PDA

Επιστροφή στο Forum : Έχει αυγά μια Bee....


kifinas
14-03-10, 16:25
αγορασα πριν κανα διμηνο 4 bee (μαυρες-ασπρες) και 4 red crystal και τις εβαλα μαζι με τις red cherry στο 30lt.
Ενω εχω πολλες γεννες απο τις cherry σημερα παρατηρησα οτι και μια bee η οποια δεν μπορω να πω οτι εχει ενηλικιωθει ακομη, κουβαλαει αυγα επανω της.
Περιττο να σας πω πως νιωθω, απλα ρωταω αν πρεπει να κανω κατι ιδιαιτερο για μια τετοια γεννα ή να το αφησω να παει μονο του??

Ευχαριστω.
-------------------------
Κραταω σταθερες θερμοκρασιες περιπου 25 βαθμους και το ph μου το ρυθμιζω στο 6,9 με phμετρο.
Ριχνω ετοιμη σπιρουλινα καθε μερα και ανα δυο-τρεις μερες και μια αλλη τροφουλα.
Τωρα τελευταια χρησιμοποιω και νερο αντιστροφης οσμοσης για να μπορω να κραταω πιο ευκολα χωρις πολυ co2 το ενυδρειο.
Λεω μηπως ριξω ακομα λιγο το ph στο 6,8 αλλα αφου βλεπω οτι εχω αποτελεσματα και με τα δυο ειδη γαριδων, δεν ξερω αν πρεπει να το αφησω ετσι.

Παντος απο διαβασμα δεν υπαρχει πιθανοτητα μαλλον απο bee γαριδα να παρω red εε?

Raven
15-03-10, 02:25
αγορασα πριν κανα διμηνο 4 bee το ξερω :D(μαυρες-ασπρες) και 4 red crystal και τις εβαλα μαζι με τις red cherry στο 30lt.
Ενω εχω πολλες γεννες απο τις cherry σημερα παρατηρησα οτι και μια bee η οποια δεν μπορω να πω οτι εχει ενηλικιωθει ακομη, κουβαλαει αυγα επανω της.
Περιττο να σας πω πως νιωθω,κι αυτο το ξερω :D απλα ρωταω αν πρεπει να κανω κατι ιδιαιτερο για μια τετοια γεννα ή να το αφησω να παει μονο του?? δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα, χαλαρωσε και περιμενε τον πελαργο

Ευχαριστω.
-------------------------
Κραταω σταθερες θερμοκρασιες περιπου 25 βαθμους και το ph μου το ρυθμιζω στο 6,9 με phμετρο. αψογος !
Ριχνω ετοιμη σπιρουλινα καθε μερα και ανα δυο-τρεις μερες και μια αλλη τροφουλα.Και κανενα λαχανικο 1 φορα την εβδομαδα (καροτο) καλο θα τους κανει. Οχι σπανακι, απαγορευεται στις γαριδες.
Τωρα τελευταια χρησιμοποιω και νερο αντιστροφης οσμοσης για να μπορω να κραταω πιο ευκολα χωρις πολυ co2 το ενυδρειο.Σωστος. Οι bee θελουν χαμηλες σκληροτητες : ΚΗ <3 και Gh<6 και αυτο θα το πετυχεις μνο με Α/Ο.
Λεω μηπως ριξω ακομα λιγο το ph στο 6,8 αλλα αφου βλεπω οτι εχω αποτελεσματα και με τα δυο ειδη γαριδων, δεν ξερω αν πρεπει να το αφησω ετσι. Ακομα και σε ΡΗ 7 τις κρατανε πολλοι και αναπαραγονται χωρις προβλημα, φτανει να ειναι μαλακο το νερο και καθαρο, χωρις ρυπους και πολλα λιπασματα.

Παντος απο διαβασμα δεν υπαρχει πιθανοτητα μαλλον απο bee γαριδα να παρω red εε?Μην το λες, γινεται !
Συμφωνα με τον νομο του Mendel's, αν 2 ετεροζυγωτες Βee, ζευγαρωσουν μεταξυ τους μπορουν να δωσουν 50% ετεροζυγωτες Bee, 25% ομοζυγωτες Bee και 25% CRS. Αν ειναι ομοζυγωτες (εστω και ενας απο τους γονεις) , τοτε ολοι οι απογονοι θα ειναι ασπρο/μαυρο.
Δες εδω τον πινακα του Μendel's για τις CRS/CBS : http://crustaforum.dedenet.de/board/showthread.php?t=751

kifinas
15-03-10, 10:29
πληρεστατη απαντηση αλεξανδρε.
Εχουμε κανενα νεο απο τις δικες σου?

Raven
15-03-10, 13:29
Οι δικες μου bee δεν εχουν ακομα αυγα, αλλα διακρινω σελα σε 2 θηλυκιες οποτε συντομα μαλλον θα δω κι εγω αυγωμενες.

kifinas
18-03-10, 01:00
Δυο στις 5 μαυρες με αυγα.
Ενδιαφερον. αλλα αν αναλογιστω οτι εχω περιπου 10 κοκκινες και καμια με αυγα, σκευτομαι μηπως οι κοκκινες ειναι πιο δυσκολες στην αναπαραγωγη τους.

Εσεις τι λετε?