόσες ώρες δουλεύουν τα φώτα;
Το φωτιστικό είναι κρεμαστό ή βρίσκεται στο καπάκι του ενυδρείου;
Ο θερμοστάτης σου σε τι θερμοκρασία είναι ρυθμισμένος; Δηλαδή ποιά είναι η κανονική θερμοκρασία του ενυδρείου σου;
Πρέπει να ξέρεις ότι όσο μεγαλύτερο όγκο νερου έχει ένα ενυδρείο, τόσο πιο αργές είναι οι μεταβολές της θερμοκρασίας του νερού. Συνεπώς ακόμα και χωρις θερμοστάτη θα χρειαστούν αρκετές μέρες για να πέσει αρκετά η θερμοκρασία.
Ο κυριότερος λόγος για την αύξηση της θερμοκρασίας σε ένα ενυδρείο είναι ο φωτισμός.
;);)
καλο θα ηταν να τεσταρης το θερμομετρο του ενυδρειου
Λοιπόν, από φώτα έχω 4 λάμπες επί 54 watt και φωτισμό 8 ώρες. Το φωτιστικό είναι αυτό που είχε το ενυδρείο της juwel (στο καπάκι). Τον θερμοστάτη τον είχα στους 23 και μετά τον έφτασα στους 18, μέχρι που τον έβγαλα από την πρίζα αφού είδα ότι η θερμοκρασία συνέχιζε να ανεβαίνει. Δεν είχα σκεφτεί το ενδεχόμενο του χαλασμένου θερμόμετρου, αλλά μου φαίνεται πιθανό, καθώς δεν βλέπω υδρατμούς στο καπάκι, όπως έβλεπα παλιότερα που είχα ανεβάσει τη θερμοκρασία στους 28 επίτηδες (λόγω στρωσίματος). ¶υριο θα πάω να πάρω άλλο θερμόμετρο να δω τι παίζει!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.