PDA

Επιστροφή στο Forum : Διακόσμιση...

stelios_ant
06-02-10, 09:15
Καλημέρα,
στο ενυδρείο μου (~280λίτρα) σκέπτομαι να βάλω ζωντανά φυτά και ότι ταιριάζουν μαζί τους τα φυσικά ξύλα και όχι οι ψεύτικες διακοσμήσεις.
Επειδή στα petshop δεν βρήκα τίποτα το αξιόλογο, αλλά λόγω της διαμονής μου κοντά σε θάλασσα μπορώ άνετα να βρω αυτό που θέλω σε μια παραλία θα ήθελα να ρωτήσω:
μπορώ να πάρω ένα τέτοιο ξύλο να το πλύνω και να το βάλω στο ενυδρείο;;;
μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιες οδηγίες για το πλύσιμο;
Σας ευχαριστώ και ζητάω την υπομονή σας για τις συχνές (και άσχετες μερικές φορές) ερωτήσεις.

aggelospgr2010
06-02-10, 09:51
Καλημέρα φίλε μου Στέλιο!;) Κοίτα, όσο αναφορά για τα ξύλα, δηλαδή τις ρίζες που θέλεις να βάλεις μέσα στο ενυδρείο σου, μπορείς να βρείς κάποια καλά ξύλα στις παραλίες, αλλά υπάρχει το πρόβλημα ότι μπορεί μαζί με τα ξύλα που θα βάλεις μέσα, να εισάγεις διάφορους ανεπιθύμητους οργανισμούς, μύκητες κτλπ, η μπορεί να αλλάξει αισθητά και η ποιότητα του νερού. Αλλά εαν αποφασίσεις να μαζέψεις κάποια ξύλα απο την παραλία, πρέπει να πάρεις μία μικρή βούρτσα με σκληρές τρίχες που βοηθάει να καθαρίσεις προσεκτικά τα κομμάτια του ξύλου και τις ρίζες. Στην αρχή δουλεύεις με στεγνή βούρτσα και έπειτα κάτω απο τρεχούμενο νερό. Βέβαια αν πάρεις και ξύλα απο PetShop την ίδια διαδικασία θα πρέπει να κάνεις, αλλά μειώνετε ο η πιθανότητα να εισάγεις μύκητες στο ενυδρείο σου.:smt020

prospathw
06-02-10, 10:08
συν οτι τα ξυλα απο την παραλια η απο οπουδηποτε αλλου μπορει να μην βουλιαξουν ποτε!;)

aggelospgr2010
06-02-10, 10:15
:smt023 Σωστό! Οπότε κατά την γνώμη μου είναι καλύτερα να πάς και να αγοράσεις κάποια ξύλα που θές απο ένα PetShop και θα είσαι ΟΚ! Πάντα όμως να κάνεις την διαδικασία που σου έγραψα παραπάνω!

Γιώργος Κ
06-02-10, 10:34
Αν γίνει σωστή προεργασία αποφεύγονται τα όποια προβλήματα .. Διάβασε εδώ: http://www.malawicichlidhomepage.com/aquainfo/madagascan_tank_wood.html ... ;)

stelios_ant
06-02-10, 11:59
Οκ κατάλαβα. Θα ψάξω στα πετ-σοπ να βρω ρίζες.
georgarask πολύ ενδιαφέρον το άρθρο που παράθεσες αλλά φοβάμαι ότι ακόμα είμαι στην αρχή και θα κάνω λάθος.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

cpk2010
09-02-10, 19:36
Γνώστος μου είχε βάλει ξύλα από λίμνη και μετα απο μερικες εβδομάδες σάπισαν..κατά τη γνώμη μου αγόρασε απο πετ σοπ.Οπως και να έχει πάντως να τα μουλιάσεις σε βραστό νερο..