Επιστροφή στο Forum : Ενυδρείο 25 Λίτρων - Αννουμπια
aggelospgr2010
14-01-10, 13:57
Παιδιά καλησπέρα. Σκέφτομαι να βάλω στο ενυδρείο μου που είναι 25 λίτρα το φυτό αννουμπια.
Εικόνα Ενυδρείου
http://img85.imageshack.us/img85/7335/aquarium001.jpg
Μπορεί να μπεί το συγκεκριμένο φυτό στο ενυδρείο μου?
ειναι πολυ ευκολο φυτο. δε θα χρειαστεις λιπανση (εκτος αν σου το "πει" το ιδιο το φυτο) ουτε διοξειδιο και οχι εντονο φως...
aggelospgr2010
14-01-10, 14:01
Ωραία. Οπότε το συγκεκριμένο φυτό μπορεί να μπεί στο ενυδρείο μου έτσι? Το φώς πώς σου φαίνεται?
και σε σκια να την εχεις ακομα καλυτερα...βαλε anubias nana που δε ψηλωνει κιολας
aggelospgr2010
14-01-10, 14:06
OK!:rolleyes: Αυτή θα βάλω.. το φώς είναι πολύ έντονο? Και εαν ναι πώς μπορώ να το ελαττώσω?
τιποτα απλα μη το αναβεις πολλες ωρες.το βλεπεις και στη πορεια αυτο
aggelospgr2010
14-01-10, 14:17
Α, ΟΚ!:rolleyes: Αναφορικά Μονομάχο θα βάλω μέσα στο ενυδρείο. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον Μονομάχο και το συγκεκριμένο φυτό? Και κάτι τελευταίο, τι άλλα φυτά μπορώ να βάλω μέσα?:)
οχι τι προβλημα..μονο anubias φιλε μου..
aggelospgr2010
14-01-10, 14:27
ΟΚ!;) Ευχαριστώ πολύ!:rolleyes:
σου ειχα πει τι αλλα να βαλεις σε αλλο ποστ...
παντως εμενα προσωπικα δεν μαρεσουν οι νανα..
ειναι πολυ μικρες!εγω εχω μια κανονικη και "γεμιζει" το ενυδρειο :D
Bρες και αγορασε μια ωραια ριζα mopani σε μεγεθος που να ειναι καταλληλο για το ενυδρειο σου. Δεσε πανω 2-3 ανουμπιες ή ακομα και 1 φτερη (Microsorium pteropus) στο ψηλοτερο σημειο. Επειτα βαλε μια αγγελια και ζητα java moss, απλωσε την και δεσε την με πετονια ή κλωστη ετσι ωστε να καλυψει τον κορμο και τις ριζες της ανουμπιας καθως και μεγαλο μερος του ξυλου.
Το αποτελεσμα θα ειναι εγγυημενα πολυ ομορφο μετα απο 2-3 μηνες.
Βαλε και μερικα φυτα επιφανειας οπως φακη, Limnobium ή Pistia για να κοβουν το πολυ φως και να μην εχεις θεμα με τις αλγες. Αρεσουν και στον μονομαχο.
--------
Κι εγω πιστευω οτι οι nana θα ειναι λιγες για τοσο αδειο ενυδρειο. προτιμησε τις "μεσαιες" ανουμπιες οπως οι coffeafolia, afzelli, gilletti κλπ.
aggelospgr2010
14-01-10, 20:25
Α, ΟΚ!:rolleyes: Το σάββατο θα πάω να πάρω φυτά κτλπ, και μόλις τα βάλω θα ανεβάσω φωτογραφίες για να δείτε το ενυδρείο μου.
Μπορεις να βαλεις και κερατοφυλλο αλλα μην αγορασεις!!Βαλε μα αγκελεια και ζητα πρωτα!;)
Επεισης ο μονομαχος θα ενιωθε καλλυτερα με σκουροχρωμο χαλικακι και απο το φιλτρο αν θες βγαλε τις φυσαλιδες δεν χρειαζονται!
Aνουμπια,moss,κερατοφυλλο ειναι μερικα απο τα φυτα που δεν εχουν απαιτησεις!
aggelospgr2010
15-01-10, 12:07
Παίζει μεγάλο ρόλο το χαλίκι? Δηλαδή εαν το αφήσω έτσι θα έχει πρόβλημα ο Μονομάχος?:confused: Στο φίλτρο απλώς θα μειώσω την ροή του νερού, απλά το έχω έτσι όσπου να βάλω τον Μονομάχο.;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.