Επιστροφή στο Forum : Λάμπα φθορίου: αμυδρός φωτισμός στα άκρα της. Λύση;
Οι λάμπες του ενυδρείου μου παίρνουν από χρονοδιακόπτη. Χθες το βράδυ παρατήρησα ότι ενώ ο χρονοδιακόπτης κλείνει τις λάμπες, αν πλησιάσεις αρκετά, βλέπεις ότι τα άκρα από τις λάμπες φωτίζονται ελαφρά, και μάλιστα αν τις ακουμπήσεις φωτίζουν λίγο πιο δυνατά.
Δοκίμασα διάφορους χρονοδιακόπτες και είχα το ίδιο αποτέλεσμα.
Δοκίμασα Μ/Σ 220/220 και επίσης το ίδιο αποτέλεσμα.
Τι μπορεί να προκαλέσει η επαγωγική τάση και που ; (Τα Juwel αλλάζουν μόνο λάμπες, μετά πας για καπάκι).
Πως μπορεί κάποιος να προσπεράσει αυτό το πρόβλημα;
(Αν κλείσω τις λάμπες από το διακόπτη του καλωδίου, τότε δεν φωτίζονται τα άκρα).
το εχω παρατηρησει και γω αυτο...ομως νομιζει οτι εχει να κανει με τα σωματιδια στο εσωτερικο της λαμπας...δηλαδη ειναι τοσες ωρες ανοικτη που ακομα και οταν κλεισει τα σωματιδια κινουνται για λιγη ακομα ωρα ...ετσι παραγει αυτο τ αμυδρο λευκο φως...(στο απολυτο σκοταδι)εχω την εντυπωση πως μετα απο λιγο χανεται
Μόνο στα άκρα το έχεις δει και εσύ;
Εγώ το βλέπω μόνο στο Vision (μήκος λάμας 120cm) στο Rio (μήκος λάμπας 86cm) δεν το έχω δει.
θα προσπαθησω να αναρτησω φωτο το βραδυ...
Δοκίμασε να βάλεις την πρίζα ανάποδα και πες μας
Λοιπόν, αιτία: το πολύμπριζο όταν κλείνει αφήνει 9V (δηλαδή δεν κόβει εντελώς την τάση) με αποτέλεσμα οι λάμπες να τρεμοπαίζουν (120cm λάμπα).
Λύση: πήρα dimmable ballast που θα συνδεθούν στον Ghl. Οι λάμπες θα συνδεθούν μέσο ρελέ 12V στον Ghl. Θα κόβει εντελώς την τάση στις λάμπες μέσο του ρελέ.
(Όποιος δεν έχει computer, μπορεί να συνδέσει τα 12V τις δευτερεύουσας επαφής του ρελέ μέσο Μ/Σ στον χρονοδιακόπτη. Έτσι, ο χρονοδιακόπτης οδηγεί το ρελέ που ανάβει τις λάμπες και όχι τις λάμπες κατευθείαν).
-------------------------
kali sou mera.yparhei to endehomeno,o hronodiakopths sou na min geiwnei swsta,epeita,endehete na hreiazontai allagi oi flantzes apo ta stegana akrofisia.sinythws ayto simvainei apo ygrasia.alla poso kairo eheis to enydreio?
Καλημέρα φίλε,
Ο χρονοδιακόπτης μπαίνει σε πολύμπριζο που μπαίνει στην μπρίζα, δείχνει να γειώνει.
Το ενυδρείο είναι 1 +1/2 χρόνου.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.