PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΕΤ ΣΟΠ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΕΙΑ

stelios_ant
11-02-10, 14:08
Καλησπέρα,
είμαι νέος στο χόμπι (ακόμα το ενυδρείο μου δεν έχει ψάρια) και προσπαθώ μέσα από διάβασμα στο ίντερνετ και συχνές ερωτήσεις σε αυτό το φόρουμ να δημιουργήσω ένα φυτεμενο ενυδρείο.
Το πρόβλημα μου είναι το εξής:
Ζω στη Χίο και τα πετ-σόπ του νησιού είναι μεν εξυπηρετικά αλλά πάσχουν από ποικιλία και γνώσεις.Δηλαδή:
Εδώ και μια εβδομάδα τα γύρισα όλα και βρήκα συνολικά 3-4 φυτά σε κακή κατάσταση.
Παρήγγειλα μερικά φυτά (εύκολα και κοινά φυτά για ενυδρεία χαμηλών απαιτήσεων) με τις λατινικές ονομασίες και απ΄ότι κατάλαβα δεν υπήρχε πληροφόρηση, άρα δεν είμαι σίγουρος ότι θα πάρω τα σωστά.
Κάποια είδη ψαριών που ρώτησα αν μπορούν να τα φέρουν και σε τι τιμές, πάλι δεν έχω πάρει ακόμα σαφή απάντηση.

Θα ήθελα να ρωτήσω (κυρίως τους επαρχιώτες της παρέας):
1. Μπορώ να παραγγείλω με ασφάλεια από πετ-σοπ στην αθήνα;
2. Μπορώ να μεταφέρω ο ίδιος ψάρια ή φυτά χωρίς να υπάρχει κίνδυνος, μιας και πηγαίνω συχνά στην αθήνα;
3. Μέσω ίντερνετ οι παραγγελίες φυτών έρχονται σε καλή κατάσταση;

Ρωτάω όλα αυτά γιατί δεν θέλω να συμβιβαστώ με τις λίγες επιλογές που μου δίνονται, αν μπορώ να κάνω κάτι σωστότερο, έστω και με λίγο παραπάνω κόστος.
Ευχαριστώ.

Roussaks
11-02-10, 14:15
Eδω http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=14 (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=14)
θα βρεις πολλα σχετικα με τα μαγαζια που ψαχνεις εσωτερικου και εξωτερικου . Εγω εχω παραλαβει φυτα και ψαρια απο Αθηνα και δεν ειχα προβλημα.

Επισης μπορεις να βαζεις και αγγελια για αυτο που ψαχνεις εδω , ισως καποιος να το εχει και να θελει να το δωσει

bokostas
11-02-10, 14:31
1. Ναι, μπορείς, αν και για ψάρια καλύτερα να περιμένεις να ζεστάνει λίγο ο καιρός, ας πούμε σε 2 μήνες θα είναι πιο ασφαλής η αποστολή.
2. Ναι, φυτά άνετα, αλλά πάλι για τα ψάρια θέλει ειδική συσκευασία με πολύ αέρα, φελιζόλ για μόνωση και αρκετή τύχη με τόσο κρύο.
3. Συνήθως ναι, βέβαια υπάρχουν κι εξαιρέσεις, μπορεί κάποια να έρθουν χάλια, αλλά οι τιμές είναι άπαιχτες κι αξίζει τον κόπο.

Πάνος
12-02-10, 16:13
μολις ζεστανει λιγο καιρος μιας και πας αθηνα...ευκολα μεταφερεται οτι θελεις...
θα λες στο πετ να σου τα κλεινουν με οξυγονο...

stelios_ant
12-02-10, 20:33
θα κατεβω αθηνα 19 μαρτη να ψωνισω...:cool:
απλα ελεγα να μην περιμενω τοσο...