Επιστροφή στο Forum : Τη γνωμη σας please :)
Γεια σας παιδες,
μετα απο πολυ καιρο, αποφασισα τελικα να μετατρεψω την πλαστικουρα μου (πλαστικα φυτα) σε φυτεμενο. Eχω μια απορια, σε καποιο site διαβασα οτι αναμεσα στο υποστρωμα και χαλικακι μπορουμε να βαλουμε μια σιτα, ωστε να μην ανακατευονται τα υλικα. Η ιδεα μου αρεσε γιατι τη βρισκω αρκετα πρακτικη στην περιπτωση που θελισω να αλλαξω στο μελλον χαλικακι, μιας και εχω την εντυπωση οτι μου ανεβαζει το pH. Πριν τη βαλω ομως θα ηθελα και τη γνωμη σας.
Στην πράξη δεν νομίζω ότι θα το χρησιμοποιήσεις, αν θελήσεις να το αλλάξεις απλά θα το ξηλώσεις και θα το αλλάξεις.
Για ευκολα φυτακια αρκει το χαλικακι ... χωρις καποιο υποστρωμα! ;)
Για ευκολα φυτακια αρκει το χαλικακι ... χωρις καποιο υποστρωμα! ;)
Σε πρωτη φαση παραγγειλα υποστρωμα, υγρο λιπασμα και ταμπλετες βυθου, σκεπτομενος οτι αφου αποφασισα να βαλω φυτα ας το κανω οσο πιο σωστα πιστευω. Μολις φτασουνε θα παραγγειλω και τα φυτα. Δεν ξερω ακομη τι θα γινει με το CO2, αν θα φτανει αυτο που παραγεται απο τα ψαρακια ή αν στην πορεια χρειαστω και μπουκαλα, θα δειξει....
Σε πρωτη φαση παραγγειλα υποστρωμα, υγρο λιπασμα και ταμπλετες βυθου, σκεπτομενος οτι αφου αποφασισα να βαλω φυτα ας το κανω οσο πιο σωστα πιστευω. Μολις φτασουνε θα παραγγειλω και τα φυτα. Δεν ξερω ακομη τι θα γινει με το CO2, αν θα φτανει αυτο που παραγεται απο τα ψαρακια ή αν στην πορεια χρειαστω και μπουκαλα, θα δειξει....
...θα χρειαστείς φίλος... λογικά θα χρειαστείς... εκτός αν επιλέξεις και τοποθετήσεις φυτά με πάρα πολύ μικρή απαίτηση σε co2.... Πράγμα λιγάκι σπάνιο καθώς άλλη χάρη έχουν δυνατά επιβλητικά φυτά...
Οσο για την υποψια που εχω, οτι το χαλικι ανεβαζει το pH του νερου, στεκει?
Το νερο της βρυσης εχει pH γυρο στο 7 και μετα στο ενυδρειο φτανει στο 8,4. :confused:
-------------------------
...θα χρειαστείς φίλος... λογικά θα χρειαστείς... εκτός αν επιλέξεις και τοποθετήσεις φυτά με πάρα πολύ μικρή απαίτηση σε co2.... Πράγμα λιγάκι σπάνιο καθώς άλλη χάρη έχουν δυνατά επιβλητικά φυτά...
Φτιαξε με, φτιαξε με.... :( ηδη εσκασα χθες 180 ευροπουλα για παραγγελια.
Βγαλε λιγο χαλικι ... αστο να στεγνωσει και ριξε πανω ακουαφορτε! Αν αφρισει ειναι πιθανο να ευθυνεται για την ανοδο του ph ...
Βγαλε λιγο χαλικι ... αστο να στεγνωσει και ριξε πανω ακουαφορτε! Αν αφρισει ειναι πιθανο να ευθυνεται για την ανοδο του ph ...
Θα δοκιμασω μεσα στη βδομαδα και θα σας πω.
Thanks για τη βοηθεια :)
....σε καποιο site διαβασα οτι αναμεσα στο υποστρωμα και χαλικακι μπορουμε να βαλουμε μια σιτα, ωστε να μην ανακατευονται τα υλικα. Η ιδεα μου αρεσε γιατι τη βρισκω αρκετα πρακτικη στην περιπτωση που θελισω να αλλαξω στο μελλον χαλικακι....
Ειναι οντως πρακτικο και εφαρμοζεται απο ολο και περισσοτερους. Δες κι εδω: http://www.aquascapingworld.com/forum/aspiring-aquascapers/2295-2009-rock-formation-layout.html
Ειναι οντως πρακτικο και εφαρμοζεται απο ολο και περισσοτερους. Δες κι εδω: http://www.aquascapingworld.com/forum/aspiring-aquascapers/2295-2009-rock-formation-layout.html
Οποτε δεν εριξα μακακια, παλι καλα :p
Οπως λεει και καποιος στο φορουμ που μου εστειλες ο μονος ενδιασμος μου ητανε τι θα γινει αν μπλεξουνε οι ριζες στη σιτα. Οσο για σιτα σκεφτομαι να χρησιμοποιησω απλη πλαστικη οπως αυτη που βαζουνε στα παραθυρα για τα κουνουπια, λετε να υπαρχει προβλημα?
Οποτε δεν εριξα μακακια, παλι καλα :p
Οπως λεει και καποιος στο φορουμ που μου εστειλες ο μονος ενδιασμος μου ητανε τι θα γινει αν μπλεξουνε οι ριζες στη σιτα. Οσο για σιτα σκεφτομαι να χρησιμοποιησω απλη πλαστικη οπως αυτη που βαζουνε στα παραθυρα για τα κουνουπια, λετε να υπαρχει προβλημα?
Εγω τον ρωτησα βρε :D και μου απαντησε οτι δεν υπαρχει προβλημα φτανει να ξεπατωνεις τα τυχον φυτα ,προσεκτικα.
Και με την σιτα για τα κουνουπια θα κανεις δουλεια αλλα καλυτερα το ανοξειδωτο πλεγμα που ειναι πιο ακαμπτο και σταθερο.
Εγω τον ρωτησα βρε :D
Τωρα που το λες.....,σα να εχεις δικιο.
Raven εδω, Raven εκει......
Η παρατηρητικοτητα δεν ειναι το φορτε μου :rolleyes:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.