PDA

Επιστροφή στο Forum : Βοήθεια με ταυτοποίηση άλγης

aquaman
19-02-10, 19:15
Λοιπόν, έχω μια άλγη που με παιδεύει εδώ και καιρό... μεγαλώνει στο χαλίκι μου κυρίως - λίγο σε κάτι ξυλόπετρες και ένα apple snail, καθόλου στα φυτά.

Το χαλίκι σταδιακά γίνεται πράσινο σκούρο, και μετά μαύρο, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Δε μυρίζει ιδιαίτερα, δε βγαίνει εύκολα με το νύχι, δε μεγαλώνει σε "φούντες" όπως βρίσκω σε άλλες φωτο στο διαδίκτυο για τη ΒΒΑ π.χ.

Δοκίμασα διάφορα πράγματα να δω τι την επηρρεάζει:

1. Σκοτάδι 3 μέρες - δεν παθαίνει τίποτα
2. Βούτηγμα το μαυρισμένο χαλίκι σε οξυζενέ για 15 λεπτά - έγινε λίγο γκρι, αλλά ξαναμαύρισε σε λίγες μέρες
3. Βούτηγμα σε διάλυμα χλωρίνης 1:19 - οι περισσότεροι κόκκοι καθάρισαν τελείως, σε μερικούς έμεινε λίγη ανοιχτή πράσινη άλγη ειδικά σε βαθουλώματα του κόκκου.

Τι άλγη είναι τελικά ρε παιδιά;

Και πως την αντιμετωπίζω;

aquaman
19-02-10, 19:17
Να προσθέσω και κάτι άλλο:

Δοκίμασα και να τη βουτήξω (μερικούς κόκκους χαλικιού) σε excel για 1 βράδυ - κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Με βάση αυτό και την πολύ μικρή της αντίδραση στο οξυζενέ, δε μου φαίνεται για BBA... έχω μπερδευτεί για τα καλά..

Raven
20-02-10, 04:05
Κανε μια αναζητηση για green tufted. Μοιαζει αναμεσα σε bba και μινι cladophora.

aquaman
20-02-10, 08:24
Ευχαριστώ Raven. Έψαξα, αλλά δε βρίσκω σχεδόν τίποτα για "green tufted", (1 αναφορά στο GAB και μερικά άσχετα στο google) και καθόλου φωτογραφίες.

Ξέρεις πως αντιμετωπίζεται;

Raven
20-02-10, 10:01
Ναι, συνηθως αναφερεται ως green brush δικο μου λαθος.
αυτη ειναι;
http://www.aquaticquotient.com/gallery/files/9/1/9/3/Algae1.jpg

aquaman
20-02-10, 14:09
Δεν είναι τέτοια...:-(
Αρχίζει πράσινη αλλά γίνεται τελείως μαύρη. Μόνο αν τη βουτήξω σε χλωρίνη ξαναγίνεται πράσινη-σκούρη.

Επίσης δεν είναι καθόλου "τριχωτή".