Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ψαροσύνθεση.Τι λέτε μπορούν να ταιριάξουν?

kalaxan
13-01-10, 16:08
Ξεκίνησα το 120λιτρο καρφουρίσιο, έβαλα τα πρώτα φυτά,έβαλα κρυψώνες με πέτρες κτλ,έβαλα μπόλι,το ταίζω και το άφησα να τρέχει...

Θέλω να βάλω γκαπάκια+ζευγάρι kribensis+2-3sae+red cherry ή γκαπάκια+ζευγάρι kribensis+zευγάρι ancistrus+red cherry.

Ξέρω οτι τα γκάπυς βολεύονται με το νερό βρύσης αλλά τα kribensis τα sae και τα ancistrus προτιμούν λίγο μαλακότερο..

Παρ'όλα αυτά έχω ακούσει και για τα 3 οτι προσαρμόζονται σε σκληρό νερό.

Α/Ο δεν έχω προς το παρόν αλλά έχω ένα ανταλακτικό φιλτράκι από το πράκτικερ που είδα στο φόρουμ το οποίο μαλακώνει το νερό..

Θα έχω πρόβλημα με τις σκληρότητες νερού βρύσης με τα παραπάνω είδη, αν τηρώ σταθερούς-υγιείς παραμέτρους από αμμωνία-ανατάραξη επιφάνειας-θερμοκρασία-τάισμα κτλ?

Το ενυδρείο είναι Overtank αλλά λόγω τις παράλληλες με το μήκος κόντρες που έχει καθώς και το εσωτερικό πλαινό φίλτρο δεν έχει χώρο για να κάνει άλμα το ψάρι προς το πάτωμα,..μόνο από την αντίθετη μερια του φίλτρου έχει λίγο χώρο..(σκοπεύω να βάλω μπόλικα φυτά και επιφανείας.Θα έχω πρόβλημα με τα sae?)

Επίσης έχω cuba αλλά δεν ξέρω αν θα πιάσει,προς το παρόν είμαι με excel..

Αλέξης6
13-01-10, 17:35
Πάντως υπάρχει η πιθανότητα τα Κριμπς ειδικά σε εποχή ζευγαρώματος και άμα με το καλό κάνουν μωρά, στην προσπάθεια τους να τα προστατεύσουν να ψοφήσουν στο ξύλο τα sae... Το είδα και πρόσφατα σε φίλο συμφορουμίτη οπότε...

kalaxan
13-01-10, 17:59
Πάντως υπάρχει η πιθανότητα τα Κριμπς ειδικά σε εποχή ζευγαρώματος και άμα με το καλό κάνουν μωρά, στην προσπάθεια τους να τα προστατεύσουν να ψοφήσουν στο ξύλο τα sae... Το είδα και πρόσφατα σε φίλο συμφορουμίτη οπότε...

Nαι έχεις δίκιο σε αυτό.
Τα κριμπ μπορεί να προστατεύουν τη φωλιά με τα μικρά και τα sae να πηγαίνουν στη φωλιά για να βγουν άλγη και τότε... :smt021 :smt119

Τα γκαπάκια κινδυνεύουν?Τα ancistrus που θέλουν και αυτά φωλιά-κρυψώνα?Αυτά νομίζω κολυμπάνε πιο ψηλά και δεν είναι τόσο ''περίεργα''...

Αλέξης6
13-01-10, 18:09
Νομίζω οτί μπορείς να βρεις θέματα εδώ μέσα με την συμβατότητα Κριμπένσις με ζωοτόκα.. Κατά καιρούς έχει πάρει το μάτι μου..

Πάντως με την ίδια λογική που θα κινδυνεύουν τα sae κατά την περίοδο γέννας θα κινδυνεύουν και τα ανγκίστρους....

pavlos2003
13-01-10, 18:13
καλησπερα φιλε μου αν το εχεις παρει προσφατα ποσο πηγε το καρφουρισιο, και ηταν με βαση ήχωρις??

Γιώργος Κ
13-01-10, 18:16
Tα ancistrus και τα sae θα σου ελεγανα τα αποφυγεις!! ;)

tsilojohn
13-01-10, 18:20
και επειδη δεν αναφερθηκε τα κριμπς θα σου φανε τις red cherry.

Αλέξης6
13-01-10, 18:28
Ωπ όντως οι γαρίδες με τίποτα με τα κρίμπς!!!! Θα τις κατασπαράξουν....

kalaxan
13-01-10, 18:38
καλησπερα φιλε μου αν το εχεις παρει προσφατα ποσο πηγε το καρφουρισιο, και ηταν με βαση ήχωρις??

Μεταχειρισμένο το είχα πάρει φίλε μου το καλό το καρφουρίσιο πριν κανα 3μηνο από τις αγγελίες εδώ.

bokostas
14-01-10, 00:45
Κώστα, εμένα τα κριμπς μου γέννησαν σε νερό βρύσης και τα μωρά μεγαλώνουν επίσης σε σκληρό νερό (άλλο τι είναι σωστό).
Αν επιμένεις να βάλεις SAE (τα οποία θέλουν μαλακότερο νερό), τουλάχιστον βάλε μεγάλα και δυνατά, αν είναι μικρά, κλάφτα.
Μαζί με κριμπς και SAE, εγώ θα προτιμούσα ξιφοφόρους (το ξέρεις άλλωστε), παρά τα αργά κι ευαίσθητα στο ξύλο γκάπυ.

ΥΓ: Αν σε έπεισα, πέρνα να σου δώσω κριμπς, SAE και ξιφοφόρους, όταν θα είναι στρωμένο, ή έλα να πάρεις και μπόλι.

Τσιόνογλου Σταύρος
14-01-10, 02:08
Mε Κριμπένσις και ανσίστρους να ξέχάσεις και την Cuba.

panos1972
14-01-10, 02:19
Και με το φωτισμό που έχεις δύσκολα κούβα!!!
Κοίτα τα βαττ ανά λίτρο....

Αλέξης6
14-01-10, 02:23
Κώστα, εμένα τα κριμπς μου γέννησαν σε νερό βρύσης και τα μωρά μεγαλώνουν επίσης σε σκληρό νερό (άλλο τι είναι σωστό).
Αν επιμένεις να βάλεις SAE (τα οποία θέλουν μαλακότερο νερό), τουλάχιστον βάλε μεγάλα και δυνατά, αν είναι μικρά, κλάφτα.
Μαζί με κριμπς και SAE, εγώ θα προτιμούσα ξιφοφόρους (το ξέρεις άλλωστε), παρά τα αργά κι ευαίσθητα στο ξύλο γκάπυ.

ΥΓ: Αν σε έπεισα, πέρνα να σου δώσω κριμπς, SAE και ξιφοφόρους, όταν θα είναι στρωμένο, ή έλα να πάρεις και μπόλι.

Να δώ που θα βρεις να δώσεις όλα αυτά τα Κριμπς που έχεις υποσχεθεί βρέ!!!!! :D:D:D

Πέρα από την πλάκα τώρα, Κάλαχαν εγώ θα σου πρότεινα ξιφοφόρους από τον Κώστα. Μετράνε!!!

Σήμερα πέρασα από τον Στέφανο και είδα το ενυδρείο του... Άρχοντες οι ξιφοφόροι!!!!!!!

kalaxan
14-01-10, 02:26
Mε Κριμπένσις και ανσίστρους να ξέχάσεις και την Cuba.

Xμμ κινδυνεύει και από τα kribensis έ?Κιχλίδα θα μου πεις είναι...
Μάλιστα...
Ήδη η cuba πάντως δεν πολυτραβάει...Δεν πειράζει..Τα άλλα τουλάχιστον φαίνονται καλά

.................................................. .................................................. .....................
Δοκίμασε ποτέ κανείς sae με ανοιχτό ενυδρείο?
Γιατί στο tsamisaquarium και σε ξένα sites τονίζεται οτι είναι άλτες..:(:(

Αλέξης6
14-01-10, 02:30
Σε πρόσφατη συζήτηση με έμπειρο χομπίστα-επαγγελματία που είδα να έχει πολλά σαε και πάνω στην κουβέντα αναφέρθηκε ότι είναι πολύ καλοί άλτες...

kalaxan
14-01-10, 02:32
Να δώ που θα βρεις να δώσεις όλα αυτά τα Κριμπς που έχεις υποσχεθεί βρέ!!!!! :D:D:D

Πέρα από την πλάκα τώρα, Κάλαχαν εγώ θα σου πρότεινα ξιφοφόρους από τον Κώστα. Μετράνε!!!

Σήμερα πέρασα από τον Στέφανο και είδα το ενυδρείο του... Άρχοντες οι ξιφοφόροι!!!!!!!

Ωραίοι οι ξιφοφόροι, με χαρά θα τους έβαζα, αλλά νομίζω οτι αυτόματα αποκλείονται τα guppies, ή κάνω λάθος και μπορεί να κρτηθεί από ένα χαρεμάκι στο κάθε είδος και ένα ζευγάρι krib για να κλείσουμε?:grin:
Πολλά θέλω έ?...

bokostas
14-01-10, 02:33
:grin:Δεν κοιμάστε λέω εγώ βρε νυχτερίδες, που πιάσατε κουβέντα 2:30 η ώρα...:grin:

Μπορεί να κυνηγούν γκαποουρίτσες.

kalaxan
14-01-10, 02:34
:grin:Δεν κοιμάστε λέω εγώ βρε νυχτερίδες, που πιάσατε κουβέντα 2:30 η ώρα...:grin:

χαχαχα έχεις δίκιο και γω το σκεφτόμουν...
πρέπει να πάμε και στη δουλειά αύριο..:smt120

Αλέξης6
14-01-10, 02:36
Πες και σε Κώστα την άποψη σου για τη σύνθεση γκάπυς-ξιφοφόρους-κρίμπς
-------------------------
Ενώ εσύ δεν ξενυχτάς????? :smt081:smt081

bokostas
14-01-10, 02:36
Την είπα παραπάνω.

Εγώ τώρα ξύπνησα.

Αλέξης6
14-01-10, 02:37
Ναι σόρυ όταν την έβγαζε εγώ μάλλον θα έγραφα...

Πάντως για να καληνυχτίσω κι όλας εγώ θα διάλεγα ξιφοφόρους+κρίμπς

bokostas
14-01-10, 02:39
Ναι σόρυ όταν την έβγαζε εγώ μάλλον θα έγραφα...

Πάντως για να καληνυχτίσω κι όλας εγώ θα διάλεγα ξιφοφόρους+κρίμπς

Κι εγώ Αλεξ, άντε καληνύχτα σε όλους.

Alex_Salonica
14-01-10, 08:49
Λοιπόν ρεμάλια... τέτοιες συζητήσεις δεν θα τις ξεκινάτε τόσο αργά γιατί υπάρχουν και φυσιολογικοί άνθρωποι που κοιμούνται αυτή την ώρα και δεν γίνεται να λείπει ο Μάρτης απ' την σαρακοστή(εγώ δηλαδή :D )

Μιας και έχω γεμίσει όλη τη Θεσσαλονίκη(εντάξει άντε τη μισή) με κριμπς και ξίφους να πω κι εγώ με τη σειρά μου ότι είναι ένας συνδυασμός πολύ καλός.

Επιπλέον τα κριμπς δεν πειράζουν την cuba και γενικά φυτά αρκεί να μην είναι στο σημείο που θα σκάψουν για να κάνουν την φωλιά τους(συνήθως κάτω από κάποιο ξύλο ή πέτρα), γαριδούλες ούτε να το σκέφτεσαι, corys και sae μπορούν να συνυπάρξουν με ένα μικρό ρίσκο για απώλεια αλλά συνήθως μετά το πρώτο ξύλο βάζουν μυαλό και όταν βλέπουν τον μπαμπά κρίμπο την κάνουν με ελαφρά. Επιπλέον αν πάμε σε corys ξεχνάμε την cuba.

Επίσης αν σου αρέσει η υπερβολική κίνηση στην πάνω ζώνη μπορείς να βάλεις και μερικά zebra danio. Πολύ καλή προσθήκη είναι και μερικά cardinal αν μαλακώσεις και λίγο το νερό σου.

Τέλος αν επιλέξουμε ζευγάρι κριμπ Δεν βάζουμε άλλη κιχλίδα μέσα στο 120άρι γιατί θα υπάρξει πανικός και απώλεια(συνήθως νικάν τα κριμπς ακόμα και με αρκετά μεγαλύτερες κιχλίδες)

Καλή συνέχεια συνονόματε :-)

kalaxan
14-01-10, 13:14
Aν τελικά βάλω ξίφους+κριμπς θα μπορέσω να δω κανένα μικρό είτε από τους ξίφους είτε από τα κριμπς χωρίς γενίστρα ή θα γίνονται τροφή και τα 2?
(Μπορεί τα κριμπς να είναι καλοί και στοργικοί γονείς αλλά οι ξίφοι είναι δεινοί κολυμβητές..)
Αυτό είναι το βασικότερο που με απασχολεί, αν οκ τότε πάω για ξίφους+κριμπς:)

Επίσης με πόσα να ξεκινήσω?1 χαρεμάκι ξίφους και ένα ζευγάρι κριμπς?

Σκοπεύω να το κάνω πυκνοφυτεμένο.Θα μπουν και κανα2 χαλάκια moss καθώς και το σχετικά κομψό φιλτρόκουτο θα καλυφθεί με μος κάποια στιγμή όπως επίσης και μια ρίζα που ψάχνω..

ΥΓ Έστω οτι βγάζω την cuba..Να πάρω κανένα ζευγάρι ancistrus ή ottos ή corys? Ή έχουμε άλλα προβλήματα?

ΥΓ Εγώ είμαι ο Κώστας, ο Αλέξανδρος είναι ο repanas6.