Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Εισαγωγή ψαριών σε 100 L

pizzahot
17-02-10, 13:08
Καλημέρα
Έχω στρώσει ενυδρείο 100 λίτρων και ετοιμάζομαι να βάλω μέσα τα πρώτα ψαράκια (ζωοτόκα)
Λέω να ξεκινήσω με μερικά γκάπυ

Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τον καλύτερο αριθμό ψαριών απο κάθε είδος (γκάπυ,πλάτυ,ξιφοφόροι κλπ) στα 100 λίτρα

Υ.Γ Να βάλω γατόψαρο και πλέκο ή δεν είναι σωστό?

sailim
17-02-10, 13:46
Θα σου πρότεινα να ξεκινουσες, όπως είπες, με 4 γκαπυ (1 αρσενικο και 3 θηλυκές), να δεις πως πάνε τα συγκεκριμένα ψαράκια στο ενυδρείο σου κ στη συνεχεια βλέπεις τι κ αν προσθέσεις κατι άλλο.. (μην ξεχνας πως τα γκάπυ λεγονται κ εκατομμυριοψαρα, λογω των πολλων γεννων τους)

cpk2010
17-02-10, 14:29
Kατα τη γνώμη μου αφού έστρωσες το ενυδρείο σου,πήγαινε σε ένα πετ σοπ.δες τα ζωωτόκα που έχει και όποιο σου κάνει κλικ πάρε 1 αρσενικό και 2-3 θηλυκα.Μπορείς να προσθέσεις και φυτά στο ενυδρείο σου αν δεν έχεις ειδη και κανένα σαλιγκαρακι.

pizzahot
17-02-10, 17:18
Kατα τη γνώμη μου αφού έστρωσες το ενυδρείο σου,πήγαινε σε ένα πετ σοπ.δες τα ζωωτόκα που έχει και όποιο σου κάνει κλικ πάρε 1 αρσενικό και 2-3 θηλυκα.Μπορείς να προσθέσεις και φυτά στο ενυδρείο σου αν δεν έχεις ειδη και κανένα σαλιγκαρακι.

Μάλλον δεν καταλάβατε τι ακριβως ρωτάω...
Γνωρίζω ολα τα είδη ζωοτόκων.
Απλά ρωτάω ενα σωστό συνδυασμό και το καλύτερο αριθμό ανα είδος/φύλο.

Πάνος
17-02-10, 17:21
τοσο σε γκαπυ οσο και πλατυ και ξιφοφορους η αναλογια ειναι ιδανικη με 3 θηλυκα ανα αρσενικο. στους ξιφοφορους παιζουν και κοντρες αναμεσα στα αρσενικα οποτε δε θα εβαζα πανω απο εναν αρσενικο...(προσωπικη μου γνωμη αλλα διαφορετικα παντα ειχα καυγαδες και στρεσσαρισματα)
να προσεξεις να μη βαλεις μαζι πλατυ και ξιφοφορους...
κορυ και πλεκο αστα για τους εχοντες μαλακο νερο...

pizzahot
17-02-10, 17:39
τοσο σε γκαπυ οσο και πλατυ και ξιφοφορους η αναλογια ειναι ιδανικη με 3 θηλυκα ανα αρσενικο. στους ξιφοφορους παιζουν και κοντρες αναμεσα στα αρσενικα οποτε δε θα εβαζα πανω απο εναν αρσενικο...(προσωπικη μου γνωμη αλλα διαφορετικα παντα ειχα καυγαδες και στρεσσαρισματα)
να προσεξεις να μη βαλεις μαζι πλατυ και ξιφοφορους...
κορυ και πλεκο αστα για τους εχοντες μαλακο νερο...

OK,ξεχνάω corydoras και πλεκο

Στα 100 λίτρα μπορώ να βάλω 4 ψαράκια απο κάθε είδος(γκάπυ,έντλερς,πλάτυ ή ξιφοφόρους) μαζί με γαρίδες και μηλοσαλίγκαρα???

Ή μήπως θα γίνουν πάρα πολλά μετά απο τις πρώτες γέννες???

halvas69
17-02-10, 18:17
Βάλε 3 αρσενικά guppies και 4-5 θηλυκιές, μέχρι εκεί από ψάρια.
Μετά κάτσε να παρακολουθείς τι γέννες να μεγαλώνουν, θα το χαρείς πολύ :)

harris samos
17-02-10, 18:30
Βάλε 3 αρσενικά guppies και 4-5 θηλυκιές, μέχρι εκεί από ψάρια.
Μετά κάτσε να παρακολουθείς τι γέννες να μεγαλώνουν, θα το χαρείς πολύ :)+10000:smt023

nikosm1
17-02-10, 18:59
Γαρίδες μην βάζεις ακόμα. Περίμενε δύο τρείς μήνες να στρώσει το ενυδρείο και μετά βάζεις.

cpk2010
17-02-10, 19:01
Έντλερς με γκάπυ μη βάλεις για λόγους και πάλι υβριδισμού..εγώ θα έβαζα ξιφοφόρους με γκάπυ!να αποφύγεις και τα μπάλουν

harris samos
18-02-10, 02:15
Έντλερς με γκάπυ μη βάλεις για λόγους και πάλι υβριδισμού..εγώ θα έβαζα ξιφοφόρους με γκάπυ!να αποφύγεις και τα μπάλουνξιφοφόρους καλητερα σε μεγαλυτερο ενυδρειο
ποιο καλα πλατυ που ειναι και ποιο ησιχα

Πάνος
18-02-10, 12:16
ο αγαπημενος μου συνδυασμος ζωοτοκων ειναι γκαπυ ή εντλερς μαζι με πλατυ....ειδικα για σχετικα μικρα ενυδρεια ειναι πολυ ομορφη εικονα με χρωμα και κινηση...
κατα την ταπεινη μου γνωμη...τα μικροσωμα ψαρια κανουν το ενυδρειο να φαινεται μεγαλυτερο...

sailim
18-02-10, 12:23
κατα την ταπεινη μου γνωμη...τα μικροσωμα ψαρια κανουν το ενυδρειο να φαινεται μεγαλυτερο...
..ισχύει