Επιστροφή στο Forum : Νεο reef
Εχω πλεον 2 μηνες στο δικο μου σπιτι,αφου λοιπον εκανα ολα οσα επρεπε απο επιπλα στο μυαλο μου ηταν το νεο μου ενυδρειο,το παλιο 150αρι το χαλασα αφου εφυγα απο το σπιτι που νοικιαζα,αυτο που μου απασχολουσε ηταν ποσα λιτρα θα γινει,αν αντεχει το πατωμα μεγαλυτερο και πως θα γινει.Πολλα σχεδια στα χαρτια και τελικα ξεκινησα την κατασκευη αφου παρηγγειλα 12αρια τσαμια.Το ενυδρειο εχει διαστασεις 1,60Χ53Χ65 υψος(60-61 νερο)περιπου 500 λιτρα δηλαδη συν sub.
Το ενυδρειο κολληθηκε τελεια με 100% σιλικονη BISON,η εξαγωγη εγινε απο το πλαι με 6 εκατοστα τρυπα και ετοιμαστηκε το sub.
To sub εχει διαστασεις 70Χ42Χ40 εκατοστα
Με το καλό να το γεμίσεις!!:p
Εχω μια ενσταση οσον αφορα την βάση, μου φαίνεται λίγο λεπτη η κοιλοδοκός...
Θα εχεις πολλα κιλα πανω... μηπως να την ενισχυσεις λιγάκι...?
Η βαση ειναι με πολυ ενισχυμενο σιδηρο (5αρι) με 6 ποδια ,κατω απο το ενυδρειο το σιδηρο εχει παχος 7 εκατοστα και ειναι βαμενο με ασταρι 3-4 φορες,αυριο θαρθει ο επιπλοποιος να το κανει επιπλο,τα ξυλα ειναι κομμενα και βερνικομενα ολα με κοντρα πλακε θαλασσης .
Τσιόνογλου Σταύρος
01-03-10, 21:33
Καλή συνέχεια .:)
Ευχαριστω Σταυρο,απο petcumulus παραγγειλα κυκλοφορητες, αλατι,sea bottom 40 κιλα,20 κιλα νεκρο βραχο(θα βαλω και 30με 40 κιλα ζωντανο).Το παλιο μου σκιμμερ (red see prizm pro)δεν θα το χρησιμοποιησω,στην θεση του θα παραγγειλω το H&S skimmer 150-F2001 (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=490) και θα μπει στο sub,πιστευω να καλυψει τα 500 λιτρα μου.το φωτιστικο θανε DIY με λεντ απο εδω,LEDmegastore.gr Online Greek E-shop - Προϊόντα Φωτισμού και LED - Τα πάντα για τα LED!,τα εχω παραγγειλει και ερχονται αυτην την εβδομαδα.ειναι 20 τριαδες POWER LED λευκο (7000 kelvin) και 20 τριαδες εντονο μπλε λεντ που θα μπουνε σε ενα φωτιστικο ολες μαζι.Στην πραξη θα δουμε ποσο δυνατο φως θα δωσουνε, καθε τριαδα λεντ δινει 400 λουμεν.Συνολο vatt περιπου 80 με ελαχιστη θερμοκρασια
Dream Waters
02-03-10, 00:23
Αρκετα καλο αλλα θα μπορουσε να γινει και καλυτερο.Εχω καποιες ενστασεις.Επιτρεπετε??
α)Οσο ειναι νωρις ξεπακτωσε την σωληνα της υπεχειλισης που την εβαλες με ενα μπουκαλι σιλικονη και αγορασε ενα adapter 2'' μαζι με 2 φλατζες.
β)Θα μπορουσες να κανεις και μια 2η εφεδρικη τρυπα σε περιπτωση που βουλωσει απο ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ η 1η και ξεχυλισεις!
γ)Ειναι πολλα τα κιλα για τους κοιλοδοκους που βλεπω.Σκεψου κα την πιθανοτητα ενος σεισμου.
δ)Απιστευτα μικρο sump για το συγκεκριμενο ενυδρειο.Θες ενα 1,5 φορα μεγαλυτερο τουλαχιστο.
ε)Ξανασκεψου το F150 (λιγο για τα λιτρα σου) και παρε με κλειστα ματια το F200 1260.
To εχω εγω προσωπικα και κανει φοβερη δουλεια.
Αυτα εντελως φιλικα:rolleyes:
Συμφωνω μαζι σου για το σκιμμερ,οντως το H&S skimmer 200-1260 (http://petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=491) αν και ειναι δυο φορες πιο ακριβο θα δω αν αντεχουν τα οικονομικα μου και μαλον θα παρω αυτο,η εξαγωγη ειναι 6 ποντων και ειναι αδυνατο να βουλωση,αλλα ακομα και να γινει αυτο απλα το ενυδρειο θα επιβαρυνθει με τα 20 περιπου λιτρα απο το τελευταιο διαμερισμα του sub,Η βαση αυτη σηκωνει 3-4 τονους και ειναι στηριγμενη σε δυο τοιχους στα πλαινα οπως βλεπεται και ειναι αδυνατο να κανει ταλαντωση σε περιπτωση σεισμου.Το Sub εγινε τοσο μεγαλο ωστε να χωραει στο ενα απο τα δυο τετραγωνα κατω απο το ενυδρειο και πιανει ολο τον κενο χωρο που ειναι 75χ46 περιπου.
Και εγώ πάντως θα σου πρότεινα να δέσεις την βάση λίγο καλύτερα, ιδιαίτερα στο οριζόντιιο άξονα. Σε περίπτωση σεισμού θα ταλαντωθεί και το ενυδρείο, μαζί με όλο το σπίτι!!!
Dream Waters
02-03-10, 13:17
Συμφωνω μαζι σου για το σκιμμερ,οντως το H&S skimmer 200-1260 (http://petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=491) αν και ειναι δυο φορες πιο ακριβο θα δω αν αντεχουν τα οικονομικα μου και μαλον θα παρω αυτο,η εξαγωγη ειναι 6 ποντων και ειναι αδυνατο να βουλωση,αλλα ακομα και να γινει αυτο απλα το ενυδρειο θα επιβαρυνθει με τα 20 περιπου λιτρα απο το τελευταιο διαμερισμα του sub,Η βαση αυτη σηκωνει 3-4 τονους και ειναι στηριγμενη σε δυο τοιχους στα πλαινα οπως βλεπεται και ειναι αδυνατο να κανει ταλαντωση σε περιπτωση σεισμου.Το Sub εγινε τοσο μεγαλο ωστε να χωραει στο ενα απο τα δυο τετραγωνα κατω απο το ενυδρειο και πιανει ολο τον κενο χωρο που ειναι 75χ46 περιπου.
Oπως και ναχει βαλει ενα adaptor σαν και αυτο (http://www.coralculture.co.uk/shop/images/tank_connector_new.jpg).
Σε περιπτωση που θα χρειαστεις να βγαλεις την σωληνα να μπορεις να το κανεις πανευκολα.
Δε το παιζω ξερολας, απλα τωρα που ειναι αρχη κοίτα να κανεις καποια πραγματα σωστα για να χεις το κεφαλι σου ησυχο στο μελλον.
Επιτελους γινεται το επιπλο και μαλιστα ολο με κοντρα πλακε θαλλασης για τυχον ατυχηματα.
στο ενυδρειο που γεμιζει με νερο Α/Ο υπαρχει ειδη 25 κιλα νεκρος βραχος και 40 κιλα αραγονιτης, η κατασκευη φωτιστικου με λεντ σχεδον ολοκληρωθηκε,το φως δειχνει πολυ δυνατο αλλα θα το δουμε και στην πραξη αργοτερα,
24 ωρες δουλευε ακαταπαυστα το RO_MAN και επιτελους γεμησε.Τα led δουλευουν τελεια χωρις καθολου θερμοτητα και ειναι πολυ φωτεινο το ενυδρειο που προοριζεται για soft coral και fish.Οι φωτο ειναι χωρις φλας.
Τσιόνογλου Σταύρος
06-03-10, 12:01
Γρηγόρη το θερμοστάτη μπορείς να τον βάλεις στο Sump ωστε να μη φαίνεται μέσα στο ενυδρείο.Καλή συνέχεια:p
Dream Waters
06-03-10, 14:30
:smt041απο μενα.Ωραιο στησιμο βραχου!
Συμφωνω για τον θερμοστατη.
Επισης με χαλαει που φενεται η σταθμη.Δοκιμασε μια πιο φαρδια φασα!\
Τα led super!:p
Dream Waters (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=5235) το ενυδρειο δεν ηταν γεματο,λιγο αργοτερα το γεμησα τελειως,Σταυρο ειχες δικιο ο θερμοστατης κατεβηκε στο sub,εχω την αισθηση οτι τα φωτα στο συνολο τους εχουν πανω απο 15,000 κελβιν αντιστοιχης λαμπας ΜΗ,παρα πολυ μπλε αποχρωση εχουνε,μαλλον επρεπε να βαλω λιγοτερες μπλε λαμπες led.Η εξαγωγη ειναι τελειως αθορυβη,αυτο το καταφερα με δυο δικες μου πατεντες, μιλαμε οτι δεν ακουγεται ΚΑΘΟΛΟΥ ο σωληνας αποχετευσης προς το SUB.
Dream Waters
06-03-10, 20:27
Τι αντλια επιστροφης χρησιμοποιεις??
Υπαρχουν διαφοροι τρόποι για να γίνει πιο αθόρυβη η ροή προς το sump..
Εσυ τι ακριβως πατεντες εκανες?:confused:
Οπως και τι αντλια εβαλες?
ΕΗΕΙΜ 3000 λιτρα ειναι η αντλια επιστροφης προς το κυριως ενυδρειο και δεν ακουγεται τιποτε απο εξαγωγη διαμετρου 6 ποντων,λογω δυο (κολπων);) το ενα ειναι οτι εκανα βοηθητικη καθοδο(δευτερο σωληνα) με εναν δικο μου τροπο και ετσι αποσυμφορησα την κυρια εξοδο.Το δευτερο κολπο ειναι οτι εκανα ενα κουτι που χωραει 1 μονο λιτρο και εβαλα εκει μια σωληνα 8 χιλιοστων που κατεβαζει περιπου 1000 λιτρα την ωρα προς το σκιμμερ που ειναι στο SUB.....αυτη ειναι η αιτια που δεν ακουγεται τιποτε,βεβαια αν κοπη το ρευμα η τελευταια σωληνα θα σταματησει αφου εξαντληση το ενα λιτρο και τοτε θα εχω παραπανω θορυβο.
Μπορείς να βάλεις φωτό για να καταλάβουμε τι ακριβώς λες?
Αυτο γινεται απο την αρχη της κατασκευης του ενυδρειου,καθε ενυδρειο εχει σχεδιαστει για το πως θα γινει.Δεν γινεται εκ των υστερων.
καθε ενυδρειο εχει σχεδιαστει για το πως θα γινει.Δεν γινεται εκ των υστερων.
:confused::confused::confused::confused: Δεν μπορω να σε πιασω...
Η εξαγωγη ειναι τελειως αθορυβη,αυτο το καταφερα με δυο δικες μου πατεντες
Παντως αυτο που λες δεν ειναι καινουριο. Όσο μεγαλύτερη ειναι η σωλήνας προς το sump τόσο λιγότερος θα είναι ο θόρυβος.
Και ειδικά όταν έχεις Φ60 και με 3000 l/h αντλία.
Το άλλο με την σωλήνα των 8 χιλ.????? που ακριβώς την έχει βάλει...? γιατι κοιτάω και ξανακοιταω τις φωτο και δεν βλέπω τιποτα...
κοιτα πανω και αριστερα στο ενυδρειο θα δεις ενα μικρο κουτακι,εκει προστεθηκε ενας σωληνα 8 χιλιοστα διαμετρο που παει κατευθειαν στην εισοδο του σκιμμερ,δινει περιπου 1000 με 1200 λιτρα την ωρα,ετσι αποσυμφορει την κυρια εξοδο και δινει στο σκιμμερ grotech 150 (φανταστικο σκιμμερ)οσα προβλεπει ο κατασκευαστης.η σωληνα μπηκε χθες δεν φενεται στις φωτο.το προβλημα ειναι οτι αν εχουμε διακοπη ρευματος δεν θα δουλευει το σκιμμερ ακομα και αν ερθει το ρευμα λιγο αργοτερα παρα μονο αν το ξανασυνδεσω.Η 8αρα ειναι πιο βαθια απο την κυρια εξοδο και ετσι ειναι αυτη που σηκωνει το μεγαλο φορτιο τις καθοδου του νερου.:p
Καλή αρχή με το νέο σου ενυδρείο. Μπορείς να μας πεις για το φωτισμο τι είδος leds, watt, που χρησιμοποίησες επειδή με ενδιαφέρει και μένα.
ευχαριστώ.
Καλή αρχή με το νέο σου ενυδρείο. Μπορείς να μας πεις για το φωτισμο τι είδος leds, watt, που χρησιμοποίησες επειδή με ενδιαφέρει και μένα.
ευχαριστώ.
και μένα.:D:D
Τα λεντ τα παραγγειλα απο τον Σταματακη και ειναι περιπου 30 τριπλα λεντ 7000 κελβιν δηλαδη 90 λεντ πολυ δυνατα(power) με επικαλυψη αλουμινιου και ανοιγμα φωτος 45 μοιρες 1 watt το ενα καταναλωση,απο μπλε λεντ εβαλα αλλα 25 προβολακια στα 2 watt με 36 απλα λεντ το καθε ενα, με μηκος κυματος 460 ΝΜ. αλλα με γωνια μονο 25 μοιρες γιαυτο θελει πολλα.Το συνολο καταναλωσης ειναι 140 watt αλλα η αποδοση απλα φανταστικη(σαν δυο ΜΗ των 250 watt ).Το φωτιστικο το εκανα μονος μου(δεν ολοκληρωθηκε ακομα),ολα τα λεντακια ειναι στα 220 volt και θελουν κεραμικες βασεις.θελει καλη δουλεια στην τοποθετhση τους και πολυ χρονο.Κοστος περιπου 500 ευρωπουλα.Τα power λεντακια βγαζουν λιγη θερμοτητα και μαλλον θα χρειαστω ανεμιστηρακια στις δυο ακρες απο το φωτιστικο.
Μπορείς να μου πεις λίγο πόσα lumens ανά λίτρο έχεις ή πόσα lumens είναι η κάθε λάμπα σου; Προσπαθώ να βρω ένα γενικό κανόνα (το ξέρω ότι υπάρχουν άπειρες ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για το φωτισμό, αλλά τα lumens είναι εύκολο να τα ελέγξεις και πιο ακριβή από τα watt) και έχω βρει ελάχιστες αναφορές, όπου αλλού αναφέρεται το 30-50/λίτρο και αλλού το 50-100. Για γλυκό νερό ενδιαφέρομαι εγώ, απλά μήπως έχεις βρει κάτι πιο σίγουρο εσύ θέλω να ξέρω. Πάντως η κατασκευή σου έσκισε!
ξερω οτι το καθε προβολακι που εχει 3 λεντ(power) απο λουμεν βγαζει περιπου 400,αρα 400Χ30=12,000 λουμεν,τα 25 μπλε προβολακια των 36 απλων λεντ το καθενα δεν ξερω ποσα λουμεν βγαζουνε.Τρια power προβολακια των 3 λεντ στα 3 watt το ενα, θα καλυψουν ενα ενυδρειο με φυτα διαστασεων 80μηκος επι 30-35 πλατος και θαχεις καταναλωση 9!!!!! watt στα 7000 kelvin και 50.000 ωρες ζωης των λεντ.δηλαδη 12-13 χρονια!!!
Σε ευχαριστώ πολύ. Στο πολύ περίπου δηλαδή (προσπαθώντας να υπολογίσω και τα μπλε) έχεις γύρω στα 25 lumens/λίτρο. Είχες διαβάσει κάπου ότι τόσα θα χρειαστείς ή προσπάθησες να πετύχεις κάτι που είδες σε κάποια έτοιμη λύση;
στο παλιο ενυδρειο ειχα σε ενα 150αρι ενυδρειο 150 watt λαμπα ΜΗ,τωρα στα 500 λιτρα με τα λεντ εχω πιο φωτεινο ενυδρειο και πανω απο ολα εχω φως εκει που το χρειαζομαι πανω στους βραχους δηλαδη και οχι στα τζαμια ή στον εξω χωρο του ενυδρειου λογω της κατευθυντικοτητας των λεντ,επεισης εχουν τα λεντακια της ιδιοτητες των ΜΗ εχοντας τις ιδιες σκιες με αυτες κατι που μου αρεσει πολυ.
Η τελικη τοποθετηση του βραχου,προκειται για 28 κιλα νεκρου και 12 κιλα ζωντανου βραχου,τωρα απλα περιμενω την ωριμανση του ενυδρειου.Η κυκλοφορια ειναι 2Χ5000 λιτρα την ωρα προς το παρων.
harrispap85
24-03-10, 21:44
Τα lumen είναι παιδιά 230 το λέει και το site που ακολουθεί!!!
http://www.ledmegastore.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=70&products_id=687
Όσο για την πατέντα του gregori είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε οι θαλασσινοί για φωτισμό!!! Από ότι έμαθα από χομπίστα που τα έχει στο ενυδρείο του η αναλογία πρέπει να είναι 5 λευκά 3 μπλε!
Gregori θα μπορούσες να μου πεις τί είναι οι κεραμικές βάσεις ,που τις βρίσκουμε και πόσο κάνουν περίπου? Επίσης θέλω να σε ρωτήσω πόσο σου κόστισε το κάθε σποτ (λευκό και μπλε) και μεταφορικά γιατί κι εγώ ετοιμάζομαι να κάνω την ίδια πατέντα!
κοιτας αλλο λεντ που εχει ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 100.000 και λιγοτερα λουμεν,η καθε βαση εχει στην Κατερινη 0,40 λεπτα,διαλεξε αυτο το λεντ που σου χρειαζεται εχει παρα πολλα,θα χρειαστεις πανω απο 600 ευρω για ενυδρειο με πολλα λιτρα. το εχεις υποψιν σου φανταζομαι.
harrispap85
26-03-10, 00:43
Το ξέρω αλλά αν σου είναι εύκολο μπορείς να βάλεις το link τους ώστε να τα δω κι εγώ μήπως και τα δικά σου τελικά είναι καλύτερα?
Τα πρωτα ζωντανα που μπηκαν στο ενυδρειο
Γρηγόρη στην 5 φωτό τα "πλασματάκια" μήπως μοιάζουν με τπτ απο αυτό το link http://208.112.95.51/hydrozoanfaqs.htm?
Μου φαίνονται για myrionema hydroids:evil:
Δυστηχώς διαπιστώνω πως τελευταία σε σχέση με προηγούμενα χρόνια πολλά ανεπιθύμητα πλάσματα έρχονται με τον ζβ στα ενυδρεία μας!
Εβγαλα αμεσως τον βραχο,σ'ευχαριστω πολυ΄,τελικα ειναι Myrionema amboinensis (http://web.archive.org/web/20001212142000/http://www.animalnetwork.com/fish2/aqfm/1997/oct/features/1/default.asp) και γεμιζει ολο τον βραχο,τον πνιγει.βαζω ακομα μια φωτο απο κατι αλλο που ειναι σε αλλον βραχο αν ξερεις τι ειναι.
Αυτά μου φαίνονται για πολυποδες.Όσον αφορά τα myrionema μην επαναπαυεσαι γιατί πιθανόν να έχουν ήδη μετακομίσει σε άλλο βράχο.ΝΑ παρατηρείς πολυ καλά τον βράχο σου τις επόμενες μέρες μήπως και δείς και πουθενά αλλού!;)
Δές και εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=39077 το θέμα του Γιώργου που επίσης εντοπίσε υδρόζωα!
Αρχησα να βγαζω φωτογραφιες ολο το ενυδρειο,αυτο το στρογγυλο πρασινο με φοβιζει.
Στρογγυλό .... πράσινο.... μοιάζει με αυτό http://www.melevsreef.com/pics/bta/not/majano.html ? (http://www.melevsreef.com/pics/bta/not/majano.html)
Δεν φαίνεται καλά στις φωτό σου :rolleyes:
Οι νεες φωτο,ευχαριστω τον Δημητρη απο την Καβαλα για τα νεα φραγκακια
aqua-marine
28-04-10, 08:57
γρηγόρη, βλεπω τα φραγκακια σου ανοιξανε φουλ.
αντε να τα χαιρεσαι και να τα δεις 10πλάσια. ;)
καλή συνεχεια στο reef σου. :)
Αλλαχτηκε το φωτιστικο με AquaMedic 2Χ150 ΜΗ.14000 kelvin+ακτινικες, (ανασαναν) τα ασπονδυλα με την αλλαγη αυτη.
Αλλαχτηκε το φωτιστικο με AquaMedic 2Χ150 ΜΗ.14000 kelvin+ακτινικες, (ανασαναν) τα ασπονδυλα με την αλλαγη αυτη.
άρα τα led απορρίπτονται?
sps4ever(niktso)
21-03-11, 09:40
Ποια led είχες χρησιμοποιήσει;
Ειχα κανει μια δικια μου κατασκευη με λεντ που μου στοιχισαν και πολλα χρηματα,αλλα δεν εμεινα ικανοποιημενος.Τελικα οι μεταλ χαλαιντ ειναι ακομα κορυφη.
sps4ever(niktso)
21-03-11, 11:52
Το διάβασα ότι είχες κάνει δική σου κατασκευή. Τι χρησιμοποίησες ψάχνω να βρω να δω κατά πόσο θα έχω αντίστοιχο πρόβλημα σε ένα χρόνο.
Μαλλον δεν τα καταφερα εγω καλα με τα λεντ,αυτο δεν σημαινει οτι ολα τα λεντ δεν ειναι καλα,ειναι θεμα να σου κατσουν καλα τα λεντακια.
Ωραίο ενυδρείο! Ωραίες φωτογραφίες! Mπράβο Gregoris καλή συνέχεια :D
ENA VIDEO απο το ενυδρειο. http://www.youtube.com/watch?v=t7PhPXqLWR4
Όμορφο αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια!
Πήραν τα πάνω τους τα ζωντανά , τα λεντ δεν σου έκατσαν γιατί δεν είχαν σωστό χρώμα και ήταν πολύ λίγα σε βατ για να καλύψουν όλο το ενυδρείο άποψη μου είναι να ξαναψαχτείς με λεντ όταν μπορέσεις αλλά από τρία βατ το ένα και πάνω και από 10000κ και πάνω σε χρώμα , εγώ είχα το φωτιστικό που έβαλες τώρα και όταν έβαλα τα λεντ τρεις μέρες μετά ξεκίνησαν να μεγαλώνουν κοράλλια που ήταν στάσιμα για μήνες
πολυ ωραιο ενυδρειο:grin:
ο καθενας απο εμας που εχουμε καποιο ενυδρειο ειμαστε υπερηφανοι γι αυτο, γιατι θελει κοπο φροντιδα και αγαπη, σας παρουσιαζω λοιπον σε αυτο το βιντεο το ύφαλο μου με μια καλη καμερα αυτη την φορα και με καλη μουσικη , χαρείτε οπως το χαιρομαι και εγω.
http://www.youtube.com/watch?v=PcRsr7yMKaU
Πολλά μπράβο και από μένα φίλε !!!!!!
Καλή συνέχεια :D:D:D:D
απλά πανέμορφο :)
να το χαίρεσαι
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.