Επιστροφή στο Forum : ΚΑΙ ΓΕΝΝΑ ΑΠΟ ΣΚΑΛΑΡΙΑ ..
ειμαι πολυ χαρουμενος διοτι..καθως επεζα αμεριμνος στο pc (καψιμο στο gab)γυρισα να κοιταξω λιγο στο ενυδρειο και τι να δω ...πανω στο φιλο της ανουμπιας το κατα 99% ζευγος να εχει στρωθει στην δουλεια ...η χαρα μου δεν λεγεται αφου στις σκαλες πεταγα προκειμενου να παρω απο το περιπτερο μπαταριες για την μηχανη :D:D τι πρεπει να κανω τωρα ..??να βαλλω μπρος την αρτεμια..>βοηθηστε να ξερω ..:D
:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041 Μπράβο φίλος , άντε καλές ουρίτσες :smt041:smt041:smt041
να σαι καλα ,,,φιλε ευχαριστω
Καλως τα δεχτηκες!! :p
Στα εχω πει δυσκολα θα επιβιωσουν μικρα με τα αλλα ψαρια!
Κατσε να βγουν ουριτσες και μετα αρτεμια ...
Ψυχραιμια .... κανε αναζητηση προσφατα κιολας εχουμε πολλα θεματα για γεννες σκαλαριων :cool:
Πω πω ενθουσιασμος !!!:p:D:D Να σου ζησουν και με το καλο να δεις ουριτσες :smt041
αλεξανδρε να σαι καλα....
να σου ζησουν τα..αυγουλακια!!!:P:P
πολυ καλη κινηση να τους αφηνεις φως το βραδυ! αντε με το καλο να δεις και ουριστσες....αρτεμια θα χρειαστεις σε καμια βδομαδα..
giannisaek
01-03-10, 02:14
Άντε με το καλό ;)
μεχρι στιγμης ειχα μονο ενα χαλασμενο αυγο κι αυτο το απομακρυναν...τα αεριζουν συνεχεια ποτε το ενα ποτε το αλλο και γενικα εχουν πολυ καλη συμπεριφορα...αντε να δουμε και καμια ουριτσα
harris samos
01-03-10, 23:07
αγορι ;)
μπραβο ρε
αντε και ουριτσες
α και μη ξεχασω
μη δω αταιστα μωρα χωρις κοκκινες κοιλιτσες
γιατι :smt079
:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041
ετσι με τρελα ...και για παρτι τους αμα σκασουν θα βαλλω 5 μπουκαλια αρτεμια ...:smt041:smt041:smt041:smt041
thanasis76
01-03-10, 23:33
με το καλο φιλε μου!!!:smt041:smt041
ειμαι τρελος ειμαι τρελος,....ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΙΔΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΑΥΓΑ....ΟΥΙΙΙ
..υγ(σορυ για την αναλυση...τα εμπειρα ματια θα δουν τα ματακια των μικρουλικων):o
ματακια δεν ειναι>?
αν οντως βγουν ουριτσες διαβασα οτι βγαινουν μεσα σε 3 με 4 μερες...εμενα τα εκαναν την κυριακη..αφου βγηκαν ματακια κανονικα δεν πρεπει αυριο να βγουν ουρες?
-------------------------
:p:p??
Έτσι μπράβο έτσι μπράβο , ενημέρωσε μας αύριο :smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041
βαλε και αρτεμια απο τωρα για προθερμανση ;)
συγχαρητηρια
thanks nick ...εχω βαλλει ηδη 2 μπουκαλια ...χαχα
Βγαλε τα rasboras ομως ... οταν κολυμπησουν ελευθερα τα μικρα ... θα τα τρωνε ενα ενα και θα φανε και την αρτεμια σαν επιδορπιο! :rolleyes:
Κα αν έχεις την ευγενή καλοσύνη, λίγο πιο καθαρές φωτογραφίες
να βλέπουμε κι εμείς που αποτύχαμε,τι μας περιμένει!:D
δυστηχως δεν υπαρχει δυνατοτητα για ποιο καθαρες φωτο....ΟΜΩΣ εχουν σκασει ουριτσες τα μωρα εχουν μεταφερθει σε καθαρο φυλλο και ειναι ΜΠΟΟΟΟΟΛΛΛΙΙΚΑΑΑΑΑΑΑ
παιδια να ρωτησω κατι...μου ειπε βεβαια κατι ο χαρης (samos) αλλα θελω να το επιβαιβεωσω ...τα μικρα τα μετεφεραν σε αλλο φυλλο παραδιπλα ..ειναι αρκετα ...τα προσεχουν συνεχεια ..αλλα τι γινεται σε περιπτωση που πεσει κανενα στο χαλικι.?? (τωρα εχω μεσα μονο το ζευγαρι και 4 ρασμπορας...το ενυδρειο θα χωριστει με 2πλη σιτα ..ελπιζω τα μικρα αν καταφερουν να επιβιωσουν να μην με εμποδισουν να παρω μερος στον ADA αλλιως εχουμε και ενα 25λιτρο στην ουρα)..τι λετε
σημερα ξεχωριζει ο λεκιθικος σακος σε ολα τα μικρα και ειναι κινητικα ...οι γονεις συνεχιζουν την δουλεια τους κι οταν φευγει κανα μικρο το μαζευουν γρηγορα πισω....αυτα ειναι
μην ανησυχεις και οι γονεις δε θα αφησουν να πεσει ουτε ενα!
δειτε τα τα μικρουλικα...οι ουριτσες φαινονται
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΛΕΣ ΦΩΤΟ ...ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕ...
:p:p:p:p:p:p:p:smt041:smt041:smt041
ευχαριστω πανο..και μια ακομα απορια...οταν θα ταιζω αρτεμια επειδη δεν υπαρχει δυνατοτητα το υποστρωμα να βγει..θα την βρισκουν τα μικρα.??
η αρτεμια θα καταναλωνεται προτου παει στον πατο...:D να δεις πως θα την τσακιζουν. αλλα και κατω να πεσει...."χοροπηδαει" στο υποστρωμα και μια χαρα θα τη βρισκουν ;)
ρε παιδια ..σημερα γυρισα σπιτι και τι να δω...τα μικρα κολυμπανε..οι γονεις παντα υπερπροστατευτικοι τα φυλλανε απο το καθετι ..μονο ενα προβλημα ..ΤΟ ΝΕΡΟ ,ειναι ελαχιστα θολο ..(λευκο)αμμωνια 0 NO2 0 PH κοντα στο 6.5 τι να φταιει..δεν εχω βαλλει αλλα φυτα ουτε εχω βουτηξει χερια μεσα...εκανα μια αλλαγη νερου 20 λιτρα αλλα δεν φευγει..καμια ιδεα
και μερικες φωτο..να σημειωσω οτι δοκιμαστικα εδωσα λιγο τριμενο φυλλαρακι και τα μωρα το τιμησαν ιδαιτερα ...
harris samos
08-03-10, 20:13
:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041: smt041:smt041:smt041
:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041: smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041
να σημειωσω οτι δοκιμαστικα εδωσα λιγο τριμενο φυλλαρακι και τα μωρα το τιμησαν ιδαιτερα ...
μπραβο! με το καλο να μεγαλωσουν.
συνεχισε αρτεμια γιατι προσφατα μελος εδινε φυλλαρακι (μονο δυστυχως) και τρωγανε κανονικα τα μωρα...ή τουλαχιστον ετσι εδειχνε...
δυστυχως αρχισε να τα χανει ενα ενα...ειχαν απομεινει ελαχιστα και θα ρωτησω αν εμεινε κανενα....:(
με αρτεμια ποτε μου δεν ειχα την παραμικρη απωλεια...
χμμ..ταιζω εναλλαξ και με αρτεμια και tetramin baby food ..τα μωρα τρωνε με βουλιμια...
Αφου ολα τα ψαρια συμπεριφερονται φυσιολογικα, μην ανησυχεις για τη θολουρα.
Τα μωρα παντως δεν φαινεται να εχουν γεματες κοιλιτσες. Καλο θα ηταν να αρχισεις ταισμα και με αρτεμιες.
Και επιτελους βγαλε τα αλλα ψαρια απο μεσα!!! Γιατι το αγνοεις αυτο? Εκτος απο προσθετο στρες στους γονεις ... θα χανεις και μικρα!! Η μετεφερε τα σε αλλο ενυδρειο!! Ειναι κριμα να τα χασεις ! Το φυλαρακι μπορει να τοι φτυνουν (παρατηρησε τα)!!
...τα εφαγαν οι γονεις ...:cry: δεν ειμουνα προετοιμασμενος..μετα απο ευγενικη προσφορα συνφορουμιτη θα δημιουργηθει το ενυδρειο γεννηστρα και θα ειναι ετοιμο να δεχτει την επομενη γεννα ...γιωργο το φυλλαρακι δεν το φτυνανε..(τροφη σκονη) το θεμα θα μεινει ανοικτο για την επομενη γεννα ...:)
μην ανυσηχεις αφου πηρε μπρος η γραμμη παραγωγης ... :D
μετα την ευγενικη χορηγια του dimitris21 τον οποιο ευχαριστω(για πολλοστη φορα) οριστε και η γεννηστρα ετοιμη να υποδεχτει το ζευγος
Mε το καλο.Μην ξεχασεις να μας βγαλεις και καμια φωτογραφια.
Θα βαλεις καποιο κωνο μεσα?
εννοειται πως δεν θα ξεχασω...μαλλον ναι...για να πω την αληθεια δεν το ειχα σκεφτει αυτο
ευχαριστα νεα ..το ζευγαρι μετα τις αλλαγες του σαββατοκυριακου (νερου μ αποτερο σκοπο την πτωση της θερμοκρασιας κ ακουασκειπ) αρχισε και παλι να ''καθαριζει'' ενα φυλλο ανουμπιας ..να σημειωθει οτι ειναι εμφανη τα γεννητικα τους οργανα,..
το θεμα ειναι να προλαβω να παρω θερμοστατη αυριο για να τα μπασω στην γεννηστρα. ..αν δεν ειμαι τυχερος και γεννησουν το βραδυ θα περιμενω να κολυμπησουν τα ψαρακια και να τα βαλλω στην γεννηστρα... ΥΓ θα χρειαστω κονο??
αυτο δεν το γνωριζω αλλα αφου ξεκινησαν μωρε,και να μην προλαβεις παλι,η επομενη φορα θα ναι παλι συντομα:p
ΥΓ θα χρειαστω κονο??
Καλο θα ηταν να εχεις ενα! ;)
ξερεις μηπως σε τι τιμη παιζουν?μολις τα ριξω στην γεννηστρα δεν θα χαλασω αυτη την προδιαθεση τους για ζευγαρωμα?? τσαμπα καθαριζαν μαζι
Εγω πηρα αυτον: http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1830 μολις τον εβαλα τον τιμησαν ...
οι ικασιες βγηκαν σωστες ..πριν 15λεπτα γυρισα απο το σχολειο ..και τι να δω..παλι γεννησαν και παλι στο ιδιο φυλλο ανουμπιας....ερ ρε γλεντια λεω /.ΥΓ δεν βρισκονται στην γεννηστρα διοτι δεν υπαρχει θερμοστατης ..θα παρω σημερα...τι να κανω??
μετα το pop...δεν εχει stop!!! :D:D:D
χαχαχ.μια απορια ομως/...στην γεννηστρα τι να βαλλω?? τα σκαλαρια μαζι με την ανουμπια ολοκληρη ή να περιμενω να σκασουν και να κολυμπησουν τα ψαρακια ?? και τοτε να τα βαλλω
τελικα τι να κανω ...να περιμενω μεχρι την πεμπτη να δω τα ματακια (στα αυγα) και να μεταφερω το φυλλο της ανουμπιας στην γεννηστρα??
Εγώ θα τα μετέφερα από τώρα ... προσεκτικά!
να μεταφερω το φυλλο και μαζι τους δυο γονεις μεχρι να σκασουν τα αυγΑ??:smt120:smt120:smt120:smt120
Καλημἐρα , καλημέρα!! Μα καλά μαζί γεννάνε τα σκαλάρια μας?Ούτε προγραμματισμένο να ήταν... Τρίτη γέννα για εμένα ( η πρώτη μας άφησε χρόνους και η δεύτερη απλά τα βάλανε σε λάθος σημείο και άσπρισαν ) . Εννοείται αυτή τη φορά πήρα αρτέμια και σήμερα θα εκκολαφθεί ( ο θεός βοηθος δηλαδη...)
καλη επιτυχια ευχομαι..εγω ειδα ψαρακια αλλα τα εφαγαν ...ειχα και αρτεμια και ολα..ελπιζω να δω ψαρακια και τωρα..που ειναι ο panos alex/polis oταν τον χρειαζεσαι
Να φανταστείς εμένα την πρὠτη φορά "σαράντισαν" και μετα σταδιακά μειώνονταν.... Ελα ντε?Που είναι ο Πάνος? Και η αρτέμια ασύμφορη τιμή βρε παιδί μου...Τουλάχιστον να ζήσουν να τα χαρούμε και οχι παλι να μειωθούν...Αχ τώρα που πήραν το κολάι ποιος τα σταματάει....Μια πετυχημένη γέννα θα δούμε όμως??
επ!! με ζητησε κανεις??
αρτεμια και παλι αρτεμια....
δε θελουν κατι τα ψαρακια ιδιαιτερο....καλο νερο..αρτεμια για φαγητο..και οχι εχθρους να τα φανε....αθανατα ειναι...αν εκκολαφθουν 214 θα μεγαλωσουν με αυτες τις προυποθεσεις 214....:D
αρα τα βαζω με το φυλλο στην γεννηστρα και ο θεος βοηθος?
ναι...μπορει να εγκαταλειψουν τα αυγα οπως μπορει και να μην αναγνωριζαν τα μικρα και να τα ετρωγαν.,...ενα ρισκο το εχεις...αλλα μη σκας....και να τα χασεις......κατσε και μετρα μερες μεχρι την επομενη γεννα...;)
Και παρε μια αντιστροφη οσμωση! Θα τους κανεις πολυ καλο! ;)
το εβαλα εβγαλα 2 3 φωτο σταβροκοπηθηκα και ο θεος βοηθος..τα εκανα σωστα τουλαχιστον
καποιοι που απαντησαν σε πμ μ ειπαν να βαλλω μονο τα αυγα..αλλοι και τους γονεις..ετσι θα γινει δουλεια ?? ή να βαλλω και τους γονεις..δεν εχω καταλαβει
εβαλλα και τους γονεις πριν απο 2 λεπτα..οτι γινει
Κ εγώ εκκολάπτω αρτέμια τώρα ... Είδες Πάνο, άρχισα να μαθάινω σιγά σιγά...Είχα καλό δάσκαλο χεχε!
νομισα πως για τους γονεις γινοταν ολη η κουβεντα...αν ηταν μονο για τα αυγα δηλαδη τεχνητη εκκολαψη εννοειται πως γινεται..και πανευκολα.
αλλα το ομορφο ειναι να χαρεις τη θεα της γονεϊκης φροντιδας των κιχλιδων σου.
χριστινα καλη επιτυχια σε αυτη τη γεννα.
προσοχη στη φιλτρανση καθως απο καποιο σημειο και μετα που μεγαλωνουν τα μωρα αρχιζει κι εμφανιζεται αμμωνια...
το αρχικο φιλτρο (τις περισσοτερες φορες αεροφιλτρο) συνηθως δεν επαρκει αργοτερα...να κανετε μετρησεις και συχνες αλλαγες.
Ακόμη δεν κατέληξα στο τι έφταιγε στην προηγούμενη γέννα μου Πάνο, είτε το νερό , είτε η τροφή...είτε δεν ξέρω τι άλλο! Περιττό να σου πω ο πετσοπάς μου με βρήκε διαβασμένη αυτή τη φορά.Να στε καλἀ παιδιά μου δώσατε μεγαλύτερη όρεξη για το hobby . Α και Πάνο έχουμε και έναν καφέ ξεχασμένο,ε?
προσοχη στη φιλτρανση καθως απο καποιο σημειο και μετα που μεγαλωνουν τα μωρα αρχιζει κι εμφανιζεται αμμωνια...
το αρχικο φιλτρο (τις περισσοτερες φορες αεροφιλτρο) συνηθως δεν επαρκει αργοτερα...να κανετε μετρησεις και συχνες αλλαγες.
:smt023
Και για αυτο τι χαμηλο ph βοηθαει ακομα περισσοτερο ... ;)
. Α και Πάνο έχουμε και έναν καφέ ξεχασμένο,ε?
εννοειται....οποτε θελεις ;)
Oκ ενημερωσε με ποτε μπορεις μεσα στο σ/κ να το κανονισουμε
εχω βαλλει τους γονεις μαζι με το φυλλο της ανουμπιας μεσα στην γεννηστρα ..αλλα δεν μπορω να καταλαβω αν τα αεριζουν-προσεχουν...θα σκασουν τα αβγα μονα τους.?? (εχω αγχος)
Μην εχεις αγχος, και εχε υπομονη. Εχεις ενα φτιαγμενο ζευγαρι που αναπαραγεται, κι αυτο ειναι η ουσια. Ακομα και να μη πετυχει τουτη τη φορα, την επομενη θα εισαι εντελως προετοιμασμενος. Αν ειναι σωστα φτιαγμενη η γεννηστρα (στρωμενο φιλτρο, φυτα, μερη για να γεννησουν, μερη για να "αποτραβιουνται" να νιωθουν ασφαλη), δεν θα αργησει και η επομενη. Στο μεταξυ ξαναδιαβασε αυτο http://www.aquarist.gr/articles/Repro/repro.html
τελικα ολα πανε καλα..οι γονεις ανανγωριζουν τα αυγα και εχουν χαλασει μολις 4,5 ..ΒΛΕΠΩ ΜΑΤΑΚΙΑ..
Είσαι σε καλό δρόμο! Εμένα άρχισαν δειλά δειλά να κολυμπούν αλλά με την αρτέμια ακόμη δεν είδα προκοπή! Κοντεύουν 24 ώρες και ακόμη στην ίδια μορφή αυγών είναι...Μάλλον έκανα κάτι λάθος ή να περιμένω κ άλλο?
βαλλε μια φωτο αν δεν σου κανει κοπο (εδω στο ποστ)αν δω πως το εφτιαες ..εφφτιαξα και γω και θα το ποσταρω σε λιγο..
Δύσκολο για φότο. Κλασσικά σε πλαστικό μπουκάλι την έφτιαξα, αλλα έχει χρόνο εκκόλαυσης 16 ώρες , ενώ ακόμη τζίφος! Θα περιμένω μέχρι το βραδάκι και αν δεν δω προκοπή θα ξανακάνω τη διαδικασία. By the way ήθελε 1 κουταλι σούπας αλάτι στο 1 λίτρο , η γλυκού? Γιατί έβαλα γλυκού
του γλυκου..οριστε και φωτο..εγω το εφτιαξα αλλιως..εβαλα το σωληνακι απο πανω μαζι με καλαμακι απο φραπε..και ειναι οκ..
α και να μην ξεχασω.για να καταλαβεις αν εχουν εκολλαφθει σταματα την αεραντλια και ασε τα για 10λεπτα κατω απο ενα πορτατιφ να ηρεμησουν..τοτε θα δεις τις αρτεμιες να κολυμπουν
Για τη θερμοκρασία έβαλες θερμοστάτη ή κάτι αυτοσχέδιο? την άφησα να ηρεμήσει αλλά τζίφος, 1 άσπρο βλέπω μόνο να κολυμπάει...όλα τα άλλα αυγά
harris samos
25-03-10, 14:40
ποσες ωρες το εχεις ???
σε τη θερμοκρασια ???
τη μαρκα αυγα ???
Artemia Salina της Tropical . Από χτες το μεσημερι, ακριβώς 24 ώρες δηλαδή. Θερμοκρασία 28 βαθμούς. Αλλά δεν έγινε τίποτα απολύτως. Να τα ακυρώσω και να ξαναξεκινήσω τη διαδικασία ή να τα αφήσω?
Μερικες φορες δεν πετυχαινει! Γενικα σε τετοιες περιπτωσεις ειναι καλο να κρατας 2 καλλιεργειες αρτεμιας που θα υπολογιζεις να ξεκινας την αλλη οταν πλησιαζει η ωρα που θα τελειωνει η πρωτη ... σκεψου οταν τελειωσουν οι αρτεμιες ποσο θα περιμενεις να κανεις και αλλη καλλιεργεια αν δεν πετυχει κιολας .. τα μικρα σου θα μεινουν αταιστα και αυτο δεν ειναι καθολου καλο! ;)
Προς το παρόν τους έδωσα κατεψυγμένη αρτέμια. Να ακυρώσω τη διαδικασια εκκόλαυσης και να ξεκινησω νεα?Ωστε αυριο να εχω (πρώτα ο θεός) έτοιμη?
σε μενα μερικες φορες κανει και πανω απο 30 ωρες για εκκολαψη....στο 24ωρο αρχιζουν συνηθως να εμφανιζονται οι πρωτες...
θα περιμενα κι αλλο...αν και γενικα ειναι καλο μεχρι να βρεις τον τροπο σου να εχεις 2 καλλιεργειες...εξαλλου θα χρειαστεις 2 καλλιεργειες...γιατι οταν θα θελεις να ετοιμασεις καινουρια φουρνια τα σκαλαρακια δε μπορουν να περιμενουν 12-24-36 ωρες αταιστα.....απο το ενα ταιζεις στο αλλο μπουκαλι ετοιμαζεις καινουρια...
γυρισα πριν απο λιγο και απογοητευτηκα κοιταζοντας το αδειο φυλλο ..παει λεω τα εφαγαν..για καλη μ τυχη ομως οι γονεις τα εχουν μεταφερει σε μια γωνιτσα και εχουν σκασει κ οι ουρες..οριστε και φωτο
σος ..μετα απο οικογενειακη αποφαση θα αναχωρισω για διακοπες εντος του σαββατοκυριακου..αυτο συνεπαγεται πως ττα ψαρακια δεν θα μπορεσουν να επιβιωσουν...υπαρχει καποιος τροπος να ταιζονται>?? υπαρχει περιπτωση να τα φιλοξενισει καποιο μελος.?βοηθηστε παρακαλω.
μα μεχρι να κολυμπησουν ελευθερα δε θα εχεις γυρησει???
ειδες τις φωτος.??εχουν σκασει ουρες που σημαινει οτι σε 3 αντε το πολυ 5 μερες κολυμπανε ..εγω θα ερχομαι πισω καθε 5 μερες...θα αντεξουνε χωρις αρτεμια απο την στιγμη που θα κολυμπανε
τα μικρα υπαρχει περιπτωση απο τις πρωτες μερες να φανε κατεψυγμενη αρτεμια??
Η κατεψυγμενη αρτεμια αποτελειται απο ενηλικες αρτεμιες. Οποτε οχι, δεν υπαρχει περιπτωση.
υπαρχει και αυτη η αρτεμια http://cgi.ebay.com/Instant-Baby-Brine-Shrimp-Ocean-Nutrition-20G-ARTEMIA-/350320241836 που ειναι νεοεκκολαφθεισα και διατηρειται στη συντηρηση του ψυγειου ΑΛΛΑ δε ξερω αν τη φανε..οχι λογω μεγεθους- αλλα επειδη δεν ειναι ζωντανη και δε τα διεγειρει χωρις κινηση η τροφη....
μπορεις ομως να το δοκιμασεις...
τα μικρα υπαρχει περιπτωση απο τις πρωτες μερες να φανε κατεψυγμενη αρτεμια??
Γιατι δε δοκιμαζεις να εκκολαψεις αρτεμιες που ειναι και η προτιμοτερη λυση;
Γιατι δε δοκιμαζεις να εκκολαψεις αρτεμιες που ειναι και η προτιμοτερη λυση;
Θα φυγει για διακοπες και ψαχνει μια λυση για να επιζησουν χωρις αρτεμια! :rolleyes:
Δυσκολα τα πραγματα ...
Μαλιστα.....
Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι τα εξης:
- Βαζεις μια σεβαστη ποσοτητα java moss στο ενυδρειο για να μπορεσουν να φανε τα νεογνα τις πρωτες τους ημερες, που ειναι και οι πιο κρισιμες.
- Αγοραζεις ειδικη ξηρα τροφη για νεογεννητα ωοτοκα μωρα και γεμιζεις μια αυτοματη ταιστρα με αυτη τη τροφη. Ρυθμιζεις την ταιστρα να ταιζει τουλαχιστον 3 φορες την ημερα (5 φορες θα ηταν ιδανικα). Ετσι ειναι πιθανο καποια μωρα να την φανε αναγκαστικα μιας και θα υπαρχει ελλειψη τροφης.
επανερχομαι λοιπον..σημερα κατεβηκα αθηνα για να δω τα ψαρακια (ταισμα-αλλαγη νερου κλπ )και οπως μπαινω στο σπιτι πρωτη μ δουλεια ηταν να δω τα νεογεννητα ψαρακια ...κοιταζω και τι να δω..πολλα περισσοτερα απο την προηγουμενη φορα ολα κοντα στους γονεις (και αλλα τοσα μεσα στο φιλτρακι) ..τα περισσοτερα φαινονται να εχουν κοκκινισμενες κοιλιες(υπαρχει λιγη τζαβα μεσα.αλλα ο βυθος ειχε απομηναρια τροφης..μαλλον τσιμπησανε κατι)ετοιμασα την αρτεμια που ειχε αφησει πριν φυγω ..(Να σημειωσω οτι ταισα πρωτα με τριμεννη τροφη και πεσανε επανω με τα χιλια ..) τωρα θα δειξει αν θα επιζησει κανενα μεχρι να ξαναερθω ..
Τελικα τι εγινε δεν μας ειπες...!?
ναι οντως..λοιπον γυρισα μετα την μεγαλη εβδομαδα αλλα οι γονεις ειχαν φαει τα μικρα ...τους γονεις τους αφησα μεσα στη γεννηστρα...το σαββατο προχτες λοιπον (το πρωι )γεννησαν ξανα ..σημερα εχουν σκασει ουρες και λογικα αυριο θα κολυμπανε...φωτος θα βαλλω μολις κολυμπησουν...
επανερχομαι καθως βαριομουνα τοσο καιρο να βαλω φωτο..τα μικρα κοντευουν 3βδομαδες ..ειναι καμια 30ρια και μεγαλωνουν τελεια ...
harris samos
12-05-10, 22:11
αυτα ειναι κακασχημα
χαχαχαχαχαχαχαχα
πλακα κανω
ταιζε ρε μη λυπασε το φαει :smt079
μπραβο!!! και οπως λεει ο Χαρης...Ταιζε!!!!!
ευχαριστω..ηδη το μεγαλυτερο εχει βγαλει κατι μικρες καθετες μπαρες μαυρες...τα αλλα το ακολουθουν σε μεγεθος...
update...τα μικρα εχουν γινει σχεδον οσο ενας αρακας και μεγαλωνουν κανονικα...οι γονεις πριν απο 5λεπτα αρχισαν να εναποθετουν αυγα παλι στο κυριο ενυδρειο....
update...τα μικρα εχουν γινει σχεδον οσο ενας αρακας και μεγαλωνουν κανονικα...οι γονεις πριν απο 5λεπτα αρχισαν να εναποθετουν αυγα παλι στο κυριο ενυδρειο....
Μετα απο ποσες μερες ταιζεις κατι αλλο εκτος απο αρτεμια?
Γιατι τα δικα μου ειναι 25 ημερων και τα ταιζω μονο αρτεμια.
δεν θυμαμαι να σου πω ποσων ημερων ειναι...αλλα πλεον (εδω και 4 μερες)ταιζω αρτεμια απο το βαζακι της ocean nutrition και που και που σκονη tetramin baby
στην αρχη δεν την τρωνε..αν ταισεις κατι απο τα δυο που σου ειπα φροντισε να δεις αν την φτηνουν ή αν την καταπινουν....στην αρχη ταισε μαζι με ζωντανη αρτεμια
Μετα απο ποσες μερες ταιζεις κατι αλλο εκτος απο αρτεμια?
Γιατι τα δικα μου ειναι 25 ημερων και τα ταιζω μονο αρτεμια.Τα δικα σου ειναι ετοιμα να δεχτουν και ετοιμες τροφες εμποριου. Απλα πρεπει να επιμεινεις.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.