Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : απορία για γκάπυ

αλεξανδρα
20-02-10, 10:40
Γεια σε ολους,
φιλιξενωντας γκαπυ στο ενυνδρειο μου συνολικα ενα χρονο τωρα μου δημιουργηθηκε μια απορια ,ποσα χρονια μπορει να ζησει ενα γκαπυ?:confused::confused:

Μίμης
20-02-10, 11:51
δεν εχουν μεγαλη διαρκεια ζωης και κυριως μεσα στο ενυδρειο που συνεχεια γεννανε εγω εχω το ενυδρειο μου 2 χρονια μεχρι στιγμης με γκαπυ και ολα τα αρχικα που ειχα εχουν πεθανει αλλα εχω απογονους τους.λογικα πρεπει να ζουν σε καλες συνθηκες περιπου 3 χρονια.;)
τωρα στη φυση δε ξερω λογικα θα ζουν πολυ περισσοτερο.

persival
20-02-10, 12:01
Από εδώ (http://www.paw-talk.net/forums/f77/how-long-do-guppies-live-45819.html):

I'd say two or three years is about average BUT petstore guppies don't always live as long because they are so inbred/overbred. They can live for five years but that would be rare for a petstore guppy.

That's why I stopped keeping the fancies...the ones from stores have poor genetic back rounds and are prone to a number of issues. I think I only had a couple live to be over two.

Με τα όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα, δύσκολα θα ξεπεράσουν σε ενυδρείο τα 2 χρόνια ζωής.
Όπως παντού όμως, έτσι και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν και εξαιρέσεις...

alex
20-02-10, 13:29
μεγαλο ρολο για να καθοριστει η διαρκεια της ζωης τους παιζει και η θερμοκρασια...

ενα γκαπυ στους 22 μπορει να ζησει ακομα και πανω απο ενα χρονο συγκριτικα με ενα που ζει στους 27-28 γιατι αλλαζει ο μεταβολισμος του

Μίμης
20-02-10, 13:36
σωστα..αμα διαβασεις λιγο και στο γη και υδωρ για τα guppy στα αναληει αυτα;)

αλεξανδρα
20-02-10, 13:39
ευχαριστω πολυ