PDA

Επιστροφή στο Forum : παλης ξεκινημα,νεοι αγωνες!


megle
27-03-10, 11:51
καλημερα σε ολους!:p δεν μας εφτανε το ενα ενυδρειακι που χτιζουμε σιγα σιγα.....η οικογενεια μου αποφασισε να ασχοληθει με τον μαγικο κοσμο του αλατιου.Ωστοσο ειναι λιγο.....ε δεν μπορω θα το πω.....ΑΣΧΕΤΟΙ απο τεχνολογια:D:D(ειναι γαματοι γονεις παρολα αυτα)ετσι βαλαν εμενα να ρωτησω και να μαθω.το μονο που υπαρχει ειναι ενα 50λιτρο ενυδρειο!τιποτα αλλο!θα ηθελα να με ενημερωσετε τι χρειαζετε να παρω για αρχη.καποια λινκ επισης για διαβασμα θα ηταν χρησιμα...γενικα δωστε μας τα φωτα σας!!!!!! ευχαριστω παρα πολυ!

Πάνος
28-03-10, 23:41
καλησπερα. αυτο που προεχει ειναι να αποφασισετε τι θελετε να κανετε.
τα λιτρα ειναι λιγα και τα ψαρακια που μπαινουν ελαχιστα. το να βαλετε μονο βραχο και ενα φιλτρο με βιολογικο υλικο και κανα 2 μικροψαρα ειναι το μονο ευκολο. θα χρειαστειτε ενυδρειο..φιλτρο ..βιολογικο υλικο...θερμοστατη..ρεφρακτομετρο για τη μετρηση της αλατοτητας...αραγωνιτη...λαμπα οτι να΄ναι...ανθρακα...ακομη και το σκιμερ ειναι προαιρετικο. (αν δε το εχετε θα πρεπει να κανετε συχνοτερες μεγαλυτερες αλλαγες νερου αλλα το αλατι κοστιζει). αναλογα αν θελετε να στηριξετε τη βιολογια σε ζωντανο βραχο τοτε χρειαζεται και κυκλοφορητης.
αν ομως θελησετε να κανετε ενα μικρο reef....εκει παμε σε αλλα γουστα...αντιστροφη οσμωση, καταλληλος φωτισμος, σκιμερ, αντιφωσφορος εκτος απο τον ανθρακα, προσθετα στοιχεια (μαγνησιο ασβεστιο κ.τ.λ.) και τα αναλογα τεστ για μετρησεις...ανεμιστηρες για αντιμετωπιση του καυσωνα τοκαλοκαιρι...και συνεχιζεται η λιστα...
δες αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24372 και τα υπολοιπα υπομνηματα...