Επιστροφή στο Forum : Το Microsorum Pteropus θέλει φύτεμα ή δέσιμο σε πέτρα;
Το Microsorum Pteropus θέλει φύτεμα ή δέσιμο σε πέτρα;
δεσιμο σε πετρα ξυλο βραχο φιλτρο και οτιδηποτε αλλο...
το έχω ωραία δεμένο σε μια πετρούλα, παρατήρησα όμως ότι στα φύλα του στις πισω μεριές βασικά και στους μοίσχους εχουν βγεί κάτι μικροσκοπικά μαβράκια σαν τριχίτσες, που έβγαιναν με τριψιμο, αλλα προφανώς είναι αδύνατο να τα βρώ και να τα εξαφανίσω όλα... Είναι πρόβλημα, και αν ναι τι πρέπει να κάνω?
αν ειναι μικροσκοπικα μαυρακια ειναι μαυρη τριχωειδης αλγη..ψαξε στα υπομνηματα ....αν ειχαν καφετι χρωμα ειναι ο τροπος που αναπτυσεται το microsorium...μια φωτο θα βοηθουσε
Αν ειναι στην πισω μερια του φυλλου ειναι σποριδια. Ετσι αναπαραγονται σχεδον ολες οι φτερες.
Τι γίνεται αν χωσεις το Microsorum Pteropus στο χώμα?
σαπιζει και επιβαρυνει το νερο..ισως.>??? raven???
το έχω ωραία δεμένο σε μια πετρούλα, παρατήρησα όμως ότι στα φύλα του στις πισω μεριές βασικά και στους μοίσχους εχουν βγεί κάτι μικροσκοπικά μαβράκια σαν τριχίτσες, που έβγαιναν με τριψιμο, αλλα προφανώς είναι αδύνατο να τα βρώ και να τα εξαφανίσω όλα... Είναι πρόβλημα, και αν ναι τι πρέπει να κάνω?
Mην τα τρίβεις λογικά είναι ο σπόρος,σε λίγο θα βγάλει ριζούλες και θα δημιουργήσει νέο φυτο.Όταν μεγαλώσει λίγο θ μπορείς εύκολα να το ξεκολίσεις χωρίς να χαλάσεις το φυτό..
η pteropus συνήθως εκεί που χαλάει το φύλλο "πετάει" νέα φύλλα και ριζούλες. Έτσι πολλαπλασιάζεται.
σαπιζει και επιβαρυνει το νερο..ισως.>??? raven???
Ναι, ισχυει οτι και στις ανουμπιες. ο κονδυλος πρεπει να βρισκεται εκτος βυθου.Αν θες να το φυτεψεις, τοτε φροντισε μονο οι λεπτες ριζες να ειναι θαμενες. Με τον καιρο γατζωνεται στα χαλικια και παει μια χαρα.
οπτικα παντως σχεδον παντοτε ειναι ωραιοτερο αν το δεσουμε σε ξυλο.;)
greenjanek
01-04-11, 21:07
Καλησπέρα, αγόρασα και εγώ δυο microsorum pteropus. Με ποιο τρόπο μπορώ να τις δέσω στα ξύλα που έχω ώστε να μην χαλάσει. Με τι μπορώ να τι δέσω ;
Με κλωστη,καφε η μαυρη,δεν θα φαινεται τιποτα;)
Δενεις το χοντρο οριζοντιο κομματι της ριζας,οχι πολυ σφιχτα να μην τραυματιστει το φυτο
ή με λεπτη διαφανη πετονια-μισινεζα
Στην αρχη το ειχα φυτεψει και μετα απο 3 μηνες που πεταξαν ολα τα φυλα του καινουρια φυλαρακια τοτε τα εβγαλα ολα και τα εδεσα πανω στο ξυλο.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.