PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με δυνατό ήχο από Eheim 2217

infodigger
28-02-10, 15:22
Καλησπέρα σε όλους!

Πριν κανένα μήνα περίπου αγόρασα ένα καινούριο φίλτρο της Eheim (2217).

Τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει και κάνει έναν αρκετά δυνατό θόρυβο. Δοκίμασα να το ανοίξω και να το καθαρίσω, βελτιώθηκε λίγο αλλά μετά από καμιά ώρα ξανάρχισε. Επίσης δοκίμασα να το κουνήσω λίγο μπας και έχει μείνει αέρας κάπου αλλά πάλι τίποτα.

Έχει κανείς καμιά ιδέα πως μπορώ να το επισκευάσω?

Έχω ανεβάσει και ένα βιντεάκι με τον ήχο που κάνει μήπως κάποιος είχε αντιμετωπίσει παλαιότερα αντίστοιχο πρόβλημα:

http://www.youtube.com/watch?v=F_UPkHnsWRg

Ευχαριστώ πολύ!

gta__156
28-02-10, 15:28
ετσι μου εκανε χτες το βραδυ ενα 2213 που ειχα ανοιξει για να καθαρισω , μετα απο αρκετη ωρα εξαερωση εστρωσε μονο του .

infodigger
28-02-10, 15:34
Για την εξαέρωση έκανες κάτι το ιδιαίτερο? Εγώ το έχω και τρέχει μία εβδομάδα έτσι και ακόμα τίποτα...:(

gta__156
28-02-10, 15:49
βασικα κοιταξα εαν και οι 2 οι σωληνες ειναι καθαροι , γεμισα ολο το κυκλωμα με νερο και εβαλα μπροστα το φιλτρο , μετα απο καμποση ωρα ο θορυβος εστρωσε

seven77
28-02-10, 16:16
κούνησε το δεξιά αριστερά ενώ δουλεύει αρκετές φορές και θα δεις ότι θα σου βγάζει αέρα και το δικό μου με παίδεψε πάρα πολύ αλλά πλέων δεν ακούγετε καθόλου κανε υπομονή θα στρώσει εγώ στο πάρα πέντε ήμουνα να το πετάξω από το παράθυρο

όταν το κουνάς καλύτερα να έχεις βγάλει το spray bar θα φύγει πιο εύκολα ο αέρας

maria1983
28-02-10, 18:01
Είχα το ίδιο πρόβλημα με το 2217, εμένα τελικά είχε ξεκολλήσει η τάπα που συγκρατούσε το μαγνήτη, με αποτέλεσμα η φτερωτή να "λασκάρει" λίγο και να κάνει θόρυβο! Δεν ξέρω κατά πόσο στο περιέγραψα καλά, αν ανοίξεις την κεφαλή και βγάλεις τα εξαρτήματα θα δεις τι σου λέω.

gta__156
28-02-10, 18:09
μιλας για το πλαστικο που το μακρυ που ειναι κατω απο τη κεφαλι αν δεν κανω λαθος , αυτο οντως καλο ειναι να του ριχνουμε μια ματια που και που να κοιταμε οτι ειναι κουμπωμενο σωστα ( οχι οτι μου εχει φυγει ) απλα το ξεκουμπωσα χτες να δω εαν φταιει κατι απο εκει . :)

maria1983
28-02-10, 18:37
μιλας για το πλαστικο που το μακρυ που ειναι κατω απο τη κεφαλι αν δεν κανω λαθος , αυτο οντως καλο ειναι να του ριχνουμε μια ματια που και που να κοιταμε οτι ειναι κουμπωμενο σωστα ( οχι οτι μου εχει φυγει ) απλα το ξεκουμπωσα χτες να δω εαν φταιει κατι απο εκει . :)

Εννοώ αυτό το άσπρο πλαστικό πραγματάκι που πρέπει να είναι κολλημένο στην άκρη του πλαστικού άξονα για να μην φεύγει ο μαγνήτης! Στην πρώτη φωτογραφία στο θέμα που είχα ανοίξει τότε, φαίνεται το δικό μου σπασμένο. Το μαγαζί μου αντικατέστησε όλο το εξάρτημα και μου είπε ότι έχει παρατηρηθεί ξανά παρόμοιο πρόβλημα σε eheim.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=37200

giannisaek
28-02-10, 18:45
Δες φίλε για αρχή
1) αν έχει σπάσει ο άξονας που είναι μέσα στην φτερωτή.
2) αν βρίσκονται στην θέση τους τα λαστιχάκια που κρατάνε τον άξονα.

Αν είναι όλα σωστά θέλει εξαέρωση.
Η εξαέρωση γίνεται με τον εξής τρόπο:
Βγάζεις το λάστιχο εξαγωγής του φίλτρου από το ενυδρείο σου δηλ. (αυτό που στέλνει νερό στο ενυδρείο σου) το βάζεις σε ένα άδειο κουβά και το αφήνεις να τρέξει στον κουβά χωρίς να έχεις το φίλτρο στο ρεύμα (ροή μόνο με την βαρύτητα του νερού), κατόπιν για να φύγει καλά ο αέρας από το φίλτρο όπως είναι το λάστιχο στον κουβά θα βάζεις και θα βγάζεις την πρίζα ανά πέντε δευτερόλεπτα και θα το κάνεις δύο με τρεις φορές.
Τώρα το φίλτρο σου είναι εντάξει, κλείνεις την τρύπα από το λάστιχο το βάζεις στο ενυδρείο, αδειάζεις και το νερό από τον κουβά μέσα στο ενυδρείο σου, δίνεις ρεύμα στο φίλτρο σου και απολαμβάνεις τα ψαράκια σου :smt041

Σ.Τ.Ε.Φ.Α.Ν.Ο.Σ.
28-02-10, 19:27
Καθαρισε τους σωληνες ολους!!

almost
28-02-10, 19:47
Δες φίλε για αρχή
1) αν έχει σπάσει ο άξονας που είναι μέσα στην φτερωτή.
2) αν βρίσκονται στην θέση τους τα λαστιχάκια που κρατάνε τον άξονα.

Αν είναι όλα σωστά θέλει εξαέρωση.

+1
Είναι αφύσικος ο θόρυβος (έχω το ίδιο). Κάπου βρίσκει η φτερωτή..

giannisaek
28-02-10, 21:26
+1
Είναι αφύσικος ο θόρυβος (έχω το ίδιο). Κάπου βρίσκει η φτερωτή..
Έχει αέρα μέσα γι' αυτό βρίσκει.

kristos
01-03-10, 20:53
και γω που εχω το 2217 καινουργιο και δουλεύει εδω και 2 εβδομαδες κανει εναν θορυβο.
οχι τοσο μπερδεμένο ήχο σαν του
infodigger.
κάνει τον ήχο οπως αυτο των ηλεκτρικων πατζουριων οταν ανεβοκατεβαινουν. το εχω κουνήσει αρκετες φορές εντος λειτουργίας και ο αερας του εχει βγει.

τα δικα σας 2217 οταν λετε οτι είναι αθόρυβα ειναι εντελώς?

παντως την ημέρα δεν ακουγεται. το βραδυ που υπάρχει ησυχία ακουγεται ενοχλητικά/.

almost
01-03-10, 22:30
και γω που εχω το 2217 καινουργιο και δουλεύει εδω και 2 εβδομαδες κανει εναν θορυβο.
οχι τοσο μπερδεμένο ήχο σαν του
infodigger.
κάνει τον ήχο οπως αυτο των ηλεκτρικων πατζουριων οταν ανεβοκατεβαινουν. το εχω κουνήσει αρκετες φορές εντος λειτουργίας και ο αερας του εχει βγει.

τα δικα σας 2217 οταν λετε οτι είναι αθόρυβα ειναι εντελώς?

παντως την ημέρα δεν ακουγεται. το βραδυ που υπάρχει ησυχία ακουγεται ενοχλητικά/.

Το ίδιο, κάνει το διπλάσιο θόρυβο από το 2213.
Ακόμα και το prof3e 2078 είναι πιο αθόρυβο.

persival
02-03-10, 01:04
Στη δική μου περίπτωση έκανε στην αρχή θόρυβο, το "χτύπησα" λίγο με το χέρι να φύγει ο αέρας, έκοψε σε μεγάλο βαθμό και 1-2 βδομάδες μετά σταμάτησε τελείως. Κοιμάμαι και δεν το ακούω.
Α, και το πήρα μεταχειρισμένο.

ippomas
02-03-10, 09:30
Αγαπητε φιλε αφου το αγορασες πριν ενα μηνα το πηγαινης πισω στο καταστημα που εκανες την αγορα να το ακουση και αν πρεπει να το αλλαξη επιμενοντας για τον βαθμο θορυβου. Σε αυτα εκτος απο ενα καθαρισμα δεν μπορουμε να επεμβουμε νομιζω.

infodigger
02-03-10, 20:42
Το καθάρισα και δοκίμασα και τη διαδικασία "γεμίσματος" και ενώ λειτούργησε για λίγη ώρα σχεδόν αθόρυβα τώρα πάλι άρχισε ο θόρυβος.

Μιας και έχω και δεύτερο φίλτρο στο ενυδρείο και το βράδυ λείπω από το χώρο, θα ήταν ok θα το έβαζα να λειτουργεί μόνο το βράδυ ή θα υπάρξει πρόβλημα με τη βιολογία που θα σχηματίζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας μέσα στο φίλτρο όπου το νερό θα είναι στάσιμο?

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!

giannisaek
05-03-10, 09:27
Δεν γίνεται αυτό που λες, το φίλτρο πρέπει να δουλεύει για να οξυγονώνεται.
Όπως είπα και ποιο πάνω θέλει καλά εξαέρωση, αυτή δεν γίνεται ούτε με τα χτυπήματα ούτε με το κούνημα, γίνεται με την ροή του νερού, με την μέθοδο της βαρύτητας χωρίς την χρήση του ρεύματος, το φίλτρο εφόσον εξαερωθεί και μετά δεν πρέπει να κουνηθεί καθόλου γιατί το κενό που μπορεί να αφήσει το νερό με την φτερωτή να δημιουργήσει το πρόβλημα της εξαέρωσης. να κοιτάξεις τα σφουγγάρια στο φίλτρο σου αν έχεις να μην είναι συμπιεσμένα, να είναι χαλαρά ώστε να φεύγει στην αρχή που θα κάνεις την εξαέρωση ο αέρας. ;)

infodigger
15-03-10, 11:47
Δυστυχώς ακόμα δεν έχω καταφέρει να το διορθώσω. Το πρόβλημα είναι ο αέρας σίγουρα αφού κάθε 5-6 ώρες μαζεύει αέρα στο σωληνάκι εξαγωγής. Το γυρνάω λίγο ανάποδα και φεύγει αλλά μετά βλέπω πάλι ότι βγαίνουν πολύ μικρές φυσαλίδες από το φίλτρο. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά διαρροή. Για πόσο καιρό είναι δυνατόν να βγαίνει αέρας από το φίλτρο? Δοκίμασα και με τον κουβά και τίποτα. Μέχρι που σύνδεσα μία αντλία στην εισαγωγή για να γεμίσει το φίλτρο με περισσότερη πίεση και τίποτα πάλι:(

drak7family
15-03-10, 12:04
πιθανον να ειναι το ανεμιστητακι που εχει μεσα να κολαει καπου!
καθρισε το καλα και πριν το ξαναβαλεις δες αν βρισκει καπου

Κλεόβουλος
15-03-10, 13:39
Πες μας τι υλικά έχεις μέσα.Μήπως είναι πολύ φορτωμένο.
Άδειο απο υλικά το δοκίμασες να δουλέψει?Έκανε τον ίδιο θόρυβο?

infodigger
15-03-10, 16:41
Τελικά απ' ότι φαίνεται το είχα παραγεμίσει... Το λειτούργησα άδειο και δεν έκανε θόρυβο οπότε μετά του έβγαλα λίγα από τα υλικά και τώρα λειτουργεί τελείως αθόρυβα. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας!

Κλεόβουλος
15-03-10, 17:33
:):)

crazyio
15-03-10, 18:27
το θέμα "παραγεμίσματος" δεν μου μοιάζει για την αιτία του προβλήματος ....
μπορεί κάτι να κουνήθηκε κατά το άδειασμα των υλικών και να σταμάτησε (μπορεί προσωρινά).

το πλαστικό αξονάκι που αναφέρθηκε θέλει ιδιαίτερη προσοχή διότι δεν είναι πλαστικό αλλά κεραμικό και σπάει εύκολα ....

η καλύτερη λύση που μπορεί να κάνει κάποιος για το κλείσιμο των eheim και ειδικά για την σειρά Classic είναι η εξής ...

αφού τελειώσουμε την όποια εργασία έχουμε να κάνουμε με το φίλτρο, το γεμίζουμε με νερό (ενυδρείου φυσικά) μέχρι να ξεχειλίσει (αυτό απαιτεί να βρίσκεται το φίλτρο μέσα σε κάποιον κουβά, λεκάνη κλπ ... )
έπειτα με ανοιχτά τα βανάκια κουμπώνουμε το καπάκι του και παρατηρούμε πως το περισσευούμενο νερό τρέχει από τα βανάκια ..

έτσι εγκλωβίζουμε τον λιγότερο δυνατό αέρα μέσα στο φίλτρο μας.
έπειτα κουμπώνουμε τις σωληνώσεις μας και είμαστε έτοιμοι για πρίζα ...
το κουνάμε 2-3 φορές (το φίλτρο :D:D ) για να βγει ο αέρας που υπάρχει (αν υπάρχει τελικά) και είμαστε έτοιμοι ...

try it ..

kristos
20-03-10, 09:39
Τελικά απ' ότι φαίνεται το είχα παραγεμίσει... Το λειτούργησα άδειο και δεν έκανε θόρυβο οπότε μετά του έβγαλα λίγα από τα υλικά και τώρα λειτουργεί τελείως αθόρυβα. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας!

ποσο του εβγαλες δηλαδή? η πρασινη σιτα πανω εχει αρκετο κενο απο το καπακι του φιλτρου? και εμενα κανει ενα δυνατο και ενοχλητικο θορυβο αφαιρεσα γυρω στα 15 σιποραξ αλλα τπτ. πιστευω οτι αυτη η πρασινη σιτα:smt065 ακουμπαει στο καπακι και τριζει ολο το συστημα. τι να κανω να αδειασω κι αλλο ή να το γεμισω να στουμπωσει..?

---------------

αλλη μια απορια ειναι οτι καθως εβγαζα τα υλικα επλυνα και εστιψα τον υαλοβαμβακα του 2217 στον κουβα με νερο ενυδρείου. το εβαλα και διαπιστωσα οτι στο ενυδρείο εχουν απλωθει και κολλήσει παντου στο τζάμι πολυ μικρα χνουδακια ασπρα απο το φιλτρο. ειναι τοσο μικρα που αμα ανοιξω το φως του ενυδρείου μπορώ να τα διακρίνω. τι κανω σε αυτη την περίπτωση? αδειαζω και καθαρίζω τα τζάμια?

PascM
21-03-10, 16:36
Το θέμα είναι ότι έτσι όπως ακούγετε προφανώς δεν λειτουργεί (αλήθεια ανεβάζει νερό;) ή το αξονάκι έχει θέμα ή κάτι έχει πάει μέσα στην φτερωτή (impeler).

mkoukoumides
21-03-10, 18:45
Έχω το ίδιο πρόβλημα με ένα cascade 1200 της Penn-Plax. Έχω δοκιμάσει όσα σου έχουν προτείνει αλλά τίποτα. Κάθε φορά μετά το καθάρισμα, έχω την ίδια ιστορία η οποία βέβαια μετά από λίγο στρώνει μάλλον συμπτωματικά. Αν ανακαλύψεις κάποιο μυστικό ενημέρωσέ με σε παρακαλώ...

maikl
21-03-10, 20:09
...κατι ακομη που αποτελει διαπιστωση δικη μου μετα τη "διατριβη" μου πανω στην eheim.:smt120
Στο impeler (http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=*NR&c=763359&t=temartic_e&userid=8iVLFnqVrHd6UO6KwRo9xlO5SBfZAyKZurQ) υπαρχει περιπτωση να ξεκουμπωσει-φυγει απο τη θεση της η φτερωτη.Αποχωριζεται απο τον ασπρο λαιμο του impeler οταν το αφηνεις να μπει μεσα στο μετασχηματιστη.Λογω του μαγνητισμου το τραβαει αποτομα μεσα με αποτελεσμα να βρισκει η φτερωτη στο "λαιμο" της εσοχης και να ξεκουμπωνει ή να τεινει να ξεκουμπωσει....αυτο κανει να μη δουλευει σωστα και να βγαζει βομβο...:(
Η λυση ειναι να βαλεις το impeler σιγα-σιγα "φρεναροντας" το με μια οδοντογλυφιδα* απο την υπαρχουσα εσοχη...ετσι δε θα ξεκουμπωσει η φτερωτη απο το impeler...
Tη συγκεκριμενη λυση τη διαπιστωσα μολις προχθες σε impeler ενος ecco που σε προγραμματισμενη καθαριοτητα και ενω πριν δουλευε κανονικα-αθορυβα ,μου εβγαλε θορυβο-βομβο οταν το ξαναεβαλα σε λειτουργια....
Αν με καταλαβες (μεχρι και εγω προσπαθω :D) εισαι τυχερος......

* ....ακομη μια χρηση της..(μιλαμε για εργαλειο....)

kristos
22-03-10, 20:10
Το θέμα είναι ότι έτσι όπως ακούγετε προφανώς δεν λειτουργεί (αλήθεια ανεβάζει νερό;) ή το αξονάκι έχει θέμα ή κάτι έχει πάει μέσα στην φτερωτή (impeler).

ανεβαζει νερο. στην φτερωτή δεν νομιζω να εχει παει κατι μεσα γιατι απο κατω του εχει υαλοβαμβακα.

Έχω το ίδιο πρόβλημα με ένα cascade 1200 της Penn-Plax. Έχω δοκιμάσει όσα σου έχουν προτείνει αλλά τίποτα. Κάθε φορά μετά το καθάρισμα, έχω την ίδια ιστορία η οποία βέβαια μετά από λίγο στρώνει μάλλον συμπτωματικά. Αν ανακαλύψεις κάποιο μυστικό ενημέρωσέ με σε παρακαλώ...

οκ αν και θα παψει να ειναι μυστικο:D

...κατι ακομη που αποτελει διαπιστωση δικη μου μετα τη "διατριβη" μου πανω στην eheim.:smt120
Στο impeler (http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=*NR&c=763359&t=temartic_e&userid=8iVLFnqVrHd6UO6KwRo9xlO5SBfZAyKZurQ) υπαρχει περιπτωση να ξεκουμπωσει-φυγει απο τη θεση της η φτερωτη.Αποχωριζεται απο τον ασπρο λαιμο του impeler οταν το αφηνεις να μπει μεσα στο μετασχηματιστη.Λογω του μαγνητισμου το τραβαει αποτομα μεσα με αποτελεσμα να βρισκει η φτερωτη στο "λαιμο" της εσοχης και να ξεκουμπωνει ή να τεινει να ξεκουμπωσει....αυτο κανει να μη δουλευει σωστα και να βγαζει βομβο...:(
Η λυση ειναι να βαλεις το impeler σιγα-σιγα "φρεναροντας" το με μια οδοντογλυφιδα* απο την υπαρχουσα εσοχη...ετσι δε θα ξεκουμπωσει η φτερωτη απο το impeler...
Tη συγκεκριμενη λυση τη διαπιστωσα μολις προχθες σε impeler ενος ecco που σε προγραμματισμενη καθαριοτητα και ενω πριν δουλευε κανονικα-αθορυβα ,μου εβγαλε θορυβο-βομβο οταν το ξαναεβαλα σε λειτουργια....
Αν με καταλαβες (μεχρι και εγω προσπαθω :D) εισαι τυχερος......

* ....ακομη μια χρηση της..(μιλαμε για εργαλειο....)

λοιπον δεν καταλαβα και πολλα απ οσα ανεφερες. αυτο που εκανα ειναι οτι ανοιξα το καπελο πανω και ειναι στεγανοποιημένο εντελώς και εχει την παροχή 220V. κλεινω το καπάκι ανοίγω το φίλτρο και ξεκουμπωνω την βαση του (δηλ. την μια ακρη του ιμπελερ) βγαζω τον ασπρο αξονα προσεκτικα και το ξανακουμπώνω.

σημειωση: οταν σήκωνα το ιμπελερ απο τον ασπρο αξονα καταλάβαινα οτι σε καποια σημεία εφευγε απο την περιοχή του μαγνητη.

το βαζω να λειτουργήσει στον αερα και εκανε θορυβο. ξανακουμπωνω και το βαζω σε λειτουργια. καιιιιιιι καιιιι το προβλημα δεν λύθηκεzw

http://www.youtube.com/watch?v=X_H-RbqbYqE εδω ειναι το φιλτρο που δουλευει . ενταξει ο θορυβος δεν ειναι τοσο τραγικος οπως στο βιντεο. την ημερα με την ηχορυπανση που επικρατει ειναι πολυ διακριτικο. το βραδυ ομως που ειναι ολα ησυχα νομιζω οτι ειναι ενα τρακτερ στο σαλονι μ και οργωνει...

και μια φωτογραφια του ενυδρείου
http://img338.imageshack.us/img338/1258/dsc05104je.th.jpg (http://img338.imageshack.us/i/dsc05104je.jpg/)

maikl
22-03-10, 20:23
....πω,πω....αυτο κανει σαν Caterpillar (http://www.youtube.com/watch?v=Z4jZTyXDkSI&feature=related) :D
Λοιπον δοκιμασε για να μη λεω πολλα, να αφησεις να μπει το impeler στην "τρυπα" απαλα, φρεναροντας το με μια οδοντογλυφιδα...

kristos
22-03-10, 20:41
....πω,πω....αυτο κανει σαν Caterpillar (http://www.youtube.com/watch?v=Z4jZTyXDkSI&feature=related) :D
Λοιπον δοκιμασε για να μη λεω πολλα, να αφησεις να μπει το impeler στην "τρυπα" απαλα, φρεναροντας το με μια οδοντογλυφιδα...

εμμμ οταν μιλουσα για οργωμα κυριολεκτουσα χαχαχαχα

λοιπον του εκανα ενα ανοιγμα και ειμαι εδω http://img534.imageshack.us/img534/8144/dsc05106.th.jpg (http://img534.imageshack.us/i/dsc05106.jpg/)

κραταω την φτερωτη με ενα τσιμπιδακι και προσπαθω να βαλω τον ασπρο αξονα... το κανω αλλα δεν..

maikl
22-03-10, 20:49
εμμμ οταν μιλουσα για οργωμα κυριολεκτουσα χαχαχαχα

λοιπον του εκανα ενα ανοιγμα και ειμαι εδω http://img534.imageshack.us/img534/8144/dsc05106.th.jpg (http://img534.imageshack.us/i/dsc05106.jpg/)

κραταω την φτερωτη με ενα τσιμπιδακι και προσπαθω να βαλω τον ασπρο αξονα... το κανω αλλα δεν..

...ξεκουμπωσε το μαυρο καπακι,βγαλε το impeler απο μεσα και καθαρισε το, και τον χωρο του...ξαναβαλτα μεσα με το κεραμικο αξονα (προσεχε μη το σπασεις) κουμπωσε καπακια κ.λ.π και βαλτο να δουλεψει ....οδηγιες χρησης εχεις???

kristos
22-03-10, 20:53
εχω παω να το καω κι ερχομαι για νεοτερα.

rtfm λοιπον και παμε για την ολικη καταστροφη...

maikl
22-03-10, 20:57
...αν δεν εχεις κατεβασε το αναλογο απο εδω (http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?key=downloads_25071_ehen&list=afilter) ;)

kristos
22-03-10, 21:17
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. αλλα δυστυχως επτωχευσαμεν.

οχι δεν εσπασα κατι που θα ηταν το πιο λογικο:p αλλα τα αποτελεσματα ήταν να δουλευει ακομα σαν κατερπιλαρ. δεν ξερω αν θα αποκτησω ποτε ενα πριους.

το εκανα αυτο με την οδοντογλυφιδα αλλα δεν ξερω γιατι το εκανα:smt021

το μονο σιγουρο ειναι οτι ο ασπρος αξονας εχει ταιριαξει και στην εγκοπή του πάτου και στο τελευταιο κουμπωμα του.

crazyio
23-03-10, 00:13
να κάνω και εγώ τώρα μια χαζή ερώτηση ??

το φίλτρο το πήρες από Ελλάδα ή από κάπου εξωτερικό ?(είτε ο ίδιος είτε αποστολή από εξωτερικό)

όλα τα impeller δεν κάνουν για παντού και πάνε ανάλογα τα Hz του ρεύματος της χώρας που βρίσκεσαι ...

αν δεν είναι κατάλληλο για Ελλάδα τότε λογικός ο θόρυβος ..

kristos
23-03-10, 00:39
αντιθετως το πήρα απο μαγαζι στην αθήνα καινουργιο και το φίλτρο δουλεύει 1 μήνα!!

crazyio
23-03-10, 00:51
αντιθετως το πήρα απο μαγαζι στην αθήνα καινουργιο και το φίλτρο δουλεύει 1 μήνα!!

τότε μην το σκέφτεσαι παραπάνω και μην αγχώνεσαι περισσότερο ...
το βουτάς, παίρνεις μαζί σου και την απόδειξη αγοράς και το πας για αντικατάσταση ...

kristos
23-03-10, 01:39
το σκεφτομαι γιατι εχω ψαρια στο ενυδρειο και ειναι και το σιποραξ στρωμενο. σε ενα τηλ με το μαγαζι μου ειπαν να το παω να το στειλουν ήτοι 15μερες οφφ με οτι αυτο συνεπαγεται.:confused::confused:

mkoukoumides
23-03-10, 13:25
το σκεφτομαι γιατι εχω ψαρια στο ενυδρειο και ειναι και το σιποραξ στρωμενο. σε ενα τηλ με το μαγαζι μου ειπαν να το παω να το στειλουν ήτοι 15μερες οφφ με οτι αυτο συνεπαγεται.:confused::confused:

Λογικά, όλο και κάποιο καλό παλικάρι θα υπάρχει που θα μπορούσε να σου δανείσει για λίγες ημέρες ένα φίλτρο.Έτσι δεν είναι...:) ?

elk
23-03-10, 14:25
το ίδιο ακριβώς πρόβλημα τρακτεροήχου είχα και με το δικό μου 2217 τσίλικο μόλις το έβαλα στην πρίζα, από τα νεύρα μου zw το έκανα φραπέ και μιλάμε για πολύ πολύ πολύ γρήγορο κούνημα πάνω κάτω μετα μανίας για κανα 5λεπτο:smt120 μέχρι οσότου σταμάτησαν να βγαίνουν μπουρμπουλήθρες από την έξοδο .... αποτέλεσμα θόρυβος μηδέν....:cool:

kristos
24-03-10, 18:21
εξακολουθει και κανει θορυβοzw
το εχω κουνήσει αρκετα αλλα τπτ:(

πηρα τηλ το καταστημα που το ειχα αγορασει και οπως ειναι λογικο πρεπει να το παω απο εκει για να το στειλουν να το δουν. ισως και 15 μερες.
ελα ομως που δεν γινεται..

αρα τι κανω..
το σπαω?
τα πουλαω ολα?
στελνω φιλτρο..χαλαει σιποραξ-στρωσιμο δινω και τα ψαρια και ξανα παλι μετα?
:confused::confused: απογοητευση----

exelix
24-03-10, 18:37
Βάλε μία αγγελία μήπως μπορεί κάποιος να σου δανείσει ένα που δε χρειάζεται ή αν σου περισσεύουν λεφτά αγόρασέ του το και μόλις στο επιστρέψει η αντιπροσωπεία ξαναπούλα το. Αλλιώς... δεν μου έρχεται κάποια λύση χωρίς κόστος. Να αδειάσεις τα υλικά σε μια λεκάνη με κυκλοφορητή και αεραντλία και να τα ταΐζεις; Δεν ξέρω αν θα αντέξουν τόσο, αλλά είχα δει κάποιον να το προτείνει μια φορά.

Χριστόφορος Μίχας
24-03-10, 22:31
Για να μην πολυαγχώνεσαι, με 13 € περίπου, εφόσον έχεις το αξονάκι σώο, παίρνεις το ιμπέλερ καινούργιο. Αν σου κάνει τα ίδια, τότε...ψάχνεις για δανεικό φίλτρο.

kristos
31-03-10, 19:18
Για να μην πολυαγχώνεσαι, με 13 € περίπου, εφόσον έχεις το αξονάκι σώο, παίρνεις το ιμπέλερ καινούργιο. Αν σου κάνει τα ίδια, τότε...ψάχνεις για δανεικό φίλτρο.

ακουσα τον χριστοφορο και εντελει βγηκα κερδισμενος:smt041:smt041

πηγα και αγορασα το impeller eheim κι αυτο (14ευρω) το οποιο απο αποψη φινιρισματος δεν ηταν και οτι καλύτερο σε σχεση με το μαμα. το θεμα ειναι οτι δουλευει μια χαρα τωρα.:D:D:D