Επιστροφή στο Forum : Ο ΠΙΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΟΛΩΝ!!
nikigrigoris
11-01-10, 23:38
Σιγουρα ειμαι εγω αυτος!!!!
Ο αδελφος μου μου εκανε ενα δωρο.Ενα aquatlantis 60. Το πηρα το γεμισα 2 ποντους με χαλικι, πηρα ενα ναυαγιο, μερικα φυτα και 6 μικρα ψαρακια!!!!! Ολα καταπληκτικα!!! Ο γιος μου καθεται με τις ωρες και το χαζευει!!! Ολα, συμφωνα με αυτον που το πηρα, ειναι φυσιολογικα!!!!Μετα απο 2 μερες, να και η θολουρα στο ενυδρειοοο!!!!! Δεν καθαρισα καλα το χαλικι, σκεφτηκα.Το καθαριζω.Ξανα ολο το νερο εξω. Μετα απο 2 μερες το ιδιο. Βουλωσε το φιλτρο σκεφτηκα!!! Ξανα ολο το νερο εξω!!! μετα απο 2 μερες ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!! Αποφασισα να το ψαξω!!!! Βρηκα αυτο το forum και μπηκα να διαβασω!!!! WHAT????? Αναλυσεις νερου, ph, καλιο, νατριο, αλατα .....................ΚΙΝΕΖΙΚΑΑΑΑΑ!!!!!!
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ !!!!!! ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑ!!!!!!
Πως γινονται οι μετρησεις?
Τι μετρησεις γινονται?
Κανει να αδειαζω ΟΛΟ το νερο?
Κανει να πλενω ΟΛΑ τα εξαρτηματα?
Σε ΚΑΘΕ αντ/ση του νερου τους βαζω και biotopol και bacterlife!!!
TI EINAI AYTA???
Κανω καλα ή οχι?? (προφανως οχι αφου ακομα θολωνει το νερο)
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ?????
Περιμενω απαντησεις!!!!
ο ΑΣΧΕΤΟΣ!!!zw
jimmis1974
11-01-10, 23:45
Λοιπον φιλε μην ανχωνεσαι , και καταρχην να σε ρωτησω : πηρες μικρα ψαρακια ΠΟΤΕ ??? μαζι με το χαλικι , τα φυτα ? τι δηλαδη ειχες το ενυδρειο αδειο τελειως , εβαλες χαλικι - νερο - φυτα και ψαρια με την μια ?????
γεια σου φιλε και καλως ηρθες...καθε αρχη στον τομεα τον αρχαριων πρεπει να γινεται με αναλυτικο διαβασμα των ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ωστε να γινονται κατανοητα τα πρωτα βηματα....πες μας τι ψαρακια ειναι αυτα που εχει το ενυδρειο τωρα (εστο πως μοιαζουν αν δεν τα ξερεις)φυσικα θα πρεπει να τα γυρισεις πισω προσωρινα μεχρι να στρωσει το φιλτρο σου...αυτο σημαινει οτι θα κανει τον κυκλο της η αμμωνια και τα αλλα στοιχεια και θα βρεθει βαθμονομημενη στο 0 και θα δημιουργηθει περιβαλλον καταλληλο για τα ψαρακια ....για γρηγοροτερο στρωσιμο βαλε μια αγγελια για μπολι(*μπολι= βιολογικο υλικο απο ηδη στρωμενο ενυδρειο)βγαλτα ολα παλι πλυνε αρκετες φορες το χαλικι με καυτο νερακι ....το φιλτρο το καθαριζουμε μονο οταν εχει μειωμενη ροη..καθε εβδομαδα πρεπει να κανουμε αλλαγες νερου..ΟΧΙ ολο το νερο...διαβασε τα υπομνηματα και οτι θες ρωτα...
οι μετρησεις ειναι υγρα τεστ τα οποια παιρνεις απο το πετ σοπ...με αυτα μετρας τις τιμες του νερου σου αναλογα με τις οδηγιες ..(τα πιο σημαντικα ''αμμωνι,νιτρωδη,νιτρικα,σκληροτητα και ph)
nikigrigoris
11-01-10, 23:47
Αφου τα εβαλα ολα αυτα, την επομενη μερα πηρα τα ψαρακια (μεχρι να φτασω στην επιθυμητη θερμοκρασια)
Αφου τα εβαλα ολα αυτα, την επομενη μερα πηρα τα ψαρακια (μεχρι να φτασω στην επιθυμητη θερμοκρασια)
μεγαλο λαθος ...βγαλτα γιατι μαλλον θα εχεις απωλιες...διαβασε αυτα που σου εγραψα και οτι θες ρωτα:rolleyes:
nikigrigoris
11-01-10, 23:54
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ????
-------------------------
Τα ψαρακια ειναι 2 αγγελοψαρα,2 τιγρακια και 2 ........... πορτοκαλί με μαυρες ριγες(sorry)
jimmis1974
11-01-10, 23:57
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/aquastart.htm
θα βρεις αρκετα πραγματα να διαβασεις
χμμ.....καλα λεω γω βγαλτα...λοιπον..εχεις 2 pterophyllum scalare (θελουν τουλαχιστο 120 λιτρα και υψος μεγαλυτερο απο 50 εκ) τα τιγρακια ειναι αεικινητα ψαρια ..σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση μαζι με σκαλαρια ...εχουν το συνηθειο να τσιμπαν πτερυγια ...οσο για τα αλλα...τι εννοεις ...αυτα μηπως botia macracantus>?? ..τα υπομνηματα αρχαριων ειναι εδω http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34 ..(οι φακελοι με το λουκετακι):D
jimmis1974
11-01-10, 23:59
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ????
-------------------------
Τα ψαρακια ειναι 2 αγγελοψαρα,2 τιγρακια και 2 ........... πορτοκαλί με μαυρες ριγες(sorry)
και 2 clown loach η botia (μαλλον αυτα στην φοτο θα εχεις)
nikigrigoris
12-01-10, 00:17
Επεσες μεσα jimmis1974. Αυτα ειναι!!!Μπορω να κανω κατι τωρα που ειναι μεσα τα ψαρακια? Πως θα ξεθολωσει το νερο?
αστα μεσα και αυριο τρεχα στο πετ σοπ και δωστα πισω ...πεστου αρχισα το διαβασμα ..μολις στρωσει θα αποφασισω...μολις κανεις ολα αυτα που πρεπει...και αφου φυσικα διαβασεις τις απαιτησεις των ψαριων που αναζητας..τοτε θα μπορεσεις να επιλεξεις τι κατηγοριας θα θες να ειναι το ενυδρειο σου
για το νερο ..κανε μια αλλαγη ..15 20 λιτρων ..(αντιχλωριο εχεις?(ισως sera aquatan ονομαζεται αντιχλωριο) και αυριο θα τα κανεις απο την αρχη ολα
jimmis1974
12-01-10, 00:31
φιλε συμπολιτη , εφοσον τα ψαρια ειναι μεσα τωρα αστα, που να πας.
Το μονο που θελω στην τελευταια αλαγη νερου που εκανες ειναι να εχεις ρηξει την καταληλη ποσοτητα αντιχλωριου και βακτηριων. Το βιοτοπολ ειναι το αντιχλωριο, και το αλλο ειναι τα βακτηρια.
Το αντιχλωριο το βαζουμε στο νερο βρηση και φτιαχνει το νερο καταληλο για τροπικα ψαρια, τα βακτηρια τα βαζουμε ετσι ωστε να φτιαχτει αποικια βακτηριων στα υλικα του φιλτρου ωστε περνωντας απο κει το νερο να φιλτραρεται μεσω των βακτηριων και να βγαινει καθαρο.
Εφοσον βαλουμε αυτα ψαρια βαζουμε μετα απο μερες (βδομαδα +) να στρωσει καλα το νερο.
Τελος παντων , οι περισσοτεροι το ιδιο κανουν.
Αστα οπως ειναι, μην αλλαξεις νερο τωρα , πρεπει να στρωσει , απο μηνα και μετα θα αλλαξεις.
Μην βαλεις αλλα ψαρια, καλο ειναι τα τιγρακια να τα δωσεις θα σου τσιμπαν τις ουρες απο τα αγγελοψαρα.
Κοιτα τα βακτηρια καθε ποτε πρεπει να ρηχνεις και ποση αντιστιχια στα λιτρα σου, (καπου στα 50 καθαρα πρεπει να εισαι)
Απο που τα πηρες τα ψαρια , απο πιο καταστημα.
Στο λεω γιατι υποψιαζομαι απο που , Biotopol και bacterlife δεν εχουν ολοι.
Επεσες μεσα jimmis1974. Αυτα ειναι!!!Μπορω να κανω κατι τωρα που ειναι μεσα τα ψαρακια?
Μπόλι, διάβασε εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36648) κάποια πράγματα, που έγραψα πριν "ξεχωρίσει" το θέμα σου ή επιστροφή, όπως είπε ο Platy, αν δεχτεί το pet .
Πως θα ξεθολωσει το νερο?
Μόλις στρώσει, σταδιακά
harris samos
12-01-10, 02:19
αγγελοψαρα κλόουν και τιγράκια
ας αρχίσουμε από την αρχή τα λίτρα είναι λίγα για σκαλάρια και για τους κλόουν
όσο τα τιγράκια χρειάζονται ομάδα τουλάχιστον 8 που πάλι δε χωράνε
τα τιγράκια θέλουν καθαρό νερό και ουδέτερο πέχα 7
οι κλόουν και τα σκαλάρια όξινο με ph 6
περίπου
άρα
πάντα πίσω zw
στρώσε το ενυδρείο σωστά :smt041
και βάλε λίγα ζωοτόκα να τα βλέπει και ο γιος σου να xέρετε
χωρίς να έχεις απώλειες ;)
nikigrigoris
12-01-10, 12:09
Δηλαδη να τα αφησω οπως ειναι?Να προσθεσω βακτηρια? Να του αλλαζω νερο? ποσο?Απο τροφη κανονικα??
Βοηθεια παιδια!!!!
Ο ΑΣΧΕΤΟΣzw
Δηλαδη να τα αφησω οπως ειναι?Να προσθεσω βακτηρια? Να του αλλαζω νερο? ποσο?Απο τροφη κανονικα??
Βοηθεια παιδια!!!!
Ο ΑΣΧΕΤΟΣzw
Καλημέρα φίλε μου.
Την πάτησες και εσύ όπως αρκετοί από εμάς( και εγώ το ίδιο).
Αυτό που σου γράφουν παραπάνω είναι ότι τα ψάρια που έχεις μέσα είναι παντελώςακατάλληλα ως προς το μέγεθος ,το πλήθος,αλλά και ως συμβίωση μεταξύ τους, και (άποψη δική μου αυτή)δεν πρόκειται να ζήσουν κάτω από αυτές συνθήκες ότι και να κάνεις. Είμαι και εγώ αρχάριος οπότε δεν μπορώ να σου πω κάτι παραπάνω για τι συμβίωση και τι ψαράκια μπορείς να έχεις. Αυτό που θα σου πρότεινα εγώ είναι να πας πίσω τα ψαράκια,(αφού τα έχεις αγοράσει πρόσφατα) να διαβάσεις όλα τα link που σου δώσανε παραπάνω, και αφού κάνεις τα απαραίτητα
να βάλεις μερικά “εύκολα” ψαράκια (πχ γκάπυς), για να ζούνε αυτά καλά και να ευχαριστιέται και ο γιος σου να τα βλέπει.
Η άλλη λύση είναι να πάρεις και άλλο ενυδρείο αρκετά μεγαλύτερο
και να τα χωρίσεις αλλά δεν θα σε συμβούλευα να κάνεις κάτι τέτοιο γιατί θα πέσεις στα πολύ βαθιά.
Όπως σου είπα και στην αρχή είμαι και εγώ αρχάριος αλλά αυτά κατάλαβα.
Φιλικά
Γιάννης
Βοηθεια παιδια!!!!
Ο ΑΣΧΕΤΟΣzw
Οπως διαβασες ηδη τα ψαρια που εχεις δεν ειναι καταλληλα για το ενυδρειο σου,και επισης εχεις αστρωτο φίλτρο.οποτε..
1)δινεις πισω τα ψαράκια στο πετ
2)ξεκινάς στρώσιμο με ένα από τους τρόπους που θα διαβάσεις στα υπομνηματα ή ζητάς από κάποιον συμπολίτη σου να σου δώσει μπόλι
3)οσο στρώνει το ενυδρείο εχεις χρόνο να διαβάσεις καποια βάσικα πράγματα και να αποφασίσεις ποια ψαράκια θα φιλοξενήσεις τελικα στο ενυδρείο σου
Καλη συνεχεια!
Βακτηρια μην βάλεις,γενικα τα σκευασματα από πετ δεν ειναι αξιόπιστα,προτίμησε τους τρόπους που σου δίνονται στα υπομνηματα..
καλως ηρθες και καλο διαβασμα!
αν ο γιος σου ειναι και μικρουλης...τοτε ξεκινα αμεσως διαβασμα για να μην ακους τα κλαματα του σε καθε ψαρακι που θα βγαζεις νεκρο...
δυστυχως η ευτυχως πρεπει να περασεις και απο το σταδιο του διαβασματος για να κατανοησεις τον κοσμο των ενυδρειων.
επειτα ολα θα ειναι απλα και το ενυδρειο θα σας προσεφερει ατελειωτες ωρες παρατηρησης και χαλαρωσης...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.