PDA

Επιστροφή στο Forum : Φταιει το ξυλο???

Γιαννης Μ5
06-03-10, 09:50
Καλημερα σε ολους.Εδω και λιγο καιρο αντιμετωπιζω ενα προβλημα στα φυτα με αλγη.Εχω κανει σχεδον τα παντα.Συσκοτιση για 3 ημερες,κλαδεμα των μολυσμενων φυτων ακομα και ξεριζωμα και κανω 50-60% αλλαγη νερου καθε εβδομαδα με νερο βρυσης(δεν ξερω τι σοι νερο εχουμε στα Μεγαρα παντως εγω πινω εμφιαλομενο παρολο που εχω φιλτρα στην ποροχη νερου).Υπαρχει καποια μικρη βελτιωση αλλα και παλι οχι αρκετη.Και τωρα στο θεμα.Εχω μεσα 2 ξυλα τα οποια τα εχω 4 χρονια και το ενα εχει γινει καταπρασινο ενω το αλλο ειναι περιπου το μισο.Προσωπικα μου αρεσει αλλα μηπως ευθυνεται αυτο για το οτι δεν μπορω να καθαρισω?Αν ειναι να τα βγαλω να τα καθαρισω.Το ενυδρειο ειναι 120 λιτρα εχει 90 watt φωτισμο και μπουκαλα co2.Τα φυτα ειναι riccia(ευτυχως την εχει γλυτωση για την ωρα),bacopa caroliniana και ενα αλλο που δεν θυμαμαι το ονομα του.Απο ψαρια εχω καμια 10 τετρα ενα ξιφοφορο απο παλια και 2 μολυ.Τα τεστ εχουν δυστηχως εχουν τελειωσει......

Πάνος
06-03-10, 12:37
οι αλγες αναπτυσσονται αναλογα με το τι στοιχεια βρισκουν διαθεσιμα...το φως...και το co2...οπως και τα φυτα. η εξαρση τους εξαρταται και απο το ρυθμο αναπτυξης των φυτων σου...
αν δε ξερει καποιος αυτα τα στοιχεια...δυσκολο να μαντεψει ποιο ειναι το προβλημα ακριβως. τα ξυλα παντως δεν ευθυνονται...

Γιαννης Μ5
06-03-10, 14:57
Tα φυτα Πανο αναπτυσονται ικανοποιητικα.Η riccia να φανταστεις την μεσα εχω 10 ημερες σε σιτα για αναπτυχθει ετσι ωστε να εχω επαρκη ποσοτητα να κανω αυτο που σκεφτομαι και εχει ψηλωσει γυρω στους 2.5 ποντους.Τι να πω δεν ξερω....

Πάνος
06-03-10, 15:54
μια φωτο για αναγνωριση της αλγης θα βοηθουσε....οι μετρησεις ειναι επισης χρησιμες για να ξερεις που πηγαινεις...
φυτεμενο χωρις να ξερεις τα νιτρικα και τα φωσφορικα σου....ειναι λιγο ακροβασια...

Γιαννης Μ5
06-03-10, 16:17
Εχεις δικιο περι ακροβασιας απλα τα οικονομικα αυτο τον καιρο με κανουν να σκεφτομαι πολυ να προχωρησω ξανα σε αγορα τεστ και σιγουρα υγρων αφου υπαρχουν και αλλες υποχρεωσεις(παιδι κτλ).Ξερω βεβαια οτι δεν γινεται αλλιως.Οσο για φωτο δυστηχως δεν την πιανει την αλγη η μηχανη.Παντως δεν εχει αλλαξει κατι στο ενυδρειο(φωτοπεριοδος,λιπανση,co2,ιχθυοφορτιση)και η αλγη μου κανει για staghorn algae στα φυτα και reen beard algae στα ξυλα και λιγο στο τζαμι.