PDA

Επιστροφή στο Forum : τι να βαλω σ"αυτα τα λιτρα?

giannisqq
11-01-10, 17:34
καλησπερα εχω ενα ενυδρειο 49*32*30 καθαρο οπως το υπολογιζω το πολυ 40 λιτρα να βγει.φωτιστικο 2*24 Τ5 υποστρωμα complete substrate 5,8gr(γιατι να ειναι κλειστω την κυριακη το http://www.petcumulus.gr/ και αναγκαστηκα να το παρω 20 ευρω ενω το εχουν 14!!!)θελω να βαλω κατι βαλισνεριες και κατι ανουμπιες που εχω στις κιχλιδες και δεν τα πανε καλα,τι αλλα φυτα προτεινεται για τον φωτισμο που εχω και χωρις co2?υπαρχει και πετραδακι μαυρο λεπτο.ποσους ποντουν υποστρωμα να βαλω?θα εχουν προβλημα οι νεογεννητες κιχλιδες να τις βαζω εδω μεχρι να μεγαλωσουν λιγο και να μπορουν να επιβιωσουν στο μεγαλο ενυδρειο,ετσι ωστε να κανω εδω πιο συχνες αλλαγες που θα χρειαζεται λογο της μεγαλης ποσοτητας τροφης?φυσικα θα μπουνε και καποιες πετρες για να κρυβονται.

giannisqq
11-01-10, 18:08
το ενυδρειο

dim orestiada
11-01-10, 18:50
πολυ καλο φιλαρακι μπραβο... αντε ποτε θα το στισουμε????
-------------------------

giannisqq
11-01-10, 18:51
αν μου δωσεις φυτα!!!!!

dim orestiada
11-01-10, 18:53
αφου ειπαμε θα σου δωσω ρε!!!!!

giannisqq
11-01-10, 19:48
τις ανουμπιες που εχουν καθε αλγη σαν τριχες να τις καθαρισω και να τις βαλω η να τις πεταξω??

Κλεόβουλος
11-01-10, 19:55
Γιατί να τις πετάξεις?καθάρισε τες προσεχτικά(ίσως και με ένα βαμβάκι με οξυζενέ)απολύμανε τες και βάλτες:)

Raven
11-01-10, 20:00
καλησπερα εχω ενα ενυδρειο 49*32*30 καθαρο οπως το υπολογιζω το πολυ 40 λιτρα να βγει.φωτιστικο 2*24 Τ5 .
Ωχ, 48watt στα 40 λιτρα, χωρις CO2 και με λιγα ευκολα φυτα = συνταγη για αλγες.:smt120
Αν εχεις την δυνατοτητα, δουλευε μονο την μια λαμπα.

giannisqq
11-01-10, 21:53
θα το δω αν δουλευει μονο η μια.ποσο κοστιζει ενα συστημα co2?δεν υπαρχουν φυτα που θελουν αυτα τα watt και χωρις co2?βοηθα raver:grin::grin::grin:
raven

Γιώργος Κ
11-01-10, 22:01
θα το δω αν δουλευει μονο η μια.ποσο κοστιζει ενα συστημα co2?δεν υπαρχουν φυτα που θελουν αυτα τα watt και χωρις co2?
Ο raven μαγειρευει!! :smt044:smt044:smt044:smt044
Δυστηχως με τοσο φως ... επιβαλεται το Co2 γιατι δεν βαζεις co2??

Raven
11-01-10, 22:03
Βρε, ολα τα φυτα αγαπουν το φως, αλλα στο ενυδρειο με το πολυ φως αν λειπει το διοξειδιο δεν μπορουν να ανταγωνιστουν τις αλγες.
Εχεις για μενα, 2 επιλογες:
1) βαζεις Co2 . Δεν ειναι αναγκη να παρεις ολοκληρο συστημα με φιαλη..ακομα και το excel και το diy κανει δουλεια σε αυτα τα λιτρα. Θα πρεπει ομως μετα να προσθετεις και τα αναλογα λιπασματα. (με λιγα λογια μπαινεις σε διαδικασια)
2) ακυρωνεις την μια λαμπα και το δουλειεις με τα μισα watt, χωρις CO2 και με λιγο γενικο λιπασματακι και ευκολα/μετρια φυτα. (ευκολα πραματα δηλαδη..)
Διαλεγεις και παιρνεις :cool:

giannisqq
11-01-10, 22:06
excel εννοεις το λιπασμα kαι diy αυτο που κανεις με μπουκαλακι και σοδα?ποσο βγαινει ενα συστημα co2?τι μπουκαλα χρειαζεται 500gr φτανει η θα αδειαζει γρηγορα?

Raven
11-01-10, 22:14
To excel ειναι ανθρακας σε υγρη μορφη ,υποκαταστατο του CO2 οποτε ναι..θα μπορουσες να το πεις και λιπασμα.
Με μπουκαλακι και σοδα αν βαλεις και λιγο ουισκακι και μερικα παγακια κανεις ωραιοτατο κοκτειλ :D εμεις εδω το diy co2 το φτιανουμε συνηθως με μαγια και ζαχαρη :D:D

giannisqq
11-01-10, 22:18
δεν παιζεσαι:grin::grin::grin:που θα παει θα μαθω!!ετοιμο ποσο κανει ξερεις?diy ποσες μερες διαρκει?

Raven
11-01-10, 22:53
θα εχουν προβλημα οι νεογεννητες κιχλιδες να τις βαζω εδω μεχρι να μεγαλωσουν λιγο και να μπορουν να επιβιωσουν στο μεγαλο ενυδρειο,ετσι ωστε να κανω εδω πιο συχνες αλλαγες που θα χρειαζεται λογο της μεγαλης ποσοτητας τροφης?φυσικα θα μπουνε και καποιες πετρες για να κρυβονται.Σοβαρα τωρα, προσπαθω να σε σπρωξω προς τα ευκολα φυτα και τον χαμηλο φωτισμο γιατι βλεπω οτι θες ενα ενυδρειακι που να εχει και δυσκολα φυτα, δυνατο φωτισμο και co2 ,αλλα και να μπορεις να βαλεις και μερικα κιχλιδακια να μεγαλωσουν αλλα και να μην εχει αλγες. Ολα μαζι δεν γινονται. Αν θες high tech μποστανι θα πρεπει να ακολουθησεις καποιους κανονες, να κανεις αρκετα εξοδα και να ριξεις και αρκετο διαβασμα και παλι δεν υπαρχει εγγυηση οτι δεν θα γεμισεις αλγες στην αρχη.
Βαλε λοιπον προτεραιοτητες και σκεψου πως το θες.

δεν παιζεσαι:grin::grin::grin:που θα παει θα μαθω!!ετοιμο ποσο κανει ξερεις?diy ποσες μερες διαρκει?
Μια 2 κιλη με μανομετρα, μικρομετρικη κλπ θα ξεπερασει την αξια ολου του ενυδρειου. Το diy ειναι σπαστικο γιατι δεν ειναι σταθερο, μπορει να μην πετυχει, το χειμωνα με την χαμηλη θερμοκρασια μειωνεται η παραγωγη φυσαλιδων και η διαρκεια του εξαρταται απο το ποση μαγια θα βαλεις.
Το excel παντος κανει δουλεια στα λιτρα σου αλλα ακομα καλυτερα στην περιπτωση σου ,ειναι ενα καταπρασινο ενυδρειο με ευκολα φυτα οπως σου ειπα και πιο πριν.

giannisqq
11-01-10, 23:07
μ'αρεσει πολυ το φυτεμενο και για αυτο το σκεφτομαι με co2!!! για να μπορω να βαλω και καποια αλλα ωραια φυτα που θελουν co2...ευχαριστω πολυ παντος.αλλα πιστευω οι κιχλιδες συντομα θα γινουν φυτα και μικρα ψαρακια:grin::grin:αν το αποφασισω, 500gr φιαλη αξιζει η θα αδιαζει πολυ συντομα?σευχαριστω και παλι...

Raven
11-01-10, 23:18
Η μισοκιλη στα 30 λιτρα θα πρεπει αναλογα και με την χρηση να σου κραταει 1-2 μηνες περιπου.
Αν σου αρεσουν τα φυτεμενα τοτε δεν το συζηταω ..κι απο μενα οτι χρειαστεις :smt041

giannisqq
12-01-10, 14:04
σ'ευχαριστω πολυ να σαι καλα...
το φυτο δρακενα θελει και co2?

Κλεόβουλος
12-01-10, 15:04
Η δράκαινα δεν μπαίνει στο ενυδρείο:Dείναι υδρόφιλο και όχι υδρόβιο φυτό.

theodor72
12-01-10, 15:12
το φυτο δρακενα θελει και co2?

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8321

giannisqq
12-01-10, 15:37
και γιατι τα πουλανε?δεν τους νοιαζει τιποτα μερικους!!!παιδια αν το δεσω ψηλα ετσι ωστε να βγουν τα φυλα απο το ενυδρειο?δεν εχει καπακι απο επανω!παλι θα σαπισει?

theodor72
12-01-10, 15:51
Ακριβώς όπως το είπες είναι... Μερικούς δεν τους νοιάζει τίποτα. Μόνο να πουλήσουν. Και περισσότερο αναφέρομαι στην ταπαιπωριά και απογοήτευση του αρχάριου που θα εμπιστευτεί τον πωλητή.

Επί της ουσίας τώρα, το φυτό αυτό θέλει να είναι οι ρίζες του μέσα στο χώμα και μέσα στο νερό και τα φύλα του έξω από το νερό, στον αέρα. Δεν είναι φυτό που δένεται σε ξύλα ή πέτρες όπως οι ανούμπιες και οι διάφορες φτέρες.

Κατά την γνώμη μου, περισσότερες ελπίδες έχει το φυτό σου σε μια γλάστρα με συχνό πότισμα. :)

giannisqq
12-01-10, 16:03
παλι καλα ειπα να ρωτησω και μετα να το παρω....να σαι καλα φιλε...

theodor72
12-01-10, 16:12
Και εγώ αυτό κάνω όταν έχω αμφιβολίες! Πάω δύο φορές στο πετ σοπ. Πρώτα πηγαίνα να δω τι έχει και τι από αυτά με ενδιαφέρει. Αν έχω αμφιβολίες, γυρίζω σπίτι, ενημερώνομαι από το GAB ή από βιβλία και επιστρέφω δεύτερη φορά στο μαγαζί για να πραγματοποιήσω την αγορά μου...

giannisqq
12-01-10, 22:51
εβαλα μπολι απο το παλιο και ολο το νερο παλι απο το παλιο ενυδρειο.οι μετρησεις ειναι ph 8,gh 7,kh 8 ,no3 12,5-15 εκει το υπολογιζω.po4 o,fe o.no4αδειασε το ενα μπουκαλακι δεν ξερω πως και δεν μπορω να μετρησω μεχρι να παραγγειλω.μποπω να βαλω μια κιχλιδα μεχρι να βαλω τα μικρα?ειναι ενταξει οι μετρησεις?
nh4 αδειασε το μπουκαλακι,και po4 ο,5.
.....
καποιος...
κανενας?

Γιώργος Κ
13-01-10, 01:17
Αμμωνια εχεις μετρησει??
ΝΟ2??

Μην εισαι ανυπομονος ... δεν ειναι ολοι πανω απο τον υπολογιστη συνεχεια!

tsilojohn
13-01-10, 01:43
Με μπουκαλακι και σοδα αν βαλεις και λιγο ουισκακι και μερικα παγακια κανεις ωραιοτατο κοκτειλ :D εμεις εδω το diy co2 το φτιανουμε συνηθως με μαγια και ζαχαρη :D:D τωρα το ειδα ..χαχχα ελιωσα:smt044:smt044:smt044

giannisqq
13-01-10, 15:06
οχι δεν εχω τεστ no2!!

Γιώργος Κ
13-01-10, 15:58
Πρεπει να μετρησεις και ΝΟ2 αν βρεις οτι ειναι ΝΟ2= 0 με αμμωνια= 0 και ΝΟ3> 0 τοτε θα εχει στρωσει το φιλτρο σου!

dim orestiada
13-01-10, 16:31
no3 πως κατεβαινει ?γιατι εχω περιπου 15.που οφειλεται?

giannisqq
13-01-10, 19:27
μπαινουμε απο τον ιδιο υπολογιστη τωρα γιαυτο φανηκε ο dim orestiada
oλο το νερο ειναι απο ενυδρειο που δουλευει μηπως γιαυτο ειναι το no3 τοσο?κανονικα δεν πρεπει να ειναι 10-20?
....