PDA

Επιστροφή στο Forum : τα νευρα μου!!

maria1983
06-02-10, 13:27
Που λέτε λοιπόν,αφού έχω φάει ένα μήνα από τη ζωή μου να στρώνω το zwενυδρείο , ήρθε η ώρα που μηδένισαν όλα κι έτσι έκανα μια μεγάλη αλλαγή νερού χτες, πρόσθεσα λίγη αμμωνία για να μην ψοφήσουν τα zwβακτήρια και ξύπνησα χαρούμενη το πρωί, έτοιμη να πάω για ψαραγορά! Αμ δε! Κάνω μετρήσεις το πρωί να βεβαιωθώ ότι όλα είναι οκ και μου βγαίνει αμμωνία γύρω στο 0,5 και νιτρώδη γύρω στο 1. Εντάξει λέω, θα μου πεσε παραπάνω αμμωνία χτες βράδυ και δε θα πρόλαβαν να τη φάνε (η αλήθεια είναι ότι είχα την αίσθηση ότι είχα βάλει παραπάνω από όση έπρεπε), οπότε κάνω κι άλλη αλλαγή νερού (80%) με χλιαρό νεράκι, βάζω αντιχλώριο (σημειωτέων ότι έβαλα prime αυτή τη φορά γιατί της τέτρα που είχα μου τελείωσε), αφήνω να κυκλοφορήσει και πάω να μετρήσω νιτρώδη...στο Θεό, κυριολεκτικά!!!Μιλάμε για πεντάρι σίγουρο! Παθαίνω 10 εμφράγματα κι αφού αρχίζω να ψάχνω τα πάντα βλέπω ότι έχει βγει η πρίζα του εσωτερικού φίλτρου, το οποίο περιέχει τα 4/5 του βιολογικού υλικού (γιατί λόγω βλάβης του εξωτερικού φίλτρου είχα μεταφέρει 2 λίτρα σιποράξ στο εσωτερικό και το ένα λίτρο το χα αφήσει μέσα στη γυάλα ελεύθερο μέχρι που επανήλθε το εξωτερικό και το έβαλα εκεί, δηλαδή το εξωτερικό έχει μόνο 1 λίτρο σιποράξ με αμφιβόλου ποιότητας βιολογία). Η πρίζα βγήκε χτες το βράδυ μετά την αλλαγή, δηλαδή το φίλτρο έμεινε εκτός λειτουργίας γύρω στις 15 ώρες (δεν το παρατήρησα η ηλίθια γιατί η λειτουργία του εξωτερικού φίλτρου είναι πιο έντονη από του εσωτερικού) και από ότι φαίνεται τα βακτήρια πήγαν στον άλλο κόσμο ή βρίσκονται σε λανθάνουσα φάση και θα επανέλθουν (το οποίο και ελπίζω). Πέρα από το γαμώτο της υπόθεσης (έγινα έξαλλη, μου ρθε να αυτομαστιγωθώ!) με προβληματίζει το γεγονός ότι αρχικά τα νιτρώδη ήταν στο 1 και μετά από 80% αλλαγή είναι στο 5 . Προφανώς φταίει το αντιχλώριο, αλλά δεν είναι λογικό ρε γαμώτο να υπάρχει τέτοια διαφορά μόνο και μόνο από αλλαγή μάρκας αντιχλωρίου! Δηλαδη τι στο zw μετράμε τελικά! Περιμένω απόψεις!

drbig
06-02-10, 14:48
Δεν πιστεύω οτι έχει να κάνει με το αντιχλώριο, για την ακρίβεια είμαι κατηγορηματικός, καθώς έχω χρησιμοποιήσει 3 διαφορετικά (και ένα ληγμένο) με άριστα αποτελέσματα όλα (και το ληγμένο) Να πω το τετριμμένο, ... υπομονή και θα ξαναστρώσει. Πιστεύω πολύ γρήγορα, ίσως και εντός της ημέρας πιστεύω...

Γιώργος Κ
06-02-10, 15:01
Βαθιες αναπνοες .... ηρεμησε!!

Παντα συμβαινουν ατυχιες! Τα πιο κουλα παντα με κυνηγανε!!
Χθες το βραδυ η μια μπριζα που ηταν το 30 λιτρο ελιωσε κυριολεκτικα και καθομουν χαραματα να το ξεστησω και να πιανω νεογεννητες κοκκινες γαριδες σε κοκκινο χαλικι με συριγγα!! :smt120

aaaooll
06-02-10, 15:39
@maria1983
μπορεις να βρεις απο καπου μπολι, για να εισαι ποιο γρήγορα έτοιμη...

@georgarask
ελιωσε??? τι ρεύμα τραβουσε?
εγω εχω παρει εναν μετριτη Watt/Amper, και αν ξεπερασει τις τιμες που όρισα, αρχίζει βαράει... αν και 3, ενυδρεία, στερεοφωνικό, Η/Υ, και μια λάμπα που εχω σε μια μπριζα, ρουφάνε 400 W περίπου...

λατσε τζενη
06-02-10, 15:40
τα ειχε η μερα εκθες τις ατυχιες. και εγω ετρεχα με αλλαγες νερου απο 50% δυο φορες για να κατεβασω την αμμωνια που ανεβικε απο<< το πουθενα>>αν προσεχα τα 2 σαπια φυτα που ειχα τελικα
Μαρακι υπομονη θα στρωσει που θα παει...

Γιώργος Κ
06-02-10, 15:52
@maria1983
μπορεις να βρεις απο καπου μπολι, για να εισαι ποιο γρήγορα έτοιμη...

@georgarask
ελιωσε??? τι ρεύμα τραβουσε?
εγω εχω παρει εναν μετριτη Watt/Amper, και αν ξεπερασει τις τιμες που όρισα, αρχίζει βαράει... αν και 3, ενυδρεία, στερεοφωνικό, Η/Υ, και μια λάμπα που εχω σε μια μπριζα, ρουφάνε 400 W περίπου...
Στην ιδια μπριζα ειχε βαλει η εξυπνη η μανα μου ενα πολυμπριζο του 1 ευρω (δε της αρεσε το δικο μου) και ειχε σομπα αλογονου 450 watt καθε κουμπακι (με 2 να καινε ολη μερα & αλλα 2 οποτε κρυωνε), πλυντηριο και εβαζε και σιδερο ... :smt120:smt120 Αποτελεσμα οι γαριδες φαγαν εξωση zw!

aaaooll
06-02-10, 15:54
οοοχχ...

εγω ετσι στο χωριο με αλογόνου κοντεψα να παρω φωτια... ειχαν λιωσει ολα...

αυτες οι σομπες ειναι θάνατος παιδια...

maria1983
06-02-10, 17:01
Παιδιά ευχαριστώ για τη συμπαράσταση, δεν μπορώ να το χωνέψω με τίποτα πάντως!
drbig λέω σχετικά με τις μάρκες αντιχλωρίου οτι αλλάζουν οι αποχρώσεις που βγάζουν οι μετρήσεις, πχ δεν γίνεται πριν την αλλαγή να μετράω 1 και μετά από 80% αλλαγή να μετράω 5!!! Προφανώς κάτι είναι λάθος (η πρώτη μέτρηση από ότι φάνηκε :D).
georgarask πάω πάσο, το δικό σου είναι χειρότερο!
Τζένη εσένα από ότι είδα έπεσε η αμμωνία, οπότε μη μιλάς καθόλου, μια χαρά είσαι ;)!