PDA

Επιστροφή στο Forum : ΦΩΤΙΣΜΟΣ-Τα φώτα σας

Perazzi
13-02-10, 05:34
Αυτός που κατασκευάζει το ενυδρείο μου με είπε κάποια πράγματα και με μπέρδεψε το μυαλό .είπε ότι λαμπτήρες Τ5 δεν αντέχουν τόσο πολύ όπως τα Τ8 και κατανάλωση τους είναι τριπλάσια σε σύγκριση με τα Τ8 είναι σωστό αυτό ???? εγώ ήδη είμαι έτοιμος για φωτισμό τα έχω έτυμα αλλά με λέει καλύτερα ήταν τα Τ8 τη λέτε ???

182χ60χ70=790 λίτρα 650 καθαρά θα είναι το ενυδρείο και έχω 6χ 80=480 watt μη πώς είναι πολλά να τα κάνω 4χ 80=320 watt ???? έτσι και αλλιώς δεν θα έχω πολλά φυτά

kifinas
13-02-10, 10:14
Πρωτα απ'ολα το 60 ειναι το υψος η το βαθος? εαν ειναι το υψος τα 480 watt σε ενα ενυδρειο 650 λιτρων χωρις, η με λιγα ευκολα φυτα μου φενονται καλα. Καλυτερα να βαλεις 2 παραπανω λαμπες και ας μην τις χρησιμοποιησεις ποτε σου. Ελπιζω να μπορουν να αναβουν δυο-δυο η τρεις-τρεις.

Οσο για την καταναλωση δεν γνωριζω να σου πω ας σου απαντησεις καποιος πιο εμπειρος.

kwstas_original
13-02-10, 10:16
τι να το κανεις τοσο φως σε δισκοενυδρειο?:confused:

Perazzi
14-02-10, 01:08
Πρωτα απ'ολα το 60 ειναι το υψος η το βαθος? εαν ειναι το υψος τα 480 watt σε ενα ενυδρειο 650 λιτρων χωρις, η με λιγα ευκολα φυτα μου φενονται καλα. Καλυτερα να βαλεις 2 παραπανω λαμπες και ας μην τις χρησιμοποιησεις ποτε σου. Ελπιζω να μπορουν να αναβουν δυο-δυο η τρεις-τρεις.

Οσο για την καταναλωση δεν γνωριζω να σου πω ας σου απαντησεις καποιος πιο εμπειρος.

60 είναι φάρδος 70 ύψος
-------------------------
τι να το κανεις τοσο φως σε δισκοενυδρειο?:confused:

Αυτό λέω και εγώ :confused:
-------------------------
Κάτι παραπάνω κάποιος ?:confused:?:confused:? τη να κάνω ??

Γιώργος Κ
14-02-10, 01:29
Η καταναλωση των Τ8 και Τ5 γραφει πανω τους ποια ειναι!
Οι δισκοι δεν θελουν και πολυ πολυ φως και 2 η 3 να βαλεις καλα εισαι!! ;)