Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ηλεκτρολογικος πινακας

τραπεζιτης
23-02-10, 23:31
θα ηθελα την παρουσιαση ηλεκτρολογικων πινακων για reef μιας και 2 ηλεκτρολογοι που εφερα ειχαν μεγαλη διαφορα και κατασκευαστικη και οικονομικη

PascM
23-02-10, 23:32
Αν κάνεις μια αναζήτηση στο forum θα βρεις αρκετές παρουσιάσεις πιστεύω, από εκεί και πέρα πιθανολογώ ότι μεγαλύτερη σημασία έχει τι σε βολεύει εσένα σύμφωνα πάντα και με τον εξοπλισμό που θέλεις να εγκαταστήσεις.

fishme1
24-02-10, 00:02
να σου πω την γνωμη μου

στο fishroom εχω ξεχωριστο πινακα αν πεσει η ασφαλεια εκει δεν το παιρνω χαμπαρι αν δεν ειμαι εκει αλλα ο ξεχωριστος πινακας ειναι απαραιτητος για το ρευμα που απαιτει ενα fishroom

ενα reef απο μονο του δεν εχει τοσο ρευμα αλλα εχει αρκετο κοστος για να μην αξιζει το ρισκο να μην καταλαβεις οτι επεσε η ασφαλεια , οποτε αν βαλεις πινακα βρες και εναν τροπο να σε ειδοποιει οτι επεσε το ρευμα

amorealex
24-02-10, 00:18
Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29176&page=2
Από το post #45 και μετά.

sifnos
24-02-10, 18:08
οτι και να κανεις για να εχει νοημα θα πρεπει να παρεις απευθειας ρευμα απο τον πινακα με μια καινουργια ασφαλεια.απο κει και περα.Μπορει να ειναι τελειως απλος απλα σε καθε ασφαλεια μια δυο πριζες τις οποιες θα χωρισεις κυκλοφορητες σκιμερ κλπ αν δεν ειχεις κοντρολερ μπορεις να παρεις χρονοδιακοπτες ακομα και αυτοματισμους να ανοιγοκλεινεις οτι θελεις απο τηλεχειριστήριο γενικα κανεις οτι θελεις

glazar
24-02-10, 18:49
Πινακα ηλεκτρολογικο που εκανα εγω για το θαλασσινο ειχε:
κεντρικο διακοπτη, ασφαλεια, λεντ λειτουργιας,αντιηλεκτροπληξιακο και 4 αυτοματακια.
απο καθε αυτοματακι εφευγε ενα πολυμπριζο 4απλο με διακοπτη και αυτο.
κοστος 100 ευρω περιπου και ηταν υπεραρκετο για το 350αρι που ειχα.

Στο ενα πολυμπριζο ειχα τα φωτα, στο αλλο ειχα φιλτρο θερμοστατη, στο αλλο ειχα τις αντλιες που ειχα μεσα στο ενυδρειο και οταν ταιζα τα κοραλια απλα εκλεινα ενα διακοπτη.

Τον οποιο πινακα βεβαια τον εχω κρατησει αφου ειναι σε εξωτερικο κουτι Hager ,αν θυμαμαι καλα, και τον χρησιμοποιω πλεον στα αλλα ενδρεια που εχω.Ειναι πολυ βολικος και θα σου κανει την ζωη ποιο ευκολη.

τραπεζιτης
24-02-10, 20:59
παιδια απλα αυτο που εγω θελω ειναι ενας πινακας που να καλυπτει και εμενα σαν ατομο απο ηλεκτροπληξιες και το ενυδρειο και το σπιτι.αυτη την στιγμη εχω περιπου 16 παροχες από πολυμπριζα με ατομικο διακοπτακι η καθε μια αλλα και παλι δεν βολευουν .θελω λοιπον να ξέρω εαν διαθεσω καποια αρκετα χρηματα ο πινακας βολευει η τα λεφτα θα πανε χαμενα.το να βγάλω από ενα πολυμπριζο το φις και να το βάλω σε μια μπριζα που θα ειναι στον πινακα δεν μου λεει και τιποτα.

glazar
24-02-10, 21:13
Ουτως ή αλλως θα βγαλεις πολυμπριζα απο τον πινακα.
Τι αλλο θα κανεις ? θα βαλεις 16 αυτοματακια!!!!!

Εκτος των αλλων σου ειπα "...κεντρικο διακοπτη, ασφαλεια, λεντ λειτουργιας,αντιηλεκτροπληξιακο και 4 αυτοματακια..."

Αυτη ειναι η ασφαλεια του πινακα και επισης ενω τα πολυμπριζα θα μπορεις να τα εχεις κρυμμενα πισω απο το ενυδρειο θα μπορεις να ανοιγοκλεινεις τα μηχανηματα απο τον πινακα και να μην παιδευεσαι.

Τα λεφτα δεν θα πανε χαμενα,( εκτος και αν σου ζητησουν τρελα λεφτα :) ).
Ο πινακας εξυπηρετει την ευκολια σου και την ασφαλεια σου.

Dream Waters
28-02-10, 21:50
Για να δουλεψει το ρελε ασφαλειας το ενυδρειο θελει οπωςδηποτε ραβδο γειωσης,αλλιως σε περιπτωση διαρροης γινεσαι εσυ η γειωση!
Εγω στο δικο μου πινακα εχω
-Κεντρικο διακοπτη
-Λεντ λειτουργιας
-Ρελε ασφαλειας
-Γειωση ενυδρειου
-6 αυτοματους που ο καθενας ελεγχει ενα πολυπριζο 5 θεσεων
α)κυριως αντλιες επιστροφης-skimmer
β)Εσωτερικη κυκλοφορια
γ)Φωτα
δ)θερμανση-ψυξη-eliwell
ε)αναπληρωσεις-ph
στ)εφεδρικο

almost
28-02-10, 22:35
οτι και να κανεις για να εχει νοημα θα πρεπει να παρεις απευθειας ρευμα απο τον πινακα με μια καινουργια ασφαλεια.

+1
Εγώ δεν έχω κάνει πίνακα, έχω 6 πολύμπριζα των 8 θέσεων που προστετεύουν και σταθεροποιούν την τάση και το κάθε ένα του έχει εσωτερική ασφάλεια.
Τα 6 παίρνουν από άλλο πολύμπριζο που έχει και αυτό τη δική του ασφάλεια.

τραπεζιτης
02-03-10, 16:33
Για να δουλεψει το ρελε ασφαλειας το ενυδρειο θελει οπωςδηποτε ραβδο γειωσης,αλλιως σε περιπτωση διαρροης γινεσαι εσυ η γειωση!
Εγω στο δικο μου πινακα εχω
-Κεντρικο διακοπτη
-Λεντ λειτουργιας
-Ρελε ασφαλειας
-Γειωση ενυδρειου πως γινεται
-6 αυτοματους που ο καθενας ελεγχει ενα πολυπριζο 5 θεσεων
α)κυριως αντλιες επιστροφης-skimmer
β)Εσωτερικη κυκλοφορια
γ)Φωτα
δ)θερμανση-ψυξη-eliwell
ε)αναπληρωσεις-ph
στ)εφεδρικο
θα ηταν λειτουργικο να εφτιαχνα ενα σερταρι οπως της κουζινας και εκει να τοποθετουσα πινακα και πολυμπριζα και οταν θελω κατι να το τραβαω εξω και μετα παλι μεσα