PDA

Επιστροφή στο Forum : Ποσοστό καθαρότητας νιτρικού καλίου

neos
11-03-10, 17:39
Προμηθεύτηκα σήμερα από τα Ιατρικά Είδη "Δίγκα" (http://www.digas.gr/contact_us.php) στο Καπάνι, 1 κιλό νιτρικό κάλιο (potassium nitrate) για να παρασκευάσω diy λίπασμα. Ο πωλητής δε γνώριζε το ποσοστό καθαρότητας και η συσκευασία δεν αναφέρει κάτι. Μου είπε ότι προορίζεται για φαρμακευτική χρήση... Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να το εμπιστευτώ;:roll:

bebisnet
11-03-10, 20:28
κοίτα αν προορίζεται για φαρμακευτική χρήση τότε δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα..χωρίς να είμαι και σίγουρος. πόσο το πήρες αν επιτρέπεται?? εγώ έφαγα τον κόσμο και δεν βρήκα πουθενά

lion
11-03-10, 23:27
Το χρησιμοποιώ εδώ και 5 μήνες, χωρίς να παρατηρήσω κάτι περίεργο. ( Μήπως ρώτησες εαν έχει και θειικό κάλιο; )

neos
12-03-10, 13:30
Το αγόρασα 10 ευρώ/κιλό. Λεωνίδα δε ρώτησα για θειικό κάλιο (ελπίζω ότι με το ΚΝΟ3 θα καλύψω τις ανάγκες των φυτών σε κάλιο). Πάρε τηλ στα νούμερα που θα βρεις στο σύνδεσμο παραπάνω. Τα χημικά τα διαθέτει το κατάστημα στο Καπάνι και όχι το υποκατάστημα της Ερμού (αλλά μάλλον το ξέρεις αφού είσαι πελάτης;)).

nikosm1
12-03-10, 13:38
Εγώ Αντρέα και λεωνίδα το θειικό κάλιο το καθαρό το πήρα από τον Δίγκα 65 ευρώ το κιλό και το καθαρό νιτρικό κάλιο το πήρα 25 ευρώ το κιλό από το γραμμομόριο, άν βοηθάει σε κάτι αυτό.

neos
30-03-10, 18:35
Σήμερα ξαναπέρασα από το Δίγγα και ρώτησα πιο επισταμένως για την καθαρότητα του ΚΝΟ3. Αφού ψάξανε τα κιτάπια τους, μου είπαν ότι δε γνωρίζουν ποσοστό καθαρότητας αλλά ότι προορίζεται για παρασκευή φαρμάκων και διατήρηση τροφίμων και όχι για λίπασμα. Ο προμηθευτής τους το πουλάει ως food grade, δηλαδή ασφαλές για τρόφιμα. Μάλλον μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι ασφαλές και για το ενυδρείο:confused:

halvas69
30-03-10, 21:17
Λογικά αφού είναι για φαρμακευτική χρήση, θα είναι υψηλή καθαρότητας.
Και έτσι να μην ήταν όμως, μιά χαρά είναι για το ενυδρείο ;)