PDA

Επιστροφή στο Forum : τα ψαρακια μου εχουν ick!

bikaki
28-02-10, 15:46
καλησπερα εχω ενα ενυδρειο 90 λιτρων με 6 χρυσοψαρα 2 κοι κ εναν γλυφτη το προβλημα ειναι οτι σε 2 απο τα χρυσοψαρα εχουν εμφανιστει κατι μικρα ασπρα στιγματακια στην ουρα κ στα πτερυγια επισηs το ενα κοι χανει κατα καιρουσ καποια λεπια?για ποιον λογο μπορει να χανει λεπια?πωs θα κανω θεραπια και οταν την κανω πρεπει να απομονωσω τα αλλα ψαρια?το φιλτρο επηρεαζετε?

douran_p
28-02-10, 15:57
δωσε και αλλεσ πληροφοριες για το ενυδρειο σου ( συμπλησωσε το σχετικο σχεδιο για τις ασθενιες......) αλλα απο οτι διαβαζω εχεις παρα παρα πολλα ψαρια για τα λιτρα σου (τα χρυσοψαρα θελουν 30 λιτρα το καθενα και τα κοι ειναι ψαρια λιμνης) και μαλλον αυτο ειναι η αιτια για το ινκ....... ξεκινα διαβασμα για τις απαιτησεις των ψαριων σου και περιμενε τους παλαιοτερους να σου πουνε κατι παραπανω απο μενα........ φιλικα!!!!

Γιώργος Κ
28-02-10, 16:06
Με τοσα ψαρια μαλλον θα εχεις αμμωνια! Σε 90 λιτρα "χωρανε" μονο 2 χρυσοψαρα ... θα πρεπει να δωσεις τα αλλα ... αλλιως θα πεθανουν!
Εχεις στρωσει το φιλτρο σου? Με ποιο τροπο?
Το ικ δηλωνει οτι οι παραμετροι του νερου σου δεν ειναι καλες!

Καλως ηρθες! :p
Ειναι κριμα να ξεκινας με προβληματα ... αν προσεξεις μερικα πραγματα τα προβληματα θα ειναι παρελθον! ;)

Coolnick
28-02-10, 16:07
Καλως ήρθες.
Και γω σχετικά καινούριος είμαι.. Διάβασα κάποια άρθρα των παιδιών σχετικά με τις ασθένειες. Φιλική συμβουλή ρίξε μια ματιά στα αντίστοιχα θέματα.. Πρόσφατα το αντιμετώπισα και γω με επιτυχία...
Έχω την εντύπωση οτι έχεις αρκετά ψαράκια σε ένα ενυδρείο...
Πιστεψέ με το ick αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα... Ο αριθμός των ψαριών και κυρίως το είδος σε τόσα λίτρα, θα μ απασχολούσε περισσότερο..

Γιώργος Κ
28-02-10, 16:09
Πιστεψέ με το ick αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα... Ο αριθμός των ψαριών και κυρίως το είδος σε τόσα λίτρα, θα μ απασχολούσε περισσότερο..
:smt023 Σωστα ... το ικ ειναι συνεπεια ... ενος προβληματος! Θα πρεπει να πολεμησεις τις αιτιες αλλιως τα προβληματα θα εμφανιστουν ξανα!

cpk2010
28-02-10, 16:50
Για να αντιμετωπίσεις το ιck αγόρασε ενυδρειακό αλάτι(είναι ειδικό αλάτι που πουλάν στα πετ σοπ) για τη δοσολογία δεν γνωρίζω να σου πω..ας μιλήσουν οι πιο έμπειροι..επισης υπαρχει ένα φάρμακο το punktol της jbl..επειδή έιχα και εγώ το iδιο πρόβλημα παλια αυτό το φάρμακο με βοήθησε..δοσολογία γράφει στο κουτί.το είχα πάρει απο πετ city..βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα πολλά ψάρια..αν έχεις καλή φίλτρανση 3 ψάράκια μπορείς να τα κρατησεις αν ειναι ακόμα μικρά.