Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Blue Tiger-Blue pearl πρωτες φωτος !!!

Raven
18-03-10, 19:53
Ηρθαν απο Ελβετια πριν λιγες ωρες. Ολες σωες και δραστηριες. Η 1η εντυπωση ειναι οτι προκειται για κορυφαιας ποιοτητας ζωντανα !!

Οι blue pearl ειναι ακομα αχρωμες οπως γινεται με πολλες γαριδες κατα τη μεταφορα, αλλα στις επομενες μερες σιγουρα θα βγαλουν εκεινο το φοβερο γαλαζιο του παγου.
Οι Blue Tiger ειναι 1-1,5 εκ , μικρουλες ακομα αλλα ηδη απο την σακουλα εδειξαν οτι ειναι πολυ μπλε με κιτρινα ματια = αριστης ποιοτητας και κορυφαιου grade. Καταγονται μαλιστα απο γενια πρωταθλητων του Garnellen Championat !

Oι blue tiger....
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-dsc_0007.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-dsc_0075.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-dsc_0030-1.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-dsc_0018-1.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-dsc_0079.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-dsc_0049.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-dsc_0027.jpg

Kαι οι blue pearl

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-dsc_0083-1.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-dsc_0112.jpg

theodor72
18-03-10, 19:57
Τι να πω Αλεξανδρε, κάθε νέο σου θέμα είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Να πανε όλα καλά με τις γαριδούλες σου.

Αν έχουν και λογαριασμούς στην Ελβετία, στείλε και από δω μερικές! :D

akis7
18-03-10, 19:57
απιστευτα ομορφες οι πρωτες γαριδουλες!!!!!!!

Γιώργος Κ
18-03-10, 20:02
:smt041:smt041 Ηρθαααααααννννν!!!!
Πανεμορφες Αλεξ!!!
Να σου ζησουν ... :p:p:p

AQUA PURA
18-03-10, 20:08
Καλώς τις δέχτηκες ¶λεξ :smt041:smt041:smt041
Το έπαθα το εγκεφαλικό ...:p είναι τέλειες..πανέμορφες ;) φτου φτου...:).

andrikos
18-03-10, 20:10
Δεν βρίσκω λόγια...υπέροχες στιγμές, φανταστικές φωτογραφίες

rottbea
18-03-10, 20:12
Να σου ζησουν φιλε:smt041.
Ειναι πανεμορφα ζωντανα:smt120:smt120:smt120:smt120

prospathw
18-03-10, 20:25
πανεμορφες Αλεξανδρε!!!αντε και καλες αναπαραγωγες!!!!:)

Dimis
18-03-10, 20:30
Εχεις καταντησει αηδια πια!
Η προκληση εχει και τα ορια της...:mad:

Celda
18-03-10, 20:30
Φοβερές...

παρατήρησες να εχουν καμία ιδιοτροπια? στην τροφη πχ....:rolleyes:

Raven
18-03-10, 20:52
Σας ευχαριστω παιδια ! μακαρι να πανε ολα καλα γιατι εδωσα εναν "σκασμο" λεφτα :smt120

Celda, πεσανε με τα μουτρα στο φαι. Μου εβαλε ο εκτροφεας ενα σακκουλακι τροφη αλλα τελικα παρατηρησα οτι οι περισσοτερες προτιμουν την shirakura που τους εριξα.

prospathw
18-03-10, 20:59
ποσο πηγε αν επιτρεπεται??

psyroukis
18-03-10, 21:01
Τι θα γίνει ρε συ Raven με σένα, έχουμε χάσει τον ύπνο μας.:smt120
Πέφτουμε για ύπνο και όλο σκεφτόμαστε αυτά μου μας δείχνεις κάθε μέρα.
Αλήθεια πως ήρθαν από Ελβετία οι γαριδούλες?

Raven
18-03-10, 21:20
Τις εφερε η μητερα μου σημερα.
Ειχα ερθει σε επαφη με τον εκτροφεα στη Ζυριχη και ηθελα άλλα 2 ειδη...τις Indian stripes και Caridina fernandoi αλλα δυστυχως δεν ειχε διαθεσιμες αυτη τη στιγμη και ετσι η ευκαιρια χαθηκε :(

Apollwnas
18-03-10, 21:34
Μεγεια τις γαριδες Αλεξανδρε ειναι πανεμορφες!!!!!!!!!!!:D

Πάνος
18-03-10, 22:29
:smt041:smt041:smt041

Τσιόνογλου Σταύρος
18-03-10, 22:32
ποσο πηγε αν επιτρεπεται??

Καλορίζικες και σιδερένιες Αλέξανδρε ,απαντησούλα στο παραπάνω ερώτημα θα πάρουμε;:D

thanasis76
18-03-10, 22:45
φιλε ειναι πανεμορφες...
να τις χαιρεσαι και να ειναι γερες ....
πολλα μπραβο για την τοσο καλη εισαγωγη....
οσο για τα λεφτα, μερικες φορες αξιζουν....:D:D

Liz@
18-03-10, 22:50
πολυ ομορφες!! τις εχεις μαζι με ποιο αλλο ειδος? red cherry και bee?

Raven
18-03-10, 23:25
Eυχαριστω για τις ευχες , χρειαζονται παντα οταν εχεις να κανεις με τοσο απαιτητικα και ευαισθητα ειδη !
Η τιμη ειναι πικρα !! ειχα κανονισει με τον breeder 12 blue tiger με τιμη στα 14 ευρω η μια. Ομως την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη δεν ειχε διαθεσιμες και εφερε στο ραντεβου με την μητερα μου, αυτες τις blue tiger απο αλλον breeder και φιλο του ,οι οποιες ειναι ομως πολυ υψηλοτερης ποιοτητας.Η τιμη αλλαξε λοιπον επιτοπου χωρις προειδοποιηση και ζητουσε 18 ευρω τα οποια και πηρε γιατι αυτοι εκει πανω ειναι καρουμπαλα και δεν παιρνουν απο παζαρια.:smt084

Οι blue pearl εκαναν 100ευρω η 20αδα.

Τσιόνογλου Σταύρος
18-03-10, 23:29
¶ουτς:smt089

platy
18-03-10, 23:32
συγχαρητηρια για το αποκτημα αλεξ..ειμαι σιγουρος οτι θα σε αποζημιωσουν τα χρωματα τους ..τωρα να ευχηθουμε καλες αναπαραγωγες (για να παρουμε και μεις..χαχα)

prospathw
18-03-10, 23:35
316 ευρώ:smt120:smt120
Πρέπει να σου αρέσουν πολύ οι γαρίδες Αλεξάνδρε!!! :smt120πάντως μπράβο που κανείς ότι μπορείς και κρατάς αυτα τα τόσο όμορφα πλάσματα σε τόσο καλές συνθήκες!!!είναι πολύ τυχερές!!!:smt052:smt041πάντως εγώ...:smt120:D

Raven
18-03-10, 23:40
Σταυρο , αουτς ...οπως το ειπες.Αλλα σκεψου οτι υπαρχουν blue tiger και με 6 και με 7 ευρω. Βγαζουν ομως ξανθα, καφε και αχρωμα ατομα και ειναι χαμηλης ποιοτητας. Ειναι απο τα πιο ακριβα και δυσευρετα ειδη, οποτε αφου μια φορα τις εφερα, ας ειναι και κορυφαιες ποιοτικα. Ας δωσουν απογονους και ....χαλαλι τους.

Platy, σε ευχαριστω ! Δεν ειναι ομως τοσο απλα τα πραγματα με αυτο το ειδος. Οσο ανεβαινουν τα grades τοσο πιο δυσκολες και ευαισθητες γινονται ! Θα μετακομισουν λοιπον συντομα σε νεο 200αρι που θα στηθει για την αναπαραγωγη τους. Υβριδιζουν και με τις CRS ,bee οποτε θα μετακομισουν συντομα.

platy
18-03-10, 23:43
θα μου εκανε εντυπωση αν εβλεπα υβριδιο blue tiger k bee .δεν μπορω να φανταστω το χρωματισμο ...και παλι μπραβο αφου αφιερωνεις (species tank να φανταστω ) για τις γαριδουλες...

Τσιόνογλου Σταύρος
18-03-10, 23:47
Έτσι είναι παιδια τα γούστα πληρώνονται ,όταν θες κάτι πολύ ,και το βρίσκεις οτι και να γίνει, και το πλερώνεις αλλιώς περιμένεις στη σειρά και λες οταν θα κλπ.

Dimis
18-03-10, 23:50
Το νεο ενυδρειο που θα παραλαβεις για αυτες ειναι Αλεξ?

Raven
18-03-10, 23:54
Ναι Δημητρη ! εκει μεσα με καθαρη οσμωση και χαμηλο ΡΗ θα ειναι τα καμαρια μου ;)

prospathw
18-03-10, 23:58
βιοτοπικό να φανταστώ εεε???:)

Raven
19-03-10, 00:02
Φυσικα !

Μου αρεσει που για τις blue pearl δεν ειπε κανεις τιποτα. Κριμα , μπορει να μην ειναι τοσο εντυπωσιακες οσο οι BT αλλα ειναι τοσο ομορφες, ευκολες και προσαρμοστικες που αξιζουν πραγματικα να τις εχει κανεις.

kifinas
19-03-10, 00:03
Απλα κορυφεες.
Να σου ζησουν πρωτα απ'ολα, και μετα καλες αναπαραγωγες φιλε μου.

Raven
19-03-10, 00:04
Ευχαριστω Χρηστο ! κατι σου ειχα υποσχεθει, εχεις πμ ;)

ispyii
19-03-10, 00:11
Τα καλύτερα ....ήρθαν!!!

Μπράβο Αλέξανδρε!

Δε σου εύχομαι τίποτα ομως!
Η επιτυχία είναι δεδομένη στη διατήρηση και πολλαπλασιασμό του είδους και είμαι σίγουρος!

Raven
19-03-10, 00:17
Να σαι καλα Σπυρο. Μακαρι να ειχα την σιγουρια σου..:rolleyes:

markos6888
19-03-10, 00:45
Παρα πολυ ομορφες... Ακριβες αλλα αξιοζηλευτες....
Υπαρχει ιστοσελιδα απο εκει που τις παράγγειλες??

Alex_Salonica
19-03-10, 00:58
Ω! Αλέξανδρε μας πρόλαβες τελικά. Το grade φαίνεται πολύ καλό και τα 18¤ των bt δεν είναι υπερβολή. Σου εύχομαι να σου ζήσουν πρώτα απόλα και καλές αναπαραγωγές με το καλό.
Περιμένουμε update για το καινούριο γαριδοενυδρείο που θα τους στήσεις.

kalomoiris
19-03-10, 09:30
καλημερα να σου ζησουν και καλες αναπαραγωγες και σιγουρα θα ειναι οι πιο τυχερες γαριδες στα χερια σου!!!!

κανονισε σε περιμενω καστορια

petros
19-03-10, 11:51
Καλοριζικες και καλους απογονους....

drak7family
19-03-10, 13:01
φανταστικες ειναι!
αλλα και λιγο τσουχτερες οι τιμουλες!!!

alex
19-03-10, 13:16
εξαιρετικες...!!
αντε να αρχισουμε να βλεπουμε και κατι αλλο εκτος απο red cherry & amano..
ερωτηση...το 200λιτρο που θα το βαλεις ρε ανθρωπα? οπως το πας θα τα βαζεις το ενα πανω στο αλλο σε λιγο..:grin::grin:

πωπω φανταζομαι τη στιγμη που θα δεις μικρα γαριδακια απο αυτες τις κουκλες...δεν ξερω αν θα μπορουσα να αντεξω τοση χαρα..!!:smt041:smt041

Υ.Γ. βγαλε καλες φωτο να δουμε λεπτομερειες..

Μίμης
19-03-10, 14:16
παρα πολυ ωραιες και πολυ ωραιο και εντονο το χρωμα..:)
στις blue pearl ειναι και αυτες πολυ ωραιες και για την τιμη του ιδιος συμφερουσες...δεν ειναι τοσο εντονο το χρωμα αλλα ειμαι σιγουρος οπως λες πως μεσα σε λιγες μερες οταν δεν ειναι στρεσαρισμενες και συνιθησουν το περιβαλλον θα δειξουν τα πραγματικα τους χρωματα και θα ειναι εξίσου ωραιες.
ολοι περιμενουμε πολλες αναπαραγωγες για να μπορεις να μας πουλας μετα να εχουμε και εμεις τετοια κοσμηματα στα ενυδρεια μας.μπραβο;)

Raven
19-03-10, 16:41
Παρα πολυ ομορφες... Ακριβες αλλα αξιοζηλευτες....
Υπαρχει ιστοσελιδα απο εκει που τις παράγγειλες??
Δεν τις παρηγγειλα, πηγε η μανα μου και τις εφερε. Απο χομπιστα που κανει αναπαραγωγες ειναι.
Ω! Αλέξανδρε μας πρόλαβες τελικά. Το grade φαίνεται πολύ καλό και τα 18¤ των bt δεν είναι υπερβολή. Σου εύχομαι να σου ζήσουν πρώτα απόλα και καλές αναπαραγωγές με το καλό.
Περιμένουμε update για το καινούριο γαριδοενυδρείο που θα τους στήσεις. Τα 18 ευρω δεν ηταν κι αυτο που λεμε "ευκαιρια' αλλα τελος παντων, για deep blue/yellow eyes λογικη τιμη ειναι.

καλημερα να σου ζησουν και καλες αναπαραγωγες και σιγουρα θα ειναι οι πιο τυχερες γαριδες στα χερια σου!!!!

κανονισε σε περιμενω καστορια
Ευχαριστω Ευγενιε ! θα ερθω να σε επισκευτω !:smt052

εξαιρετικες...!!
αντε να αρχισουμε να βλεπουμε και κατι αλλο εκτος απο red cherry & amano..
ερωτηση...το 200λιτρο που θα το βαλεις ρε ανθρωπα? οπως το πας θα τα βαζεις το ενα πανω στο αλλο σε λιγο..:grin::grin:

πωπω φανταζομαι τη στιγμη που θα δεις μικρα γαριδακια απο αυτες τις κουκλες...δεν ξερω αν θα μπορουσα να αντεξω τοση χαρα..!!:smt041:smt041

Υ.Γ. βγαλε καλες φωτο να δουμε λεπτομερειες..
Ευχαριστω Alex. πιο πολλη λεπτομερεια απο γαριδα 1εκ. για να δεις θα πρεπει να αγορασω μικροσκοπιο :D

παρα πολυ ωραιες και πολυ ωραιο και εντονο το χρωμα..:)
στις blue pearl ειναι και αυτες πολυ ωραιες και για την τιμη του ιδιος συμφερουσες...δεν ειναι τοσο εντονο το χρωμα αλλα ειμαι σιγουρος οπως λες πως μεσα σε λιγες μερες οταν δεν ειναι στρεσαρισμενες και συνιθησουν το περιβαλλον θα δειξουν τα πραγματικα τους χρωματα και θα ειναι εξίσου ωραιες.
ολοι περιμενουμε πολλες αναπαραγωγες για να μπορεις να μας πουλας μετα να εχουμε και εμεις τετοια κοσμηματα στα ενυδρεια μας.μπραβο;)
Να σαι καλα Μιμη.

Βιαζεστε ομως ! Δεν ειναι καθολου σιγουρο οτι θα αρχισουν να γεννανε (αν ζησουν τελικα). Λετε να ειναι τυχαιο που ειναι σπανιες και ακριβες; Αν και υπαρχουν στο εμποριο αρκετα χρονια, ειναι σπανιες γιατι δεν αναπαραγονται ευκολα.

Ηλίας
19-03-10, 19:28
Αλεξ δεν εχω λογια!...
..μπλε μαργαριταρι..:smt049

Σιγουρα θα καταφερεις να τις αναπαραγεις...
..ολοι θα προσευχομαστε..:D χιχι

Celda
19-03-10, 19:34
Και ποια η δυσκολία τους δλδ στις αναπαραγωγες? παραμετροι?χμ,δεν εχω διαβασει κατι τετοιο...:rolleyes: για πες μας βρε αλεξανδρε

kingrim
19-03-10, 20:16
να σου ζησουν και καλες αναπαραγωγες

Μίμης
19-03-10, 20:24
εχεις δικιο Αλεξανδρε για να ειναι τοσο ακριβες και λιγες παει να παει οτι αναπαραγωνται λιγο δυσκολα,θελουν δυσκολες συνθηκες,(μπορει να ειναι και οτι ειναι ακριβες σαν γαριδες..);)
παρολες τις δυσκολιες ευχομαι ολα να πανε καλα,να ζησουν να τις αναπαραγεις και να γεμησει το ενυδρειο σου μαργαριταρια..:D

Raven
19-03-10, 23:24
Και ποια η δυσκολία τους δλδ στις αναπαραγωγες? παραμετροι?χμ,δεν εχω διαβασει κατι τετοιο...:rolleyes: για πες μας βρε αλεξανδρε
Κωνσταντινα, αν διαβασεις τις διαφορες πληροφοριες και τα προφιλ για τις blue tiger στις διαφορες σελιδες, λενε σχεδον τα ιδια οπως και για τις κοινες tiger.
Η αληθεια ομως ειναι λιγο διαφορετικη. Για να σου εξηγησω θα πρεπει πρωτα να δουμε την ιστορια της μπλε μορφης....
Παμε πισω λοιπον πριν μερικα χρονια (το 2007) οταν πρωτοπαρουσιαστηκαν στον δυτικο κοσμο οι πρωτες ανακαλυφθεισες blue tiger. Βρεθηκαν στην φυση ,ως μεταλλαξη των κοινων tiger , και μαλιστα στον ιδιο βιοτοπο με τις παραπανω.
Το γονιδιο ομως που φερει το μπλε χρωμα δεν ειναι κυριαρχο, ουτε σταθερο. Γι αυτο το λογο λοιπον αυτη η μορφη εχει υποστει εντατικη κλειστη εκτροφη, πραγμα που μειωσε το γονιδιακο αποθεμα και τις εκανε ευαισθητες και δυσκολες στην διατηρηση και αναπαραγωγη τους.
Ακομα και σημερα, παρολη την εξελιξη τους απο τον ανθρωπο, το μπλε χρωμα δεν μεταδιδεται σε ολους τους απογονους, και οσο υψηλο και να ειναι το grade, ειναι βεβαιο οτι θα υπαρξουν καποιοι απογονοι με ξανθο, καφετι ή ελαφρα γαλαζιο χρωμα.
Ομως, προσοχη ! αν και αυτα τα ατομα θεωρουνται χαμηλης ποιοτητας, μπορουν να δωσουν απογονους με βαθυ μπλε χρωμα και υψηλων grades.

Celda
20-03-10, 11:51
όπως ειπες...τις θεωρουσα απλως,...tiger:D

θέλει επιμονη και υπομονη, αλλά δεν σε φοβαμαι...άντε και καλά μωρα!

golf4470
20-03-10, 23:32
Το ειπες και το εκανες Αλεξανδρε!!! Καλοριζικες να ειναι

blackghost7
21-03-10, 00:21
Καλως τις δεχτηκες Αλεξανδρε!

Ειμαι σιγουρος οτι το 200λιτρο θα ειναι ο Θρονος Του Μπλε Τιγρη :D

Με το καλο να το ετοιμασεις ωστε να το θαυμασουμε και εμεις μαζι σου.

Καλη συνεχεια.....;)

Raven
21-03-10, 02:17
Ευχαριστω παιδια.
Το 200αρι θα γινει κατι πολυ-πολυ απλο. Μπεζ αμμος, χωρις stem plants, μερικα ξυλα, πολυ pelia και moss και λιγες φτερες και ανουμπιες. Ουτε κλαδεματα, ουτε τιποτα. Και πολυς ανοιχτος χωρος για να ελεγχω και να χαζευω τις γαριδες. Kατοπιν σκεψης ομως δεν θα μπουνε εκει οι blue tiger. Προτιμοτερο τωρα που ειναι λιγες ακομη να τις βαλω στα 54 λιτρα μονες τους, οπου θα ελεγχω καλυτερα τις συνθηκες να ειναι οι ιδανικες. Αργοτερα, αν γινουν πολλες και γεννησουν, θα δω τι θα κανω.
Απο τις 22 blue pearl που μπηκανε στο 300αρι, οι 2 ειναι αυγωμενες και μια με σελα. Οποτε απο αυτες θα εχω πολυ συντομα απογονους.Εν τω μεταξυ, παιζει να μου αρεσουν πιο πολυ απο ολα τα ειδη που εχω.. βγαλαν ενα υπεροχο απαλο γαλαζοπρασινο χρωμα, ειναι ευκολες οσο και οι red cherry και απροβληματιστες οσον αφορα τιμες νερου,διατροφης και αναπαραγωγης.

fear81
21-03-10, 09:04
φανταστικες !!!! κοιτα που θα μας κανεις να ασχοληθουμε και με τις γαριδες.Θα συμφωνησω μαζι σου οι blue pearl εχουν φανταστικο χρωμα συν το οτι ειναι πιο ευκολες στην διατηρηση - αναπαραγωγη τους (μεγαλο πλεονεκτημα για μας τους θνητους).Αν θες βαλε και αλλες φωτο να κρεμασει λιγο το σαγονι μας.

fotis_k
21-03-10, 14:15
Φανταστικες ειναι.Μπραβο σου Αλεξανδρε για την αφωσιωση και το μερακι που δειχνεις προς αυτα..

Περιμενουμε κι αλλες φωτογραφιες απο τις blue pearl γιατι νομιζω οτι τις αδικησαμε.:p

Raven
25-03-10, 16:30
Οντως οι blue pearl περασαν σε 2η μοιρα στα σχολια σας. Δεν συμφωνω...ειναι το ιδιο ωραιες και το γεγονος οτι αναπαραγονται ευκολα τις κανει ακομα πιο ελκυστικες !
Σημερα επιτελους καταφερα να τις φωτογραφισω, μιας και ξεθαρρεψαν και ξεμυτιζουν πια.
Μαλιστα ηρθε στο φαγητο και μια θηλυκια με 4-5 αυγα (τα υπολοιπα γεννηθηκαν χτες βραδυ) και γεννησε μπροστα στα ματια μου ενα μικρο :p
Δεν προλαβα την στιγμη της γεννησης αλλα εχω 2-3 καλες φωτος να σας δειξω που αναδεικνυουν το χρωμα τους που ειναι απο ανοιχτο θαλασσι διαφανο, εως σκουρο γαλαζοπρασινο.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-dsc_0120.jpg (http://s597.photobucket.com/albums/tt60/alkorax/?action=view&current=DSC_0120.jpg)

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-dsc_0167.jpg (http://s597.photobucket.com/albums/tt60/alkorax/?action=view&current=DSC_0167.jpg)

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-dsc_0133.jpg (http://s597.photobucket.com/albums/tt60/alkorax/?action=view&current=DSC_0133.jpg)

Ηλίας
25-03-10, 16:32
Πραγματι αυτο το γαλαζοπρασινο ειναι πιο διακρητικο και δενει...:rolleyes:

Γιώργος Κ
25-03-10, 16:39
:smt041:smt041
Πανεμορφες και αυτες!! Ειναι πολυ καλο που ξεμυτησαν!! Ποσες μετρας??

persival
25-03-10, 16:44
Ωραιότατες και αυτές!
Πιθανότητα υβριδισμού με red cherry υπάρχει;

Raven
25-03-10, 16:46
Γιωργο , ειναι πολυ δυσκολο να τις διακρινει κανεις. Πολλες φορες ψαχνω να τις δω και τελικα μετα απο ωρα ανακαλυπτω οτι ηταν μπροστα στα ματια μου. Βλεπεις εχω και γαλαζωπα βραχια και δεν φαινονται.
Μετραω το πολυ 7-8 καθε φορα αλλα ειμαι σιγουρος οτι ζουνε ολες.
----------
Ναι υβριδιζουν με τις red cherry.

j.p.
25-03-10, 17:54
εκπληκτικές γαριδούλες, ειδικά οι μπλέ, είναι όλα τα λεφτά. καλές αναπαραγωγές τώρα.
προσωπικά και ένα υβρίδιο με red cherry δεν θα με χάλαγε καθόλου.:)

dinos99
25-03-10, 18:46
μπραβω αλεξανδρε.τελικα το εκανες το κατι διαφορετικο.;);)

Υ.Γεμενα μου αρεσουν περισσοτερο οι blue pearl.Ειμαι αρωστος γιατρε μου...???:D:D

Raven
25-03-10, 19:15
Ντινο κι εμενα προς το παρον μου αρεσουν οι pearl αλλα ισως φταιει που οι tiger ειναι ακομα μικρουλες και ισα που διακρινονται με το ματι.
Οταν οι θηλυκιες blue tiger φτασουν τα 3,5 εκ θα ειναι σιγουρα το κατι αλλο !!

j.p.. πιστεψε με ενα υβριδιο red cherry/ blue pearl θα σε χαλαγε και πολυ μαλιστα ! ειναι απο τα πιο ασχημα και αχρωμα υβριδια που υπαρχουν.

Γι αυτο τρεμω μηπως μου ανακατευτουν γιατι ακομα βγαζω μικρα cherry καθε μερα απο το 300αρι. Να φανταστειτε οτι το ενυδρειο ξεστηθηκε εντελως αλλα καποια νεογεννητα καταφεραν να επιβιωσουν μεσα στην λιγη υγρασια του υποστρωματος. Εχω βγαλει γυρω στα 50 και ακομα εχει κι αλλα..:smt120
οι red cherry τελικα ειναι σαν καταρα, τυφλα να εχουν τα σαλιγκαρια, αυτες ειναι χειροτερες.
-------------------------------------------------
Κι αφου αλλαξε η σελιδα ας βαλω και 2φωτος ακομα να χαζευουμε:D

Η θηλυκια που γεννησε την ωρα που την φωτογραφιζα. πεταξε το μωρο 5" αφου τραβηξα αυτη τη φωτο. Εχουν μεινει αλλα 3 αυγα να εκκολαφθουν.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-dsc_0181.jpg (http://s597.photobucket.com/albums/tt60/alkorax/?action=view&current=DSC_0181.jpg)

κι ενας τυπας που μασουλαει ενα κομματι απο την τροφη που τους φτιαχνω.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-dsc_0201.jpg (http://s597.photobucket.com/albums/tt60/alkorax/?action=view&current=DSC_0201.jpg)

vaios
25-03-10, 19:37
πω πω!
αυτο το γαλαζοπρασσινο των blue pearl ειναι το κατι αλλο:smt041:smt041:smt041

Πάνος
25-03-10, 19:53
Να φανταστειτε οτι το ενυδρειο ξεστηθηκε εντελως αλλα καποια νεογεννητα καταφεραν να επιβιωσουν μεσα στην λιγη υγρασια του υποστρωματος. Εχω βγαλει γυρω στα 50 και ακομα εχει κι αλλα..:smt120
οι red cherry τελικα ειναι σαν καταρα, τυφλα να εχουν τα σαλιγκαρια, αυτες ειναι χειροτερες.

ετσι ακριβως....εχω τσερυ σε ολα τα ενυδρεια μου γιατι μεταφερονται μικροσκοπικα γαριδακια με το μπολι. επισης εμφανιζονται ρεντ τσερυ στα ενυδρεια συγχομπιστων που μπολιαζω...:D

Raven
25-03-10, 20:03
Αλλο παραδειγμα για την προσαρμοστικοτητα των red cherry. Ως γνωστον τα ramirezi ειναι φονεις μικρων γαριδων. Ε λοιπον με το που χαρισα τα Ramirezi, εμφανιστηκαν μεσα στο ενυδρειο τους 5 γαριδες !!:confused:
Καταφεραν να επιζησουν μεσα σε ενα ενυδρειο μαζι με τους θηρευτες τους επι 6 μηνες περιπου και οταν πια ενοιωσαν ασφαλεια βγηκαν βολτα !!!

fear81
25-03-10, 23:06
αυτες ειναι γαριδες οεοο!!!!!!!:smt041 . Θα μπορουσαν οι blue pearl να επιβιωσουν σε ενυδρειο με σκαλαρια; Η ερωτηση μου δεν αφορα ως προς την συμβιωση με το συγκεκριμενο ειδος αλλα με τις παραμετρους του νερου.

Raven
25-03-10, 23:10
Θα τις ετρωγαν τα σκαλαρια πιθανως αλλα οσον αφορα τις τιμες νερου ισχυει ακριβως ο,τι και για τις red cherry. Η απαντηση ειναι ναι λοιπον με την προυποθεση οτι το ΡΗ δεν θα ειναι κατω του 6 και το ΚΗ τουλαχιστον 1.
Οι ιδανικες συνθηκες βεβαια ειναι περιπου: ΡΗ 7,2-7,5 ΚΗ 6-11 και GH 8-16.

ispyii
26-03-10, 00:05
Πολύ χαίρομαι με τη φώτο πιο πάνω της μαμάς.......

Μπραβο βρε Αλέξανδρε!

agnos
26-03-10, 04:41
Πολύ όμορφες είναι βρε παιδιά και μάλον μπήκα στη μπρίζα. Μπορώ να τις βάλω μαζί με το μονομάχο μου; :smt017

MIXALIS CYPRUS
26-03-10, 17:53
Φιλε μου ειναι πολυ ομορφες οπως ειπες και προπαντον πολυ σπανιες στον ελλαδικο χωρο οι γαριδες αυτες για να ρισκαρεις να τις βαλεις με μονομαχο ..

Πραγματικα respect και τα δυο ειδη γαριδων σου Raven ! Εισαι πρωτοπορος στο hobby

agnos
26-03-10, 20:16
Δυλαδή άλλες γαρίδούλες μπορώ να βάλω;:smt017

Raven
26-03-10, 20:19
Eιναι παντα ρισκο με τους μονομαχους. Εξαρταται παντα απο τον χαρακτηρα του. Αλλοι δεν τις πειραζουν και αλλοι τις τρωνε. Λαχειο ειναι..
Μπορεις αν ειναι μεγαλο το ενυδρειο του (πανω απο 30 λιτρα) να δοκιμασεις με τις μεγαλυτερες αμανο γαριδες.

platy
26-03-10, 20:21
o μονομαχος γενικα ειναι επιθετικος ...σε ενα φυτεμενο ενυδρειακι οι γαριδουλες θα εχουν κρυψωνες..μπορει να τις κυνηγησει αλλα δεν θα δωσει ιδιαιτερη σημασια ..ρεντ τσερυ και αμανο θα ταιριαζαν...

agnos
27-03-10, 06:17
Οπότε το ξεχνάω και δεν τις βάζω καθόλου γιατί το ενυδρείο είναι 25άρι
Μάλλον θα το σκεφτώ για το 60άρι που έχω τα platty και θα αλλάξω το διάκοσμο για να προσθέσω λίγα φυτά για να αισθάνοντε ποιο άνετα τα ψαράκια μου.
Ευχαριστώ παιδιά.

oko
12-04-10, 00:53
Φιλε μου με εκανες και λατρεψα οσο τιποτα αλλο τις γαριδες διαβαζω και ξαναδιαβαζω τα ιδια. Δεν μπορω να εκφραστω οπως νοιωθω για αυτα που μας προσφερεις. Εχω παραμερισει τα 240 lit μου και ασχολουμαι μονο με τα 20 lit του γαριδοενυδρειου που ελπιζω συντωμα να τα αυξησω. Σου ευχομαι ολα να πανε καλα με τις πανεμορφες γαριδες σου.

Raven
12-04-10, 00:57
Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια. Ευτυχως ολα πανε πολυ καλα με τα 2 αυτα ειδη.
Οι Blue pearl ειναι αυγωμενες και περιμενω συντομα πολλα μωρα. Οι Blue tiger ζουνε και οι 12 και μεγαλωνουν, ενηλικιωνονται στους 6 μηνες οποτε θελει 2-4 μηνες ακομα μεχρι να αναπαραχθουν.

Raven
16-04-10, 01:05
Απο αλλου το περιμενα και απο αλλου μου ηρθε !
Καθε μερα κοιταζω μηπως γεννησαν οι νεες γαριδουλες και περιμενα πολλα μωρα απο 3 blue pearl και απο μια bee. Σημερα ομως ειδα ενα "φαντασματακι" με κιτρινα ματια. Κιτρινα ματια εχουν μονο οι blue tiger !
Το καλο ειναι οτι δεν ειχα αντιληφθει να εχει αυγα καποια απο τις θηλυκιες, αλλα ειναι τοσο σκουρες που ισως μου διεφυγε.

MIXALIS CYPRUS
16-04-10, 01:23
Αν ειχες γεννα απο αυτες τις γαριδες εισαι πολυ τυχερος ! Αν και η τυχη ειναι υποκοριστικο της προνοιας που λεει και ο ουγκο . Για αυτο και τα καταφερνεις τοσο καλα εσυ αφου κανεις μελετημενες και σωστες δουλειες ! Αντε με το καλο !!

Eric
16-04-10, 01:34
Απο αλλου το περιμενα και απο αλλου μου ηρθε !
Καθε μερα κοιταζω μηπως γεννησαν οι νεες γαριδουλες και περιμενα πολλα μωρα απο 3 blue pearl και απο μια bee. Σημερα ομως ειδα ενα "φαντασματακι" με κιτρινα ματια. Κιτρινα ματια εχουν μονο οι blue tiger !
Το καλο ειναι οτι δεν ειχα αντιληφθει να εχει αυγα καποια απο τις θηλυκιες, αλλα ειναι τοσο σκουρες που ισως μου διεφυγε.

:smt041 Φοβερη εκπληξη Αλεξανδρε!!! Μπραβο να σου ζησουν και να γινουν πολλες!!!:smt041

oko
16-04-10, 01:47
Μπραβο να σου ζησουν :smt041

lucy
16-04-10, 08:39
Να σου ζήσει το "φαντασματάκι" και με το καλό να "στοιχειωθεί" όλο σου το ενυδρείο!!!!!!!!!:D