PDA

Επιστροφή στο Forum : Apple Vs assassin snail


ΠΕΛΑ
15-02-10, 22:55
Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω αν καποιο μελος εχει στο ιδιο ενυδρειο
Apple snails (μεγαλου μεγεθους) με Assassin snails (anentome helena).
Απο μια συντομη ερευνα στο διαδικτυο δεν εβγαλα ακρη.
Υπαρχουν ατομα που λενε οτι υπαρχει προβλημα ενω καπου αλλου
οπως εδω http://www.wetwebmedia.com/ca/volume_6/volume_6_4/clea.html
λεει πως ειναι δυνατη η συνυπαρξη.

halvas69
15-02-10, 23:15
Το συγκεκριμένο άρθρο το διάβασα και δεν είδα πουθενά να λέει ότι τα έβαλε με apple snails.

bokostas
15-02-10, 23:30
Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει και ούτε σκοπεύω. Ακόμη κι αν δεν τα φάνε, δε νομίζω ότι θα αισθάνονται καλά τα μηλοσαλίγκαρα, παρέα με τους θηρευτές-φονιάδες.

Rigel
16-02-10, 00:11
Μην τα βαλεις μαζι.ειχα ενα μωρο Anentome Helena μαζι με 4 ενηλικα μηλοσαλίγκαρα και υπέθετα οτι δεν ειχαν προβλημα λόγο μεγέθους.Μολις μεγάλωσε ο δολοφόνος όμως βρήκα και ένα αδειο καυκαλο...οποτε δεν το ξαναδοκίμασα και ουτε νομίζω να αξίζει το ρίσκο και στη δική σου περίπτωση.

moradin
16-02-10, 00:26
Όταν πριν 2 μήνες πέθαναν τα 2 apple snails στο 100λιτρό μου και παρατήρησα σαν σκαμμένο το "πορτάκι" που έχουν για να κλείνουν το καβούκι τους μου φάνηκε πραγματικά πάρα πολύ παράξενο....:smt009:confused:

Το Σάββατο έκανα εργασίες αλλαγής υποστρώματος στο συγκεκριμένο ενυδρείο και είπα να σώσω όσα tuberculatus μπορούσα καθώς τα αγαπάω τα σαλιγκαράκια μου, όπως λοιπόν έψαχνα για MTS μέσα στο χαλίκι ανακάλυψα ένα σαλιγκάρι που δεν είχα ξαναδεί ποτέ μου, και μετά άλλο ένα και μετά άλλο ένα....και ήταν και όμορφα!
Οπότε ήρθα στο πισί (ευτυχώς) να ψάξω περί τίνος πρόκειται πριν τα βάλω στο μεγάλο μου ενυδρείο...και μαντέψτε την έκπληξή μου όταν είδα πως τα πανέμορφα σαλιγκαράκια που έιχα μόλις ανακαλύψει ήταν τα περίφημα clea helena!!!!!

Προφανώς δεν τα έβαλα εγώ στο ενυδρείο και μάλλον ήρθαν ως λαθρεπιβάτες :smt120 με κάποιο φυτό (καθώς το συγκεκριμένο ενυδρείο λειτουργεί και σαν προθάλαμος των νέων φυτών που αγοράζω εως ότου έρθει η μέρα των ενυδρείων όπου και φυτεύω κτλ...) και ψάχνωντας βρήκα 6-7 τέτοια σαλιγκάρια.

Άρα η δική μου εμπειρία λέει ότι δεν είναι συμβατά, μιας και τα μηλοσαλίγκαρα ήταν μεγάλα (πάνω από 4 εκ) και τα helena δεν ξεπερνούσαν ένα μεσαίο MTS...:smt120

ΠΕΛΑ
16-02-10, 17:43
Ο.Κ Παιδια το πηρα το μυνημα δεν προκειται να το δοκιμασω ουτε για πλακα!
Ευχαριστω για τις απαντησεις.