PDA

Επιστροφή στο Forum : Άλγη;;;;

maria1983
15-01-10, 12:45
Γεια σας παιδιά!
Έχω πρόβλημα με τα ξύλα που έχω στο ενυδρείο: Έχει εμφανιστεί μια διάφανη γλίτσα σε μεγάλη έκταση πάνω τους!Δε μπορώ να την ταυτίσω με κάποια άλγη με βάση τις φωτογραφίες...δείτε κι εσείς και πείτε μου!Το ενυδρείο τρέχει 5 μέρες και βρίσκομαι στην τέταρτη μέρα στρωσίματος με αμμωνία. Μέσα έχει 1 ανούμπια, 5 κρυπτοκορίνες, 3 εχινόδωρους και 3 βαλισνέριες, όλα σε καλή κατάσταση. Η φωτοπερίοδος είναι 8 ώρες, δεν έχω ειδικό υπόστρωμα,ούτε διοξείδιο, ούτε έχω βάλει λίπασμα...Επίσης αμμωνία έχω 8 αυτή τη στιγμή(μετρώ με υγρά τεστ API). Το ξέρω ότι είναι πολύ αλλά ακολούθησα τον τρόπο στρωσίματος με αμμωνία No 2 που αναγράφεται στα υπομνήματα για αρχάριους (μέχρι πριν να προσθέσω χθες βράδυ ήταν στο 3-4). Μπορείτε να μου πείτε τι στο :twisted: είναι αυτό;;;

Πάνος
15-01-10, 12:49
ειναι μυκητες επειδη τα ξυλα ειναι καινουρια...
μη φοβασαι θα φυγει συντομα και ειναι εντελως ακακο. αν θελεις κανε μια αναζητηση για "μυκητες" και θα δεις φωτο και αλλων μελων....

maria1983
15-01-10, 12:56
Ουφ! :smt041 Ξαλάφρωσα!Τσατίστηκα πάρα πολύ, λέω με το καλημέρα σας να εμφανιστεί άλγη...! Ευχαριστώ!

thanasis76
15-01-10, 13:01
Ουφ! :smt041 Ξαλάφρωσα!Τσατίστηκα πάρα πολύ, λέω με το καλημέρα σας να εμφανιστεί άλγη...! Ευχαριστώ!

αν δεν θελεις να την βλεπεις , απλα την καθαριζεις, μεχρι να σταματησει να βγαινει....
αλλα οπως σου ειπε και ο πανος δεν ειναι προβλημα...
κι εμενα οταν ειχε βγει, με επιασε πανικος... ειναι σαν μουχλα...:D:D:D

Tannis
15-01-10, 16:24
Είναι αλήθεια αντιαισθητικό.
Εγώ έβγαλα το ξύλο το καθάρισα καλά και του έριξα καυτό νερό από βραστήρα, δεν ξαναβγήκε από τότε.

kalaxan
15-01-10, 17:47
Εγώ χθες πήρα ένα red moor (με ψιλογδάρανε-20 γιούργια έδωσα) αλλά φαίνεται πολύ ωραίο..(το κλάδεψα σα δεντράκι με κουφάλα)

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, ξέρει κανείς πόσο καιρό θέλει στο νερό μέχρι να βυθιστεί και να περάσει τη διαδικασία του μυκητα?

Κανένα τρικ να επισπεύσω τη διαδικασία?
Τα σαλιγγάρια τρώνε τον μυκητα?Ο πετσοπάς μου είπε οτι τα σαλιγγάρια τον τρώνε.(είδα είχε μερικά ζέμπρα)

Τέλος, όταν το βάλω στο ενυδρείο να βάλω απευθείας μος ή να περάσω να περάσει τη μυκητίαση του?

yannakis
15-01-10, 21:18
δεν κραταει πολυ!θα κανει τον κυκλο του και θα φυγει!και εμενα ειχε βγει στα ξυλα αλλα μετα εφυγε!δεν χρειαζεται να επισπευσεις την διαδικασια..εχει λιγο χρονο ζωης :rolleyes: