Επιστροφή στο Forum : Η Καλύτερη γεννήστρα.
Έχω εκφράσει κατα καιρούς τις αντίθετες αποψεις μου για τις γεννήστρες..
Την Παρασκευή το βράδυ στο ενυδρείο στη δουλειά μου η φουσκάρα (ονομα που της έδωσε ο γιος μου για προφανείς λόγους) γεννησε.. Αυτή τη φορά δεν υπήρχαν kribensis, παρα μόνο Guppy. Δείτε λοιπον τι σου κάνει το κερατόφυλλο, λίγη φακή, ελάχιστη πιστία, όλα χυμα μες το ενυδρείο. Σήμερα Μέτρησα 20 μικρά, που για μένα είναι 100% (εχω ακούσει και γεννες με 40 μικρά, αλλά η φουσκάρα εχει κάνει μόλις 2 γέννες....)
Τα μικρά κοπαδιάζουν, κρύβονται και είναι ασφαλή μεσα στο πράσινο! Και η φύση διαλέγει τα πιο ανθεκτικά-έξυπνα....
Το μότο μου είναι, δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο! :D
μπραβο καλα γεννητουρια.....
Καλα γεννητούρια, τους γονεις τους εχεις αποκακρύνει;
Όχι όλοι είναι μέσα, απλα το κερατόφυλλο σχημάτισε μια φυσική γεννήστρα και τα μωρά ειναι κρυμμένα μεσα σ' αυτο!
Όσα επιβιώσουν καμιά βδομάδα, πιστεύω να τα καταφέρουν.
Μπράβο για τις απανωτές γεννήσεις Χάρη, βάλε και φωτό από τις σκαλαροουρίτσες, να φτιαχνόμαστε.
Νομιζω οτι για να εχεις μεγαλύτερη επιτυχία στις γέννες θα ήταν καλυτερο να απομακρύνεις τα μεγαλύτερα άτομα, απο την άποψη ότι δεν θα μπρούν να τα φάνε :)
Νομιζω οτι για να εχεις μεγαλύτερη επιτυχία στις γέννες θα ήταν καλυτερο να απομακρύνεις τα μεγαλύτερα άτομα, απο την άποψη ότι δεν θα μπρούν να τα φάνε :)
γκαπάκια ειναι ρε παιδιά..γιατι να μπουν να τα φάνε? Αντε να κινδυνεύουν τις 2-3 πρώτες μέρες..μετα δεν εχουν πρόβλημα..
Και γω είχα την πρώτη μου γέννα το Σαββάτο, και οι γονείς καθως και οι υπόλοιποι δεν τα πειράζουν καθόλου..μάλιστρα τα μικρά έχουν ξεψαρώσει τοσο που τα βλέπεις παντού σε όλο το ενυδρείο δίπλα στα μεγαλύτερα...
Η αλήθεια είναι πως όλα τα γκαπάκια στο ενυδρείο είναι νεαρά, και για τους γονείς ήταν η πρώτη γέννα..
.................................................. .................................................. ..
Χαρη σου βγηκε και σενα κανενα κατακιτρινο μικρό?Ή όλα άχρωμα?
Εμενα μου βγηκε ενα,είχα ήδη και άλλο ένα ελάχιστα μεγαλύτερο..:D :D :D
.................................................. .................................................. ..
Εμενα μου βγηκε ενα,είχα ήδη και άλλο ένα ελάχιστα μεγαλύτερο..:D :D :D
Εχεις δει μωρα platy? Ειχα πετύχει μια αναπαραγωγη...Ειναι κατακόκκινα !!!
Καλα γεννητουρια οντως και εμενα γεννησε το γκαπι και εβγαλε πρωτη φορα 15 μικρα. Ολα ειναι κρυμμενα στα κερατοφυλλα ηδη γυρνουν ελευθερα αναμεσα στα μεγαλυτερα δεν τα πειραζει κανενα και εχω και ενα ζευγαρι Μολι που επισης πρεπει να κοντευει για γεννα. Απο 5 ψαρακια ανεβηκε ο πληθυσμος στα 20. Μεχρι στιγμης καμμια απωλεια και μολις εστρωσε το ενυδριο.
Ολα τα γκαπάκια ειναι αχρωμα για την ώρα...αλλά είναι τεράστια! Η μαμα τους είναι και πάλι εγκυος, άρχισε να φουσκώνει ξανα...
έχω και μια άλλη θυληκια μέσα, αλλα δυστυχώς παρ'ολο που την πήρα απο μαγαζι, και έκανε μία γεννα τωρα έχει δυσπλασία και δεν την γκαστρώνει κανένας... :(
Το ποστ το έβαλα βασικά για να πω στον κόσμο να μην φοβάται να αφήνει τα ψάρια να αναπαραχθουν φυσικά χωρίς τεχνητές γεννήστρες... εκτός και αν συντρέχουν είδικοι λόγοι...
Τώρα όπως είπε και ο Κώστας, έχω στο σπίτι και ουρίτσες απο σκαλάρια, και για να είμαι ειλικρινής είμαι ακόμη πιο τρελαμμένος με αυτά γιατί ειναι τα αγαπημένα μου! ...Αλλά αυτα σε άλλο thread! :D:D:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.