Επιστροφή στο Forum : πληροφορίες για χαλίκι
Γεια σας παιδιά! Αύριο περιμένω να μου φέρουν το ενυδρείο μου (:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041) και έτσι έχω ξεκινήσει τη διαδικασία "μαζέματος" όλων των απαραίτητων! Θέλω να ρωτήσω τους αθηναίους αν ξέρει κανείς κάποιο μαγαζί με οικοδομικά υλικά (κατά προτίμηση κοντά στη Μεσογείων) που να μπορώ να βρω ψιλό σκουρόχρωμο χαλαζιακό χαλίκι ή άμμο...Επίσης αν μπορεί να μου πει κάποιος περίπου πόσα κιλά χαλίκι θα χρειαστώ...Έχω το rio300. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Υ.Γ.Αν δεν είναι πρέπον να γραφτεί όνομα μαγαζιού, στείλτε πμ!
harris samos
07-01-10, 20:31
χαλαζιακη αμμο ;) ανοιχτοχρωμη
Ποσα κιλα θα χρειαστεις??
Εγω σημερα αγορασα 30 κιλα ασβεστολιθικη και εκανε 3 ευρω!:smt120zw
Νίκο απο που την πηρες την αμμο??
harris samos
07-01-10, 21:11
ασβεστολιθικη παιδια .......
παρτε θαλασσης το ιδιο πραμα ειναι
το κακο ειναι οτι δε κανει για ολα τα ενυδρεια ανεβαζει σκληροτητες
Συγνώμη επειδή δεν κατάλαβα, δεν υπάρχει χαλαζιακή άμμος σε σκούρο χρώμα; Νίκο την ασβεστολιθική από που την πήρες; Γενικά παίζει να βρω σκούρα άμμο είτε ασβεστολιθική είτε χαλαζιακή; Από ότι είδα την χτυπάνε αρκετά την τιμή στα ενυδρειάδικα και το θεωρώ ξεφτίλα να τα δώσω...Αλλά θέλω στάνταρ σκούρο χρώμα κι ας είναι κι ασβεστολιθικό...
Συγνώμη επειδή δεν κατάλαβα, δεν υπάρχει χαλαζιακή άμμος σε σκούρο χρώμα; Νίκο την ασβεστολιθική από που την πήρες; Γενικά παίζει να βρω σκούρα άμμο είτε ασβεστολιθική είτε χαλαζιακή; Από ότι είδα την χτυπάνε αρκετά την τιμή στα ενυδρειάδικα και το θεωρώ ξεφτίλα να τα δώσω...Αλλά θέλω στάνταρ σκούρο χρώμα κι ας είναι κι ασβεστολιθικό...
To πιο συμαντικο ειναι τι ψαρια εχεις σκοπο να βαλεις!! ;)
Μαλακου η σκληρου νερου?
To πιο συμαντικο ειναι τι ψαρια εχεις σκοπο να βαλεις!! ;)
Μαλακου η σκληρου νερου?
Λοιπόν, έχω σκοπό να βάλω γκάπυ και ξιφοφόρους, αλλά επειδή μου αρέσουν πολύ τα κόρυ και τα νέον, έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου οτι στο μέλλον μπορεί να υπάρξει αλλαγή ψαροσύνθεσης και να βάλω αυτά...Οπότε θα θελα να έχω βάλει ήδη χαλαζιακή άμμο, ώστε να μην χρειαστεί να την αλλάξω! Αλλά θέλω οπωσδήποτε να είναι σκούρο το χρώμα για να δείχνουν ωραία τα ψαράκια και οι γαριδούλες που θα βάλω αργότερα! Οπότε αναρωτιέμαι, παίζει να βρω χαλαζιακή άμμο σκούρου χρώματος σε οικοδομικά υλικά ή να το πάρω απόφαση και να τα σκάσω στο ενυδρειάδικο; Αλήθεια 30 κιλά είναι καλά ή θα χρειαστώ παραπάνω;
Για τα κορυ - νεον θα πρεπει να παρεις χαλαζιακη αμμο ωστε να μην εππηρεαζει την σκληροτητα και αμμο γιατι την χρειαζονται τα κορυ! Αρα αν στο μελλον το ξεστησεις το γκαποενυδρειο να μην τρεχεις τοτε να βρεις ;) Βεβαια θα πρεπει να παρεις μια αντιστροφη οσμωση αλλα θα ασχοληθεις στο μελλον με αυτα!
Και βεβαια να βρεις αμμο απο οικοδομικα υλικα! παρε μαζι σου λιγο ακουαφορτε και ριξε επανω σε αυτη που σου αρεσει αν ... αφρισει δεν ειναι χαλαζιακη ... αρα δε σου κανει!!
απ οτι ειδα δε σου απαντησε κανεις στο κυριο ερωτημα σου.
Νομιζω οτι δεν υπαρχει μαυρη η σκουρα αμμος.Και στον ερμη στο κορωπι που ειχα παει δεν ειχα βρει.
Τωρα που στηνω φυτεμενο βρηκα μονο λεπτο μαυρο φυσικο χαλικι στο pet city.
δεν εχω δει κατι αλλο...ενημερωτικα 6e το 5κιλο
επισης
στο ενυδρειο που ξεστηνω ειναι 100χ40 vision και εχω μεσα 30 κιλα αμμος με 5-6cm υψος.Ελπιζω να βοηθησα
Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Η αλήθεια είναι ότι αυτό που με ενδιέφερε είναι το εάν υπάρχει χαλαζιακή άμμος σκούρο χρώμα (γιατί μπορεί να μην βγαίνει αυτό το υλικό σε σκούρο χρώμα βρε αδερφέ!) και σε τι τιμές μπορώ να το βρω! Εν τέλει καλύφθηκα πάντως και επειδή από ότι μου είπε κι ο Χάρης υπάρχει, αλλά είναι ακριβή, μάλλον θα πάρω ότι βρω φθηνότερο και να μ αρέσει, οπότε αν είναι ασβεστολιθική στο μέλλον θ αλλάξω και την άμμο!
λατσε τζενη
08-01-10, 13:07
Μαρια εγω οταν εστρωσα το 180λ ριο εβαλα 35κιλα χαλικι ι το υποσρωμα απο κατο και ειναι 10 ποντους και τα δυο μαζι.Τωρα για το 300αρι δεν θα θελει παραπανω καλικι λογικα;
καλη μας συνεχεια στρωνω και εγω το 60αρι σημερα:p
Η αλήθεια είναι ότι αυτό που με ενδιέφερε είναι το εάν υπάρχει χαλαζιακή άμμος σκούρο χρώμα (γιατί μπορεί να μην βγαίνει αυτό το υλικό σε σκούρο χρώμα βρε αδερφέ!) και σε τι τιμές μπορώ να το βρω!
Mπορείς να πάρεις άμμο από εδώ :
http://www.votsalo.net/contactGR.asp
Μαρια εγω οταν εστρωσα το 180λ ριο εβαλα 35κιλα χαλικι ι το υποσρωμα απο κατο και ειναι 10 ποντους και τα δυο μαζι.Τωρα για το 300αρι δεν θα θελει παραπανω καλικι λογικα;
καλη μας συνεχεια στρωνω και εγω το 60αρι σημερα:p
10 πόντους σε όλο το μήκος?
Χάνεις αρκετά λίτρα έτσι χωρίς ιδιαίτερο λόγο νομίζω...
Πιστεύω πως μπροστά είναι καλά 4-5 πόνοι και τέρμα πίσω 7-8 άντε 9 σε καμιά γωνία..
Mπορείς να πάρεις άμμο από εδώ :
http://www.votsalo.net/contactGR.asp
Επικοινώνησα με τη συγκεκριμένη εταιρία και εκτός ότι απάντησαν ΑΜΕΣΩΣ στο mail μου, διαθέτουν χαλαζιακή άμμο σε πολύ καλές τιμές (5-8 ευρώ τα 25 κιλά)! Αύριο θα πάμε να πάρουμε!
Και για να μην ανοίγω νέο thread έχω να σας ανακοινώσω ότι πλέον είμαι ευτυχής κάτοχος ενός παντελώς άδειου ενυδρείου!!! :smt109:smt041
Επίσης έχω να πω ότι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ για το χώρο μας (φανταστείτε σ ένα δυαράκι μένουμε και έχει ένα μικρό σαλονάκι στο οποίο το ενυδρείο φαίνεται κτήνος:D!)!
Θα σας κρατώ ενήμερους για την πορεία του!
Τζένη καλή μας τύχη!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.