Επιστροφή στο Forum : Ενυδρείο Πράσινου Τάπητα
Μήπως θα μπορούσε να μου πει κανείς πώς να δημιουργήσω συνθήκες πράσινου τάπητα; Ενδιαφέρομαι να στήσω ένα τέτοιου τύπου ενυδρείο και θα ήθελα συμβουλές για τα πάντα, ειδικά για προτεινόμενες διατάξεις φωτισμού...
Δες εδώ:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36765
Alex_Salonica
05-02-10, 13:18
Φωτισμός 1watt ανά λίτρο ή και περισσότερο αν πρόκειται για μικρό ενυδρείο, CO2, λιπάσματα και στενή παρακολούθηση μη το πνίξουν οι άλγες
To θεμα σου το ανεβασες στην κατηγορια κρυου νερου, οποτε υποψιαζομαι οτι θες να δημιουργησεις χαλι σε ενυδρειο με χρυσοψαρα; Αν ναι, δεν γινεται. Τα χρυσοψαρα τρωνε πολλα ειδη φυτων και τα γρασιδια σου θα γινουν λιχουδια.
Μα στο link απ΄οτι φαίνεται ο Σωκράτης το έχει καταφέρει... δλδ αμα ξεκινήσω με έντονο φωτισμό θα τα καταφέρω;
Εννοεις την αλγη?? :confused:
Προφανως και εννοει ταπητα αλγης αφου αναφερεται στον Σωκρατη.
Nαι οντως. Παρεξηγηση :p
Εγω νομισα οτι εννοουσες καποιο ειδος φυτου για δημιουργια χαλιού.
Ψάχνω λοιπόν τη διαφορά των συνθηκών που χρειάζονται γιανα γίνει ο τάπητας σε αντιδιαστολή με αυτές που έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία πράσινου νερου (δλδ αιωρούμενες άλγες). Ξέρει κανείς; Σωκράτη τα φώτα σου...
-------------------------
Εκτος αν αρκούν αυτά που λέει η παρουσίαση...
Η μόνη διαφορά του τάπητα αλγων με τα κοινά ενυδρεία είναι ότι δεν θέλει υπόστρωμα.Με έντονο φωτισμό (=> 1watt/λίτρο) με την συνήθη φιλτρανση και καλό τάισμα θ' αρχίσει να αναπτύσεται η άλγη μέσα σε λίγες μέρες.
Υ.Γ.Ο όρος "πράσινος τάπητας" μάλλον δημιουργεί συγχύσεις .Νομίζω, θα συμφωνήτε πως σαν "τάπητας αλγών" είναι ποιο ακριβής.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.