Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : κατασκευη καδου για βιολογικο υλικο...

thanasis76
29-01-10, 15:34
καλησπερα!! επιδη χρειαζομαι πολυ βιολογικο υλικο για το ενυδρειο μου αποφασισα να φτιαξω ενα diy καδο 10 λιτρων και να τον βαλω σε σειρα στο ενα φιλτρο...
φωτογραφιες απο τα υλικα και τον καδο το απογευμα...:D:D

Neoklis
29-01-10, 15:45
πως ακριβως σκεφτεσαι να το κανεις?
δες και για φθηνο βιολογικο υλικο... http://petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1847
και http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/c08e957b17d1dc92a23660156e8e8797/cl/details/anid/076000/ab%20Aqua%20Medic%20Bactoballs%201%20l%20loose/

thanasis76
29-01-10, 16:01
πως ακριβως σκεφτεσαι να το κανεις?

βασικα φιλε μου δεν εχει να κανω και πολυ δουλεια....

μετα απο ψαξιμο και σκεψη βρηκα εναν παλιο μεγαλο θερμο.
το ανοιξα και εβγαλα απο μεσα το δοχειο του....
θα κανω μια τρυπα χαμηλα και θα μπει εκει πλαστικη σωλινα με πλαστικα παξιμαδια και σιλικονη για πιο σιγουρια και απο που θα ειναι η εισαγωγη του νερου
στο καπακι πανω καπακι πανω θα βαλω ακριβος την ιδια σωλινα και θα ειναι η εξαγωγη.
το καπακι ειναι βιδωτο και θα σφραγιστει με σιλικονη παλι.
μεσα στον καδο θα μπει στον πατο μια εξεδρα πλαστικη για να εχει κενο για την μουργα και ολο το υπολοιπο θα γεμισει με σιποραξ.....
το απογευμα θα ειναι ετοιμο και θα εχω και φωτο....:grin::grin:

αν εχετε καμια γνωμη η ιδεα σε κατι που ισως δεν ειναι σωστο πειτε το....

Neoklis
29-01-10, 16:03
ωραιος! περιμενουμε φωτο το απογευμα..!!!
Δες τα λινκ πιο πανω...;)

thanasis76
29-01-10, 16:03
δες και για φθηνο βιολογικο υλικο... http://petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1847
και http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/c08e957b17d1dc92a23660156e8e8797/cl/details/anid/076000/ab%20Aqua%20Medic%20Bactoballs%201%20l%20loose/[/QUOTE]

ναι φιλε για το υλικο το εχω δει...:grin::grin:
σε ευχαριστω...
βιοπλαλες εχω παρει τις ιδιες απο εκει πιο παλια...
εχω στο μυαλο μου και την ελαφροπετρα... που ειναι το ιδιο πορωδες με το σιποραξ....
τι λετε???

thanasis76
29-01-10, 18:28
οπως σας ειπα ηταν ευκολη η κατασκευη και σας ανεβαζω φωτο:rolleyes::rolleyes:

tsilojohn
29-01-10, 18:35
θαναση αυτο θα το συνδεσεις σε σειρα με το αλλο φλτρο?
η θα ειναι με δικο του κυκλοφορητη?

Κλεόβουλος
29-01-10, 18:36
:smt041Θανάση είσαι μάστορας.
Έχω ένσταση όμως για τις χάλκινες συνδέσεις.Πρέπει να τις αλλάξεις με πλαστικές.

almost
29-01-10, 18:42
:smt041Θανάση είσαι μάστορας.
Έχω ένσταση όμως για τις χάλκινες συνδέσεις.Πρέπει να τις αλλάξεις με πλαστικές.

Συμφωνώ.

Και να ρωτήσω, αν δεν έχεις σκοπό να αυξήσεις την ιχθυοφόρτιση, τι θα τρώνε τα καλά βακτηρίδια που θα έχει τελικά το siporax;
Το ρωτάω γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι τελικά δεν θα αποικηθεί όλο (με την έννοια ότι δεν θα εκμεταλευτείς όλη τη δυναμική του) το υλικό όταν είναι περισσότερο από ότι χρειάζεται, απλά θα έχει πιο αραιές αποικίες.

thanasis76
29-01-10, 19:24
Συμφωνώ.

Και να ρωτήσω, αν δεν έχεις σκοπό να αυξήσεις την ιχθυοφόρτιση, τι θα τρώνε τα καλά βακτηρίδια που θα έχει τελικά το siporax;
Το ρωτάω γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι τελικά δεν θα αποικηθεί όλο (με την έννοια ότι δεν θα εκμεταλευτείς όλη τη δυναμική του) το υλικό όταν είναι περισσότερο από ότι χρειάζεται, απλά θα έχει πιο αραιές αποικίες.

αυτο για τις χαλκινες θα το κοιταξω αν υπαρχουν πλαστικες...
αν και νομιζω πως δεν....:smt009:smt009
την ιχθυοφορτιση δεν θα την αυξησω αλλα επιδη θα εχω μεσα 5 μικρα δισκακια χρειαζοντε πολυ σιποραξ...
οταν ειναι μικρα τα δισκακια και για κανενα χρονο που περνουν μποι:D
πρεπει να ταιζουμε 5-6 φορες την μερα και καλα....
εκτος απο τις τροφες του εμποριου φανταζου οτι θα τρωνε καθε μερα και μοσχαροκαρδια που ειναι πολυ επιβλαβης για το νερο....

οσο για τον καδο θα μπει σε σειρα οπως λεω και στην αρχη....

almost
29-01-10, 19:32
αυτο για τις χαλκινες θα το κοιταξω αν υπαρχουν πλαστικες...
αν και νομιζω πως δεν....:smt009:smt009

Βάλε τις βάνες τις Eheim, εκτός αν το DIY θέλεις να είναι και low badget ;)

thanasis76
29-01-10, 19:35
Βάλε τις βάνες τις Eheim, εκτός αν το DIY θέλεις να είναι και low badget ;)

χαχαχα ποσο πιο low badget???? :smt041:smt041 μονο 8 ευρω κοστισε:D:D:D
απλα οι τρυπες και οι διαμετρο στις βολτες ειναι 1/2 ιντσα.
αρκετα μεγαλη για να βαλω βανακια νομιζω....

Foveras
29-01-10, 19:36
Θαναση μπορω να ρωτησω πως συνδεονται σε σειρα, γιατι η ιδεα σου ειναι φοβερη και ισως στο μελλον οταν αποκτησω εμπειρια αρα και δισκους θα μου χρειαστει.

thanasis76
29-01-10, 19:40
[QUOTE=Foveras;410823]Θαναση μπορω να ρωτησω πως συνδεονται σε σειρα, γιατι η ιδεα σου ειναι φοβερη και ισως στο μελλον οταν αποκτησω εμπειρια αρα και δισκους θα μου χρειαστει.[/QUO

περνεις την σωλινα που περνει το νερο απο το ενυδρειο και βαζεις ενδιαμεσα τον καδο...:D:D

almost
29-01-10, 19:45
χαχαχα ποσο πιο low badget???? :smt041:smt041 μονο 8 ευρω κοστισε:D:D:D
απλα οι τρυπες και οι διαμετρο στις βολτες ειναι 1/2 ιντσα.
αρκετα μεγαλη για να βαλω βανακια νομιζω....

Απευθείας οι βάνες στο κουτί, όχι στο παξιμάδι.
Βγάζεις το παγιμάδι και βάζεις τις βάνες.
Ο μεγάλος σωλήνας της eheim είναι 16/22 που σημαίνει ότι η βάνα έχει διάμετρο 16mm. H 1/2΄είναι 12.7 mm.
Ανοίγεις και άλλο την τρύπα στου κουτί και βάζεις τις βάνες.
-------------------------

περνεις την σωλινα που περνει το νερο απο το ενυδρειο και βαζεις ενδιαμεσα τον καδο...:D:D

Ή τον κάδο τον βάζεις στην έξοδο του φίλτρου, για να σου έχει κάνει το φίλτρο μηχανική φίλτρανση και να μπουκώνει λιγότερο (ο κάδος) ;)

thanasis76
29-01-10, 19:48
Απευθείας οι βάνες στο κουτί, όχι στο παξιμάδι.
Βγάζεις το παγιμάδι και βάζεις τις βάνες.
Ο μεγάλος σωλήνας της eheim είναι 16/22 που σημαίνει ότι η βάνα έχει διάμετρο 16mm. H 1/2΄είναι 12.7 mm.
Ανοίγεις και άλλο την τρύπα στου κουτί και βάζεις τις βάνες.

Ή τον κάδο τον βάζεις στην έξοδο του φίλτρου, για να σου έχει κάνει το φίλτρο μηχανική φίλτρανση και να μπουκώνει λιγότερο (ο κάδος) ;)

στο πρωτο δεν νομιζω να το χαλασω.... τωρα που βγηκε μια χαρα και μου αρεσει...
μετα αν μεινει εστω και λιγο σιλικονη θα εχω διαρροη...

τον καδο στην εξοδο του φιλτρου ουτε για αστειο....:D:D:D

Foveras
29-01-10, 19:55
Πανευκολο.
Φανταζομαι στη εξοδο λες οχι γιατι θα κοψει την ροη του κυκλοφορητη του φιλτρου σωστα;

paco
29-01-10, 19:56
θαναση δες στα ειδη κηπου για καμια συστολη πλαστικη η καποιον ανταπτορα

thanasis76
29-01-10, 19:59
Πανευκολο.
Φανταζομαι στη εξοδο λες οχι γιατι θα κοψει την ροη του κυκλοφορητη του φιλτρου σωστα;

οχι βασικα γι αυτο....
αν το βαλεις στην εξοδο για να δουλεψει το φιλτρο πρεπει να πρεσασει το φιλτρο νερο μεσα στον καδο και μετα να βγει στο ενυδρειο.. αρα εχουμε πιεση του καδου....
αν το βαλεις να τραβαει απο τον καδο δεν εχουμε καθολου πιεση του καδου απλα υπαρχει εκει σαν ενδιαμεσο δοχειο...

almost
29-01-10, 20:30
τον καδο στην εξοδο του φιλτρου ουτε για αστειο....:D:D:D

οχι βασικα γι αυτο....
αν το βαλεις στην εξοδο για να δουλεψει το φιλτρο πρεπει να πρεσασει το φιλτρο νερο μεσα στον καδο και μετα να βγει στο ενυδρειο.. αρα εχουμε πιεση του καδου....
αν το βαλεις να τραβαει απο τον καδο δεν εχουμε καθολου πιεση του καδου απλα υπαρχει εκει σαν ενδιαμεσο δοχειο...

Με την ίδια ταχύτητα που κατεβαίνει το νερό στην είσοδο του φίλτρου, με την ίδια ταχύτητα ανεβαίνει από την έξοδο του φίλτρου (αν η είσοδος και η έξοδος γίνεται με ιδίου διαμέτρου σωλήνα). Άρα, το ίδιο θα πρεσαριστεί το νερό μέσα στον κάδο, είτε πριν είτε μετά τον βάλεις.

Η ταχύτητα αυτή, είναι η ταχύτητα που μπορεί να δώσει ο κυκλοφορητής (εξαρτάται από την δύναμη του, από την αντίσταση που θα συναντήσει το νερό, από την διάμετρο του σωλήνα κα).

Όπου και να το βάλεις, είτε πριν είτε μετά, όταν μπουκώσει ο κάδος θα σου κόψει την ίδια ταχύτητα.

*Νόμος Μπερνούλι, αντίστοιχος της αρχής διατήρησης της ενέργειας για τα υγρά.

thanasis76
29-01-10, 22:21
Με την ίδια ταχύτητα που κατεβαίνει το νερό στην είσοδο του φίλτρου, με την ίδια ταχύτητα ανεβαίνει από την έξοδο του φίλτρου (αν η είσοδος και η έξοδος γίνεται με ιδίου διαμέτρου σωλήνα). Άρα, το ίδιο θα πρεσαριστεί το νερό μέσα στον κάδο, είτε πριν είτε μετά τον βάλεις.

Η ταχύτητα αυτή, είναι η ταχύτητα που μπορεί να δώσει ο κυκλοφορητής (εξαρτάται από την δύναμη του, από την αντίσταση που θα συναντήσει το νερό, από την διάμετρο του σωλήνα κα).

Όπου και να το βάλεις, είτε πριν είτε μετά, όταν μπουκώσει ο κάδος θα σου κόψει την ίδια ταχύτητα.

*Νόμος Μπερνούλι, αντίστοιχος της αρχής διατήρησης της ενέργειας για τα υγρά.

αν το καδο τον βαλεις να γεμιζει και αφου γεμισει να αδειαζει θα δεχθει πιεση για να γεμισει και να να ανεβασει το νερο πανω....
αν ομως το το βαλεις να τραβαει το φιλτρο απο τον καδο ποτε δεν θα δεχθει πιεση γιατι ποτε δεν θα γεμισει μεχρι πανω ο καδος....
νομος δικος μου!!!!:smt041:smt041

almost
29-01-10, 22:51
αν το καδο τον βαλεις να γεμιζει και αφου γεμισει να αδειαζει θα δεχθει πιεση για να γεμισει και να να ανεβασει το νερο πανω....
αν ομως το το βαλεις να τραβαει το φιλτρο απο τον καδο ποτε δεν θα δεχθει πιεση γιατι ποτε δεν θα γεμισει μεχρι πανω ο καδος....
νομος δικος μου!!!!:smt041:smt041

Δεν παίζει κάτι τέτοιο στους άλλους κάδους.. για το δικό σου δεν ξέρω :D

george
29-01-10, 22:54
Θυμάμαι ένα παλιότερο ποστ εδώ που κάποιος το είχε προσπαθήσει και τινάχτηκε το καπάκι στον αέρα.

thanasis76
29-01-10, 22:55
Θυμάμαι ένα παλιότερο ποστ εδώ που κάποιος το είχε προσπαθήσει και τινάχτηκε το καπάκι στον αέρα.

να βαλω ενα απλο σχεδιακι που εχω.
με την λογικη την δικια μου...
να μου πειτε...??

thanasis76
29-01-10, 23:00
στο σχεδιο οπως το εχω σκεφτει ο καδος δεν θα γεμιζει ποτε...
εχω αδικο???
ειναι κατι που δεν εχω σκεφτει???

lion
29-01-10, 23:02
Αν ο κάδος μπει στην είσοδο, δημιουργείται υποπίεση στο εσωτερικό του και μειώνεται ο κίνδυνος διαρροής. Αν μπει στην έξοδο δημιουργείται πίεση.
Το δοχείο σου πάντως δεν μου φαίνεται αρκετά ανθεκτικό...

thanasis76
29-01-10, 23:06
Αν ο κάδος μπει στην είσοδο, δημιουργείται υποπίεση στο εσωτερικό του και μειώνεται ο κίνδυνος διαρροής. Αν μπει στην έξοδο δημιουργείται πίεση.
Το δοχείο σου πάντως δεν μου φαίνεται αρκετά ανθεκτικό...

αυτο προσπαθω να τους πω κι εγω....
αλλα μου την λενε με νομους και με τετοια...
το δοχειο ειναι πολυ γερο...
δεν ζουλιετε καν...
εχει παχυ τοιχος

kalts.greg
29-01-10, 23:14
το ίδιο ετοιμάζω και εγώ . το δοχείο θα έχει μια ελαφρά πίεση από μέσα προς τα έξω η οποία όμως δεν είναι μεγάλη λόγω της μικρής αντίστασης που δημιουργούν τα μεγάλα κενά που έχει το σιποραξ ανάμεσά του. το κυρίως πρόβλημα είναι να βρεις το κατάλληλο δοχείο που να σφραγίζει ικανοποιητικά , παρέχοντας πρόσβαση για συντήρηση , με λογικό βάρος και τιμή .

thanasis76
29-01-10, 23:17
το ίδιο ετοιμάζω και εγώ . το δοχείο θα έχει μια ελαφρά πίεση από μέσα προς τα έξω η οποία όμως δεν είναι μεγάλη λόγω της μικρής αντίστασης που δημιουργούν τα μεγάλα κενά που έχει το σιποραξ ανάμεσά του. το κυρίως πρόβλημα είναι να βρεις το κατάλληλο δοχείο που να σφραγίζει ικανοποιητικά , παρέχοντας πρόσβαση για συντήρηση , με λογικό βάρος και τιμή .

το δοχειο στο εδειξα πιο πανω....
δεν εχεις κανενα μεγαλο θερμο???

παντος ετσι οπως το εχεις σχεδιασει εσενα φιλε θα εχει πιεση...
για να ανεβει το νερο κανα μετρο θα δωσει αρκετη πιεση στο δοχειο σου...

almost
29-01-10, 23:23
στο σχεδιο οπως το εχω σκεφτει ο καδος δεν θα γεμιζει ποτε...
εχω αδικο???
ειναι κατι που δεν εχω σκεφτει???

Η έξοδος σου είναι στο πάνω πάνω μέρος του δοχείου, άρα για να έχει αέρα μέσα θα πρέπει να τραβάς από το δοχείο λίγο χαμηλότερα.
Πρέπει να βάλεις ένα μικρό σωλήνα εσωτερικά, συμφωνείς;

kalts.greg
29-01-10, 23:27
μην μπερδεύεστε.άλλο είναι να ανεβάσεις το νερό 1 μ και να το ρίξεις και άλλο είναι να έχεις ένα κλειστό δοχείο στο οποίο πιέζεις το νερό να κατέβει και να ανέβει στο αρχικό του επίπεδο . η δύναμη που χρειάζεται για να λειτουργήσει έχει να αντιμετωπίσει την αντίσταση που δημιουργεί το σιποραχ στη ροή του νερού . η υψομετρική διαφορά ελάχιστα επηρεάζει την ροή . γιατί το βάρος νερού που ανυψώνεις αντισταθμίζετε από αυτό που κατεβαίνει .

lion
29-01-10, 23:33
μην μπερδεύεστε.άλλο είναι να ανεβάσεις το νερό 1 μ και να το ρίξεις και άλλο είναι να έχεις ένα κλειστό δοχείο στο οποίο πιέζεις το νερό να κατέβει και να ανέβει στο αρχικό του επίπεδο . η δύναμη που χρειάζεται για να λειτουργήσει έχει να αντιμετωπίσει την αντίσταση που δημιουργεί το σιποραχ στη ροή του νερού . η υψομετρική διαφορά ελάχιστα επηρεάζει την ροή . γιατί το βάρος νερού που ανυψώνεις αντισταθμίζετε από αυτό που κατεβαίνει .

Aν είναι έτσι τότε γιατί οι εταιρείες που πουλάνε εξ. φίλτρα αναφέρουν το μαξιμουμ ύψος τοποθέτησης;

kalts.greg
29-01-10, 23:40
γιατί αυτό που γράφω ισχύει για χαμηλής ροής συστήματα με χαμηλές πιέσεις . μιλάμε για μεγάλο χώρο για βιολογικό και χαμηλή ροή . των εταιρειών αν δεις τα χαρακτηριστικά τους θα δεις ροή 1200-1500-1700 λιτ την ώρα με μικρούς χώρους για βιολογία άρα αυξημένες πιέσεις άρα και αντιστάσεις . δλδ μεγάλες απώλειες .

jimmis1974
29-01-10, 23:49
φιλε Θαναση καπως ετσι θα εχουν τα φιλτρα σου, ισως ειναι λιγο υπερβολη ο 10 λιτρα καδοσ + τα λιτρα του κυριος φιλτρου , αστο ομως κακο δεν κανει.
Μονο ενα προβλημα θα εχεις , επειδη ο καδος που εφτιαξες θα δεχεται πρωτος το νερο του ενυδρειου σημαινει οτι θα περνει και ολες τις βρωμιες δηλαδη τα υλικα σου θα γηνονται χαλια.
Προσπαθησε στον φτιαχτο καδο να βαλεις ταχυσυνδεσμους ωστε να μπορεις να τον απομονωσεις πολυ ευκολα οταν χρειαστει , μην τον τραβας μαζι με το κυριος φιλτρο, τα σφουγγαρια θα μπουν εκει που ερχεται πρωτα το νερο στον καδο για να συγκρατουν τις βρωμιες.
Στο κυριος φιλτρο δεν χρειαζεται να βαλεις σφουγγαρια καθος δυσκολα θα σου βρωμισει .

paco
30-01-10, 02:47
δεν πιστευω οτι θα εχει προβλημα να ανεβασει το νερο αν δεις κατι τετοιο τοποθετησε τον καδο πιο ψηλα απο το φιλτρο

thanasis76
30-01-10, 06:59
Η έξοδος σου είναι στο πάνω πάνω μέρος του δοχείου, άρα για να έχει αέρα μέσα θα πρέπει να τραβάς από το δοχείο λίγο χαμηλότερα.
Πρέπει να βάλεις ένα μικρό σωλήνα εσωτερικά, συμφωνείς;

ναι φιλε μου δικιο εχεις...
ο πλαστικος συνδεσμος με τις βολτες ειναι 4 ποντοι κατω απο το καπακι και αν χρειαστει θα βαλω και 3-4 ποντοι ακομα με σωλινακι...
γι αυτο εβαλα το σχεδιο να δειτε οτι δεν θα δεχετε πιεση το δοχειο...:D:D
οποτε χωρις πιεση μηδαμινες πιθανοτητες για διαρροη....:smt041:smt041
φιλε Θαναση καπως ετσι θα εχουν τα φιλτρα σου, ισως ειναι λιγο υπερβολη ο 10 λιτρα καδοσ + τα λιτρα του κυριος φιλτρου , αστο ομως κακο δεν κανει.
Μονο ενα προβλημα θα εχεις , επειδη ο καδος που εφτιαξες θα δεχεται πρωτος το νερο του ενυδρειου σημαινει οτι θα περνει και ολες τις βρωμιες δηλαδη τα υλικα σου θα γηνονται χαλια.
Προσπαθησε στον φτιαχτο καδο να βαλεις ταχυσυνδεσμους ωστε να μπορεις να τον απομονωσεις πολυ ευκολα οταν χρειαστει , μην τον τραβας μαζι με το κυριος φιλτρο, τα σφουγγαρια θα μπουν εκει που ερχεται πρωτα το νερο στον καδο για να συγκρατουν τις βρωμιες.
Στο κυριος φιλτρο δεν χρειαζεται να βαλεις σφουγγαρια καθος δυσκολα θα σου βρωμισει .

σε αυτο εχεις δικιο και ειναι το μονο που σκεφτομαι....
ο καδος θα δεχετε πρωτος το νερο απο το ενυδρειο και αρα οι βρωμιες θα περνανε πρωτα απο εκει.
κατι θα σκεφτω γισ τις βρωμιες παντος....
στο θεμα της υπερβολης να πω οτι ο καδος ειναι 10 λιτρα αλλα θα μπει μεσα 7 λιτρα σιποραξ + 2 λιτρα σιποραξ το ενα φιλτρο + 2 λιτρα το αλλο φιλτρο θα εχω συνολο 11 λιτρα βιολογικο υλικο για 360 λιτρα ενυδρειο με 5 δισκους. ετσι και οι δισκοι θα απολαμβανουν πολυ καθαρο νερο και σε περιπτωση που θελω να βαλω 2-3 ακομα σε περιπτωση μελλοντικη γεννας θα εχω το κεφαλι μου υσηχο...:grin::grin::grin:

thanasis76
30-01-10, 19:32
ο καδος μου λιγο πριν τελειωσει....
στην θεση των χαλκινων συνδεσεων μπηκαν πλαστικα και μολις στεγνωσει θα μπει και η σιτα μεσα...:grin::grin:

StelMex
02-02-10, 00:03
Ωραιοςςςςς ο φιλος. Μπραβο πολυ ωραια κατασκευη.

bokostas
02-02-10, 08:45
Θανάση είσαι μερακλής και φαίνεται ότι πιάνουν τα χέρια σου.
Παραγγελίες δέχεσαι? :)

thanasis76
02-02-10, 09:31
Θανάση είσαι μερακλής και φαίνεται ότι πιάνουν τα χέρια σου.
Παραγγελίες δέχεσαι? :)

χαχαχαχα
σε ευχαριστω φιλε μου να σαι καλα....
τα καλα λογια ειναι για να δεχθω παραγγελια???:D:D:D

divemaster
07-02-10, 20:43
εδώ διαπιστώνω μία δυσλειτουργία

μήπως η γωνία με την ακαθαρσία βουλώσει
και μήπως από μόνη της κόβει την ροΐ?

το λέω επειδή ξεκίνησα και εγώ να κατασκευάσω το ίδιο
προφίλτρο

thanasis76
07-02-10, 21:08
εδώ διαπιστώνω μία δυσλειτουργία

μήπως η γωνία με την ακαθαρσία βουλώσει
και μήπως από μόνη της κόβει την ροΐ?

το λέω επειδή ξεκίνησα και εγώ να κατασκευάσω το ίδιο
προφίλτρο

φιλε αν βαλεις ενα ενυδρειακο υαλοβαμβακα δεν θα εχεις πιστευω προβλημα. την γωνια μην την κανεις κατω κατω αλλα 2-3 ποντους πιο πανω....
δεν ξερω με τον καιρο τι μπορει να γινει....
αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι ο καδος μου ειναι στεγανος!!!
τον εβαλα στην βρυση με μια σωλινα και του δημιουργησα πιεση και το αφησα νε τρεχει μεσα στην μπανιερα για να δω...
το θεμα ειναι οτι θα μπει στην αποθηκη :grin::grin::grin:
εφτιαξα και ενα σαμπ που θα μου λυσει τα χερια πιο πολυ και θα αδειασει και το ενυδρειο απο σωλινες και καλωδια...:grin::grin:

divemaster
07-02-10, 23:18
φιλε αν βαλεις ενα ενυδρειακο υαλοβαμβακα δεν θα εχεις πιστευω προβλημα. την γωνια μην την κανεις κατω κατω αλλα 2-3 ποντους πιο πανω....
δεν ξερω με τον καιρο τι μπορει να γινει....
αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι ο καδος μου ειναι στεγανος!!!
τον εβαλα στην βρυση με μια σωλινα και του δημιουργησα πιεση και το αφησα νε τρεχει μεσα στην μπανιερα για να δω...
το θεμα ειναι οτι θα μπει στην αποθηκη :grin::grin::grin:
εφτιαξα και ενα σαμπ που θα μου λυσει τα χερια πιο πολυ και θα αδειασει και το ενυδρειο απο σωλινες και καλωδια...:grin::grin:

οκ

περιμένουμε να δούμε την κατασκευή σου με το σάμπ
αγωνιωδώς:)

thanasis76
07-02-10, 23:54
το σαμπ επιδη φτιαχτηκε βιαστικα για να ειμαι ετοιμος για τα δισκακια που θα ερθουν σε λιγες μερες δεν εβγαλα φωτο απο την κατασκευη αλλα δεν ειναι δυσκολο να σας ανεβασω οπως ειναι τελειωμενο....
παντος ειναι προχειρο και οικονομικο μιας και ειναι απο πλαστικο...:D:D:D