PDA

Επιστροφή στο Forum : Θα γεμίσει η Ελλάδα γαρίδες!

Alex_Salonica
02-02-10, 14:11
Είναι γνωστό ότι στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Ελλάδα όποιος θέλει γαρίδες πέρα από τις συνηθισμένες red cherry, amano άντε και καμιά red crystal χαμηλού grade δεν πρόκειται να βρει εκτός από σπάνιες περιπτώσεις και περιστασιακά.
Γι αυτό και στο παρελθόν παρήγγειλα μόνος μου από Γερμανία κάποιες εξωτικές γαριδούλες που ήθελα. Δυστυχώς όμως ο συγκεκριμένος Γερμανός εκτροφέας σταμάτησε να στέλνει Ελλάδα μετά από μερικές "αστοχίες" των Ελληνικών ταχυδρομείων.
Τον τελευταίο καιρό λοιπόν "βομβάρδισα" με email πολλούς Γερμανούς εκτροφείς για παραγγελία γαρίδων και αποστολή στην Ελλάδα παρουσιαζόμενος ως εκπρόσωπος ομάδας με δυνατότητα μαζικής παραγγελίας.
Η απάντηση από έναν εκτροφέα(από τους σοβαρότερους στη Γερμανία με μεγάλη ποικιλία) ήταν θετική!
Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται την τιμή με τον συνεργάτη του στις μεταφορές για αποστολές στην Ελλάδα και θα μου στείλει τιμές για το κόστος. Σε καμία περίπτωση δεν στέλνει με ταχυδρομείο(μου το ξεκαθάρισε αυτό) αλλά με animal shiping. Όταν του ανέφερα ότι το κόστος μπορεί να είναι όμως ακριβό μου ξεκαθάρισε ότι έτσι κι αλλιώς θα υπάρχει επιπλέον έκπτωση στις γαρίδες για να ισοσταθμιστεί το κόστος μεταφορών!

Όπως και να χει γαρίδες θα μπορέσει να στείλει όταν ζεστάνει λίγο ο καιρός δηλαδή σε περίπου 2 μήνες, σας επισυνάπτω όμως ένα site με φώτο για να διαλέξετε ποιες θέλετε όταν έρθει η στιγμή. Έχετε 2 μήνες στη διάθεση σας να αποφασίσετε και να βάλετε την παραγγελία σας! :p
http://crusta10.de/templates/index.php?page=2&showid=127&lang_id=2&katid=1

Θα γεμίσω τον τόπο γαρίδες!!!!!

alex
02-02-10, 14:16
πολυ πραμα η σελιδα...

ωραια πρωτοβουλια μπραβο..

giannisqq
02-02-10, 14:40
να ετοιμασουμε ενυδρειο δηλαδη??:D:D

panos1972
02-02-10, 14:44
Πω! Πω! Τα σάλια μου τρέξαν!!!!!

Θα είμαι μέσα στην παραγγελία το λέω από τώρα!

Πάω για επιπλέον μελέτη για να κάνουμε σωστές επιλογές!!!!+-4+-4+-4

Lucas123
02-02-10, 15:03
Alex,
Στον ουρανο σ'εψαχνα στη γη σε βρηκα.Ειμαι μεσα για τουλαχιστον 10 Salawezi Cardinal. Ενημερωσε με οταν μαθεις λεπτομερειες.
Λουκας

lingistis
02-02-10, 15:09
Μπράβο Άλεξ... καλα χαμός από ποικιλία.

drbig
02-02-10, 15:14
Μπράβο ρε Άλεξ. Και γω θα βάλω αν είναι να βοηθήσω την κατάσταση...

kifinas
03-02-10, 02:24
Αναβεις φωτιες φιλε και πανω που ψαχναμε. Οταν τα καταφερουμε ειμαι και εγω μεσα.

kostoukitos
03-02-10, 11:19
Εκτός από τις όμορφες γαρίδες είδα και μερικά εντυπωσιακά καβούρια. Άραγε θέλουν ειδικό ενυδρείο (paludarium) ?

AQUA PURA
03-02-10, 12:08
αυτά είναι..μπράβο Alex_Salonica πολύ καλή κίνηση... :smt041 κύριοι από Αθήνα ας συντονιστούμε και ας ετοιμάσουμε ενυδρεία ;) και εγώ μέσα...:)

potami
03-02-10, 16:38
μπραβο Αλεξ

υπολογιζε με

nikosm1
03-02-10, 16:46
Καί εγώ είμαι μέσα. Μπράβο Αλέξανδρε πρωτοπόρε!

drbig
03-02-10, 20:26
Αλεξανδρε αποκτησες fun club αν το κατάλαβες!:smt041:smt041:smt041

Μίμης
03-02-10, 20:37
μπραβο πολυ ωραια κινηση και φυσικα θα ειμαι μεσα στην παραγγελια αν καποιος θα μπορουσε να μας τις στειλει εδω μυτιληνη(γιατι σιγουρα θα θελουν κιαλοι απο εδω)
:p

Alex_Salonica
03-02-10, 22:28
Μια πρώτη γεύση από τους Γερμανούς με διαθεσιμότητες και τιμές αυτή τη στιγμή, δεν ξέρουμε τι θα υπάρχει μετά από 2 μήνες. Όταν έρθει η στιγμή θα ρωτήσουμε και θα μας πουν. Απλά να μας ανοίξει λίγο η όρεξη :)

Γαρίδες
1. Crystal Red Snow White Bee high 16,99
2. Crystal Red Snow White Bee low-mid 8,49
3. Red Fire, Red Cherry Neocaridia denticulata s 0,84
4. Red Fire Sakura 3,39
5. Caridinia sp. "blue Tiger" 11,19
6. Crystal Red, Caridina sp. Crystal Red 2,39
7. Crystal Red K2, Caridina cf. Canto 2,99
8. Crystal Red K4, Caridina cf. Canto 5,09
9. Crystal Red 3-Band, Caridina s 5,09
10. White Pearl Neocaridina cf. 1,39
11. Caridina breviata 1,60
12. Caridina cf. babaulti "Green" 1,69
13. CPO, Cambarellus patzcuarensis sp. Or 6,79
14. Neocaridina heteropoda var. Yellow 2,49
15. Caridina cf. cantonensis "Biene" 2,59
16. K2 Caridina cf. Cantonensis "Biene K2" 3,29
17. K4 Caridina cf. Cantonensis "Biene K4" 4,29
18. Caridinia japonika 2,55
19. mini Fächergarnele, Atyoida pilipes 3,39
20. Atya gabonensis 8,49
21. Orange Celebensis Garnele, 2,59
22. Nashorngarnele Pinoccio 2,11
23. Kardinalsgarnele 12,75
24. Caridina sp. "Tüpfel" var. blue 3,39
25. Caridina sp. Tiger 2,11
26. Caridina babaulti 1,69
27. Macrobrachium dayanum 5,95

Σαλιγκάρια
1. Tylomalania spec. GOLD 12,75
2. Anentome Helena 2,11
3. Tylomalania spec. mini Yellow 1,69
4. Geweihschnecken 1,26
5. Tylomelania sp. white spotted 2,55
6. Tylomelania sp. Yellow 2,55
7. Tylomelania sp. Yellow Antenna 2,55
8. "Orange Track" 1,69
9. Rennschnecke "Zebra" 1,69
10. schwarze Turmdeckelschnecke 1,00
11. genoppte Turmdeckelschnecke 0,84
12. Posthornschnecke 0,84

Raven
04-02-10, 01:43
Mπραβο ρε παιδια, αντε να δουμε και κανενα νεο ειδος !
Οι τιμες πολυ καλες αλλα σε καποια ειδη θα μπορουσαν και καλυτερες. Μην ξεχναμε οτι (ισως) θα υπαρξουν και απωλειες οποτε η τιμες πρεπει να ειναι χαμηλες για να τις αντισταθμισουν.
Πολυ σημαντικο ειναι να ρωτησετε σε τι τιμες νερου διατηρουν το καθε ειδος και να εχετε ενα ενυδρειο ετοιμο στρωμενο με παρομοιες τιμες. Για τα δυσκολα ειδη , προτιμοτερο να ειναι species tank.
Πριν αποφασισετε ποιο ειδος θελετε, ενημερωθειτε και ριξτε το αναλογο διαβασμα. Δεν ειναι ολες ευκολες στις απαιτησεις τους.

Και προσοχη να μην βαλετε μαζι ειδη που υβριδιζουν γιατι αλλιως τζαμπα ο κοπος..

potami
04-02-10, 11:24
βασικα να δουμε πως αναπαραγονται γιατι η ουσια εκει ειναι

και πρεπει να ερθει γονιμο ζευγαρι με καποιο τροπο

Alex_Salonica
04-02-10, 11:37
Εκτός από τις όμορφες γαρίδες είδα και μερικά εντυπωσιακά καβούρια. Άραγε θέλουν ειδικό ενυδρείο (paludarium) ?

Υπάρχουν καβούρια υδρόβια και μη ανάλογα το είδος, δεν μου έστειλε όμως καμιά λίστα με καβούρια, βέβαια δεν του ζήτησα κι όλας, θα ρωτήσω να δω αν έχει

βασικα να δουμε πως αναπαραγονται γιατι η ουσια εκει ειναι

και πρεπει να ερθει γονιμο ζευγαρι με καποιο τροπο

Αν ψάξεις για το είδος που σ΄ενδιαφέρει θα βρεις πληροφορίες και για τον τρόπο που αναπαράγονται. Πάντως οι περισσότερες γεννούν με τη γνωστή διαδικασία(κυοφορία αβγών) χωρίς να χρειάζεται υφάλμυρο νερό για τους γόνους. Από τη στιγμή που δώσεις τις σωστές παραμέτρους δεν νομίζω να είναι δύσκολο μετά.

Α... και για όσους στήσουν ή στήνουν τώρα γαρυδοενυδρεία προσέξτε να μην βάλετε μέσα από φυτά ανούμπιες και κρυπτοκορίνες γιατί έχει αναφερθεί ότι οι ρίζες τους ελευθερώνουν ουσίες τοξικές για τις γαριδούλες.

ispyii
04-02-10, 12:53
Πολύ καλή κίνηση.
Ενδιαφέρομαι και εγώ.
Πως θα γίνει όμως εμείς που μένουμε Αθήνα?Να μαζευτούμε με συντονιστή εσένα (?) Αλέξανδρε,γράψε μια λίστα και με τα είδη που θέλουμε και να μας ενημερώσεις για το πότε θα παραγείλεις αν είναι.
Να υπάρξει άλλος συντονιστής για Αθήνα που να συγκεντρώσει αγοραστές και να σου στείλει την παραγγελία και τα λευτά?
Ενα χαρτί με ονόματα,που μένει και το τι είδη θέλει ο καθένας.
Ή εδώ στο θέμα μια λίστα με ονόματα και το τι θέλει ο καθένας που να ενημερώνεται συνέχεια.
Δεν ξέρω σου είναι εύκολο?Πως θα γίνει?

Αν είναι δυνατόν να ρώταγες και σε τι συνθήκες νερού τις έχει όπως είπε και ο Αλέξανδρος (Raven), ξέρω ότι θα μαζευτούμε πολύ και είναι δύσκολο αλλά νομίζω πως είναι σημαντικό.

Βρήκα τι θα κάνω και το καινούργιο μου ενυδρείο!!!:D:D:D

Όσο για τον υβριδισμό.......ΜΗΝ ξεχάσετε να διαβάσετε το άρθρο!!! http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29110

Alex_Salonica
04-02-10, 14:20
Μπορώ να αναλάβω τον γενικό συντονισμό θα χρειασθεί όμως και κάποιος να αναλάβει για Αθήνα αν υπάρχουν αρκετοι από νότιο Ελλάδα που ενδιαφέρονται.

Παράμετροι νερού και περισσότερες λεπτομέρειες σε κάνα 2μηνο που θα μπορέσουμε να βάλουμε και παραγγελία.

Raven
04-02-10, 15:14
Καλυτερα να αναλαβει για Αθηνα καποιος απο αυτους που θα παραγγειλουν. Εγω δεν ειμαι εξοικειωμενος με αγορες μεσω ιντερνετ και εκτος αυτου δεν εχω χρονο να ασχοληθω.

theodarras
04-02-10, 16:39
Α... και για όσους στήσουν ή στήνουν τώρα γαρυδοενυδρεία προσέξτε να μην βάλετε μέσα από φυτά ανούμπιες και κρυπτοκορίνες γιατί έχει αναφερθεί ότι οι ρίζες τους ελευθερώνουν ουσίες τοξικές για τις γαριδούλες.
Αυτό ισχύει για όλες τις γαρίδες ?

panos1972
04-02-10, 16:58

Alex τώρα το είδα!!! Πόσο αληθεύει αυτό;
Το δικό μου γαριδάδικο έχει σχεδόν αποκλειστικά ανούμπιες και κρυπτοκορίνες. Μια χαρα ζούν και αναπαράγονται.....
:confused::confused::confused::confused:

Alex_Salonica
04-02-10, 17:12
Alex τώρα το είδα!!! Πόσο αληθεύει αυτό;
Το δικό μου γαριδάδικο έχει σχεδόν αποκλειστικά ανούμπιες και κρυπτοκορίνες. Μια χαρα ζούν και αναπαράγονται.....
:confused::confused::confused::confused:

Είδα να το αναφέρουν σε πολλά φόρουμ του εξωτερικού, τι να σας πω δεν ξέρω αλλά για να το λένε κάτι θα ξέρουν. Φαντάζομαι αν πληγωθούν εκκρίνουν τα τοξικά.

moradin
04-02-10, 19:18
Τρομερή η ιδέα και η κίνηση και σίγουρα θα συμμετάσχω στην παραγγελία.
Να προτείνω κι εγώ πως αν μαζευτούμε (που θα μαζευτούμε) αρκετοί από νότια να κάνουμε 2 ξεχωριστές παραγγελίες ώστε να μην τις ταλαιπωρήσουμε τις κακομοίρες με 2 και 3 ταξίδια...
Ξεκινήστε την μελέτη απανταχού γαριδόφιλοι και τα στησίματα των νέων γαριδοενυδρείων σας!!!!!

panos1972
04-02-10, 20:23
Είδα να το αναφέρουν σε πολλά φόρουμ του εξωτερικού, τι να σας πω δεν ξέρω αλλά για να το λένε κάτι θα ξέρουν. Φαντάζομαι αν πληγωθούν εκκρίνουν τα τοξικά.

Ο Raven τι λέει γι αυτό;;;; :confused:

Raven
04-02-10, 20:30
Φαντάζομαι αν πληγωθούν εκκρίνουν τα τοξικά.
Aκριβως αυτο. Για τις κρυπτοκορινες δεν το εχω ξανακουσει, αλλα για τις ανουμπιες εχει ειπωθει ξανα οτι ειναι ασφαλεις, μονο που αν θελουμε να κλαδεψουμε καποιο φυλλο και κυριως τον κονδυλο τις βγαζουμε και το κανουμε εξω απο το ενυδρειο. Επειτα μπορουμε να τις ξαναβαλουμε αφοβα.
Δεν εχω προσωπικη πειρα, οσες φορες εκοψα καποιο παλιο φυλλο απο τις ανουμπιες μου, το εκανα μεσα στο ενυδρειο και ποτε δεν αντιμετωπισα προβλημα. Βασικα ξερω οτι η μεγαλυτερη ποσοτητα της ουσιας βρισκεται στον κονδυλο.
Ισως παλι να αναφερονται σε πιο ευαισθητα ειδη και οχι στις αμανο/cherry που ειναι σκυλια.

Alex_Salonica
04-02-10, 20:54
Πάντως πιστεύω ότι το ιδανικό φυτό για γαριδοενυδρείο είναι η moss, κάθε είδος moss.
Επειδή σκέφτομαι να φτιάξω άλλο ένα γαριδάδικο(αφού το πρώτο έχει κατακλυστεί από τις cherry+cpd+iriatherina) λέω να βάλω μόνο πετρούλες, καμια ρίζα και moss μόνο από φυτά.

Raven
04-02-10, 21:13
Μην ξεχνατε τα ξερα φυλλα, ειναι ευεργετικα. Στον βιοτοπο τους, εκτος των Sulawesi που θελουν σκετη πετρα, υπαρχουν πολλα ξερα φυλλα και κλαδια.

ispyii
05-02-10, 13:32
Να ρωτήσω πόσο είναι το κόστος για τη μεταφορά με animal shiping?Γνωρίζει κάποιος?Απλά για συνυπολογίσουμε το κόστος.

Φαντάζομαι είναι ανεξαιρέτως ποσότητας γαρίδων ε?

Alex_Salonica
05-02-10, 13:49
Να ρωτήσω πόσο είναι το κόστος για τη μεταφορά με animal shiping?Γνωρίζει κάποιος?Απλά για συνυπολογίσουμε το κόστος.

Φαντάζομαι είναι ανεξαιρέτως ποσότητας γαρίδων ε?

Για το κόστος μεταφοράς περιμένουμε ακόμα απάντηση, μόλις απαντήσουν θα σας ενημερώσω.

Raven
05-02-10, 14:25
Ασχετο ,αλλα δυστυχως τα μαγαζια δεν πιανουν τον "παλμο' της ζητησης ή δεν τολμουν.. Αν καποιο καταστημα εφερνε ποικιλια απο νεα ειδη , θα γινοταν χαμος. Η 'πεινα' για γαριδες εχει φτασει στα υψη και οχι μονο στην Ελλαδα.

ispyii
05-02-10, 14:27
Ασχετο ,αλλα δυστυχως τα μαγαζια δεν πιανουν τον "παλμο' της ζητησης ή δεν τολμουν.. Αν καποιο καταστημα εφερνε ποικιλια απο νεα ειδη , θα γινοταν χαμος. Η 'πεινα' για γαριδες εχει φτασει στα υψη και οχι μονο στην Ελλαδα.
Αυτό το ποστ δεν μπορεί να το διαβάσει κάποιος που έχει pet shop?:D

Γιώργος Κ
05-02-10, 14:36
Αυτό το ποστ δεν μπορεί να το διαβάσει κάποιος που έχει pet shop?:D
Τα διαβαζουν ... μη φοβασαι ... οι γαριδες εχουν πιο πολλες απωλειες στη μεταφορα τους και για αυτο τις "φοβουνται". Επισης αλλες πρεπει να εχουν ιδιαιτερες συνθηκες και δεν μπορουν να αρχισουν μετρησεις και στησημο ιδιαιτερου ενυδρειου για αυτες! Δεν προλαβαινει κανεις! ;):D:rolleyes:

potami
05-02-10, 15:38

Ολοι εχουμε φαει, πιστευω, πολλες ωρες συζητησεων με καταστηματαρχες γιαυτο το ζητημα.
Δεν βλεπω φως.

Ισως εμεις οι πορωμενοι να ειμαστε ενα ειδος πελατη που δεν τους ενδιαφερει.

Σημερα ασπουμε μιλουσα με καποιον χοντρεμπορο και μου ειπε οτι εχει εδω και χρονια εντλερς και δεν τα αγοραζει κανεις καταστηματαρχης. Τα θεωρουνε λεει αρρωστα και παραμορφωμενα γκαπυ.

xxone_17
08-02-10, 11:50
Μπράβο Αlex πολύ ωραία κίνηση, και εγώ μέσα στη παραγγελία από Αθήνα.

Roussaks
08-02-10, 12:14
Εχει και χοχλιους ;;;;
Αν ειναι και κανεις αλλος απο Κρητη και γω μεσα !!

Alex_Salonica
10-02-10, 17:04
Οι Γερμανοί απάντησαν!
Επειδή όμως δεν έβγαλα και πολύ νόημα με τον μεταφραστή ...κανάς Γερμανομαθής ρε παιδιά; Paco???? αγγάρεψε την γυναίκα σου :D

σ.σ. τους είχα ζητήσει και 20% έκπτωση λόγω μαζικής αγοράς και απ ότι φαίνεται το δέχτηκαν χε χε :p

Hallo,

ja wir können per DHL Express verschicken. Wir brauchen nun noch von Ihnen eine genau Anschrift um Ihnen die Versandkosten errechnen zu können. Sie sprachen davon, das es auf 2 Lieferungen nach Athen und nach Saloniki aufgeteilt werden soll, ist das richtig?

20% Discont scheint bei den meisten Arten okey zu sein. Um dies jedoch entgültig bestätigen zu können brauchen wir eine Auflistung der gewünschten Tiere von Ihnen.

Mit freundlichen Grüßen

tsilojohn
10-02-10, 17:16
Γειά,

ναι μπορούμε να τους στείλουμε με DHL Express. Τώρα θέλουμε μια συγκεκριμένη διεύθυνση, προκειμένου να υπολογιστεί το κόστος αποστολής Σας αναφέρουμε ότι θα πρέπει να χωριστεί σε 2 παραδόσεις σε Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αυτο ειναι το σωστό.

20% για τα περισσότερα είδη φαίνεται να είναι okey. Για να επιβεβαιωθεί αυτό, ωστόσο, πρεπει να είναι οριστική η λιστα με τα ειδη που θελετε.

Φιλικά,

panos1972
10-02-10, 17:17
Οι Γερμανοί απάντησαν!
Επειδή όμως δεν έβγαλα και πολύ νόημα με τον μεταφραστή ...κανάς Γερμανομαθής ρε παιδιά; Paco???? αγγάρεψε την γυναίκα σου :D

σ.σ. τους είχα ζητήσει και 20% έκπτωση λόγω μαζικής αγοράς και απ ότι φαίνεται το δέχτηκαν χε χε :p

Hallo,

ja wir können per DHL Express verschicken. Wir brauchen nun noch von Ihnen eine genau Anschrift um Ihnen die Versandkosten errechnen zu können. Sie sprachen davon, das es auf 2 Lieferungen nach Athen und nach Saloniki aufgeteilt werden soll, ist das richtig?

20% Discont scheint bei den meisten Arten okey zu sein. Um dies jedoch entgültig bestätigen zu können brauchen wir eine Auflistung der gewünschten Tiere von Ihnen.

Mit freundlichen Grüßen

Γειά,

ναι μπορούμε να τους στείλουμε με DHL Express. Τώρα έχουμε ακόμα ανάγκη από μια συγκεκριμένη διεύθυνση, προκειμένου να υπολογιστεί το κόστος αποστολής μπορείτε επίσης. Αναφέρατε ότι θα πρέπει να χωριστεί σε 2 παραδόσεις σε Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, είναι το σωστό;

20 τεμ% για τα περισσότερα είδη φαίνεται να είναι okey. Για να επιβεβαιωθεί αυτό, ωστόσο, μπορεί να είναι οριστική, χρειαζόμαστε μια λίστα των ζώων που θέλετε.

Φιλικά,

Από τον φίλο μας το Γούγλη :grin::grin::grin:
-------------------------
Γειά,

ναι μπορούμε να τους στείλουμε με DHL Express. Τώρα θέλουμε μια συγκεκριμένη διεύθυνση, προκειμένου να υπολογιστεί το κόστος αποστολής Σας αναφέρουμε ότι θα πρέπει να χωριστεί σε 2 παραδόσεις σε Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αυτο ειναι το σωστό.

20% για τα περισσότερα είδη φαίνεται να είναι okey. Για να επιβεβαιωθεί αυτό, ωστόσο, πρεπει να είναι οριστική η λιστα με τα ειδη που θελετε.

Φιλικά,

Στη στροφή με πρόλαβες!

tsilojohn
10-02-10, 17:18
χαχαχαχαχα..... το ιδιο καναμε, και οι 2 γλωσσομαθεις

Alex_Salonica
10-02-10, 17:19
άρα λοιπόν χρειαζόμαστε κάποιον στην Αθήνα(αν ενδιαφέρονται οι Αθηναίοι) να αναλάβει τον συντονισμό και να μας δώσει την διεύθυνση παράδοσης για να μας πουν ακριβώς το κόστος μεταφορικών..

Ακούω εθελοντές .. ω! άνδρες Αθηναίοι!

bokostas
10-02-10, 17:24
Οχι, μια μικρή διόρθωση, οι Γερμανοί λένε:
"Μας αναφέρατε ότι η παραγγελία θα πρέπει να χωριστεί σε 2 ξεχωριστές παραδόσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σωστά?"

Ρωτούν οι άνθρωποι, δεν επιβάλλουν.

moradin
11-02-10, 01:28
Πειραιώτης κάνει;:p
Πέραν της πλάκας αν δεν βρεθεί κάποιος άλλος και με την προϋπόθεση ότι θα μαζευτούμε ικανός αριθμός ατόμων και(ή) παραγγελίας τότε μπορώ να αναλάβω την παραλαβή!
Και φυσικά και την φύλαξη κτλ , εξάλλου από αύριο αρχίζω κι εγώ να ετοιμάζω 1 ακόμα γαριδοενυδρείο ειδικά αφιερωμένο στον Γερμανό....:rolleyes:

kifinas
11-02-10, 01:44
Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι για να αναλαβει καποιος μια τετοια παραγγελια θα πρεπει οι γαριδες να εχουν προπληρωθει, πριν γινει η παραλαβη, και αυτο για τον λογο οτι μπορει να υπαρξουν απωλειες, και ο καθε ανθρωπος να μην δεχτει την απωλεια, ως κοστος, οποτε να μην μεταπληρωσει για αυτες.

Εαν συμφωνουμε με αυτο τοτε μπορω εγω να αναλαβω την παραλαβη, μενω μπραχαμι.
Επισης εαν μαζευτουμε ενας ικανοποιητικος αριθμος ατομων, και δωσουμε γαριδες ιδιας κατηγοριας, και υπαρξουν απωλειες τοτε βεβαια οι απωλειες θα μοιραστουν στον καθενα μας, δηλαδη εαν πχ εγω και αλλο ενα παιδι διαλεξουμε red crystal, 20 εγω και 10 το αλλο παιδι, και πεθανουν 3 γαριδες εγω θα παρω 18 και το αλλο παιδι 9.

Για να ειμαστε ολοι δικαιοι πρεπει να τα ξεκαθαρισουμε.
Φιλικα Χρήστος.

Υ.Γ Ποτε λετε να δωσουμε την παραγγελεια? Ημερομηνια εννοω.

Alex_Salonica
11-02-10, 02:27
Παραγγελία μπορούμε να βάλουμε όταν ζεστάνει λίγο ο καιρός, σίγουρα από τον άλλο μήνα και μετά.
Αν είναι συνεννοηθείτε οι Αθηναίοι και πείτε μου ποιος θα αναλάβει.

Πολύ πιθανό θα έχουμε εγγύηση παράδοσης οπότε ότι δεν φτάσει κάτι ζωντανό θα πιστωθεί. Περιμένω τελική επιβεβαίωση γι αυτό από τον Γερμανό.

ispyii
11-02-10, 03:38
Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι για να αναλαβει καποιος μια τετοια παραγγελια θα πρεπει οι γαριδες να εχουν προπληρωθει, πριν γινει η παραλαβη, και αυτο για τον λογο οτι μπορει να υπαρξουν απωλειες, και ο καθε ανθρωπος να μην δεχτει την απωλεια, ως κοστος, οποτε να μην μεταπληρωσει για αυτες.

Εαν συμφωνουμε με αυτο τοτε μπορω εγω να αναλαβω την παραλαβη, μενω μπραχαμι.
Επισης εαν μαζευτουμε ενας ικανοποιητικος αριθμος ατομων, και δωσουμε γαριδες ιδιας κατηγοριας, και υπαρξουν απωλειες τοτε βεβαια οι απωλειες θα μοιραστουν στον καθενα μας, δηλαδη εαν πχ εγω και αλλο ενα παιδι διαλεξουμε red crystal, 20 εγω και 10 το αλλο παιδι, και πεθανουν 3 γαριδες εγω θα παρω 18 και το αλλο παιδι 9.

Για να ειμαστε ολοι δικαιοι πρεπει να τα ξεκαθαρισουμε.
Φιλικα Χρήστος.

Υ.Γ Ποτε λετε να δωσουμε την παραγγελεια? Ημερομηνια εννοω.

Από εμένα ΟΚ!Ανέλαβε εσύ από Αθήνα.

Μη βρεθεί κανένας κάφρος όμως να πει τίποτε!!!!Μου πέθαναν οι δικές μου και τίποτε τετοια!
Δεν πιέζουμε κανέναν!Οποιος θέλει ας "πετάξει" όσα ευρώ θέλει.....και αν ζήσουν καλά.
ΕΝΤΑΞΕΙ???????

Μας ξέρω καλά εμάς τους Έλληνες, δε διαφέρουμε και πολύ από τους πολιτικούς:D:D:D

panospkk
11-02-10, 08:54
θα είναι και Χαλκιδέοι στην παραγγελία. Μην μας αφήνετε στην απέξω :smt041 :grin:

Roussaks
11-02-10, 09:37
Kαι τους Κρητικους ,μια βολτα μεχρι το καραβι θα ειναι ...

golf4470
11-02-10, 16:54
Και εγω μεσα ειμαι για την παραγγελια.

haf_k
11-02-10, 20:36
μεσα και εγω:)

kostoukitos
11-02-10, 21:07
Γίνεται να αποσταλούν και Καλαμάτα ? :confused:

almost
11-02-10, 21:49
Μέσα και εγώ, το έχω ήδη στήσει και περιμένω..

moradin
12-02-10, 10:08
Οι όροι του kifina είναι σωστοί μιας και οι ελληνες είναι γνωστό πως δεν παιζόμαστε...
Επίσης φυσικά και προτιμώ να ΜΗΝ κάνω εγώ την παραλαβή και αφού βρέθηκε άλλος τρελός :p τον στηρίζω :D.

kifinas
12-02-10, 10:25
αφου ειμαστε συμφωνοι τοτε ολοι, ειμαι στην διαθεση σας.
Οσο για το καραβι δεν ξερω αν μπορω να σας υποσχεθω.

Και κατι αλλο. Η παραλαβη απο την στιγμη που θα ερθουν στο σπιτι μου θα πρεπει να γινει σχετικα αμεσα, αφου δεν γνωριζουμε ποσων ειδων γαριδες θα φερουμε και ειναι δυσκολο να μπουν σε ενυδρειο δικο μου καθως γιαυτο τον σκοπο εχω μονο 2 ενυδρεα στην διαθεση μου (γαριδοενυδρεια εννοω).
θα είναι και Χαλκιδέοι στην παραγγελία. Μην μας αφήνετε στην απέξω :smt041 :grin:

Εαν εισαι διατεθιμενος να κανεις 90 χλμ τρακια να ερθεις να τις παρεις κανενα προβλημα.

Ρε αλεξανδρε μια βοηθεια απο τον guru δεν θα εχουμε??

Θελεις να μας ψωφισουν ολα τα ζωντανα??

Καιρος ειναι να δουμε και οι blue tiger τι χρωμα εχουν:smt041.

Roussaks
12-02-10, 10:46
Σαλιγκαρια θα ειναι τα δικα μου , δεν θα εχει προβλημα με το καραβι , αλλιως ας δουμε ποτε περιππου ειναι και θα κινησω τα νηματα απο εδω κατω εγω.

andreas213
12-02-10, 11:27
εγω να σας θυμισω και κατι αλλο.οταν κανετε την παραλαβη μην γινουν παρεξηγησεις οταν τις βαλετε στα ενυδρεια σας και εχετε απωλειες.ειναι αρκετα ευαισθητα πλασματακια και χρειαζονται ιδιαιτερη μεταχειριση.παντα φιλικα μιλαω για να μην γινουν παρεξηγησεις.καλως να τις δεχτειτε ολοι σας.

Alex_Salonica
12-02-10, 11:32
αφου ειμαστε συμφωνοι τοτε ολοι, ειμαι στην διαθεση σας.
.

ΘΑ χρειαστώ την διεύθυνση σου να την στείλω στους Γερμανούς για να μας πουν ακριβώς το κόστος μεταφορικών, στείλε μου με π.μ. αν είναι

Άντε να ζεστάνει λίγο ο καιρός! :p

Roussaks
12-02-10, 11:44
Τωρα θα γινει η παραγγελια; οχι ; ε .
Τις απεβιοσαντες για δολωμα! (μην βαρατε)

Raven
12-02-10, 11:53
Ρε αλεξανδρε μια βοηθεια απο τον guru δεν θα εχουμε??

Θελεις να μας ψωφισουν ολα τα ζωντανα??

Καιρος ειναι να δουμε και οι blue tiger τι χρωμα εχουν:smt041.
Τι λες τωρα, ισα ισα εγω χαιρομαι που φερνετε νεα ειδη και ευχομαι να εχετε 100% επιτυχια !!:smt052
Δεν μου ζητηθηκε ομως, και δεν ειχα κανεναν λογο να επεμβω, παρακολουθω ομως το θεμα και αφου θελετε την γνωμη μου θα σας πω με ειλικρινεια τι σκεφτομαι...
1. Τσεκαρετε καλα την αξιοπιστια του πωλητη γιατι θα προκειται για μεγαλο τελικο ποσον.
2.Αποφυγετε τα ευαισθητα και ακριβα ειδη και διαλεξτε τα πιο ευκολα.Αν ερθουν ζωντανα και μεινετε ευχαριστημενοι, ξανακανετε παραγγελια και φερνετε και πιο ευαισθητες γαριδες.
3. Οι ενδιαφερομενοι διαβαστε και ενημερωθειτε για τις συνθηκες που χρειαζονται οι γαριδες που θελετε και τα ειδη που υβριδιζουν. Οι περισσοτερες θελουν species tank τουλαχιστον 50 λιτρων.
4.Συννενοηθειτε σωστα μεταξυ σας απο τωρα ωστε να μην υπαρξουν γκρινιες και παρεξηγησεις. Ειναι συνηθως πιθανο ενα ποσοστο θανατων της ταξης του 20-50% αλλα μπορει να χαθουν κι αλλες -εβδομαδες μετα την εισαγωγη στο ενυδρειο. Οι Sulawesi cardinal εχουν και ενα συνδρομο που λεγεται των "5 εβδομαδων". Πεθαινουν ανεξηγητα μετα απο 5 εβδομαδες ακριβως.
5. Πολυ βασικο να μαθετε σε τι παραμετρους νερου κραταει ο εκτροφεας το καθε ειδος και να εχετε ενα ωριμο ενυδρειο με τις ιδιες ακριβως παραμετρους.
6. Παρετε τουλαχτον 12 απο καθε ειδος , οι περισοοτερες γαριδες δεν νοιωθουν ασφαλεια και δεν ξεκινουν αναπαραγωγη αν δεν ειναι τουλαχιστον μια 10αδα απο το ειδος τους.
7. προσοχη να παρετε ποιοτικα ζωντανα. Εχει μεγαλη σημασια στις ρατσες εκτροφης να ειναι υψηλης ποιοτητας γιατι αλλο οι deep blue /yellow eyes/tiger AAA και αλλο οι blue tiger που μπορει να ειναι θαμπες με μια ελαφρα γαλαζια αποχρωση. Εχουν και τεραστια διαφορα στην τιμη.

Αν προσεξετε, ολα θα πανε καλα.Το ζητουμενο ειναι να παρετε και τα 2 φυλα και να ξεκινησουν οι αναπαραγωγες απο σωστους χομπιστες. Μετα θα διαδοθουν μεταξυ μας.
Εγω δεν συμμετεχω αυτη τη φορα, γιατι εχω βρει και θα φερω απο Ελβετια τα ειδη που ψαχνω.
Ειμαι στη διαθεση σας ο,τι χρειαστειτε.

haf_k
13-02-10, 01:35
Μηπως καποιος να αναλαβει να φτιαξει μια λιστα με το ενδιαφερομενο,ειδος ασπονδυλου, ποσοτητα, κοστος?

moradin
13-02-10, 07:56
Γνώμη μου είναι πως δεν χρειάζονται βιασύνες...
Άσε που πρέπει να πέσει μελέτη ως προς τους βιότοπους του κάθε είδους...

Lucas123
16-02-10, 12:08
Χρησιμη πληροφορια απο παραπλησια παραγγελια
Sulawesi Shrimp Setup Update

Unfortunately, not all updates come with good news. We have received the shrimps but they were more dead than the styrofoam pack they came into.
Unfortunately the company (a very well know one) that we ordered these shrimp from, charged us a shipping price equivalent to that of Express shipping but for some unknown reason sent them to Malta via Deuthschepost DHL. This service is basically the same as that of normal courier postage that takes from 5 - 15 days approximately to arrrive at its destination.
The shrimp, obviously spending 10 days inside the breather bags, all died and none of them was barely identifiable as shrimp in the bad state we received them.
What a pity !! This will be a learning experience for us, and hopefully for anyone who wants to order livestock directly from Germany. If anyone opts for this, you should always ask for Express International Courier service such as TNT or a better company than DHL. Shipping price does not really matter compared to the life of an animal, and the invaluable beauty it holds.
http://aquariummalta.com/topic.asp?whichpage=2&TOPIC_ID=4378&FORUM_ID=43&CAT_ID=19&Forum_Title=15%2E1%2E+Freshwater+Shrimps&Topic_Title=Sulawesi+Shrimp+Setup

Alex_Salonica
16-02-10, 15:58
ωχ! ελπίζω να μην γίνει τέτοιο λάθος και σε μας και αντί για express μας τα στείλουν με απλό ταχυδρομείο.
Όταν έρθει η στιγμή θα ζητησω εγγυήσεις
Επειδή αρκετοί αρχίσατε να ρωτάτε σχετικά με τα είδη και τις ανάγκες των γαρίδων παραθέτω το σάιτ του Γερμανού
http://www.garnelen-guemmer.de/index.php/cat/c32_-b-Garnelen---Krebse--b-.html/XTCsid/66817c1ff640e8355815f7aefee262b9
για να βρείτε ότι πληροφορία είναι διαθέσιμη. Επειδή είναι στα Γερμανικά ανοίξτε τη σελίδα μέσω αυτού http://babelfish.yahoo.com/translate_txt επιλέγοντας German to English γιατί αν βάλετε για Ελληνικά θα σας βγάλει άλλα αντί άλλων

Άντε να ζεστάνει ο καιρός λέμε.... :D

ispyii
27-02-10, 02:33
Κανά νέο έχουμε?

Μας άναψες φωτιές τσάμπα?:p

Alex_Salonica
05-03-10, 12:37
Οι Γερμανοί απάντησαν αλλά αν κατάλαβα καλά ζητάνε 300 € για μεταφορικά;! :smt017:smt104

Hallo,

ja wir haben schon ca. Preise vorliegen, das Problem sind gerade die Aufschläge wir bekommen keine Konkrete Aussage zu den Aufschlägen. Wir liegen bei ca. 300€ Versandkosten. Wir warten zur zeit noch auf einen Rückruf um die Kosten auf den Euro genau angeben zu können. Das ganze geht dann via Express und soll nach einem tag bei Ihnen sein.

Mit freundlichen Grüßen

bokostas
05-03-10, 12:59
Λένε ότι περίπου 300 ευρώ βγαίνουν τα μεταφορικά, αλλά περιμένουν απάντηση από την μεταφορική εταιρία για συγκεκριμένη τιμή, για
να σου πουν το κόστος με μεγαλύτερη ακρίβεια. Θα τα στείλουν εξπρές και θα είναι στα χέρια σου σε μια ημέρα. Περαστικά σας.:)

panos1972
05-03-10, 13:22
Λένε ότι περίπου 300 ευρώ βγαίνουν τα μεταφορικά, :(:(:(

Και δε βάζω προνύμφες λιβελούλας καλύτερα;;;;;

Raven
05-03-10, 13:30
Αν μαζευτουν ομως 20 ατομα στην παραγγελια, βγαινει καπου 15 ευρω ανα ατομο, οποτε δεν το θεωρω πολυ για παραδοση μεσα σε μια μερα οπου εισαι και σιγουρος οτι θα ζησουν σχεδον ολες οι γαριδες.

Lucas123
05-03-10, 13:40
Δεν βλεπω κατι το περιεργο στην τιμη αυτη.
Λουκας

potami
05-03-10, 14:06
εγω βλεπω οτι ο τυπος ειναι λιγο λαλάκας
μαλλον δεν θελει να πουλησει

panos1972
05-03-10, 14:06
Αν μαζευτουν ομως 20 ατομα στην παραγγελια, βγαινει καπου 15 ευρω ανα ατομο, οποτε δεν το θεωρω πολυ για παραδοση μεσα σε μια μερα οπου εισαι και σιγουρος οτι θα ζησουν σχεδον ολες οι γαριδες.

Κοίτα σε μιά παραγγελία της τάξεως των 50 πχ ευρώ εάν τα μεταφορικά είναι 15 ευρώ δηλαδή το 30% της συνολικής αξίας της παραγγελίας, από μόνο του είναι υπολογίσημο μέγεθος!
Τώρα εάν προσμετρήσουμε σπανιότητα, μείωση πιθανότητας απωλειών και κατά πόσο τα θέλουμε διακαώς αυτά είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

potami
05-03-10, 14:08
με 300 ευρω παω ο ιδιος και τα φερνω
δεν χρειαζεται να κανουμε παραγγελεια

Lucas123
05-03-10, 15:33
Προτεινω να μαζευτουν οι παραγγελιες ετσι ωστε να υπολογιστει το κοστος.Αν καποιον δεν τον συμφερει αποχωρει και επανυπολογιζεται το κοστος.Ετσι θα υπαρχει μια καθαρη εικονα σε ολους.Σημειωτεο οτι χρειαζονται ειδικα εγγραφα καραντινας για ιδιωτες που σημαινει οτι σιγουρα οτι το μαγαζι κανει πιο ευκολα τετοιου ειδους διεκπεραιωσεις στις αεροπορικες μεταφορες.

kanarini
06-03-10, 18:56
Δεν παμε εμεις καμια βολτα απο εκει να διαλεξουμε κιολας.

Μίμης
11-04-10, 11:15
τελικα τι γινεται με την παραγγελία?:p

Alex_Salonica
11-04-10, 18:03
Τίποτα ακόμα και αν δεν μαζευτούμε καμιά 10ριά ατομα δεν το βλέπω να γίνεται

Μίμης
11-04-10, 18:28
δηλαδη να δηλωνουμε συμμετοχη οσοι θελουμε??;)

Alex_Salonica
11-04-10, 20:25
Για δηλώστε να δούμε που βρισκόμαστε..

Dimitris_Batman
11-04-10, 21:15
Είσαι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ :-) :-) :-) :-) .θα μας κάνεις να μην βάζουμε βενζίνη και να αγοράζουμες γαρίδες...
Προχώρα και εμείς εδώ είμαστε!!!!!!

moradin
11-04-10, 22:16
Παρόν!
(Έτσι κι αλλιώς έχω καθιερώσει το ποδήλατο και γλίτωσα τα έξοδα της βενζίνης :P )

Μίμης
11-04-10, 22:17
εγω ειμαι μεσα αν μαζευτουν αρκετοι και δεν ειναι παρα πολλα τα μεταφορικα;)

Lucas123
12-04-10, 09:32
Κι απο μενα το παρων.
Λουκας

nikosm1
12-04-10, 09:36
Παρών

Alex_Salonica
12-04-10, 11:02
Σούμα...

1. Alex_Salonica (Θεσσαλονίκη)
2. Dimitris_Batman (Αλεξανδρούπολη)
3. moradin (Πειραιάς)
4. Μίμης (Λέσβος)
5. Lucas123 (Γιάννενα)
6. nikosm1 (Θεσσαλονίκη)

Για δηλώστε λέμε....

Cornellius
12-04-10, 11:41
κι εγώ παρών

oko
12-04-10, 12:43
:smt031 Και εγω μεσα.

ispyii
12-04-10, 14:25
Τα βλέπω.....εεεεεεεεεε μέσα και εγώ.....

Αντε να δούμε πόσοι θα μαζευτούμε ωστε να υπολόγιστούν τα έξοδα να δούμε αν συμφέρει....

Lucas123
13-04-10, 07:52
Αλεξ, μηπως θα ηταν καλο να μπει το ποστ σις μικρες αγγελιες ?

oko
13-04-10, 08:23
Εδω Λουκα κατα την γνωμη μου ειναι καλα εκαστος στο ειδος του.Φιλε μακαρι να το προχωρήσει ο Αλεξ, γιατι γαριδες στην Ελλαδα δεν...

Alex_Salonica
13-04-10, 11:02
Σούμα...

3. moradin (Πειραιάς)
4. Μίμης (Λέσβος)
5. Lucas123 (Γιάννενα)
6. nikosm1 (Θεσσαλονίκη)
7. Cornellius (Αθήνα)
8. oko (Χαλκίδα)
9. ispyii (Αθήνα)
.
.
.

potami
13-04-10, 13:07
ειμαι παρόν

(ως Ποταμι)

kifinas
13-04-10, 22:01
θελω καλυτερο grade crs
και εγω μεσα.

oko
13-04-10, 22:33
θελω καλυτερο grade crs
και εγω μεσα.
Ετσι σε θελω. Κατι μου λεει οτι θα συμπεθεριασουμε:smt039. Οι μικρες σου crs πως πανε; Εγω ολη μερα η μουρη μου στο τζαμι να δω τα μικρα.

Alex_Salonica
14-04-10, 12:04
Σούμα...

3. moradin (Πειραιάς)
4. Μίμης (Λέσβος)
5. Lucas123 (Γιάννενα)
6. nikosm1 (Θεσσαλονίκη)
7. Cornellius (Αθήνα)
8. oko (Χαλκίδα)
9. ispyii (Αθήνα)
10.Potami (Θεσσαλονίκη)
11.kifinas (Αθήνα)
.
.
.
.
.
.
20 .........Στόχος :D

Lucas123
15-04-10, 16:05
ισως αργησει να ξαναβρεθει ευκαιρια.

oko
15-04-10, 22:30
Αλεξη νομιζω οτι βρηκα κατι για ψαχτο κι εσυ που κατεχεις. Ειναι ενα eshop που στελνει Ιταλια με 17 ευρω Γαλλια 20. Ειναι Γερμανικο αλλα κατω δεξια εχει μεταφραση google. http://www.aqua-tropica.de/index.php?sessID=891271811eb783e558778a4d8d1a9c2f
κοιτα το μαγαζι και εδω: http://www.aqua-tropica.de/onlineshop-versandinformationen-ct-47-1.html?sessID=891271811eb783e558778a4d8d1a9c2f
ειναι οι αποστολες.Ισως πρεπει να επικοινωνησουμε μαζι τους για το αν στελνουν Ελλαδα και μην ξεχασουμε το express mail. Ας ελπισουμε......

Alex_Salonica
15-04-10, 22:53
Υπάρχουν διάφοροι που στέλνουν και Ελλάδα αλλά χωρίς express η παράδοση μπορεί να πάρει από 4 μέρες μέχρι όσο θελήσουν τα Ελληνικά ταχυδρομεία οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι μεγάλο ρίσκο.

Θα τους στείλω βέβαια ένα email να δούμε τι θα απαντήσουν

oko
15-04-10, 23:01
Αλεξανδρε μου φαινεται οτι το μονο που θα γινει ειναι να αλλαξουμε λιγο τον τιτλο να βαλουμε ενα -δεν- μπροστα.

Alex_Salonica
16-04-10, 00:00
χα χα μάλλον κάτι τέτοιο θα γίνει τελικά

Μίμης
16-04-10, 12:05
αντε παιδια..δε θελει κανενας αλλος γαριδες απο αυτη την ιστοσελιδα..? θα ερθουν αμεσα χωροε μεγαλο ρισκο και υπαρχει μεγαλη ποικιλία και σχετικα φτηνα;)
αντε να ακουω κι αλλες συμμετοχες:p

platy
17-04-10, 21:58
εγω θα ψηνομουνα για τις blue babaulti αλλα δεν νομιζω οτι εχω χωρο
παιδια ενδιαφερομαι και γω ..αλλα για ποτε λετε για την παραγγελια?

Lucas123
19-04-10, 08:19
Νομιζω οτι θα πρεπει να καταληξει καπου αυτη η υποθεση.Δεν μπορει να τραβαει επ' αοριστο.Το ενυδρειο που θα φιλοξενουσε τις "αλλοδαπες" γαριδες τρεχει εδω και πολυ καιρο αδειο, αφου πρωτα εγινε μεγαλη επενδυση σε χρονο και χρημα.Θα ειναι κριμα να μη προχωρησει η παραγγελια, ομως θα ειναι πιο κριμα να τραβηξει ακομη περισσοτερο κα να μη γινει τιποτε.Προτεινω να παρθει η τελικη αποφαση διοτι η σκεψη εχει "ωριμασει" αρκετα.
Λουκας

oko
19-04-10, 08:40
Φιλε μου αμα παει πιο πισω η παραγγελια και πιασουν οι ζεστες ξεχνατο. Αλλα μια μαζικη με τον τροπο του φιλου Tsorbas με απλο ταχυδρομειο δεν γινεται θα γινει σφαγη οταν μιλαμε για 50+ γαριδες. Μακαρι να γινει κατι αλλα δεν ξερω τι.

Μίμης
19-04-10, 13:41
παιδια αν κανουμε την παραγγελια τωρα οσοι ειμαστε(11ατομα) με 300 ευρο μεταφορικα και αμεση αποστολη και παραδωση θα ειναι 25ευρο μεταφορικα το ατομο..οσα εδωσε δηλαδη και ο φιλος μας TSORBAS...οπτε δειτε και αποφασειστε τι θα κανουμε...αντε ρε παιδια τοσοι ψαχνετε γαριδες..δηλωστε συμμετοχη να ξερουμε που βρισκομαστε;)
και θα μειωθουν και τα μεταφορκα αν μεζευτουμε παραπανω:p

Eric
19-04-10, 13:54
παιδια αν κανουμε την παραγγελια τωρα οσοι ειμαστε(11ατομα) με 300 ευρο μεταφορικα και αμεση αποστολη και παραδωση θα ειναι 25ευρο μεταφορικα το ατομο..οσα εδωσε δηλαδη και ο φιλος μας TSORBAS...οπτε δειτε και αποφασειστε τι θα κανουμε...αντε ρε παιδια τοσοι ψαχνετε γαριδες..δηλωστε συμμετοχη να ξερουμε που βρισκομαστε;)
και θα μειωθουν και τα μεταφορκα αν μεζευτουμε παραπανω:p

Θα ηθελα πολυ να παραγγείλω και εγω μαζι σας σε αυτη την παραγγελια αλλα προς το παρον δεν εχω διαθεσιμο ενυδρειο. Θα φροντησω ομως για την επομενη. Απλα μια σκεψη σχετικα με την μεταφορα που θα πρεπει να λαβει υποψην αυτος που θα βαλει παραγγελια ειναι το χαος που επικρατει με το νεφος της τεφρας απο το ηφαιστειο. Δεν ειναι μονο οτι δεν πετανε τα αεροπλανα αλλα γινεται χαος και στους δρομους και τα καραβια για την μεταφορα των ευπαθων και μη εμπορευματων. Οποτε καταλαβαινετε οτι οι γαριδουλες δεν θα περασουν και πολυ καλα κατα την περιπλανηση τους προς την Ελλαδα. Πριν βαλετε παραγγελία εξασφαλιστε τον χρονο αποστολης στο μεγιστο δυνατο και αν γινεται ασφαλιστε το "εμπορευμα" στην αξια αγορας του ή καλυτερα κατα την γνωμη μου να το αναβαλετε μεχρι να εξομαλυνθουν οι συγκοινωνιες...

Alex_Salonica
20-04-10, 12:50
Λόγω κάποιον σοβαρών προβλημάτων υγείας δεν θα μπορέσω να ασχοληθώ μέχρι νεοτέρας...

Μίμης
20-04-10, 13:09
Λόγω κάποιον σοβαρών προβλημάτων υγείας δεν θα μπορέσω να ασχοληθώ μέχρι νεοτέρας...

δε πειραζει αλεξανδρε....περαστικ σου εχομαι να γινεις συντομα καλα;)

oko
20-04-10, 13:20
Σου ευχομαι περαστικα Αλεξανδρε.

nikosm1
20-04-10, 13:34
Περαστικά Αλέξανδρε.

Alex_Salonica
20-04-10, 13:55
Ευχαριστώ πολύ παιδιά, δεν πρόκειται για μένα αλλά για τον πατέρα μου.

Με την ευκαιρία αν μπορεί κάποιος να δώσει αίμα παρακαλώ ας το κάνει στο ΑΧΕΠΑ πρωινές ώρες στο όνομα Γεώργιος Τσιάγκας του Αλεξάνδρου

Ευχαριστώ και πάλι.

Lucas123
21-04-10, 15:53
Ευχομαι γρηγορη αναρωση στον πατερα σου Αλεξανδρε.
Υπομονη κι αισιοδοξια.

Alex_Salonica
09-05-10, 18:06
Παρακαλώ ένα moderator να σβήσει τα άσχετα θέματα γιατί είναι αρκετά μακροσκελές ώστε να μην κουράζει

Αφού όλα πήγαν καλά βρήκα και την ευκαιρία και έστησα τα γαριδοενυδρεία επιτέλους και έκανα τελικά παραγγελία από άλλον Γερμανό που μου πρότεινε ο φίλος tsorbas. To site είναι το www.fraku-aquaristik.de

Θα σας ενημερώσω για την κατάσταση και ποιότητα των γαρίδων όταν τις παραλάβω με το καλό.

Τα είδη που παρήγγειλα είναι
Blue tiger
Blue pearl
Yellow fire
Black bee
red crystal "tiger tooth"
και σαλιγκάρια tylomelania orange

Τα μεταφορικά είναι 29 ευρώ.

Άντε να δούμε,,,,

Lucas123
10-05-10, 12:54
Αλεξανδρε, φανταζομαι οτι η μαζικη παραγγελια ηταν ενα συννεφο που διαλυθηκε η κανω λαθος ? Κριμα , πολλοι απο εμας καναμε προετοιμασιες (κοπος-χρημα) περιμενοντας πως και πως.
Ευχομαι να παραλαβεις τις γαριδουλες και το σαλιγκαρι σου συντομα και χωρις απωλειες.
Λουκας

Raven
10-05-10, 13:23
Aχ βρε Λουκα.. εχουμε μιλησει με πμ και ξερω την λαχταρα σου να βρεις Cardinal :rolleyes: Αν θες μια φιλικη προταση απο μενα ...
Αν ημουν στην θεση σου και ηθελα πολυ αυτο το ειδος γαριδας και δεν το εβρισκα αλλιως, θα πηγαινα ο ιδιος να τις φερω. Ειλικρινα σκεφτομαι οτι αν κλεισει κανεις εισιτηρια νωριτερα (φτηνα) και το συνδυασει ως 2-3μερες διακοπες στο Βερολινο, αξιζει περα απο το κοστος.Εξαλλου αν θες κατι πολυ δεν εχουν μεγαλη σημασια τα εξοδα.
Αλλη λυση ειναι να βρεις καποιον που να πηγαινει Γερμανια και να τον παρακαλεσεις να σου τις φερει.

Alex_Salonica
10-05-10, 13:32
Αλεξανδρε, φανταζομαι οτι η μαζικη παραγγελια ηταν ενα συννεφο που διαλυθηκε η κανω λαθος ? Κριμα , πολλοι απο εμας καναμε προετοιμασιες (κοπος-χρημα) περιμενοντας πως και πως.
Ευχομαι να παραλαβεις τις γαριδουλες και το σαλιγκαρι σου συντομα και χωρις απωλειες.
Λουκας

Φίλε Λουκά θα σε ενημερώσω για την παραλαβή και αν όλα πάνε καλά έχε υπόψη σου ότι ο συγκεκριμένος έχει και sulawesi απλά δεν έχει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο διαθέσιμες.
Αν μιλάμε για απώλειες της τάξης του 20% με 22 ευρώ μεταφορικά συμφέρει από τον άλλο που είχε 300.
Λίγο υπομονή και θα σας ενημερώσω

gta__156
10-05-10, 13:52
Aχ βρε Λουκα.. εχουμε μιλησει με πμ και ξερω την λαχταρα σου να βρεις Cardinal :rolleyes: Αν θες μια φιλικη προταση απο μενα ...
Αν ημουν στην θεση σου και ηθελα πολυ αυτο το ειδος γαριδας και δεν το εβρισκα αλλιως, θα πηγαινα ο ιδιος να τις φερω. Ειλικρινα σκεφτομαι οτι αν κλεισει κανεις εισιτηρια νωριτερα (φτηνα) και το συνδυασει ως 2-3μερες διακοπες στο Βερολινο, αξιζει περα απο το κοστος.Εξαλλου αν θες κατι πολυ δεν εχουν μεγαλη σημασια τα εξοδα.
Αλλη λυση ειναι να βρεις καποιον που να πηγαινει Γερμανια και να τον παρακαλεσεις να σου τις φερει.
Η ατυχια μου ειναι οτι χτες ειδα τη σελιδα με τις γαριδες και χτες ηρθε απο τη Γερμανια μια φιλη μου για διακοπες στην Ελλαδα :confused:

Lucas123
11-05-10, 11:11
gta 156 ευχαριστω για το ενδιαφερον και την ευαισθησια σου πανω στο θεμα.Συγνωμμη για τη ανυπομονησια μου Αλεξ απλα εστησα το ενυδρειο και προσπαθω με νυχια και με δοντια να διατηρησω τη βιολογια σε αυτες τις παραμετρους λογω του οτι δεν υπαρχει ζωντανο που να ζει σε παραπλησιες συνθηκες ετσι ωστε να κανει συνεχη κυκλο η βιολογια.Αν ηξερα για την παραγγελια σου θα επαιρνα κι' εγω 2-3 σαλιγκαρακια ,πραγμα που θα βοηθουσε πολυ.

oko
11-05-10, 12:20
1) Αλεξανδρε σου ευχομαι να παραλαβεις χωρις απωλειες και γρηγορα.
2) Λουκα σου ευχομαι να βρεις και εσυ το αντικειμενο του ποθου σου γρηγορα. Πιστευω οτι κανει ο Αλεξ ειναι το καλυτερο τα μεταφορικα δεν ειναι πολλα προσπαθησετο.
3) Οποιος ενδιαφερεται ειδα στο site του water inn οτι εφερε crystal red shrimp χθες.

Alex_Salonica
15-05-10, 10:56
'Ήρθαν χθες οι γαρίδες και με μεγάλη μου χαρά (ενώ περίμενα τα χειρότερα) χωρίς καμία απώλεια!
Όλες ζωντανές, ταλαιπωρημένες και ζαλισμένες μεν αλλά ζωντανές.

Ήταν όλες στα ειδικά σακουλάκια αποβολής διοξειδίου και μετά από μια 3ωρη προσαρμογή είναι μέσα στα ενυδρειάκια τους.

Η παραγγελία είχε γίνει την Κυριακή το βράδυ και οι γαρίδες έφυγαν Δευτέρα πρωί και τα παρέλαβα Παρασκευή μεσημέρι.

Δίνω λοιπόν το πράσινο φως σε όποιον θέλει να παραγγείλει από τον συγκεκριμένο γαρίδες αλλά με μια παρατήρηση. Οι blue tiger δεν είναι όλες μπλε αλλά μου έβαλε και 3 απλά με το γονίδιο τους(πορτοκαλί μάτια) χωρίς να με ενημερώσει και χωρίς να μειώσει την τιμή(είναι πιο φθηνές αυτές που δεν είναι μπλε)

Κατά τα άλλα όλα καλά ... ορμάτε!!!!

Υ.Γ Μόλις μπορέσω θα ανοίξω νέο ποστ με φώτο και πληροφορίες

Κλεόβουλος
15-05-10, 11:03
'Αλεξ ωραίο δώρο έκανες στον εαυτό σου;)
άντε να δούμε φωτο...

Raven
16-05-10, 01:43
Να σου ζησουν alex ! :smt041 για τις blue tiger να ξερεις οτι δεν ειναι σταθερο το γονιδιο του μπλε χρωματος (ακομη) και ακομα και τα υψηλοτερα grades βγαζουν ενα ποσοστο ξανθων ή καφετι γαριδων. Ακομα και αυτες ομως οταν γεννησουν θα δωσουν deep blue απογονους ;)

bokostas
16-05-10, 12:17
Απίστευτο, επιβίωσαν όλες 4,5 ημέρες στα σακουλάκια, μπράβο αντοχή, να τις χαίρεσαι Αλεξ.:)

nikosm1
16-05-10, 13:28
Να τις χαίρεσαι και πολλούς απογόνους!

Πάνος
16-05-10, 14:15
αντε επιτελους..να μην ψαχνουμε πιο σπανια ειδη απο εξωτερικο και να αγοραζουμε απο χομπιστες... :smt041:smt041

Lucas123
17-05-10, 07:30
περιμενουμε εναγωνιως φωτογραφιες.Να σου ζησουν.

potami
17-05-10, 13:23
καλη εξελιξη. Μπραβο

iliasselimis
17-05-10, 19:08
Άντε με το καλό να αρχίσουν και οι γέννες.

Alex_Salonica
17-05-10, 23:06
Οι ευχές σας φαίνεται ότι έπιασαν τόπο!

Σήμερα παρατήρησα μια αβγομένη Yellow fire :p

Eric
17-05-10, 23:24
Με το καλο να δεις τα γαριδακια να παιζουνε μαζι!!!
Φωτο ομως δεν βλεπουμε και ειμαστε σε αγωνια!!!-+9

lingistis
17-05-10, 23:30
Οι ευχές σας φαίνεται ότι έπιασαν τόπο!

Σήμερα παρατήρησα μια αβγομένη Yellow fire :p

Ε... 4 μέρες ταξίδι στην ίδια σακούλα... κάτι έπρεπε να κάνουν για να περάσει η ώρα :D

Μπράβο Αλέξανδρε!!! να τις χαίρεσαι :smt041