PDA

Επιστροφή στο Forum : Ερωτησουλα....

cherry
16-03-10, 18:29
Καλησπερα παιδια!
Να ρωτησω κατι? Ο φιλος μου εχει εναν μονομαχο αρσενικο, ο οποιος μετα απο μια συντομη αλλα επεισοδιακη συμβιωση με 3 θηλυκες ηταν σαν ''τραυματιας πολεμου'' - βλ. μαδημενα πτερυγια. Αφου οι θηλυκες επιστραφηκαν στο πετ σοπ ο μονομαχος πλεον ειναι μονος του..Τα πτερυγια του δεν ειναι βεβαια κροσια, οπως ηταν στην αρχη, αλλλα δεν εχουν μεγαλωσει αισθητα..Ειναι σχεδον 2 μηνες τωρα.
Υπαρχει πιθανοτητα να μη μεγαλωσουν αλλο?

Maverick
16-03-10, 18:43
Καλησπέρα, ο φίλος σου πρέπει να προσέξει πολύ τις συνθήκες του νερού γιατί τέτοιοι τραυματισμοί στα πτερύγια συχνά εξελίσσονται σε fin rot... Ας ανεβάσει και τη θερμοκρασία κοντά στους 28-29C, βοηθάει... Φυσιολογικά θα πρέπει να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσαση...

cherry
16-03-10, 18:54
Οι τιμες του νερου ειναι μια χαρα, κανουμε τεστ καθε βδομαδα. Η θερμοκρασια ομως ειναι στους 27. Θα του πω να την ανεβασει μηπως βοηθησει..Σκεφτηκα και για αλατι, αλλα τα πτερυγια του δεν ειναι ξεφτισμενα, οπως στην αρχη. Οι πληγες κλεισανε, απλα μου φαινεται πως δεν εχουν μεγαλωσει σχεδον καθολου. Για να σας δωσω να καταλαβετε,η ουρα του ειναι στο μεγεθος οπως η ουρα του θηλυκου, αντε να ειναι και ελαχιστα μεγαλυτερη...

bokostas
16-03-10, 20:41
Θα μεγαλώσει σίγουρα, αρκεί να έχει καλές συνθήκες, όπως σου είπαν.
Ανέβασε θερμοκρασία, πρόσθεσε λιγο αλάτι και melafix, στους δικούς μου βοηθάει πάντα.

cherry
16-03-10, 22:24
Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια!!
Melafix,ε? Και περυσι που εψαξα εδω δεν μπορεσα να βρω..Ελπιζω αυτη τη φορα να ειμαι τυχερη!!

bokostas
17-03-10, 07:24
http://www.osmosisaquariums.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=400&category_id=105&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=el

Μέχρι την Κυριακή έχει και έκπτωση 19% στις αναγραφόμενες τιμές.