Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Καλύτερη θερμοκρασία

sailim
10-02-10, 08:19
Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω: σε ενυδρείο με ένα είδος ψαριού, που το ιδανικό ευρος θερμοκρασίας νερού είναι πχ 19-26 βαθμους της κλιμακας (platy), σε τι θερμοκρασια ειναι καλυτερα να διατηρουμε το νερο - στους 21 πχ ή στους 25; Θελω να μάθω δηλαδη, αν ειναι πιο επιθυμητές οι χαμηλες τιμές ενός ευρους ή οι ανώτερες. Ποιες δηλαδη ειναι πιο κατάλληλες για αλλες παραμέτρους (αλγη, οξυγόνο, φυτά, κλπ)

kingrim
10-02-10, 08:29
όσο ποιο υψηλή είναι η θερμοκρασία (στα επιθυμητά επίπεδα) είναι ποιο έντονος ο μεταβολισμός δηλ τρώνε παραπάνω κάνουν κακά παραπάνω μεγαλώνουν ποιο γρήγορα τα αντίθετα συμβαίνουν σε ποιο χαμηλές θερμοκρασίες τώρα δεν ξέρω κατά ποσό ισχύει για όλα τα ψαριά όποτε καλύτερα πες μας για τι ψάρι θέλεις να μάθεις να σου πουν και οι ποιο έμπειροι

sailim
10-02-10, 08:32
Για πλάτυ.
23 ή 25-26?

kingrim
10-02-10, 08:35
Περίμενε λιγάκι να σου απαντήσει κάποιος ποιο έμπειρος μην κάνω κανένα λάθος σε λίγο θα ξυπνήσουν.

maria1983
10-02-10, 16:53
Γεια σου!
Θα τονίσω οτι ΔΕΝ είμαι πιο έμπειρη, απλά έχω διαβάσει ότι όπως είπε ο kingrim, στις υψηλότερες θερμοκρασίες έχουν πιο έντονο μεταβολισμό και πεθαίνουν πιο σύντομα από ότι σε χαμηλότερες θερμοκρασίες (με την έννοια οτι λόγω εντονότερου μεταβολισμού ολοκληρώνουν πιο σύντομα τον κύκλο ζωής τους). Εγώ για τα δικά μου θα επιλέξω (όταν έρθει η ώρα!) τη μέση θερμοκρασία που προκύπτει από το εύρος θερμοκρασιών που ζουν !

sailim
10-02-10, 17:07
Για τα πλάτυ τα βιβλία γράφουν 18-25 :rolleyes:

alex
10-02-10, 17:12
σωστα ολα αυτα που γραφεται περι μεταβολισμου και μικροτερης ζωης σε μεγαλυτερη θερμοκρασια, απλα να συμπληρωσω πως η ιδανικοτερες θερμοκρασιες για αναπαραγωγη ειναι οι υψηλοτερες στα ανεκτα επιπεδα..

με λιγα λογια το 25 ακουγεται καλο...

bokostas
10-02-10, 17:16
Στους 25 είναι μια χαρά.