Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΕ ΦΥΤΕΜΕΝΟ

steliosblue
28-01-10, 18:00
Καλος σας βρηκα (1ο ποστ) .

Εχω ενα ενυδρειο με διαστασεις 60/30/45υψος .
Επειδη υπαρχει η σκεψη να μπουν καποια φυτα μεχρι μετριας δυσκολιας , θελω να δω τι θα χρειαστω απο πλευρας φωτισμου.
Το ενυδρειο ( aquarious panorama ) εχει τα καπακια του αλλα μεχρι εκει !!!!!
Το ειχε φιλος παρατημενο αρκετο καιρο .
Δεν μπορω να βρω στεγανα για φθοριου ωστε να μπει και θελω να ρωτησω επειδη βρηκα μια Τ4/G4 FLUORESCENT TUBE .
Η λαμπα ειναι Τ4 8W 6400Κ . Τα watt ξερω ειναι λιγα , υπαρχει ομως η δυνατοτητα να παρει αλλη μια παρομια εν σειρα αρα παμε στα 16w που απ οτι εχω διαβασει , απαιτισεις φυτων που θα μπουν - λιτρα - watt , ερχονται ικανοποιητικα .
Τι λετε αξιζει ;; η' μαλλον καλητερα , θα αποδωσει ;;;;;:confused:

panospkk
28-01-10, 21:08
Και σε 16 watt να πας, δεν θα κάνεις τίποτα.
Κάνε μια αναζήτηση εδώ, διάβασε τα post που έχουμε αναρτήσει. Υπάρχει πολύ και ενδιαφέρον υλικό. Καλή αρχή φίλε μου

kingrim
28-01-10, 21:10
60x30x45= 81l θελεις 40watt λαμπες για ευκολα-μετρια φυτα (1/2 απο τα λιτρα σου θελεις σε watt)

kostasblue
29-01-10, 15:11
ρε παιδια και εγω στο δικο μου aquatlantis 60l με ledakia απόδοσης 15watt
και υποστρωμα για φυτα δεν εχω καποιο προβλημα, τουλαχιστον για την ωρα... Έχω εύκολα φυτα χαμηλων απαιτησεων φωτισμου.Μήπως ειναι υπερβολικα τα 40 watt για ενα τετοιο setup?

panospkk
29-01-10, 21:28
ρε παιδια και εγω στο δικο μου aquatlantis 60l με ledakia απόδοσης 15watt
και υποστρωμα για φυτα δεν εχω καποιο προβλημα, τουλαχιστον για την ωρα... Έχω εύκολα φυτα χαμηλων απαιτησεων φωτισμου.Μήπως ειναι υπερβολικα τα 40 watt για ενα τετοιο setup?

σε καμμία περίπτωση δεν θεωρούνται υπερβολικά, ούτε καν πολλά, τα 40 watt. Όταν αναφέρεσαι σε φυτά χαμηλών απαιτησεων τί εννοείς, anubias??
Θα σταματήσεις δηλαδή εκεί??
Είναι σαν να βλέπεις το μονοπάτι και να υποψιάζεσαι που βγάζει... Περπάτησέ το και το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει....

steliosblue
30-01-10, 16:53
Δεν ξερω ομως αν οι λαμπες Τ4 στα 6400Κ κανουν !!!!!
Αν ειναι να μην ακολουθησω αυτον τον τυπο λαμπας, αν και θα ρωτησω για την ιδια , αν βγαινει σε περισσοτερα watt - η' να ψαξω σε κατι αλλο .
-------------------------
Τελικα παιδια η λαμπα ειναι energy saver . Οποτε τα 8watt ειναι η ενεργεια που καταναλωνει . Σαν αποδοση , αποδιδει περιπου σαν μια ''απλη'' 45watt και αν ειναι ετσι ειμαστε καλα σε σχεση με τα λιτρα .
Τωρα τα 6400Κ (λευκο) δεν ξερω αν ταιριαζει για τα φυτα που θα μπουν (μεχρι μετριας δυσκολιας και χωρις μεγαλες απαιτησεις για φωτισμο ) .