Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : δεν τον αφηνουν να φαει!

reselie
27-03-10, 11:13
Καλημερα,εχω σε ενα 120λ 1.00*0.30*0.40
1ζευγαρι paradise fish
3 congo tetra
kai 3 χηρες...

Εχω το εξης προβλημα..καθε φορα που ριχνω φαι ορμανε σαν δεμονισμενα τα μικρα...(μιλαμε το ενα πανω στο αλλο) και τα paradise τρομαζουν και δεν μπορουνε να φανε..μολις πανε να φανε κατι τρεχουν τα μικρα και τα εξαφανιζουν ολα!!!....τι να κανω? :smt120

platy
27-03-10, 11:16
φροντισε ετσι ωστε στην μια γωνια που θα ταιζεις τα τετρα και τρεχουν να φανε γρηγορα να ριχνεις και απο την αλλη μερια φαι για να τρωνε και τα παρανταις ..αλλιως βρες ενα τροπο να τα απομονωνεις την ωρα του ταισματος

reselie
27-03-10, 11:19
Οκ θα φροντισω να τα ταιζω τοτε οταν καθονται κατω απο τα επιφανειας μονα τους..ελπιζω να μην ορμανε και τοτε τα μικρα ! ελεος..μονο εξω απο το ενυδρειο δεν φευγουν πετωντας!

platy
27-03-10, 11:24
η μονη λυση ειναι να βγαλεις τα τετρα (καθοτι θελουν και κοπαδακι πανω απο 5 ατομα και αν τα αυξησεις το πιθανοτερο ειναι τα παρανταις να μην τρεφονται)και να βαλλεις ψαρακια που δεν θα ειναι τοσο νευρικα..

reselie
27-03-10, 11:31
Kαταλαβα! Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση φιλε μου!:smt052

Dimis
27-03-10, 12:26
Τα κονγκο τετρα ειναι αξιαγαπητα αλλα και πολυ λαιμαργα ψαρακια.
Η καλυτερη λυση ειναι να τα κανεις 6 (3 αρσ-3 θηλ.) και να βγαλεις τις χηρες.
Για το θεμα τις τροφης δεν ειναι δυσκολο,ταιζεις τυτοχρονα σε 3 διαφορετικα σημεια οποτε βρισκουν ολοι τροφη.
Εξαλλου αν μεγαλωσουν λιγακι ακομα τα paradise και προσαρμοστουν καλυτερα στον χωρο δεν μπορει κανεις να τους κλεψει την τροφη,ειναι αρκετα "τσαμπουκαδες"...
Επισης αν θελεις τον πληθυσμο που ανεφερα παραπανω φροντισε το ph σου να μην ξεπερναει το 7 ή τουλαχιστον να ειναι ισο με αυτο (χρηση τυρφης στο φιλτρο).