PDA

Επιστροφή στο Forum : πεθανε ο pleco

ΝΙΚΟΣ ΠΑΟΚ
16-01-10, 20:13
καλησπερα παιδια.μολις ανακαλυψα οτι πεθανε ξαφνικα ο pleco μου:(.ειμαι ακομα αρχαριος, απο Οκτωβρη ασχολουμαι.το ενυδρειο δουλευει ρολοι(κατα τη γνωμη μου) κ δεν ειχα απωλειες.τι μπορει να φταιει?μεχρι χθες ηταν φυσιολογικος.
τα γατοψαρα που τα πηρα την ιδια μερα,εχουν αναπτυχθει λιγο,ο pleco εχω την εντυπωση οτι παρεμεινε ιδιος.θα ηθελα παρακαλω τη γνωμη σας.μηπως πεθανε απο ασιτια?ξερω πολλοι θα το θεωρειτε ασημαντο, αλλα ειναι η πρωτη ξαφνικη απωλεια του ενυδρειου μου κ θα ηθελα να μαθω το γιατι.ευχαριστω.

platy
16-01-10, 20:15
ειδος πλεκο..//φωτο πλεκο .??συγκατοικοι .?μετρησεις >/ σε ποσα λιτρα το ειχες..?

συμπληρωσε και την φορμα για τις ασθενειες

thanasis76
16-01-10, 20:16
καλησπερα παιδια.μολις ανακαλυψα οτι πεθανε ξαφνικα ο pleco μου:(.ειμαι ακομα αρχαριος, απο Οκτωβρη ασχολουμαι.το ενυδρειο δουλευει ρολοι(κατα τη γνωμη μου) κ δεν ειχα απωλειες.τι μπορει να φταιει?μεχρι χθες ηταν φυσιολογικος.
τα γατοψαρα που τα πηρα την ιδια μερα,εχουν αναπτυχθει λιγο,ο pleco εχω την εντυπωση οτι παρεμεινε ιδιος.θα ηθελα παρακαλω τη γνωμη σας.μηπως πεθανε απο ασιτια?ξερω πολλοι θα το θεωρειτε ασημαντο, αλλα ειναι η πρωτη ξαφνικη απωλεια του ενυδρειου μου κ θα ηθελα να μαθω το γιατι.ευχαριστω.

φιλε δυστυχος αν το ενυδρειο σου ειναι οπως λες εδω...
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36463

λογικο να αρχισουν τα προβληματα!!!!

δεν εχουμε προβληματα σε ενα μικρο ενυδρειο με πολλα διαφορετικα ψαρια σε συνθηκες και παραμετρους μεχρι ενα σημειο... τωρα ομως???
:smt120:smt120:smt120

platy
16-01-10, 20:19
εμενα το προβλημα μου μυριζει σαν ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ....αν ακομα φιλε εχεις ατεριαστα ψαρια στο ενυδρειο σου (χρυσοψαρα πλεκο...) λογικο ειναι να αρχισουν οι απωλιες...

ΝΙΚΟΣ ΠΑΟΚ
16-01-10, 20:52
Platy δεν ξερω τι ειδους pleco εχω.δεν ηξερα καν οτι εχει διαφορα ειδη.οσο για τις μετρησεις που λες δεν εχω ιδεα:smt120.Τhanasi ετσι ειναι το ενυδρειο μου,οπως εβαλες στο link.μαλλον ειναι μπαχαλο ε?αν εχω κ αλλη απωλεια θα τα παω πισω κ θα ηθελα τοτε να μου προτεινετε σε 60 λιτρα τι ψαρια να βαλω συμβατα μεταξυ τους.ευχαριστω κ παλι.

thanasis76
16-01-10, 20:57
Platy δεν ξερω τι ειδους pleco εχω.δεν ηξερα καν οτι εχει διαφορα ειδη.οσο για τις μετρησεις που λες δεν εχω ιδεα:smt120.Τhanasi ετσι ειναι το ενυδρειο μου,οπως εβαλες στο link.μαλλον ειναι μπαχαλο ε?αν εχω κ αλλη απωλεια θα τα παω πισω κ θα ηθελα τοτε να μου προτεινετε σε 60 λιτρα τι ψαρια να βαλω συμβατα μεταξυ τους.ευχαριστω κ παλι.

σου ειχαν πει τα παιδια απο το προηγουμενο ποστ οτι δεν ειναι σωστα...
εγω θα σου πω και συγνωμη αλλα γινετε χαμος στο ενυδρειο σου...
πρεπει να τα πας πισω ολα!!!!!!!!!!!!!
αν θελεις την γνωμη μου βαλε μερικα γκαπυ και λιγες γαριδες για αρχη...
και αν με το καλο σου αρεσει το ενυδρειο και θελεις κι αλλα ψαρακια πιο μεγαλα θα πρεπει μετα να παρεις ενα ενυδρειο πιο μεγαλο...
παντος μην περιμενεις να εχεις κι αλλη απωλεια.... θα εχεις σιγουρα σε καποιο διαστημα...
ξεκινα να πηγαινεις πισω ψαρια και πες στο πετ σοπ οτι θελεις γκαπυ και γαριδες....
μαζι με τα φυτακια σου και λιγα ξυλα θα γινει πολυ ομορφο...

douran_p
16-01-10, 21:13

βασικα τον πηρε γιατι ηταν ασπρομαυρος...... ετσι δεν ειναι παοκαρα???? :p

ΝΙΚΟΣ ΠΑΟΚ
17-01-10, 17:47
Douran :smt041
-------------------------
ωραια λοιπον.τοτε στα 60 λιτρα ποσα γκαπι κ γαριδες χωρανε? κ με λιγα νεον? κ τι εννοειτε ξυλα?πουλανε στα πετ-σοπαδικα ειδικα ξυλα?μου μπηκαν σκεψεις να το αλλαξω κ μαλιστα πολυ συντομα...
ευχαριστω.

vaios
17-01-10, 21:11
μη βαλεις νεον, θελουν μαλακο και οξυνο νερο!
ξυλα μπορεις να βρεις σε πετ, υπαρχουν πολλες ποικιλιες:μοπανι, μαγκροβια κ.α.
τωρα ποσα γκαπι και γαριδες χωρανε...προσωπικα θα εβαζα ενα αρσενικο γκαπι με τρια θυλικα και καμια 10ρια red cherry

ΝΙΚΟΣ ΠΑΟΚ
17-01-10, 21:20
ευχαριστω.κ μια τελευταια ερωτηση.τι ειναι τα red cherry?ειδος γκαπυ?

vaios
17-01-10, 21:29
red cherry ειναι γαριδες, ειναι αρκετα ευκολες και πολυ ομορφες

ΝΙΚΟΣ ΠΑΟΚ
17-01-10, 21:38
ok ευχαριστω κ παλι,αν κ μονο 4 ψαρια μου φαινονται λιγα για 60 λιτρα...

platy
17-01-10, 21:41
..με τα γκαπυ θα εχεις γεννες ...γεννες= αρτεμια τριμεννα φυλαρακια καινουριο ενυδρειο ....κανε μια ερευνα αγορας ...ειναι αρκετα αυτα που μπορεις να βαλλεις σε 60 λιτρα...ισως 2,3 apistogramma ή να το κανεις βιοτοπικο ταγκανικα ή φυτεμενο...αποφασισε τι 8ες ομως...

vaios
17-01-10, 21:42
τα γκαπακια θα γεννανε σαν τρελλα και μονο λιγα δε θα ειναι ;) , αν θες περισοτερα μπορεις να βαλεις 2 αρσενικα και 6 θυληκα

platy
17-01-10, 21:44
τα γκαπακια θα γεννανε σαν τρελλα και μονο λιγα δε θα ειναι ;) , αν θες περισοτερα μπορεις να βαλεις 2 αρσενικα και 6 θυληκα:smt009:smt009

vaios
17-01-10, 21:46
εχεις δικιο, πολλα θα ηταν σε τοσα λιτρα

platy
17-01-10, 21:49
εχεις δικιο, πολλα θα ηταν σε τοσα λιτρα
+ οτι θα του πεσουν τα μαλλια ...δεν θα προλαβαινει να ταιζει να δινει μωρα αν εκολαπτει αρτεμια..κλπ κλπ...γι αυτο ας φτιαξει κατι αλλο...εδω ειχε την τελεια ψαροσουπα...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

ΝΙΚΟΣ ΠΑΟΚ
21-01-10, 18:20
χαιρετω σας.τελικα ειχατε δικιο.ειχα κ αλλη απωλεια(ramirezus).ηρθα σε συνεννοηση με τον πετ-σοπα κ θα επιστρεψω οσονουπω τα ψαρια κ θα βαλω γκαπυ που μου προτεινατε κ γαριδες.μου προτεινατε κ αρτεμια.τι ειναι αυτο?κ κατι αλλο... το ενα γκουραμι ο νανος ειναι ραθυμο κ μονιμως κατω απ τα φυτα ενω το αλλο το σκαρλετ ειναι στην επιφανεια ζωηροτατο.ειναι κακο σημαδι αυτο?αν ναι να το προλαβω το ψαρακι να το επιστρεψω πιο συντομα,μπας κ το γλιτωσουμε.ευχαριστω

kalaxan
21-01-10, 18:55
χαιρετω σας.τελικα ειχατε δικιο.ειχα κ αλλη απωλεια(ramirezus).ηρθα σε συνεννοηση με τον πετ-σοπα κ θα επιστρεψω οσονουπω τα ψαρια κ θα βαλω γκαπυ που μου προτεινατε κ γαριδες.μου προτεινατε κ αρτεμια.τι ειναι αυτο?κ κατι αλλο... το ενα γκουραμι ο νανος ειναι ραθυμο κ μονιμως κατω απ τα φυτα ενω το αλλο το σκαρλετ ειναι στην επιφανεια ζωηροτατο.ειναι κακο σημαδι αυτο?αν ναι να το προλαβω το ψαρακι να το επιστρεψω πιο συντομα,μπας κ το γλιτωσουμε.ευχαριστω

Μη βάλεις (ακόμη) γαρίδες.
Οι γαρίδες θέλουν ώριμο βυθό και θελουν και εμπειρια..
Ξεκινα μονο με γκαπυ αφου εχει στρωθει το φιλτρο.

harris samos
21-01-10, 19:15
+ οτι θα του πεσουν τα μαλλια ...δεν θα προλαβαινει να ταιζει να δινει μωρα αν εκολαπτει αρτεμια..κλπ κλπ...γι αυτο ας φτιαξει κατι αλλο...εδω ειχε την τελεια ψαροσουπα...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:τα μωρα γκαπι δεν ειναι τοσο δυσκολα ψαρια δε χρειαζετε αρτεμια με τριμενα φιλαρακια ειναι μια χαρα

ΝΙΚΟΣ ΠΑΟΚ
21-01-10, 19:42
οκ παιδια.ευχαριστω.γκαπυ λοιπον.για το γκουραμι καμια γνωμη?θα επιζησει λετε?

Γιώργος Κ
21-01-10, 20:11
Μπορεις να βαλεις πλατυ ... :p