Επιστροφή στο Forum : Ανταγωνισμός για τροφή...
Έχω εδώ και λίγο καιρό δυο Ranchu, και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Το ένα εκ των δύο με το που πέσει τροφή στο ενυδρείο βρε δε πα να είναι στην άλλη ακρη, δε πα να κοιτάζει προς άλλη κατεύθυνση, την παίρνει χαμπάρι αμέσως και τρέχει... Αναγκάζομαι να το κυνηγάω με την απόχη για να φάει και το άλλο, που δεν είναι καθόλου υποτονικό να πεις ότι κάτι έχει, αλλά παρατηρώ ότι αργεί αρκετά να καταλάβει ότι έριξα τροφη, με αποτέλεσμα μετά να τρέχει και να μην φτάνει... Τι μπορώ να κάνω ώστε να μην είναι το τάισμα ολόκληρη διαδικασία αλλά να ισομοιράζονται κατα το δυνατον οι μερίδες;
Να ριχνεις σε 2 σημεια την τροφη ωστε να τρωει και το αλλο ... Ριξε σε μια γωνια και το λαιμαργο θα τρεξει να φαει και εκεινη τη στιγμη ριξε κοντα στο αλλο!
Λες να μη το δοκίμασα? το πρόβλημα είναι ότι είναι όλη την ωρα μαζι οπότε οπου κι αν τη ρίξω προλαβαίνει το λαίμαργο... Γι αυτό έβαζα την απόχη , για να τα χωρίζω...
Άλλη ιδέα;
...ριξε λιγη τροφη σ'αυτο που "κοιμαται" ωστε να "ξυπνησει", και οταν πλεον παρει γραμμη για το τι γινετε στον "εξω κοσμο" ,τοτε ταισε την κανονικη ποσοτητα...:D
Και κάτι ακόμα... Τα έχω εδώ και δύο βδομάδες και παρατηρώ ότι σε ορισμένα σημεια τα χρώματα τους γίνονται λιγότερο εντονα... τι μπορεί να φταίει και το μπορώ να κανω? Οι παράμετροι του νερού, μόλις τσέκαρα, είναι οκ, και δεν πισ΄τεύω να έίναι θέμα τροφής αφού και καλές έχω πάρει και φροντίζω για ποικιλία πέρα από τις έτοιμες... Ο φωτισμος? Στρες? δεν ξέρω τι να υποθέσω..
Τι μετρησεις εχεις?? :confused:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.