Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αλγη?

terios
20-01-10, 06:42
το ενυδρείο μου είναι 350 λίτρα με δυο αφρικανές μέσα για στρώσιμο και δουλεύει εδω και 3-4 μήνες ! τον τελευταίο μηνά έλειπα από το σπίτι ( ερχόταν άλλος και τάιζε τα ψάρια) και τώρα που γύρισα είδα στο ενυδρείο άλγη... είναι καφέ και στις πετρες εχουν βγει σαν χόρτα και στο χαλίκι έχει καλυφτεί με ένα καφέ υπόστρωμα πηχτό. Από φωτισμό του φοραώ 2 λάμπες 18w και είναι ανοικτό το φως γύρω στις 10 ώρες. Δεν έχω φυτά μέσα στο ενυδρείο ούτε ξύλα. Τι πρέπει να κάνω τώρα?

platy
20-01-10, 14:43
η παρουσια αλγης στα νεοστημενα ενυδρεια ειναι λογικη ..μειωσε λιγο την φωτοπεριοδο..αλλαγες κανεις..// τι μετρησεις εχεις..//κακος εβαλες τα ψαρακια να ΣΤΡΩΝΟΥΝ το ενυδρειο...!!!

terios
20-01-10, 14:55
η μετρήσεις είναι καλές όποτε θα μειωσο το χρόνο του φωτισμού. τις πέτρες να τις καθαρίσω με μια βούρτσα να φύγουν τα χορταράκια?

Γιώργος Κ
20-01-10, 14:57
Διαβασε αυτο: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36876 πιστευω οτι θα σε βοηθησει ;)

Κλεόβουλος
20-01-10, 15:04
το ενυδρείο μου είναι 350 λίτρα με δυο αφρικανές μέσα για στρώσιμο και δουλεύει εδω και 3-4 μήνες ! τον τελευταίο μηνά έλειπα από το σπίτι ( ερχόταν άλλος και τάιζε τα ψάρια) και τώρα που γύρισα είδα στο ενυδρείο άλγη... είναι καφέ και στις πετρες εχουν βγει σαν χόρτα και στο χαλίκι έχει καλυφτεί με ένα καφέ υπόστρωμα πηχτό. Από φωτισμό του φοραώ 2 λάμπες 18w και είναι ανοικτό το φως γύρω στις 10 ώρες. Δεν έχω φυτά μέσα στο ενυδρείο ούτε ξύλα. Τι πρέπει να κάνω τώρα?

Θέλεις διάβασμα!Ξεκίνα απο τα υπομνήματα των αρχαρίων(στρώσιμο κλπ).
Ρωτάς τι πρέπει να κάνεις αλλά για ποιό πράγμα?
Για το στρώσιμο?(διάλεξες τον πιο απάνθρωπο και θανατηφόρο τρόπο για τα ψάρια)
Για την συντήρηση?(αλλαγές νερού κάθε βδομάδα 30%)
Για την άλγη?(η καφέ άλγη εμφανίζεται σε νέα ενυδρεία και στη συνέχεια φεύγει μόνη της.Κάποιες άλγες είναι και χρήσιμες σε αφρικάνικα ενυδρεία=τροφή για τα ψάρια))
Για το "πηχτό"?(καθάρισμα του βυθού-που για αφρικάνες πρέπει να είναι άμμος και όχι χαλίκι-όταν κάνεις αλλαγή νερού)
Φωτισμό?(μείωσε την περίοδο στις 8 ώρες)
Για τα φυτά?(βάλε φυτά όσα μπορείς-μόνο καλό κάνουν)
Μετρήσεις κάνεις?(αν όχι πάρε υγρά τεστ και έλεγξε την κατάσταση)

Καλή συνέχεια!