Επιστροφή στο Forum : Ο φωτισμός του φτωχού.
Πήγα σε πετ-σοπ και πήρα με 16,40 κινέζικο katana (μάλλον) ηλεκτρονικό ballast-starter με ακοφύσια στα 40W για Τ8
Πήρα 2 Τ8 στα 18W και δε δούλεψε καμια από τις 2.Τι άλλο χρειάζεται?
Ο πετσοπας μου είπε οτι θα δούλευε αυτόματα.
Ή μήπως να γυρίσω πίσω το ballast?
-------------------------
----
Αφου τα εχεις γιατι δεν τα συνδεεις να τα δοκιμασεις?? :confused:
συνδεσα και τις 2 λάμπες και καμια δε δουλεψε...:((όπως έγραψα πιο πάνω)
Αν δεν δουλευει επεστρεψε το ... αν υποτιθεται οτι δεν χρειαζεται κατι αλλο ... πηγαινε τα στον πετσοπα να στα φτιαξει!! ;)
Αν δεν δουλευει επεστρεψε το ... αν υποτιθεται οτι δεν χρειαζεται κατι αλλο ... πηγαινε τα στον πετσοπα να στα φτιαξει!! ;)
Κώστα μήπως είναι για μία λάμπα και όχι για δύο? Αυτά που είναι για 2 το γράφουν επάνω.
Κώστα μήπως είναι για μία λάμπα και όχι για δύο? Αυτά που είναι για 2 το γράφουν επάνω.
Για μια λάμπα είναι..
Τέσπα μάλλον πρεπει να είναι χαλασμένο..
Θα το πάω αύριο πίσω..
Για μια λάμπα είναι..
Θα το πάω αύριο πίσω..
Από που το πήρες;
Από που το πήρες;
Aπό το quicko.
O πωλητής(ο θεωρητικά πιο υπεύθυνος εκει μέσα) μου είπε πως με αυτό και με στεγανα ακροφύσια είμαι οκ.Και ενώ λέει 40W δε θα έχω πρόβλημα να βάλω τη 18αρα που θέλω..(για το χρυσοψαροενυδρείο ενδυκνειται μιας και δεν τα τρώνε όλα τα φυτά τα ψάρια:grin:)
(Για τα στεγνά ακροφύσια σκέφτηκα μήπως κάνω καμια πατέντα ή βρω αλλου φτηνότερα γιατι τα είχε ακριβά, 18 ευρώ το σετ)
εχει υποθει καπου για στεγανα ακροφυσια DIY με καπακι απο coca cola και θερμοσυστελομενο μακαρονι αμα ψαξεις στα DIY θα το βρεις.
παντως εγω πηρα αυτα με τα 18ε γιατι με το ρευμα διπλα στο νερο δεν παιζεις
Τα σύνδεσες σωστά ;
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=926&d=1134645760 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=9943&highlight=%F3%F5%ED%E4%E5%F3%E7)
Για μια λάμπα είναι..
Θα το πάω αύριο πίσω..
...αν ειναι για μια λαμπα (1χ40watt) τοτε δεν θα την αναψει την 18 watt λαμπα σου...;)
Αν ειναι για 2χ20 watt(μαγνητικο ballast) τοτε συνδεσε τις 2 λαμπες οπως το σχεδιαγραμμα που εδωσε ο lion.
Αν ειναι ηλεκτρονικο το μπαλλαστ τοτε εχει σχεδιαγραμμα(λογικα) επανω του οποτε το ακολουθεις στη συνδεσμολογια και εισαι ετοιμος ;)
Eiναι ηλεκτρονικό μπάλαστ. Έχει 2 ακροφύσια το ένα μακρύ και το άλλο κοντό(τα οποια όπως καταλαβαίνω θα πηγαίνουν στους ακροδέκτες της λάμπας. Και απο την άλλη μεριά έχει το καλώδιο που συνδέεται σε μπρίζα AC 150-280V
Και επάνω στο μπάλαστ γράφει 20W/30W/40W...
Xρειάζομαι τελικά starter?
harris samos
06-02-10, 01:23
μαλλον 2 :grin:
Alex_Salonica
06-02-10, 01:23
Το ηλεκτρονικό μπάλαστ δεν χρειάζεται σταρτερ
Το ηλεκτρονικό μπάλαστ δεν χρειάζεται σταρτερ
...σωστα.;)
Αφου γραφει οτι κανει για τις επιλογες των watt που λες τοτε μαλλον μιλαμε για ελαττωματικη συσκευη.
Eiναι ηλεκτρονικό μπάλαστ. Έχει 2 ακροφύσια το ένα μακρύ και το άλλο κοντό(τα οποια όπως καταλαβαίνω θα πηγαίνουν στους ακροδέκτες της λάμπας. Και απο την άλλη μεριά έχει το καλώδιο που συνδέεται σε μπρίζα AC 150-280V
Και επάνω στο μπάλαστ γράφει 20W/30W/40W...
Xρειάζομαι τελικά starter?
Αν και έχω μπερδευτεί σχετικά με το τι αγόρασες τελικά (χώρια το μπάλστ και τα ακροφύσια ή μαζί έτοιμα)
Σε περίπτωση που τα συνέδεσες λάθος είναι πιθανόν (να άκουσες) το μπάλαστ να είπε By by..
Αν και έχω μπερδευτεί σχετικά με το τι αγόρασες τελικά (χώρια το μπάλστ και τα ακροφύσια ή μαζί έτοιμα)
Σε περίπτωση που τα συνέδεσες λάθος είναι πιθανόν (να άκουσες) το μπάλαστ να είπε By by..
Ετοιμο ήταν μαζι με τα ακροφυσια και το καλωδιο παροχης ρευματος
Το μονο που συνεδεσα ηταν τα ακροσυσια στη λαμπα.
Δεν εγραφε πως-που να το συνδέσω..
στα ηλεκτρονικα μπαλαστ δεν μπαινει σταρτερ
πρεπει να γραφει πανω στο μπαλαστ οτι ειναι για δυο λαμπες (2χ20w η 2χ40w κ.ο.κ)
καλο θα ειναι να παινουμε μεγαλυτερα watt απο αυτα που χρειαζομαστε δεν εχουν μεγαλη διαφορα στην τιμη
τα ντιμαριστα μπαλαστ εχουν διαφορα στην τιμη λιγο πιο κατω απο το διπλασιο
στο καθε μπαλαστ απανω εχει σχεδιο συνδεσεως
οπως ειπε και ο Πασχαλης πιο πανω αν εκανες λαθος συνδεση μπορει να το εκαψες
Το μονο που συνεδεσα ηταν τα ακροσυσια στη λαμπα.
Αν έκανες μόνο αυτό, αποκλείεται να το έκαψες...
στα ηλεκτρονικα μπαλαστ δεν μπαινει σταρτερ
πρεπει να γραφει πανω στο μπαλαστ οτι ειναι για δυο λαμπες (2χ20w η 2χ40w κ.ο.κ)
Έχω συνδέση 2 λάμπες 14W σε σειρά σε ηλεκτρονικό ballast για 1 λάμπα 28W και δουλεύει μία χαρά εδώ και 2 χρόνια.
Αν έκανες μόνο αυτό, αποκλείεται να το έκαψες...
Έχω συνδέση 2 λάμπες 14W σε σειρά σε ηλεκτρονικό ballast για 1 λάμπα 28W και δουλεύει μία χαρά εδώ και 2 χρόνια.
Λεωνίδα δηλαδή αν πάρω έξτρα ακροφύσια και τα συνδέσω σε σειρά μπορεί να μου ανάψουν έ?:D
Βέβαια με την προϋπόθεση οτι έχω αλλάξει το μπάλαστ..Πάντω όπως και να έχει δεν έπρεπε να δουλέψει μόνο με την 18αρα? Και ένας ηλεκτρονικός αυτό μου είπε...
-------------------------
πήγα και το άλλαξα..
Δούλεψε, αλλά κάηκε η μια απο τις 2 λάμπες..Δεν ξέρω τι έφταιγε..(δοκιμασα και τις 2 λάμπες)
Θα παω Δευτέρα να αλλάξω τη μια λάμπα και θα πάρω και έξτρα ακροφύσια να τα συνδέσω σε σειρά..μήπως δουλέψει...
Λοιπόν αφού τις σύνδεσα σε σειρά μου ανάψανε και οι 2 οι 18αρες.:DTώρα μένει να βρω το μακαρόνι και καπάκια που να ταιριάζουν να το κάνω στεγανό.
με κλέμες και θερμοσυστελόμενο "μακαρόνι" που θα πιάσει στα άκρα της λάμπας, μπορείς να κάνεις DIY στεγανά ακροφύσια.
με κλέμες και θερμοσυστελόμενο "μακαρόνι" που θα πιάσει στα άκρα της λάμπας, μπορείς να κάνεις DIY στεγανά ακροφύσια.
Έχω ήδη πάρει κάποια ''ακροφύσια'', όπως είχε και το μπάλαστ από μόνο του..Με αυτά το βλέπω πιο εύκολο να πορευτώ αν μπορώ να βάλω μόνο μακαρόνι. ..
Προτείνεις να τα κόψω παρ'όλα αυτά και να πάω σε κλέμες?Θα πρέπει να μονώσω και όλο το μεταλικό μέρος της λάμπας?(η συνέχεια της στα 26mm)
Έχω ήδη πάρει κάποια ''ακροφύσια'', όπως είχε και το μπάλαστ από μόνο του..Με αυτά το βλέπω πιο εύκολο να πορευτώ αν μπορώ να βάλω μόνο μακαρόνι. ..
Προτείνεις να τα κόψω παρ'όλα αυτά και να πάω σε κλέμες?Θα πρέπει να μονώσω και όλο το μεταλικό μέρος της λάμπας?(η συνέχεια της στα 26mm)
Αν αυτά που είχε το μπαλλαστ είναι στεγανά γιατί να τα κόψεις;
Αυτά που πήρες τί είναι;
Αν αυτά που είχε το μπαλλαστ είναι στεγανά γιατί να τα κόψεις;
Αυτά που πήρες τί είναι;
Δεν είναι στεγανα
2 απλά θηλυκά είναι που αφήνουν και λιιγο κενό με τα αρσενικά
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.