Επιστροφή στο Forum : Αποτυχία δημιουργίας DIY CO2
Καλησπέρα σε όλους,
Εδώ και ένα μήνα προσπαθώ να παράγω DIY CO2 και δυστυχώς δεν τα έχω καταφέρει, εκτός από μια φορά μου όμως η παραγωγή κράτησε μόνο μια εβδομάδα!
Απλά να σημειώσω πως πριν ανεβάσω αυτό το ερώτημα στο forum, έψαξα αρκετά και εδώ στο forum αλλά και σε άλλα site και δυστυχώς δε κατάφερα να λύσω το πρόβλημα μου!
Όσο αφορά τον εξοπλισμό, είμαι 100% σίγουρος πως δε έχω απώλεια CO2 στις συνδέσεις και έχω καταλήξει πως κάτι δε κάνω σωστά στο μίγμα, γιατί το μπουκάλι φαίνετε να μην είναι πιεσμένο από την παραγωγή CO2 . όταν κατάφερα να κάνω παραγωγή, το μπουκάλι ήταν τόσο πιεσμένο λες και εκραγεί.
Έχουμε και λέμε :
1) Μπουκάλι 2 λίτρα,
2) 3 φλιτζάνια ζάχαρη λευκή = 1 κιλό δηλαδή όλο το πακέτο, και τη διαλύω σε ζεστό νερό!
3) ¼ ξηρή μαγιά σε κουταλάκι του γλυκού και τη διαλύω σε χλιαρό νερό. (πειραματίστηκα και έριξα όλο το φακελάκι δηλαδή 7g , με μια από τις πολλές προσπάθειες μου και μόνο εκείνη τη φορά είναι που δούλεψε για μια εβδομάδα.)
Το παράξενο είναι πως όταν ανακατέψω το μπουκάλι, τότε δημιουργείτε CO2 αλλά μόνο για κάνα δύο λεπτά.
Το ξέρω πως γίνομαι κουραστικός γιατί έχουν ανέβει τόσες πολλές φορές ερωτήματα σαν και το δικό μου και ζητώ την κατανόηση σας και τη βοήθεια σας.
Σας ευχαριστώ!
Εγω βαζω μισο κουταλακι μαγια και ολα τα υπολοιπα οπως τα γραφεις!Την ζαχαρη την λιωνω μεχρι να γινει διαφανες σαν νερο,μαγια βαζω μισο κουταλακι του γλυκου και το λιωνω σε ζεστο νερο καλα (μαλον ολοι εκει κανουν λαθος γιατι λεμε χλυαρο νερο ενω κανονικα πρεπει να ειναι σε θερμοκρασια 40-45 c δηλαδη ζεστο σαν το νερο που κανουμε μπανιο δεν πρεπει να σκοτωσεις την μαγια ) μαζι με την μαγια επεισης βαζω και 1/2 κουταλακι του γλυκου σοδα μαγειρικης!Αφηνω το μειγμα με την ζαχαρη να κριωσει (απλα να μην ειναι πιο ζεστο απο την μειγμα της μαγιας).Πρωτα ριχνω το ζαχαρονερο μεσα στο μπουκαλι και επειτα βαζω το μειγμα με την μαγια.Δεν ανακατευω το μπουκαλι τελος προσθετο νερο μεχρι τον ομως του μπουκαλιου και σε 6-12 ωρες αρχιζει η παραγωγη co2!
Νομιζω 3 πραγματα φταινε που δεν βγαζει φυσαλιδες το μπουκαλι σου!
1ον τοποθετεις το σωλινακι του co2 βαθια στο νερο και δεν μπορει να βγαλει φυσαλιδες
2ον δεν στεγανοποιεις καλα το μπουκαλι
3ον σκοτωνεις την μαγιαzw
pavlos2003
04-02-10, 22:43
Είχα ταλαιπωρηθεί λίγο καιρό πρίν απο σένα. Κατ αρχήν η Ζάχαρη είναι πολύ, δεν τηρείς τις αναλογίες για αυτό και δε σου δουλεύει..
1 κιλό χρησιμοποιώ εγώ σε μπουκαλι 4 λίτρα που δουλεύει περήφημα.Κατ επέκταση η μαγιά είναι λίγη για τη ζάχαρη που βάζεις.
Επίσεις τη ζάχαρι την βράζεις μεν, αλλα όταν θα την χρησιμοποιείσεις να έχει 25 βαθμούς μέγιστο 30 όπως επίσης και η ανακατεμένη με νερό και χτυπημένη σε σέικερ μαγιά...Εγώ χρησιμοποιώ θερμόμετρο για να είμαι σίγουρος για τις θερμοκρασίες.
Είχες λαθάκια, πάμε άλλη μία και καλή επιτυχία!!
Μάλλον θα βάλλω και σόδα την επόμενη φορά όπως λέει και ο Νίκος, νομίζω έχεις λίγο μεγαλύτερη παραγωγή φυσαλίδων..
6 εβδομάδες κρατάει το μπιτόνι απο απιονισμένο...
Και γω παιδιά δοκίμασα από προχθές και τζίφος...απο καμια φυσαλίδα όποτε το θυμηθεί...
Θα δοκιμάσω να διαλύσω τη μαγιά σε ποιο ζεστό νερό..
Εδώ και ένα χρόνο, σε 4λιτρο δοχείο βάζω 1 κιλό ζάχαρη, 1 φακελλάκι μαγιά, γεμίζω με νερό από την βρύση, ανακατεύω δυνατά και μετά από λιγες ώρες έχω μπόλικο CO2. Αν δεν έχω φυσαλίδες φταίει ή η μαγιά ή η στεγανοποίηση.
harris samos
04-02-10, 22:53
θα σου πω το κολπο 2 κουπες ζαχαρη και 1/4 του κουταλιου μαγια να ξερεις οσο παραπανω βαλεις μαγια τοσο ποιο πολυ παραγωγη θα εχεις αλλα μικροτερη διαρκεια
ακου το κολπο τωρα εγω αυτο κανω
βαζω τη μανα μου και μου φτιαχνει το νερο πιστεψεμε ξερουν σκεψου οτι κανουν κουλουρακια ;) το ιδιο πραγμα ειναι δε χρειαζετε να βραζεις ζαχαρες και νερα τα βαζεις ολα στο μπουκαλι νερο σε θερμοκρασια 28 περιπου τα κουνας ελαφρα να διαλιθουν και περιμενεις για καλυτερη αποδοση βαλε το μπουκαλι κοντα σε ενα καλοριφερ με θερμοκρασια κοντα στους 28 30 βγαζει του σκωτομου τωρα με το κρυο αργη λιγο αλλα βγαζει
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ, θα δοκιμάσω τις προτάσεις σας και θα επανέλθω.
Τελικά να βάλω και σόδα?
Κάτι τελευταίο που 8ελω να επισημάνω είναι πως αν για οποιοδήποτε λόγο πέσει μίγμα από το μπουκάλι στο ενυδρείο ….την έχουμε βάψει!!! Θολώνει το νερό και γεμίζει το ενυδρείο ένα λευκό χνούδι σαν λίγδα ένα πράγμα και δυστυχώς έχασα και 2 ψαράκια!
Πάντως σας ευχαριστώ όλους!
harris samos
05-02-10, 00:45
οχι σοδα
βαλε αντεπιστρωφη βαλβιδα και το μουκαλι βαλτο χαμηλα
κανε αλλαγη νερου μεγαλη
αυτό το αγοράζουμε απο πετ σοπ ή μπορούμε να βρούμε και από αλλού?
οχι σοδα
βαλε αντεπιστρωφη βαλβιδα και το μουκαλι βαλτο χαμηλα
κανε αλλαγη νερου μεγαλη
mpampis 1969
05-02-10, 11:56
οχι σοδα
βαλε αντεπιστρωφη βαλβιδα και το μουκαλι βαλτο χαμηλα
κανε αλλαγη νερου μεγαλη
+1000 μιλαω γιατι επαθα και εμαθα:smt120
harris samos
05-02-10, 12:44
αυτό το αγοράζουμε απο πετ σοπ ή μπορούμε να βρούμε και από αλλού? ποιο ???
Φίλε μου αν μιλάς για την αντεπίστροφη μπορείς να την προμηθευθείς από πετ σοπ πολύ φθηνά(~2 ευρώ).;)
ναι, για την για την αντεπίστροφη βαλβίδα μιλάω. ΟΚ Ευχαριστώ
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=9723
:smt020:smt020:smt020
Φίλε μου PascM καλημέρα.
Αυτή ακριβώς τη συνταγή ακολούθησα για αρχή και μετά αυτοσχεδίασα.
Όπως βλέπεις όλες οι απαντήσεις εδώ είναι βασισμένες γύρο από αυτή τη συνταγή… και όχι ακριβώς η ίδια.
Μόλις έχω νεότερα θα σας ενημερώσω ξανά
Φίλε μου PascM καλημέρα.
Αυτή ακριβώς τη συνταγή ακολούθησα για αρχή και μετά αυτοσχεδίασα.
Όπως βλέπεις όλες οι απαντήσεις εδώ είναι βασισμένες γύρο από αυτή τη συνταγή… και όχι ακριβώς η ίδια.
Μόλις έχω νεότερα θα σας ενημερώσω ξανά
πεζει ρολο και η θερμοκρασια αν εχεις πολυ κρυο δεν εχεις αντιδραση απο τα υλικα
Παιδιά η θερμοκρασία του σπιτιού σε σταθερή βάση είναι 25 βαθμούς!
Που θα μου πάει θα το βρω το κόλπο.
harris samos
07-02-10, 01:32
Παιδιά η θερμοκρασία του σπιτιού σε σταθερή βάση είναι 25 βαθμούς!
Που θα μου πάει θα το βρω το κόλπο.σε ποσο βαθος εχεις το σωληνακι μεσα στο ενυδρειο ???
σε ποσο βαθος εχεις το σωληνακι μεσα στο ενυδρειο ???
Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο Αυτό...εγώ το εχω πχ 40 πόντους βάθος και δουλεύει μια χαρά!!!;)
harris samos
07-02-10, 12:55
αργη ομως περισοτερο να βγαλει
αργη ομως περισοτερο να βγαλει
Σε αυτό έχεις δίκιο!!!βγάζει περίπου 1 φυσαλίδα ανά 5 δευτερόλεπτα ενώ στο μισό βάθος 1 ανά 1-2;)
Παιδιά στους 27 βαθμούς δουλεύει το ενυδρείο μου.
Γιατί, παίζει ρόλο και η θερμοκρασία του ενυδρείου?
Οχι η θερμοκρασια στο ενυδρειου σου,η θερμοκρασια του σπιτιου σου π.χ. αν βαλεις το μπουκαλι σε ζεστο μερος θα εχεις μεγαλυτερη παραγωγη απο οτι σε κρυο μερος!Εμενα μια χαρα δουλευει και τον χειμωνα αλλα δεν βγαζει οσες φυσαλιδες βγαζει με την ζεστη το καλοκαιρι!
Αν δεν μπορεις να πετυχεις την μαγια μπορεις να βαλεις την μαμα σου να την φτιαξει (εγω αυτο κανω) αν ξερει!;)
Τελικα τι εγινε το πετυχες το μειγμα?
harris samos
08-02-10, 01:38
ηθελα να ηξερα πως ολες οι μαμαδες ξερουν να φτιαχνουν DIY CO2 :smt017
εγω την πρωτη φωρα χαλασα 2 κιλα ζαχαρη και τιποτα και γιατι βαρεθηκε να με βλεπει λεει ελα να στο φτιαξω και δουλεψε :smt120
Στο δωμάτιο έχω σταθερή θερμοκρασία περίπου 25 βαθμούς!
Το μίγμα που δοκιμάζω τώρα έχει 1 κιλό ζάχαρη και 2 φακελάκια τον 7g το κάθε ένα σε μπουκάλι 2 λίτρων!
Το αποτέλεσμα είναι 10 έως 20 φυσαλίδες το λεπτό! Είμαι 1000% σίγουρος πως δε χάνει από που8ενα και το πρόβλημα είναι στο μίγμα.
Λέω αύριο να ρίξω και μια κουταλιά σόδα φαγητού! Τι λέτε?
Μέχρι στιγμής έχω χαλάσει 3 κιλά ζάχαρη και 2 κουτάκια μαγιά ….που θα πάει όμως θα το βρω το μίγμα. Όσο για τη μάνα μου είναι μακριά και δε μπορεί να βοηθήσει!!!
harris samos
08-02-10, 13:14
τη μαγια βαζεις ??????
Άμα βγάζει CO2 μόνο όταν ρίχνεις περισσότερη μαγιά τότε στάνταρ έχεις κάπου διαρροή.
Όσο περισσότερη μαγιά βάζεις τόσο μεγαλύτερη παραγωγή θα έχεις(και πιο σύντομη σε διάρκεια χρόνου) έτσι ναι μεν ένα μέρος να χάνεται αλλά είναι τόσο πολύ η πίεση που έχεις έτσι περνάει και ένα μέρος κανονικά από τον σωλήνα.
Παιδιά αποκλείεται να χάνει. Γέμισα την μπανιερά με νερό και πίεζα το μπουκάλι και έβγαζε φυσαλίδες μόνο από το σωληνάκι. Από τις ενώσεις δεν έχανε!
Όσο για τη μαγιά … το κουτάκι επάνω γράφει μαγιά για ψωμί.
Αύριο θα φτιάξω καινούριο μίγμα που θα αποτελείται από μισό κιλό ζάχαρη και ένα φακελάκι μαγιά. Λέο να ρίξω και λίγο σόδα! Τι λέτε?
Καλησπέρα σε όλους!
Πριν 2 μέρες τελικά έριξα και σόδα φαγητού και από τότε δουλεύει! Τι ρόλο παίζει η σόδα στο μίγμα τελικά, και τι έκανα λάθος στο μίγμα,?
Φιλε αν εβαλες ενα φακελακι μαγια δεν βλεπω να κραταει πανω απο εβδομαδα!Εγω με μισο κουταλακι μαγια και 1 σοδα (του γλυκου) μου κραταει ακομα εδω και 6-7 εβδομαδες και ακομα βγαζει με σταθερους ρυθμους 2-3 φυσαλιδες/δευτερολεπτο!
Πόση ζάχαρη ρίχνεις?
Σε ποσά λίτρα μπουκάλι?
Να ρωτησω και γω ρε παιδια κατι ασχετο?
Γιατι η εξοδος της ολης κατασκευης πρεπει να ειναι κοντα στο φιλτρο?:confused:
Όσο Καλύτερα διασπάτε το CO2 στο νερό τόσο το καλύτερο για τα φυτά σου!
Άλλοι πάλι λένε ότι δεν είναι καλό για διαφόρους λόγους να μη το βάζεις κοντά στο φίλτρο.
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το διασπάσεις. Πήγαινε στο youtube γράψε diy co2 defuser και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα!
Όσο Καλύτερα διασπάτε το CO2 στο νερό τόσο το καλύτερο για τα φυτά σου!
Άλλοι πάλι λένε ότι δεν είναι καλό για διαφόρους λόγους να μη το βάζεις κοντά στο φίλτρο.
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το διασπάσεις. Πήγαινε στο youtube γράψε diy co2 defuser και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα!
OK! Thanks :)
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ, θα δοκιμάσω τις προτάσεις σας και θα επανέλθω.
Τελικά να βάλω και σόδα?
Κάτι τελευταίο που 8ελω να επισημάνω είναι πως αν για οποιοδήποτε λόγο πέσει μίγμα από το μπουκάλι στο ενυδρείο ….την έχουμε βάψει!!! Θολώνει το νερό και γεμίζει το ενυδρείο ένα λευκό χνούδι σαν λίγδα ένα πράγμα και δυστυχώς έχασα και 2 ψαράκια!
Πάντως σας ευχαριστώ όλους!
Κατι που θα πρεπει να προσεξετε ολοι ειναι οτι αν το μπουκαλι πεσει η κατι αλλο παει στραβα σχεδον ολο το μειγμα θα βρεθει στο ενυδριο και τοτε γεια σου...
Μια πολυ απλη λυση για να αποφυγουμε κατι τετοιο ειναι να βαλουμε σε σειρα ενα δευτερο μουκαλι με την ιδια χωρητικοτητα με δυο τρυπες στο καπακι, μια απο την οποια θα μπαινει το αεριο της πρωτης φιαλης και μια που θα συνεχιζει την πορεια του πρως το ενυδριο. Αν για οποιοδηποτε λογο το μειγμα φυγει απο το πρωτο μπουκαλι απλα θα βρεθει στο δευτερο αντι να βρεθει στο ενυδριο και να τα διαλυσει ολα.. Σε περιπτωση που αυτο συμβει εχουμε περισσοτερο χρονο στην διαθεση μας για να σωσουμε την κατασταση, στην ουσια δεν τρεχει τιποτα, ξεπλενουμε τα μπουκαλια και παλι απο την αρχη, σε αντιθεση με την πρωτη περιπτωση που πιστευω ολοι ξερουμε τι μπορει να γινει..
:rolleyes:
Φίλε 3r4ndo μια χαρά τα λες. Δυστυχώς όμως κανένα κείμενο ούτε σε αυτό το site αλλά ούτε και σε άλλα ανάφεραν κάτι για αυτό. Έπρεπε να χάσω δυστυχώς 3-4 ψαράκια για να καταλάβω τι γίνετε.
Μήπως κύριοι εσείς από τι διαχείριση αυτού του site να τροποποιήσετε λίγο το Diy Co2 που είναι κλειδωμένο έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε τα κομμάτια που λείπουν για σωστή κατασκευή Diy Co2?
Σας ευχαριστώ.
Φίλε 3r4ndo μια χαρά τα λες. Δυστυχώς όμως κανένα κείμενο ούτε σε αυτό το site αλλά ούτε και σε άλλα ανάφεραν κάτι για αυτό. Έπρεπε να χάσω δυστυχώς 3-4 ψαράκια για να καταλάβω τι γίνετε.
Μήπως κύριοι εσείς από τι διαχείριση αυτού του site να τροποποιήσετε λίγο το Diy Co2 που είναι κλειδωμένο έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε τα κομμάτια που λείπουν για σωστή κατασκευή Diy Co2?
Σας ευχαριστώ.
Η αληθεια ειναι οτι ουτε και εγω το ειδα καπου... Ειχα διαβασει καποια ποστ με το σχετικο προβλημα και βλεποντας μια παρουσιαση για diy co2 το σκευτηκα και ειπα να το αναφερω... Σιγουρα σε μια στραβη θα φανει σωτηριο και η ασφαλεια που παρεχει δε συγκρινεται με το σχεδον ανυπαρκτο μειονεκτημα του, το οξυγονο που θα εχει δηλαδη τις πρωτες 2 (το πολυ) ωρες λειτουργειας του την πρωτη φορα.. Ισως να ηταν καλο να μπει στο υπομνημα για το diy co2. Βεβαια οι πιο εμπειροι θα κρινουν αν ειναι πραγματικα σωστος ο τροπος σκεψης μου..
Εγώ έλυσα το πρόβλημα αυτό με τον εξοπλισμό ενός ορού!!! Πήγα σε ένα φαρμακείο και ζήτησα το σωληνάκι που πάει από τον ορό στον ασθενή. Αυτό το σωληνάκι εκτός από τον ρυθμιστή ποσότητας είχε και ένα βαρελάκι που μετράει τις σταγόνες και έχει μόνο .50 λεπτά!!!
Και παλι αν πεσει το μπουκαλι το μειγμα θα περασει στο ενυδριο σου. Δεν εχει κατι να το αποτρεψει, απλα ελεγχεις τις φυσαλιδες...
Μήπως κύριοι εσείς από τι διαχείριση αυτού του site να τροποποιήσετε λίγο το Diy Co2 που είναι κλειδωμένο έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε τα κομμάτια που λείπουν για σωστή κατασκευή Diy Co2?
παραθετω αποσπασμα απο το υπομνημα...
"Μια ανεπίστροφη βαλβίδα πλαστική (όπως αυτές που χρησιμούνται στις αεραντλίες)-προαιρετικά"
Σημ1. Αν τοποθετηθεί η φιάλη ψηλότερα από το ενυδρείο, δεν χρειάζεται η ανεπίστροφη βαλβίδα.
Σημ2. Το σωληνάκι που θα τοποθετηθεί στην είσοδο του φίλτρου, θα πρέπει να προσέξουμε να μην τοποθετηθεί σε σημείο που υπάρχει πολύ γρήγορη ροή, γιατι μπορεί να δημιουργηθεί υποπίεση στη φιάλη και να περάσει στο μίγμα στο ενυδρείο (σπάνιο αλλά συμβαίνει).
το παραθετω γιατι γινεται σαφες στο υπομνημα οτι δεν πρεπει να περασει το μειγμα στο ενυδρειο...αλλα και προτεινεται μια ανεπιστροφη βαλβιδα...
προφανως με αυτο στο μυαλο μας εννοειται οτι φροντιζουμε να μην πεφτουν μπουκαλια. σε περιπτωση ατυχηματος εννοειται οτι τα πραγματα θα εξελιχθουν ασχημα...γιαυτο μια αντεπιστροφη ειναι καλο να μπαινει...
Φίλε panos-alex/polis σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση.
Ωστόσο, προσπαθώντας να εξελιχτούμε, και να κάνουμε τη λειτουργιά του DIY CO2 καλύτερη θα πρέπει να βελτιώσουμε το συγκεκριμένο κείμενο γιατί έχει αρκετές ελλείψεις!
Για παράδειγμα, εγώ σαν νέος στο DIY CO2 και γενικότερα στο χώρο του ενυδρείου, ακόμα ψάχνω την κατάλληλη δοσολογία.
Φιλικά fh84!
harris samos
13-02-10, 08:32
το μεγαλο κολπο ειναι η θερμοκρασια οχι η δοσολογια
+1000 μιλαω γιατι επαθα και εμαθα:smt120
Η ανεπιστροφη Μπαμπη ειναι για να μη χυθει το νερο του ενυδρειου προς τα εξω και οχι για να μην εισελθει το μειγμα προς τα μεσα ... ;) Αλλιως δε θα περνουσε CO2 καθολου προς το ενυδρειο ... Στη περιπτωση σου δε νομιζω να βοηθουσε πολυ ...
Φίλε panos-alex/polis σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση.
Ωστόσο, προσπαθώντας να εξελιχτούμε, και να κάνουμε τη λειτουργιά του DIY CO2 καλύτερη θα πρέπει να βελτιώσουμε το συγκεκριμένο κείμενο γιατί έχει αρκετές ελλείψεις!
Για παράδειγμα, εγώ σαν νέος στο DIY CO2 και γενικότερα στο χώρο του ενυδρείου, ακόμα ψάχνω την κατάλληλη δοσολογία.
Φιλικά fh84!
Σε τι βλεπεις ελλειψεις?? :confused:
Η δοσολογια ειναι σωστη και δοκιμασμενη απο πολλους αυτα τα χρονια!
Προσεχε μην εχει ληξει η μαγια και να χρησιμοποιεις συντομα το περιεχομενο που περισσευει απο το φακελακι που ανοιγεις γιατι χανει τις ιδιοτητες της αν μεινει καιρο! ;)
Η σόδα φαγητού τι ρόλο παίζει?
Στο μίγμα που έχω τώρα έπρεπε να ρίξω σόδα για να πάρει μπροστά!
pavlos2003
14-02-10, 00:06
...και κατι άλλο, αν τοποθετηθει το δοχειο σε χαμηλοτερο υψος απο το ενυδρειο, παλι υπαρχει κυνδινος να παει το μειγμα στο ενυδρειο??
...και κατι άλλο, αν τοποθετηθει το δοχειο σε χαμηλοτερο υψος απο το ενυδρειο, παλι υπαρχει κυνδινος να παει το μειγμα στο ενυδρειο??
Ναι ... μου ειχε τυχει αλλα το προλαβα πριν κανει ζημια!! ;)
Παιδια γιατι δεν το κανετε αυτο με το μπουκαλι?? :confused: Δεν κοστιζει τιποτα και οτι και αν γινει θα σας σωσει, ειτε το μειγμα παει προς το ενυδριο ειτε το νερο του ενυδριου γυρισει προς το μειγμα, ουτε το μειγμα θα εχει προβλημα ουτε το ενυδριο... Απλα κοβετε το σωληνακι και βαζετε τις δυο ακρες του σε ενα μπουκαλι... :p
15 μέρες μετά από το ανέβασμα αυτού του ερωτήματος πιστεύω πως βρήκα τι έφταιγε. Βάζοντας σόδα φαγητού είδα τελικά το μίγμα να κάνει δουλεία!
Αλήθεια γιατί σε μερικά μίγματα χρειάζεται σόδα φαγητού και σε άλλα όχι? Σε τι χρησιμεύει?
Ισως και αυτα που δουλευουνε καλα χωρις σοδα, με τη σοδα να δουλευανε καλυτερα.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.