PDA

Επιστροφή στο Forum : Μεταφορά νερού

Perazzi
03-03-10, 03:21
Εδώ και μέρες ψάχνω μια λύση , πώς θα μεταφέρω το νερό στο ενυδρείο ?:confused:, επειδή που θα έχω γύρω στα 1300 λίτρα και κοντινότερο βρύση που βρίσκετε περίπου 20 μέτρα μακριά θα είναι πολύ κουραστική και βαρετή δαυλιά . Και σκέφτηκα να κάνω τη σύνδεση του A/O στη βρύση και να το μεταφέρω στο δωμάτιο μου με σωληνάκια και κατευθείαν να γεμίσει επιτόπου , αλλά το πρόβλημα είναι εάν θα απομακρύνει η Όσμωση τόσο μακριά από βρύση δεν θα πέσει η πίεση ??
Ζωγράφισα λίγο το σχέδιο πιστεύω θα καταλάβετε κάτι περίπου πως θα γίνει

gta__156
03-03-10, 06:08
δεν νομιζω να εχεις καποιο προβλημα , το ιδιο εχω κανει και εγω με 2 συστηματα α/ο ενωμενα παραλληλα και μεταφερω το νερο απο την αυλη στο δωματιο με το ενυδρειο , περιπου στα 10-12 μακρια , χωρις καποιο μπουστερ , η πιεση την ωρα που δουλευουν και οι 2 μαζι ειναι στα 4 μπαρ ;) αλλα εαν ειχες κανενα μανομετρακι και το εκανες αυτο που λες μια δοκιμουλα θα μαθαιναμε :)

bokostas
03-03-10, 07:44
Πιστεύω θα δουλέψει, χωρίς να χρειαστεί κάποια ενίσχυση, δοκίμασέ το.

BAGELIS
03-03-10, 08:13
Εγώ το μεταφέρω περίπου στα 25 μέτρα με σωλήνα μόνιμη κατευθείαν στο ενυδρείο χωρίς κανένα πρόβλημα .

Γιώργος Κ
03-03-10, 09:29
Γιατι να μην δουλεψει? Δε νομιζω να μειωθει η πιεση!
Αν και δεν καταλαβαινω γιατι δεν βαζεις την Α/Ο κοντα στη βρυση ... :confused: και απο εκει να φευγει σωληνακι με το καθαρο της απευθειας στο ενυδρειο!

Perazzi
03-03-10, 12:44
Σας ευχαριστώ για απαντήσεις , μάλλον σώθηκα :D:D:D:smt041:smt041
-------------------------
Γιατι να μην δουλεψει? Δε νομιζω να μειωθει η πιεση!
Αν και δεν καταλαβαινω γιατι δεν βαζεις την Α/Ο κοντα στη βρυση ... :confused: και απο εκει να φευγει σωληνακι με το καθαρο της απευθειας στο ενυδρειο!

Γιώργο ακόμα καλύτερα αυτό που λες , δεν το είχα σκεφτεί .. αλλά σκληρό νερό θα πάει στην αποχέτευση αν κάνω έτσι