Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : μονομαχος

platy
27-01-10, 20:59
επειτα απο πολυ ψαξιμο και διαβασμα για τις απαιτησεις του μονομαχου(καθοτι ειναι ενα απο τα ψαρια που αξιζει να ασχοληθει κανεις ή καποια στιγμη καποιος ειχε στην κατοχη του)αγορασα χτες το μονομαχο μου ο οποιος μπηκε στο μικρο ενυδρειο....να σημειωθει οτι μπηκε φιλτρακι το οποιο ετρεχε σε κουβα και ηταν τιγγα στο βιολογικο....μετα απο τις απαραιτητες μετρησεις εισηλθε ο μονομαχος χρωματος μπλε μοβ κοκκινο *plakat ο οποιος απο εχτες δεν εχει σταματησει να κανει flaring και να ανοιγει τα βραγχια του ....απολαυστε:D:D

platy
27-01-10, 21:24
λοιπον>>???

Πάνος
27-01-10, 21:26
πανεμορφος:p
...αλλα πρεπει να βγαλεις το μαυρο χαρτονι γιατι κανει αντανακλαση και στρεσσαρεται;)

platy
27-01-10, 21:27
ωχ...και τι να βαλλω.??για αυτο την βγαζει συνεχεια πισω.??

Πάνος
27-01-10, 21:30
ακριβως!;)

yannakis
27-01-10, 21:31
σε πολα λιτρα τον εχεις φιλε?
πραγματικα αξιζουν!εχω και εγω ενα και
με εχει συνεπαρει η συμπεριφορα του:D
ναι βγαλε το μαυρο χαρτονι!και εγω στην αρχη ειχα
αλλα ολο φλαρινγκ εκανε και το βγαλα..
αυτο που πρεπει να βαλεις οπως και ψαχνω και εγω
ειναι κατι σαν ψευτικα βραχια σαν μπακγρκαουντ
και θα δειχνει τελεια!

platy
27-01-10, 21:45
γιαννακη οχι δεν τον εχω σε πολλα λιτρα...μολις αδειασει το 25λιτρο θα μετακομισει εκει και θα ειναι αρχοντας...το backroynd που λες το βγαζει η juwel...οσο για το φλερινκ τα ΣΠΑΕΙ

Maverick
27-01-10, 21:47
Πρόσεξε τα πτερύγια του, φαίνονται λίγο σκισμένα, ήταν από τη στιγμή που τον πήρες ή τα χτύπησε στο ενυδρείο? Δες αν υπάρχει κάτι αιχμηρό μέσα στο ενυδρείο...

tsilojohn
27-01-10, 21:48
τελικα τον εβαλες στο 5 λιτρο εεεε?
δεν αντεξες!!

h3342
27-01-10, 21:54
πολύ ωραίος!! πόσα λιτρα είναι το ενυδρειάκι σου?
εγώ έχω ένα μικρό 13λιτρα και σκοπεύω όπου ναναι να πάρω έναν!

platy
27-01-10, 21:57
Πρόσεξε τα πτερύγια του, φαίνονται λίγο σκισμένα, ήταν από τη στιγμή που τον πήρες ή τα χτύπησε στο ενυδρείο? Δες αν υπάρχει κάτι αιχμηρό μέσα στο ενυδρείο...
οχι ετσι ηταν τα πτερυγια ...ουδεν αιχμηρον αντικειμενο στο ενυνδρειο...
------------------------------------------------------------------------
ναι στο 5 λιτρο...δεν αντεξα ...χαχαχαχ:D:D:D

yannakis
27-01-10, 22:21

καλυτερα να μην το σχολιασω....:smt009

platy
27-01-10, 22:24

καλυτερα να μην το σχολιασω....:smt009
:smt018:smt018 δεν θα το συζητησουμε τωρα αυτο...υπαρχουν πολλα αρθρα που επεξηγουν τη ζωη τον μονομαχων...

Γιώργος Κ
27-01-10, 22:31
Γιατι βιαζεσαι?? Δεν εχουμε πει υπομονη??
Πως το εστρωσες το φιλτρακι?
Σε τοσα λιτρα θα γινεται πλυντηριο το ενυδρειακι!
Μετρησεις εχεις κανει??

ΤΟΛΟΥΚΟΣ
27-01-10, 22:32
τα 5 λιτρα + φιλτρακι ειναι πλ καλυτερα απο το ,ποτηρακι...αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι θα πρεπει να τον αφησεις εκει.....ποτε θα μετακομησει στο 25λιτρο?

platy
27-01-10, 22:43
βασικα το το ενυδρειακι δεν ειναι το 5.5 (προανακοινωθεν)αλλα ενα το οποιο ειχε ο αδερφος μου στο δωματιο του και ετρεχε εδω και καιρο με κατι σαλιγκαρακια ...θεωρωντας αξιοποιησιμο το χωρο προστεθηκε λιγη μουργα απο το 125 και ξεκινησε η ετοιμασια ...το φιλτρακι ειναι με 2 3 μακαρονακια σιποραξ και μαυρο σφουγγαρι..8φωτο αυριο) ειναι μικρο και παροτι εχει δυνατοτητα να γυρισει δυνατα το εχω στην μικροτερη κλιμακα(δεδομενου οτι δεν αρεσει στους μονομαχους_)μετρησεις αμμωνια ο.ο πχ 7.5 νιτρωδη 0.0
-------------------------
τα 5 λιτρα + φιλτρακι ειναι πλ καλυτερα απο το ,ποτηρακι...αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι θα πρεπει να τον αφησεις εκει.....ποτε θα μετακομησει στο 25λιτρο?
δεν ξερω...:rolleyes::rolleyes:

yannakis
27-01-10, 22:45
τα 5 λιτρα + φιλτρακι ειναι πλ καλυτερα απο το ,ποτηρακι.

αν ειναι ετσι και οσκαρ μπορουμε να βαλουμε σε ενα 25λιτρο λεω τωρα μεχρι να παρουμε καινουργιο αλλα δεν ειναι ετσι!πρωτα προμηθευομαστε οτι χρειαζεται το ψαρι μας και μετα αγοραζουμε το ψαρι!και το οτι ειναι σε ποτηρακια ολοι το ξερουμε αλλα οσο υπαρχει ζητηση τοσα ποτηρακια θα γεμισουν!για αυτο λεμε καλυτερα αν γινεται οτι ψαρακια θελουμε να τα παιρνουμε απο χομπιστες και οχι απο πετ σοπ!
παντα φιλικα:smt020

platy
27-01-10, 22:49
το πετ σοπ το οποιο ψωνιζω τους εχει σε 25λιτρα και οχι σε αθλια ποτηρακια...και οσο για το μικρο ενυδρειο ετυχε να γινει ετσι..(πιστευω πως ο τονος που μιλω δεν ειναι επιθετικος)θα φροντισω να προμηθευτω με μεγαλυτερο ενυδρειο ....και παλι ευχαριστω...

Maverick
27-01-10, 23:21
Παιδιά θα παρακαλούσα να μην ανεβαίνουν οι τόνοι χωρίς λόγο... Το θέμα με τα 5 λίτρα έχει συζητηθεί αρκετά και στο παρελθόν και ο καθένας έχει τις απόψεις του, ας τις σεβαστούμε ;)

Αλέξης6
27-01-10, 23:35
Πού τον πέτυχες τον πλακατ βρε τυχεράκια???

Πόσο πήγε το μαλλί???

Dimis
27-01-10, 23:37
www.starfishaquariums.gr (http://www.starfishaquariums.gr) Αν ενδιαφρεσαι για plakat εχει εκει,παρε τηλ.

ΤΟΛΟΥΚΟΣ
28-01-10, 00:12
τα 5 λιτρα + φιλτρακι ειναι πλ καλυτερα απο το ,ποτηρακι.

αν ειναι ετσι και οσκαρ μπορουμε να βαλουμε σε ενα 25λιτρο λεω τωρα μεχρι να παρουμε καινουργιο αλλα δεν ειναι ετσι!πρωτα προμηθευομαστε οτι χρειαζεται το ψαρι μας και μετα αγοραζουμε το ψαρι!και το οτι ειναι σε ποτηρακια ολοι το ξερουμε αλλα οσο υπαρχει ζητηση τοσα ποτηρακια θα γεμισουν!για αυτο λεμε καλυτερα αν γινεται οτι ψαρακια θελουμε να τα παιρνουμε απο χομπιστες και οχι απο πετ σοπ!
παντα φιλικα:smt020

δεν αντιλεγω σ αυτα που λες ..θελω να πιστευω και πως ο φιλος platy γνωριζει πως πρεπει να παρει καινουργιο και μεγαλυτερο ενυδρειο..αλλα το να του επισημαινουμε πως εχει κανει λαθος το θεωρω ασκοπο ( ποσο μαλλον οταν και ιδιος το ξερει και εχει σκοπο να διωρθωσει το λαθος του )..και αν προσεξεις ολο το ποστ μ θα δεις πως λεω να αλλαξει ενυδρειο συντομα ..:grin::grin::grin::grin::grin::grin:

yannakis
28-01-10, 00:18
δεν αντιλεγω σ αυτα που λες ..θελω να πιστευω και πως ο φιλος platy γνωριζει πως πρεπει να παρει καινουργιο και μεγαλυτερο ενυδρειο..αλλα το να του επισημαινουμε πως εχει κανει λαθος το θεωρω ασκοπο ( ποσο μαλλον οταν και ιδιος το ξερει και εχει σκοπο να διωρθωσει το λαθος του )..και αν προσεξεις ολο το ποστ μ θα δεις πως λεω να αλλαξει ενυδρειο συντομα ..:grin::grin::grin::grin::grin::grin:

καταρχην δεν εια για κανενα λογο επιθετικο τονο(γιατι κατι τετοιο θιχτηκε πιο πανω)εδω αλλωστε ειναι ενα φορουμ που ο καθενας μπορει να πει και την αποψη του.η δικια μου ειναι οτι προτιμοτερο ειναι οταν αποφασισεις για ενα ψαρι να εχεις οτι χρειαζεται και μετα να το παρεις..αλλα αυτο ειναι καθαρα δικη μου αποψη.δεν σημαινει οτι θα πιεσω κανενα για να με ακουσει!!:rolleyes::smt020

ΤΟΛΟΥΚΟΣ
28-01-10, 08:58
αν εννοεις εμενα ..δεν παρεξηγηθηκα και δεν βλεπω επιθετικο τον τονο σου.:):):):):)

Γιώργος Κ
28-01-10, 13:56
Δεν βλεπω ουτε εγω επιθετικοτητα απο κανενα!!
Αν και εχουν χιλιοειπωθει γινονται τα ιδια λαθη αρα παλι στις ιδιες συζητησεις ερχομαστε! Ο καθενας λεει τη γνωμη του και αυτο δεν σημαινει οτι ανεβαινουν οι τονοι! :rolleyes:
Εγω εχω γνωρισει τον platy και του εχω εμπιστοσυνη οτι συντομα θα κανει αυτο που πρεπει! Ξερει τι ειναι καλυτερο για τα ψαρακια και ξερω οτι τα αγαπαει! Απλα του λεω να μη βιαζεται να αγορασει ψαρακια! :p
Τωρα ομως που τον πηρε να βιαστει να του βρει μεγαλυτερο σπιτακι :smt020

harris samos
28-01-10, 14:10
εγώ λέω 50 λίτρα για μονομάχο και είναι βασιλιάς το 25 είναι το ελάχιστο για μένα ..

τη έγινε μεγάλε με άκουσες ???
τη μακριές ουρές και κουραφέξαλα αγριάδα ο πλακάτ :D:D:D

αλλα μη σε αρχίσω για το μπετονάκι που τον έχεις μέσα zw

Γιώργος Κ
28-01-10, 14:17
εγώ λέω 50 λίτρα για μονομάχο και είναι βασιλιάς το 25 είναι το ελάχιστο για μένα ..
Να και ενας πιο υπερβολικος απο εμενα .... για αυτο σε παω :smt038:smt038:smt038:smt118:smt118:smt118

harris samos
28-01-10, 14:41
εγώ σε τόσα τον έχω πάντως μαζί με μιλοσαλιγκαρα και γαρίδες :)

platy
28-01-10, 14:56
τον ειχα στο ματι εδω και καιρο ...και μετα απο πολυωρες συζητησεις με τον χαρη αποφασισα ..αυτο το ψαρι δεν σταματα να με εκπλησει ...ηδη τρωει σχεδον απο το χερι. μου..και το μαλλι φιλε..δεν πηγε και πολυ ψηλα...

yannakis
28-01-10, 22:06
το 25 το ξερω οτι ειναι το ελαχιστο!απλα γενικως δεν ξερω και πολλα ατομα που δινουν τοσα λιτρα για ενα μονο και ψαρι!για αυτο ειπα βασιλιας και ιδιαιτερα σε σχεση με τις συνθηκες που τους εχουν αλλοι και αλλοι..και εμενα το 25αρι το εκμεταλευεται στο επακρο και πραγματικα θα ηθελα να του προσφερω και εγω μεγαλυτερο!!:smt020

harris samos
28-01-10, 22:27
παρε ενα 120 λιτρο

και βαλε και 2 κοριτσια μεσα

:D:D:D:D:D:D:D

yannakis
28-01-10, 22:30
παρε ενα 120 λιτρο

και βαλε και 2 κοριτσια μεσα

:D:D:D:D:D:D:D

προς το παρον το 100λιτρο θα το κανω κοχυλονταμαρι αλλα για το μελλον βλεπουμε:D

platy
29-01-10, 16:00
σημερα εκανα μια μικρη αλλαγη και εβαλλα και λιγο αλατακι...παρατηρησα καποια μικρα σημαδακια στο σωμα αλλα καταλαβα οτι ηταν απο ενα πλαστικο φυτο που υπαρχει στο ενυδρειο οποτε και το εβγαλα...τα χχρωματα του ειναι φανταστικα

Maverick
29-01-10, 16:41
παρατηρησα καποια μικρα σημαδακια στο σωμα αλλα καταλαβα οτι ηταν απο ενα πλαστικο φυτο που υπαρχει στο ενυδρειο οποτε και το εβγαλα...

Γιαυτό σε είχα ρωτήσει αν τα σκισίματα στα πτερύγια τα είχε, γιατί είναι σσυχνό φαινόμενο οι μικροτραυματισμοί στα πλαστικά φυτά. Προτίμησε κανένα αληθινό φυτό χαμηών απαιτήσεων...

platy
29-01-10, 16:44
εβαλα λιγη ντοματια ...αν και κοβω το φωτισμο ελειπη και το υποστρωμα μιδαμινο..θα δειξη..

platy
21-02-10, 14:58
σημερα πετυχα μερικες φωτο ακομα επι flaring και καθως φτιαχνει φωλια...απολαυστε υπευθυνα

harris samos
21-02-10, 16:56
σε ποσα λιτρα ειναι ???????:smt074:smt096+-7:smt077

platy
21-02-10, 17:02
σε τι μπιτονι θες να πεις.? χαχα(περα απο την πλακα παιχτηκε βλακεια και πρεπει να παραμεινει λιγο ακομα εκει)

harris samos
21-02-10, 17:04
οχι θελω να δω ποσες μερες θα εχω την παιδα στο νερο και ποιο μαστηγιο να φερω :smt077:smt077:smt077:smt077

Γιώργος Κ
21-02-10, 17:26
(περα απο την πλακα παιχτηκε βλακεια και πρεπει να παραμεινει λιγο ακομα εκει)
Μηπως αυτη η βλακεια εχει ονομα? (και στομα σαν βεντουζα?) :D:rolleyes:

platy
21-02-10, 17:38
κρυβε λογια ..κρυβε λογια...και ομως τα ατιμουλικα ειναι φοβερα ..και τι δεν εχουν φαει..κολοκυθακι ..λιγο αρακα μηλο///....αλλα που θα παει αν δεν μπει και ο μονομαχος εκει δεν θα ευχαριστηθω...

harris samos
21-02-10, 17:42
μαντιο των δελφων το καναμε

λεγε zwπες οτι ειναι και κιτρινο

platy
21-02-10, 17:47
οχι οχι δεν ειναι κιτρινο...μαυρο ειναι ....(κιτρινο γιατι>?)

harris samos
21-02-10, 17:49
πλεκο ???????
σε 20 λιτρο :smt013:smt076:smt075:smt021zw:smt072:smt093

platy
21-02-10, 17:52
μου φερε χτες ο beat 89 τρεις μικρους ansistrus sp3 των 3 εκ ..και τους εβαλλα προσωρινα μεσα εκει..(μετα απο συλλογη αποψεων στο συλλογο)

harris samos
21-02-10, 17:58
ποσο μεγαλοι γινοντε ????
θελω κι εγω :smt022
ε ποιο καλα απο το να τα βαλεις σε 5 λιτρα
το ξυλο δε το γλυτονεις στο λεω κατι εγινε και μαλλον δε θα ανεβω αλλα θα κανω ταξιδι αστραπη μια μερα μονο και μονο για αυτο zw

platy
21-02-10, 18:02
γυρω στα 14 εκ ο αρσενικος...και το θηλυκο πιο λιγο ...

harris samos
21-02-10, 18:18
καλα ερχομε να τους παρω :D:D:D

prospathw
21-02-10, 22:12
οχι οχι δεν ειναι κιτρινο...μαυρο ειναι ....(κιτρινο γιατι>?)
θα ηταν apple snail:rolleyes::D

water_turtle_lover
23-02-10, 15:28
Ρε παιδια,να ρωτισω κατι??Εγω εχω ενα 30 λιτρο(περιπου)ενυδρειο,αλλα τωρα βεβαια το εχω γεμισει μεχρι τα 15 λιτρα γιατι ειναι η πρωτη κατοικια της χελωνιτσας μου,αλλα κι εκεινη απο να΄ναι θα την κανει για ενα μεγαλυτερο :D.Επειδη ομως δεν θελω να το αφησω αδειο και τα μονα ψαρακια που μπορω να βαλω ειναι μονο ενας αρσενικος μονομαχος,σκεφτομαι να παρω εναν απο αυτους που πουλανε στα πετ-σοπ σε αυτες τις γουβιτσες,γιατι τους λυπαται η ψυχη μου....Θελω λοιπον να ρωτισω κατι.Κατ'αρχην,μπορω να τον βαλω εκει μεσα για ολη τη ζωη του??Οι μονομαχοι χρειαζονται χρειαζονται α/ο????

platy
23-02-10, 15:30
κατα την γνωμη μου σε 30λιτρα με μερικα ευκολα φυτα (ανουμπια,μοσσ,φερν κλπ )θα ειναι αρχοντας...δεν ειναι απαραιτητη η χρηση της α/ο αλλα μπορεις να εχεις τυρφη αν θελεις...

Dimis
23-02-10, 15:32
Μπορεις να τον βαλεις εκει μεσα για ολη την ζωη του και θα σου ηταν και υποχρεος.
Αν εχεις Α.Ο. θα ηταν καλυτερα αλλα και το νερο βρυσης αν δεν ξεπερναει το 7.6-7.7 ph ειναι οκ!

water_turtle_lover
23-02-10, 15:33
κατα την γνωμη μου σε 30λιτρα με μερικα ευκολα φυτα (ανουμπια,μοσσ,φερν κλπ )θα ειναι αρχοντας...δεν ειναι απαραιτητη η χρηση της α/ο αλλα μπορεις να εχεις τυρφη αν θελεις...

Sorry,αλλα τι ειναι τρυφη???:confused: Ειμαι λιγο ασχετη...:(:(

Dimis
23-02-10, 15:41
Τυρφη λεγεται και ειναι ενα φυσικο προιον που το βαζουμε στο φιλτρο του ενυδρειου μας για να μαλακωνει το νερο.
Η τυρφη προερχεται απο την αποσυνθεση φυτικων υλων και περνει την μορφη ελαφρου χωματος,φιλτραροντας μεσα απο εκει το νερο το μαλακωνουμε αλλα το "κιτρινιζουμε" κιολας.
Εχει τα καλα του εχει και τα κακα του.

water_turtle_lover
23-02-10, 15:46
Τυρφη λεγεται και ειναι ενα φυσικο προιον που το βαζουμε στο φιλτρο του ενυδρειου μας για να μαλακωνει το νερο.
Η τυρφη προερχεται απο την αποσυνθεση φυτικων υλων και περνει την μορφη ελαφρου χωματος,φιλτραροντας μεσα απο εκει το νερο το μαλακωνουμε αλλα το "κιτρινιζουμε" κιολας.
Εχει τα καλα του εχει και τα κακα του.

+-3 +-3 +-3 +-3 +-3 +-3

Πάνος
23-02-10, 16:00
αν το νερο σου δεν ειναι παααρα πολυ σκληρο ο μονομαχος σου σε 30λιτρο φυτεμενο θα ειναι βασιλιας.
απο εκει και περα..με χρηση τυρφης-ή επειδη τα λιτρα ειναι λιγα με ενα μπετονακι απιονισμενο το βδομαδα- θα ειναι ακομη καλυτερα..
θα αλλαζεις 30% τη βδομαδα...δηλαδη λιγοτερα απο 10 λιτρα...το μπετονακι ειναι 4λιτρο...οποτε μπορεις να εχεις ποσοστο 50-50.;)
και το κοστος θα ειναι 2 ευρω το μηνα περιπου...(50λεπτα/μπετονακι)