Επιστροφή στο Forum : Την βοηθεια σας σε Aquascape
μετα την παρουσιαση της κατασκευης του ενυδρειο εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=35272
ηρθε η στιγμη του στησιματος....εδω μπορω να πω οτι δυσκολευομαι,το εχω χαλαση πανω απο δεκα φορες μεχρι τωρα:(:mad::(
προσπαθω να στησω πετρες ξυλα και να αρχισω το φυτεμα
εβαλα 3 κομματια anubia στα ξυλα...
θελω να βαλω moss,βελισνερια,εχινοδορος νομιζο λεγεται και κανενα αλλο ειδος anubia και οτι αλλο ευκολο φυτο εχει.
29473
29474
29475
29476
δεκτες ολες η παρατηρησεις(γνωμες)....:smt052
πολυ ομορφο το στησιμο... περιμενουμε κι άλλες φωτο με τα υπολοιπα φυτα!!
Η ριζα ειναι φοβερη!και οι πετρες επισης!!
Ομορφο στησιμο και θα γινει ομορφοτερο αν εβαζες περιμετρικα απο το φιλτρο ενα τειχος με βαλισνεριες ωστε να το κρυψεις και να επιανες πανω στις τρυπες των πετρων μερικες μικροσωμες ανουμπιες και μερικα μικροσορουμ.
Μος δεν θα εβαζα,θα το αφηνα ετσι οπως σου ειπα με μερικες πινελιες πρασινου μονο για να μην χασει τον χαρακτηρα που εχει ηδη και ειναι υπεροχος.
ευχαριστω ρε παιδια γιατι εχω πελαγωση...
δεν μπορω να καταληξω καπου.
οσο για τα φυτα ειναι το δευτερο acuascape που θα γινει...
δηλαδη προσπαθω να στυσω της πετρες και τα ξυλα πρωτα και μετα να βαλω φυτα...
αν ειναι ευκολο και αλλες γνωμες:smt052
ωραιο εγω θα εβγαζα την πετρα που εχεις μπροστα ωστε να γινει ενα μισο φεγγαρο απο αμμο και θα την εβαζα πανω στις αλλες κεντρο-δεξια η ριζα ειναι φοβερη!!!!!
πολυ ομορφο! :p και προτωτυπο.
γενικοτερα διαφωνω με τη χρηση 2 διαφορετικων πετρωματων (εχεις βοτσαλο και λαβα) αλλα ετσι οπως τα εχεις τοποθετησει φαινεται να περνας απο μια ζωνη π.χ.οχθης ποταμου σε μια παρακτια ζωνη....κανεις εναν σαφη διαχωρισμο οτι δεν προκειται για τον ιδιο βιοτοπο αλλα 2 διαφορετικους. γιαυτο το λογο και δε θα εβαζα αριστερα κανενα φυτο για να κρατησω το διαχωρισμο αυτο. μονο στο δεξι "συγκροτημα".
τι ψαρια θα βαλεις??
Χριστόφορος Μίχας
24-03-10, 21:49
Συμφωνώ και εγώ με τον διαχωρισμό. Πίσω δεξιά μπορούν να μπούν βαλισνέριες, στη ρίζα να δεθεί και κανά μικροσόρουμ και χαμηλά στο χαλικι γύρω από τη ρίζα, μικρά φυτά τύπου ελεόχαρις παρβούλα, ή εχινόδωροι τενέλους.
Τώρα στην αριστερή πλευρά για να μην φαίνεται τόσο διαφορετική, ίσως να μπορούσε πάνω στις πέτρες να δεθεί λίγη τζάβα μος. Το στήσιμο στις πέτρες είναι πολύ ωραίο. Μοιάζει φυσικό !!!
Πιστευω οτι αν και ομορφο στο ματι, τωρα που δεν εχουν μπει ακομα τα φυτα, αργοτερα οι πετρες απο την μια και τα ξυλα απο την αλλη, θα δειχνουν εκτος τοπου εντελως.Οταν εχουμε 2 εντελως διαφορετικης υφης υλικα, καλο ειναι να τα συνδυαζουμε και οχι να τα χωριζουμε γιατι τοτε το στησιμο διαχωριζεται σε 2 διαφορετικα ενυδρεια.
Στην θεση σου και στον περιορισμο των 90 λιτρων, θα εκανα στησιμο "πυραμιδας". Δηλαδη θα εβαζα τις πετρες πρωτα κοντα στα 1/4-3/4 και θα εμπλεκα πανω τους τα ξυλα. Ας εφταναν τα κλαδια μεχρι την επιφανεια..με λιγη moss πανω-πανω και ανουμπιες μεσα στο συμπλεγμα θα εδειξνε πιστευω τελειο. Πισω απο αυτη τη πυραμιδα θα αφηνα χωρο και θα εβαζα μια κουρτινα απο βαλισνεριες, ή καποιο αλλο ψηλο φυτο οπως πχ μια Nymphaea rubra.
Δεξια κι αριστερα μικροσωμα ευκολα επισης φυτα και μπροστα ενα ευκολο γρασιδι.
Νομιζω οτι το αποτελεσμα αυτο θα ηταν πολυ φυσικο και εντυπωσιακο ταυτοχρονα. Ασχετα ομως απο το τι λεμε εμεις, τον τελικο λογο τον εχεις εσυ, σε συνδυασμο με το τι θες να κανεις και τι ζωντανα θα φιλοξενησει το ενυδρειο ;)
σας ευχαριστω ολους...η γνωμη σας μου ειναι πολυτιμη:smt052:smt041:smt052
ισως να ειναι αυτο που δεν μου καθετε καλα στο ματι(η χρηση διαφορετικων υλικων)...:(
ενα αλλο λαθος ειναι που προσπαθω να γινει ομορφο με της πετρες και τα ξυλα χωρις να υπολογιζω τα φυτα...δεν ξερω εχω μπερδευτη.
οσο για τα ψαρια για γκαπαγκια λεω...αλλα και εδω θα δω τον οκτωμβριο θα βαλω ψαρια...θελω το Acuascape να μου αρεσει πρωτα μετα ειναι δυσκολο να γινουν αλλαγες
το ενυδριο ειναι 600 λιτρα...λαθος μου που δεν το αναφερα και απλα εβαλα ενα λινκ απο την κατασκευη του.
ισως θα μπορουσες να ελαφρυνεις την αποκει γωνια απο τις τοσες πετρες με προυποθεση να μπουν εκει τα περισσοτερα φυτα...(ανετα ακολουθεις το μοτιβο των νησιων πετρες αριστερα ριζες δεξια) αλλιως φροντιζεις ωστε και τα 2 υλικα να βρισκονται και στις δυο μεριες
πρωτου το χαλασεις προσθεσε καποιες απο τις πετρες που εχεις στο κατω μερος των ριζων και ενδιαμεσα στις δυο ντανες καποιες χωμενες μεσα στην αμμο διασπαρτες οχι σε ευθεια και ριξε μια ματια παλι
λεω μηπως
ευχαριστω για της ιδεες....σημερα θα ξανα δοκιμασω.
αν καταλαβα καλα ειναι δυσκολο να μπουν δυο διαφορετικα υλικα.:confused:
θα κανω της αλλαγες και θα ανεβασω φωτο...
συνεχεια του project...:smt020
σημερα αναγκαστηκα να βαλω τα χρυσοψαρα στο ενυδρειο,γιατι πηρα φυτα πολλα και επρεπε καπου να τα βαλω με τα γλαστρακια και ετσι μπηκαν στο παλιο...:smt084
πηρα και το βιολογικο υλικο που ειχα εδω και δυο χρονια μεσα στο αλλο και ειναι περιπου 2 λιτρα substrat pro καπως ετσι λεγετε και το εβαλα στο σαμπ.
εκανα και καπιες αλλαγες δειτε παρακατω και πειτε μου την γνωμη σας...:smt052
29660
29661
29662
29663
29664
29665
29666
29667
τα φυτα δεν ξερω τη ειναι αν ξερει καποιος ας πει...
με επιασε μια τρελα και πηρα οτι βρηκα(δεν εχει και πολλα φυτα στην πολη)
τον ειχα πει να φερει τζαβα και δεν εφερε.
για πειτε καμια γνωμη...:smt041
τα φυτα σου 4η, 7η φωτο και το "γρασιδακι" στη περιοχη με τις πετρες ειναι υδροφιλα και οχι υδροβια οποτε και ακαταλληλα για ενυδρεια. θα σου χαλασουν και θα σηκωσουν αμμωνια...βαλε μια αγγελια για κλαδεματα ;)
...δεν είμαι και ο ειδικός στο aquascape, μπορώ όμως να πω ότι τα υλικά που χρησιμοποιείς ειναι φανταστικα.
τελικα εκανα κατι αλλο,μου αρεσε...:)
η δρακενα με το ενα κοκκινο φυτο εφυγαν,εμεινε ενα κοκκινο και η τζαπονικα οπου θα φυγουν και αυτα.:smt084
29722
29723
29730
29724
29725
29726
29727
29728
εδω προσθεσα ενα κοματι ξυλου για κορυφη...
29729
συγχαρητήρια φίλε μου... αξιολογότατο.... μπράβο και πάλι
αξιζε η αλλαγη οι πετρες σου δενουν πολυ καλυτερα με τα μοπανια
και δειχνη πιο φυσικο
καλη συνεχεια
στο τελος θα με βρισετε...:rolleyes:
αλλαξα το σκηνικο παλι,μερικες φωτο παρακατω...:grin:
30161
30162
30163
30164
30165
30166
30167
Πειτε καμια γνωμη...:smt052
java εδω στη Σερρες δεν μπορω να βρω,αν υπαρχη κανενα κλαδεματακι να μου στειλετε...:(
δεδομενου οτι εχεις να κανεις με ενα τοσο μεγαλο ενυδρειο το ακουασκειπ δεν ειναι και τοσο ευκολο..το εκανες πολυ ωραιο..πιστευω πως θα ηταν εδειχνε λιγο καλυτερα αν βολευες και την δεξια μεγαλη ριζα στο αριστερο μερος και αφηνες στο δεξιο μερος μονο ενα μικρο κομματακι ριζας ..(περιεργο αλλα ετσι το φανταζομαι)...τι κατοικους εχει θα εχει??
ευχαριστω...ξερω ειναι δυσκολο το aquascape,θα το καταφερω με την βοηθεια σας που θα παει.:smt052
λεμε να βαλουμε γκαμπι και οτι αλλο παει μαζι,τωρα εχει δυο χρυσοψαρα.
πολυ καλο... μπραβο...
καλα που τα βρισκετε ολοι τοσο ωραια ξυλα??:smt041:smt041
το ακουασκειπ δεν θα μου εκανε για γκαπυ..(θα με ξενερωνε μαλλον) εκτος αν τα θελεις εσεις..φυσικα στο χερι σου ειναι αν θες να βαλλεις αλλα ψαρια να προσπαθησεις να αγορασεις καποια οσμωση (αναλογα και το οικονομικο σου) ενα μεγαλο κοπαδι cardinal tetra θα εδειχνε ωραια αλλιως για ψαρια κρυου νερου σε κοπαδι εχε υποψη σου τα white cloud minnow
δεν εχω προβλημα με τα ψαρακια,ολα μου αρεσουν...οσμοσι ειναι στο προγραμα να παρω,πρωτα θελω κοντρολερ θερμοκρασιας και ph κοντρολερ με co2 μπουκαλα...:D
απλα λεω να το ξεκινησω με μικρα ψαρακια να κοπαδιαζουν για να το χαρω,μετα βλεπουμε οταν θα ειμαι πλειρες απο εξοπλισμο.:cool:
αυτο σου λεω...για κοπαδοψαρα δες cardinal tetra,neon tetra,black neon tetra,harlequin rasbora (τα harlequin ειναι απο τα αγαπημενα μου) τα white cloud minnow π σ ειπα το co2 τι το θες .? θα το κανεις φυτεμενο?
ναι φυτεμενο με ευκολα οσο γινεται φυτα...
τα harlequin rasbora ειναι η αρλεκινη???
ναι .οι αρλεκινοι ,αν ειναι ευκολα τα φυτα δεν ξερω αν θα χρειαστεις μπουκαλα περα απο τον φωτισμο και τα λιπασματα..
Εγω τωρα τι να πω, εκτος απο ΜΠΡΑΒΟ ! :smt041 Η τριτη φωτογραφια ειναι η αγαπημενη μου. Εκανες ακριβως αυτο που ειχα στο μυαλο μου. Εμπλεξες πετρες και ριζες τελεια. Τωρα θες φυτα.. κι αλλα φυτα (ευκολα).
ευχαριστω για τα καλα σας λογια...:smt052
για τα φυτα εδω Σερρες ειναι ενα θεμα(δεν εχει και πολλα ειδη φυτων).
εχω την εντυπωση, οτι φτανω στο τελικο αποτελεσμα:p
τζαβα εδω στη σερρες δεν λενε να φερουν:smt084
ειχα και καπια προβληματα με καφε αλγη,αλλα τωρα ειναι σε καλο δρομο...
32301
32300
32299
32298
Γιαννης Μ5
19-06-10, 10:30
Φιλε μου πολυ ωραιο ενυδρειο,και 600 λιτρα......Μπραβο σου :smt041:smt041:smt041
σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια...
αν και αλλαξε το Aquascape πολλες φορες(δειτε απο την αρχη του ποστ)βρεισκετε σε καλο δρομο θελω να πιστευω...
πειτε και αλλη την γνωμη σας.:smt052
παιδια μια ερωτηση να κανω...μην με παρετε με της πετρες:smt052
ινδιανακια-τιγρακια και ζεβρακια πανε μαζι???:confused::confused::confused:
για πειτε την γνωμη σας...
-------------------------
κανεις ρε παιδια δεν ξερει???
Τιγρακια και ζεβρακια ναι (και τα δυο απο πανομοια νερα της Ασιας), ινδιανακια οχι (Ν. Αμερικη).
ευχαριστω πολλυ...
οποτε κραταμε τα ζεβρακια και τα τιγρακια...τι αλλο 8α μπορουσα να βαλω μαζι με αυτα???
Επειδη το ενυδρειο ειναι ικανοποιητικου μεγεθους, προσφερεται για αρκετους διαφορετικους συνδυασμους. Εχεις πει πιο πανω οτι σκεφτεσαι να βαλεις οσμοση και διοξειδιο. Δεν ειναι απαραιτητα εκτος αν σκεφτεσαι να βαλεις φυτα αυξημενων απαιτησεων (για διοξ) και ψαρια που απαιτουν μαλακο νερο (για οσμωση). Η επιλογη των κατοικων θα σε καθοδηγησει - εγω θα πηγαινα σε κατι βιοτοπικο (Ασιας - Δυτικης Αφρικης χωρις οσμ και διοξ, Ν Αμερικης με οσμ και διοξ).
να πω την αληθεια κλεψαν την παραστασει τα τιγρακια...τα ειδα στο petshop.
πολυ κινητικα και ειχαν ενα μπλε χρωμα(ομορφα)...
πολυ κινητικα και ειχαν ενα μπλε χρωμα(ομορφα)...:confused::confused:..βγηκαν και σε μπλε??
στο petshop φαινοταν μπλε ισως να φταιει ο φωτισμος εχουν πορτοκαλι πτερυγια εχουν παντως περιεργο χρωμα
αν δε βγηκε ενα νεο χρωμα τοτε μαλλον μιλας για τα "πρασινα" http://www.liveaquaria.com/images/categories/product/p-89753-Green-Tiger.jpg
ο φωτισμος ισως να ξεγελα και να παραπεμπει σε μπλε.. http://featherfrost.files.wordpress.com/2009/10/green-tiger-barb-juga.jpg
αυτα ακριβως ειναι
-------------------------
μαζι με τα τιγρακια και τα ζεβρακια πια αλλα ψαρια μπορω να βαλω??
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.