PDA

Επιστροφή στο Forum : αναγνωριση φυτων

gemen
26-03-10, 22:19
μολις μου εφεραν 2 φυτα.δεν γνωριζω την ονομασια τους.τα καθαρισα απο τα γλαστρακια και τα φυτεψα αμεσως.σας ανεβαζω μερικες φωτο να μου πειτε τι ειδος ειναι το καθενα.θελω να σας ρωτησω εαν ειναι ευκολα φυτα και εαν θελουν ιδιαιτερη μεταχιρηση.ειναι σε ενυδρειο με ζωοτοκα ψαρια.
ευχαριστω εκ των προτερων για της απαντησεις σας.

Raven
26-03-10, 22:47
Το 1ο ειναι δρακαινα και δεν ειναι υδροβιο αλλα υδροφιλο , βγαλτο και φυτεψε το σε γλαστρα.
Το 2ο ειναι Bacopa caroliniana. Ευκολο φυτο και κανει για το ενυδρειο σου.

gemen
26-03-10, 23:01
Το 1ο ειναι δρακαινα και δεν ειναι υδροβιο αλλα υδροφιλο , βγαλτο και φυτεψε το σε γλαστρα

να βγη απο το ενυδρειο εννοεις?αυτος που μου το εφερε το πηρε απο μαγαζη με ενυδρεια που το ειχε μεσα στο νερο.δεν κανει για το ενυδρειο?η να μπει σε γλαστρακι και να μπει παλη στο ενυδρειο? συγνωμη εαν σε κουραζω αλλα δεν γνωριζω απο φυτα.

platy
26-03-10, 23:03
να βγει απο το ενυδρειο και να μπει σε γλαστρακι με χωμα και να διακοσμησει καποια γωνια του σπιτιου σου..αυτα τα φυτα (υδροφυλλα )δεν κανουν γαι ενυδρειο..σαπιζουν οταν βρισκονται βυθισμενα πληρως

halvas69
26-03-10, 23:05
Δεν είναι για ενυδρεία η δράκαινα, θα την βρεις σε κάποια μαγαζιά αλλά κακώς την πουλάνε σαν υδρόβιο φυτό.
Να την βάλεις σε γλάστρα στο μπαλκόνι και θα την έχεις χρόνια, αλλίως στο ενυδρείο θα σαπίσει.