PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγη νερου.Πως???

water_turtle_lover
16-02-10, 16:56
Γεια σας!!!Εχω χιλιοπει και σε αλλα ποστ οτι εχω μια μικρη χελωνιτσα.Λοιπον,κανω ολικες αλλαγες στο νερο της καθε Τεταρτη και Σαββατο.Οταν αδειαζω ολο το νερο βαζω τη χελωνα σε ενα πλαστικο ταπερακι(χωρις καπακι ενοειται)και περιμενω μεχρι ο θερμοστατης να ζεστανει το νερο (πραγμα που διαρκει γυρω στι μιση ωρα με τρια τεταρτα).Ομως της χελωνας δεν φαινεται να της .....πολυαρεσει να την πιανω με το χερι μου και να της αλλαζω περιβαλλον 2 φορες την εβδομαδα και για τουλαχιστον μιση ωρα καθε φορα...Εχω αλλες επιλογες,να μην ταλαιπορω και την καημενη την χελωνιτσα???:confused:

tsilojohn
16-02-10, 16:58
Γιατι δεν προετοιμαζεις το νερο σε εναν κουβα?
η να βαλεις κατ'ευθειαν απο θερμοσιφωνα στην θερμοκρασια που θελεις.

water_turtle_lover
16-02-10, 17:04
Τη δευτερη λυση μου την εχουν απορριψει αυτοι στο πετ σοπ-κατι μου ειπαν για την ποιοτητα του νερου.Βαζω το νερο σε ενα κουβα απο την προηγουμενη μερα,ετσι ωστε να εχει θερμοκρασια δωματιου,αλλα παλι ειναι κρυο σε σχεση με τους 26 βαθμους που εχει το ενυδρειο μου..Νομιζω οτι θα σοκαρεται απο την αλλαγη θερμοκρασιας.:rolleyes:

george1981
16-02-10, 17:06
Γιατι δεν προετοιμαζεις το νερο σε εναν κουβα?
η να βαλεις κατ'ευθειαν απο θερμοσιφωνα στην θερμοκρασια που θελεις. +1
Το καλύτερο είναι να προετοιμάσεις το νερό σου σε ένα κουβά ή ταπερ στη θερμοκρασία που θέλεις και βάζοντας αντιχλώριο

water_turtle_lover
16-02-10, 17:17
Να ρωτισω και κατι αλλο??Το αντιχλωριο να το βαζω στον κουβα απο την προηγουμενη μερα ή να το βαζω οταν εχω ηδη αδειασει το νερο στο ενυδρειο(η χελωνα δεν θα ειναι μεσα στο ενυδρειο)??:confused:

tsilojohn
16-02-10, 17:33
Το αντιχλώριο δεσμεύει αμεσα τις όποιες ποσότητες χλωρίου στο νερό οποτε δεν χρειαζεται να το ετοιμασεις απο την προηγουμενη μερα.