Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ

g7f
06-01-10, 14:37
.... και η ιστορία έχει και συνέχεια......

αφού λοιπόν το πρώτο ενυδρείο πηγαίνει καλά από ζωή τουλάχιστον πηγαίνοντας μια βόλτα στη θεσαλονίκη αποφάσισα να επισκεφτώ ένα τοπικό κατάστημα και να αγοράσω 2 ψαράκια μικρά και πολύχρωμα (γκάπι από όσο κατάλαβα αργότερα) τα οποία όμως θα έπρεπε να ταιριάζουν με τα υπόλοιπα που έχω (2 τιγρακια - 2 χείρες - 2 ρεντάκια - 1 γλύφτη).Ανέφερα στον υπεύθυνο του καταστήματος την παραπάνω σύνθεση και μου έδωσε ένα κοκκινομαυρο και ένα ασημοκίτρινο γκάπι.
Τα έβαλα προσωρινά σε ένα μικρό πλαστικό ενυδρείο για δύο μέρες που θα εμενα επάνω και γυρνώντας πίσω τα έβαλα μέσα στο μεγαλο ενυδρείο.
Σε τρείς μέρες βρήκα το κοκκινομαυρο με φαγωμένο κεφάλι και ουρά και το ασημοκότρινο με κομμένη ουρά.
Πέταξα το ένα και έβαλα το άλλο στην μικρή πλαστική γυάλα με νερό καθαρό και τα απαραίτητα....
Την άλλη μέρα το πρωί το βρήκα στο βυθό ανάσκελα ίσα που ανέπνεε.
Μου ήρθε κάπως... Το έβαλα σε ένα ποτήρι και άλλαξα το νερό της γυάλας με κρύο νερό και το πέταξα απότομα μέσα.Με το σοκ αρχισε να κινείται κάπως.Εριξα νιτριβεκ και ακουαταν και φαγητό και το παρακολουθούσα για ώρες.Στο μέσο της ημέρας ξαναάλλαξα το μισό νερό με κρύο βρύσης και ξαναεριξα τα υγρά και τροφή.
Το βράδυ αφου το ειδα να κινειται καπως πιο πολύ ξανααλλαξα το νερό αυτή τη φορά με νερό κανονικής θερμοκρασίας 25 βαθμών και το ξανατάισα .Δειλά δειλά έρχισε να τρώει αλλά κουνιώτανε νωχελικά.
Σήμερα μετά από ένα μήνα ο ΛΑΖΑΡΟΣ (για ευνόητους λόγους το όνομα) είναι καλά και κινείται σε ένα ενυδρείο Δώρο του Αη Βασίλη στα μικρά μου.
120λιτ με φιλτρο biobox2 και θερμοστατη στο 25.Εχω βάλει πολύ λίγα φυτά από έναν φίλο μου και μαζί του έχω άλλα τρία αρσενικά γκαπι και 4 θηλυκά.Καθώς μου έδωσε τα ψάρια ο φίλος μου διαπίστωσα οτι πήρα και τρία σαλιγκάρια 2 στριφτά και ένα στρόγγυλο.Φυτεψα τα κλωναρια στην λεπτή άμμο του ενυδρείου αφού πρώτα πήρα νερό και βιολογία από το άλλο ενυδρείο και για 24 ώρες το είχα να κάθεται απλά με το φίλτρο και τον θερμοστάτη σε λειτουργία.Κάθε βράδυ ανάβω την λάμπα 10 βράδυ - 9 πρωί και κάθε πρωί 10 τα ταίζω.Σήμερα ήτανε η πρώτη βραδυά που δεν αναψα φως και δεν τα είδα καθόλου και το πρωι βρήκα ένα αρσενικό ψόφιο.Βοηθήστε με να κάνω τουλάχιστον αυτό το ενυδρείο πιό πλούσιο σε ζωή.Ευχαριστώ......
Το μικρό ενυδρείο
27242

Το μεγάλο ενυδρείο
27240
27241

harris samos
06-01-10, 14:59
ΚΑΝΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
χωρις τιμες νερου κανεις δε μπορει να σου απαντησει ph gh kh no2 no3 nh4
εκτος και εχουμε κανα μεντιουμ στην παρεα και δε το ξερουμε :rolleyes:

Vodka
06-01-10, 15:31
ωχ, νέο thread ?? :smt120 πότε πρόλαβες ???? :confused::confused::confused:

καλά σου λέει ο χάρης, δώσε τιμές και κυρίως γίνε πιο συγκεκριμένος, δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλεις (πέρα από υγεία, ευτυχία, μακροζωία :smt020)

ΥΓ. Και πάλι φιλικά και με όλη την καλή διάθεση :D
ΥΓ2. Η μέθοδος που ακολούθησες με το Λάζαρο μου θύμησε κάτι σκηνές από ταινίες με ηλεκτροσόκ :o. Πάντως αναλογία αρσ/θυλ γκάπυ καλύτερα να είναι 1:2-1:3 αλλιώς θα σου τα ξετινάξουν τα θυλυκά :grin: ... τέλος πάντων τίποτα δεν έχει νόημα αν δεν μας πεις τις μετρήσεις σου ...

harris samos
06-01-10, 15:56
http://www.youtube.com/watch?v=W8GRQHsAVjI&feature=related

kwstas_original
06-01-10, 16:09
Το έβαλα σε ένα ποτήρι και άλλαξα το νερό της γυάλας με κρύο νερό και το πέταξα απότομα μέσα.Με το σοκ αρχισε να κινείται κάπως.
αυτα κοψτα μαχαιρι.
προκαλεις σοκ στο ψαρι για να συνελθει απο τις λαθος συνθηκες που το εχεις?κριμα δεν ειναι?:smt009

drbig
06-01-10, 16:11
...ένα τοπικό κατάστημα και να αγοράσω 2 ψαράκια μικρά και πολύχρωμα (γκάπι από όσο κατάλαβα αργότερα) τα οποία όμως θα έπρεπε να ταιριάζουν με τα υπόλοιπα που έχω (2 τιγρακια - 2 χείρες - 2 ρεντάκια - 1 γλύφτη).Ανέφερα στον υπεύθυνο του καταστήματος την παραπάνω σύνθεση και μου έδωσε ένα κοκκινομαυρο και ένα ασημοκίτρινο γκάπι.Τα έβαλα προσωρινά σε ένα μικρό πλαστικό ενυδρείο για δύο μέρες που θα εμενα επάνω και γυρνώντας πίσω τα έβαλα μέσα στο μεγαλο ενυδρείο.

Συγνώμμη αλλα δεν κατάλαβα, έβαλες τα guppy μαζί με τα άλλα?

Σε τρείς μέρες βρήκα το κοκκινομαυρο με φαγωμένο κεφάλι και ουρά και το ασημοκότρινο με κομμένη ουρά.
Αν η απάντηση στο παραπάνω ήταν ναι τότε... πάλι καλά... Τα τιγράκια αν είναι τα γνωστά αλανιάρικα τσιμπιτερόνια και λίγα τους κάνανε:)

Πέταξα το ένα και έβαλα το άλλο στην μικρή πλαστική γυάλα με νερό καθαρό και τα απαραίτητα....
Μετά απ' ότι κατάλαβα έκανες συχνo κρύο μπάνιο, λούσιμο,ταισμα στο ταλαιπωρημένο Guppy, και μετά απο λίγες μέρες τελικά ψόφησε?

Καλοπροαίρετα πάντα ρωτάω, αλλα επειδή εχεις μπλέξει 2 ενυδρεία στην ιστορία χάνω λίγο τον ειρμό..

Πάνος
06-01-10, 19:01
καλως ηρθες!
αν θελεις οπως λες να κανεις ενα σωστο ενυδρειο ολο υγεια και ζωντανια...ξεκινα να διαβαζεις τα υπομνηματα...ειναι γενικες γνωσεις- αποσταγματα πειρας πολλων ετων και θα σε βοηθησουν να παρεις μια πρωτη γευση αλλα και να καταλαβεις ολα οσα γραφονται εδω μεσα...πολλες αποριες σου θα λυσεις και εδω... www.tsamisaquarium.gr (http://www.tsamisaquarium.gr)
καλο διαβασμα. ειναι πολλα αυτα που θα πρεπει να διορθωσεις και η μια ερωτηση θα γεννα την αλλη...
με το διαβασμα θα κατασταλαξεις στο τι ενυδρειο θελεις να κανεις γιατι "ενα ενυδρειο δεν ειναι ενα μπωλ με πολυχρωμα ψαρακια".

g7f
06-01-10, 21:48
Σε ευχαριστώ για την επέμβαση και την ενθάρυνση.
Δεν θα ξαναγράψω όχι γιατί φοβάμαι κάτι αλλά γιατί ο κάθε ένας που νομίζει ότι είναι σχετικός χωρίς να έχει βρεθεί στη θέση μου στη στενοχώρια μου και στο άγχος μου πετάει την κοτσάνα του για να μην την χαραχτηρίσω αλλιώς και κοτσάρει και ένα λινκ με κάτι το οποίο με προσβάλει ως προσωπικότητα.
Ισα ίσα που όπως και να το έκανα ... το ψαράκι μου ζει και είμαι υπερήφανος γιαυτό.Αλλωστε ηλεκτροσόκ δεν κάνουν μόνο οι τύποι που έχει αναρτήσει στο λινκ αλλά και οι γιατροί για να σώσουν τη ζωή κάποιου συνανθρώπου που πεθαίνει.
Αν θελεις να με συμβουλέψεις για ένα σωστό ενυδρείο θα το ήθελα σε προσωπικό επίπεδο πλέον και όχι στο φορουμ.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία ... την τόσο σύντομη.....

harris samos
06-01-10, 21:50
σε πηραξε το βιντεο με το ηλεκροσοκ ????

g7f
06-01-10, 21:51
Καλησπέρα,
Θα σε στενοχωρήσω αλλά στην περιοχή σου Καλαμαριά μου προτείνανε να βάλω τα γκαπι σε ενυδρείο με τιγρακια.
Νόμιζα και γω ότι περα από τα τρίκαλα κάτι παραπάνω θα ξέρουν.

Το γκάπι ζει και βασιλεύει.....

Πάνος
06-01-10, 21:53
φιλε μου πιστεψε με οσοι σου απαντησαν το εκαναν για να σε βοηθησουν και να εισαι βεβαιος οτι οι περισσοτεροι εχουμε ερθει στη δικη σου θεση...και μπορει να καναμε και πολυ περισσοτερα λαθη.
μη παρεξηγεις τις απαντησεις καθως γραπτα ειναι δυσκολο να πιασεις το υφος του αλλου.
εδω θα βρεις οχι μονο πολλες πληροφοριες αλλα και πολυ προθυμα ατομα να σε βοηθησουν.
κανεις δε ξοδευει χρονο να σου γραψει μερικα πραγματα απλως "για να σου την μπει".
καλοπροαιρετα και φιλικα παντα.
ευχομαι το καλυτερο σε σενα και το ενυδρειο σου.

harris samos
06-01-10, 21:56
εδώ είμαστε για να ανεβάζουμε το ηθικό είμαστε μια παρέα

μέσα στη μαυρίλα μπορούμε νομίζω να κάνουμε λίγο πλακα
-------------------------
εκτος αυτού σου απαντήσαμε σου ζητήσαμε να μας δόσεις μετρήσεις του ενυδρείου σου αλλιώς πως θα σε βοηθήσουμε αν δεν έχουμε στοιχεια για το νερό που έχεις και τα ψαράκια σου

Γιώργος Κ
06-01-10, 22:00
Φιλε μου δε θα πρεπει να σε προσβαλει καποιο λινκ! Ειναι καποιος απο πισω που εχει επενδυσει χρονο και τα εχει γραψει ολα αυτα!
Ολοι ετσι αρχισαμε ... - εγω εχω κανει χειροτερα - αλλα παντα εψαχνα και μαθαινα νεα πραγματα!
Ολα τα παιδια που σου απαντησαν δεν ειπαν κατι ασχετο ... ισχυουν και οσο τα διαβαζεις τοσο θα τα καταλαβαινεις! Και ισως δεις στο μελλον καποιον να κανει ακριβως τις ιδιες ερωτησεις με εσενα ... σκεψου πως θα αντιδρασεις?? Επειδη ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι ιδιοι για αυτο το λογο βλεπεις διαφορετικες αντιδρασεις! Μη τσαντιζεσαι ομως! Ολοι το καλο των ψαριων σου θελουν και να σε προστατευσουν απο στεναχωριες! ;)

harris samos
06-01-10, 22:05
παιδιά εγώ φταίω που έβαλα το link :(

το μονο σίγουρο είναι ότι δε το έκανα κακοπροαίρετα αλλα για να ευθυμήσουμε λίγο

ζητάω συγγνώμη από το φίλο που τον έθιξα

g7f
06-01-10, 22:18
Είναι η πρώτη φορα που γράφω γενικά σε φορουμ και ενω πρωτάρης καταφερα να σωσω το ψαρακι ενιωσα ασχημα αρκετα οταν αντιδρασατε με τον τροπο που το εκανα.Πήγα να τρελαθω οταν το ειδα να πεθαινει και δεν ηξερα τι να κανω.
Τελικά διαπιστώνω ότι είναι πολύ όμορφο να είσαι μέλος μιας παρέας που να σε συμβουλεύει όπως και ναχει.

Σας ευχαριστώ....Οπότε θα συνεχισουμε να τα λεμε.....αλλά έχω πολλές πολλές ερωτήσεις.....και συγνώμη για την παρεξηγηση.....

Γιώργος Κ
06-01-10, 22:23
Ωρε εισαι δικαιολογημενος ... δεν ειχες καποια πηγη να μαθεις τι ειναι σωστο και τι οχι!!
Αν κατσεις και διαβασεις ενα ενα αρθρο απο την αρχη ... θα καταλαβεις οτι εδω ειναι σαν μια ολοκληρη εγκυκλοπεδια!! Αν δεις και παλιοτερες ερωτησεις διαφορων μελων θα δεις οτι οι αποριες σου δεν ειναι διαφορετικες απο καποιου αλλου! ;)

drbig
06-01-10, 22:23
Σας ευχαριστώ....Οπότε θα συνεχισουμε να τα λεμε.....αλλά έχω πολλές πολλές ερωτήσεις.....και συγνώμη για την παρεξηγηση.....

Χαίρομαι που δεν πτοείσαι! Και γώ κάπως έτσι αισθάνθηκα στο πρώτο μου post, αλλά το συνήθισα! Τώρα δε μασάω!:D:D:D
ΥΓ1) Ρίξε τις ερωτήσεις τώρα που γυρίζει!
ΥΓ2) Ζεί το guppy?? τέλεια!!!!!:smt041

Πάνος
06-01-10, 22:25
απλως να ξερεις πως οι περισσοτερες αποριες σου ηταν ή ειναι και δικες μας.....οποτε πολλα πραγματα εχουν 1000γραφτει και μπορεις να τα βρεις με την "αναζητηση" (το κουμπακι επανω)..και πολλα δε μπορουμε να σου τα πουμε τοσο καλα οσο αναλυτικα εχουν γραφτει σε υπομνηματα ή στο σαιτ του κου Τσαμη.
οποτε αναζητηση και διαβασμα να εισαι προετοιμασμενος οτι θα πρεπει να κανεις. ειναι τα οπλα σου.
απο εκει και περα ολοι θα χαρουμε να σε βοηθησουμε και να εισαι μελος της παρεας μας.
μετα απο λιγη μελετη ολα θα σου φανουν απλουστερα. στην αρχη μονο φανταζουν βουνο.
περιμενουμε τις ερωτησεις σου.

kalaxan
06-01-10, 22:27
Καλησπέρα,
Θα σε στενοχωρήσω αλλά στην περιοχή σου Καλαμαριά μου προτείνανε να βάλω τα γκαπι σε ενυδρείο με τιγρακια.
Νόμιζα και γω ότι περα από τα τρίκαλα κάτι παραπάνω θα ξέρουν.

Το γκάπι ζει και βασιλεύει.....

Δεν έχει σχέση η περιοχή/πόλη.

Δυστυχώς όπου και να πας οι περισσότεροι πετ-σοπάδες,αν καταλάβουν κιόλας οτι δεν έχεις γνώσεις, θα σου πούνε αυτά που τους βολεύει ωστε να έχουν το μεγαλύτερο κέρδος από σένα.Ούτε εσένα υπολογίζουν τον ενθουσιασμό σου και την σίγουρη μελλοντική στενοχώρια σου ούτε τα ψαράκια τους(εμπόρευμα τους)

Οπότε ο κανόνας είναι οτι δεν εμπιστεύεσαι σε καμία περίπτωση κανέναν,ειδικά στην αρχή και πας διαβασμένος να πάρεις αυτό που εσύ χρειάζεσαι.
Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην την έχει πατήσει από πετσοπά στο ξεκίνημα του..

drbig
06-01-10, 22:38
Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην την έχει πατήσει από πετσοπά στο ξεκίνημα του..

Άσε, μην ανοιγεις τη συζήτηση, ακόμη νωπά τα έχω και ψάχνω ευκαιρία να :smt075:smt064:smt021:smt074zw:smt072-+9:smt071:smt070:smt068:smt067:smt066..... Καλά που υπάρχουν και τα smilies!!!

g7f
07-01-10, 00:05
Λοιπόν ...
Ας τα πάρουμε από την αρχή ....
1. Στο πρώτο ενυδρείο 60 Lit έχω ψεύτικη διακόσμηση χαλικια για βυθό και 2 τιγρακια - 2 χειρες - 2 ρεντακια και εναν γλυφτη.
Τι αλλαγές μπορώ να κάνω αγοράζοντας έστω και ένα ακόμα ενυδρείο 120 lit ώστε να ζήσουν καλύτερα τα ψαρακια ;
2. Από που μπορώ να προμηθευτώ όργανα μέτρησης νερού και σε τι τιμή παίζει ή όλη ιστορία αν πούμε ότι θα χρειαστούμε κάτι καλύτερο από τα τεστ aqua που χρησιμοποιώ.
3. Το δεύτερο ενυδρείο είναι 120 lit με biobox2 φίλτρο και θερμοστάτη ρυθμισμένο στους 25.
Εχει την λάμπα από την αγορά και έχω κάπως ψιλή άμμο και φύτεψα αν το λέω σωστά και κάποια κλωνάρια που μου έδωσε ένας φίλος μου.
Για δύο μέρες έριχνα νερό από το άλλο ενυδρείο με την υποτίθεται στρωμένη βιολογία.
Οι μετρήσεις εαυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι

ΝΟ3 = 50
ΝΟ2 = 1
GH >14D
KH=10D
PH=7.6

Εχω μέσα 7 γκαπι και τρια σαλιγκάρια πολύ μικρά.Δύο στριφτα και ένα στρογγυλό στο μέγεθος φακής.

Πως προχωράω...... ????

Ευχαριστώ

kalaxan
07-01-10, 00:15
Όσο πιο γρηγορα μπορεις κάνεις αλλαγή νερού τουλάχιστον 30-50% με αντιχλώριο(προτείνω το seachem prime και βάλε λίγο παραπάνω να σπάσει και την αμμωνία και τα νιτρώδη) στην ίδια θερμοκρασία να πέσουν λίγο νιτρικά και νιτρώδη.Θα πρότεινα και αύριο μεθαυριο αλλαγή.
Το ενυδρείο σου είναι άστρωτο.
Πόσο είναι η ΝΗ3/ΝΗ4?

Πρέπει να βρεις επίσης άμεσα μπόλι από κάποιον γνωστό σου με στρωμένο ενυδρείο ή από το άλλο το ενυδρείο αν είναι στρωμένο.Τι μετρήσεις έχει?

Δε ρίχνεις νερό.Ίσα ίσα έτσι κάνεις κακό και όχι καλό γιατί ανεβάζεις τα νιτρικά.Στραγγίζεις το σφουγγάρι-υαλοβάμβακα στο φίλτρο σου ωστε να μεταφερθεί αυτή η ''βρωμιά'' που είναι τα ωφέλιμα βακτηρίδια στο νέο φίλτρο.Να μπολιάσεις δηλαδή. Αυτό πρέπει να κάνεις.

Νο3 πρέπει να είναι κάτω από 25
Και Νο2 και ΝΗ3/ΝΗ4 μηδέν και τα 2..

g7f
07-01-10, 00:22
Πόσο είναι η ΝΗ3/ΝΗ4?

Πως την μετράω ; Το τεστ που έχω δεν δείχνει ...

Για το μπόλι αύριο μεσημέρι θα γίνει ....

kalaxan
07-01-10, 00:31
Πόσο είναι η ΝΗ3/ΝΗ4?

Πως την μετράω ; Το τεστ που έχω δεν δείχνει ...

Για το μπόλι αύριο μεσημέρι θα γίνει ....

Με τεστ ΝΗ3/ΝΗ4.Είναι το σημαντικότερο τεστ καιθώς η αμμωνία(ΝΗ4/ΝΗ3) είνι αυτή που προκαλεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στα ψάρια και συχνά το θάνατο τους.
Συμβουλή μου πάρε υγρά τεστ της API (από ότι λένε και οι περισσότεροι),είναι τα καλύτερα.Εγώ με υγρά της sera δεν είμαι ευχαριστημένος.

Φαντάζομαι έχεις stick που έχει όλα τ παραπάνω τεστ μαζί...Mην τα εμπιστεύεσαι και τόσο πολύ αυτά.Τουλάχιστον σου δείχουν οτι υπάρχει πρόβλημα..

g7f
07-01-10, 00:42
Υπάρχει κάποιο όργανο ηλεκτρονικό που να κάνει αυτές τις μετρήσεις ;
Και αν ναι από που μπορεί να το προμηθευτεί κανείς ;

tsilojohn
07-01-10, 00:57
Υπάρχει κάποιο όργανο ηλεκτρονικό που να κάνει αυτές τις μετρήσεις ;
Και αν ναι από που μπορεί να το προμηθευτεί κανείς ;
δεν υπαρχει κατι τετοιο ...αυτο που μπορεις να παρεις ειναι ενα ph meter (πεχαμετρο) αλλα δεν ξερω και αν σου χρειαζεται;)
βλεπω οτι διαβαζεις τα υπομνηματα των αρχαριων...
μπραβο το πηρες ζεστα το θεμα :smt041:smt041

g7f
07-01-10, 01:05
Μου αρέσει πάρα πολύ να ασχολούμε και να περιποιούμε τα ψάρια.
Τι φυτά να βάλω για να μειώσω το ΝΟ3 ή το ΝΗ3/ΝΗ4 ;
Το πεχαμετρο θα με βοηθήσει κάπου ;

leontheprof
07-01-10, 01:17
Ολα τα φυτα ρουφανε την αμμωνια, διαλεξε ευκολα φυτα για αρχη. (anubia, vallisneria, cryptocoryne)

Πρεπει να ξερεις τι ph εχεις στο ενυδρειο σου, δε ζουν ολα τα ψαρια στο ιδιο ph, ειναι ενας παραγοντας που πρεπει να εχεις στο νου σου (μαζι με τα λιτρα του ενυδρειου..και πολλα αλλα) για να κανεις σωστη επιλογη ψαριων.

tsilojohn
07-01-10, 01:24
για να μειωσης τα νιτρικα σου θα κανεις μια μεγαλη αλλαγη νερου
ειδα οτι εχεις καρατοφυλλο(στο μεγαλο ενυδρειο) και ειναι φυτο που ''τρωει''
πολλα νιτρικα,αλλα δεν φυτευεται ειναι φυτο επιφανειας.
το πεχαμετρο δεν νομιζω να σου χρειαζεται(απλως το ανεφερα) με ενα υγρο τεστ
εισαι καλυμμενος

kalaxan
07-01-10, 01:34
H αμμωνία που τυχόν ρουφάνε τα φυτά είναι ελάχιστη.Προτιμάνε τα νιτρικά σαν ένωση του Αζώτου.
Το φίλτρο θα ''σου ρουφήξει'' αμμωνία και τα νιτρώδη.Οι αλλαγές θα σου μειώσουν τα νιτρικά.
αμμωνία--->νιτρώδη--->νιτρικά (στο βιολογικό φίλτρο)

Το κερατόφυλλο μπορεί και να φυτευτεί για να μην επιπλέει ή να πιαστεί σε μια πέτρα/ρίζα.

tsilojohn
07-01-10, 01:45
Το κερατόφυλλο μπορεί και να φυτευτεί για να μην επιπλέει ή να πιαστεί σε μια πέτρα/ρίζα.
ναι αλλα μετα απο καιρο αν το φυτεψεις δεν σαπιζει και ανεβαινει παλι στην επιφανεια?

kalaxan
07-01-10, 02:10
ναι αλλα μετα απο καιρο αν το φυτεψεις δεν σαπιζει και ανεβαινει παλι στην επιφανεια?

Ναι.Σαπιζει.Οποτε το φυτευεις ξανα λιγο παραπανω:grin::grin:.
Θα εχει μεγαλωσει αρκετα που δε θα σε πειραζει.

Βασικα εγω το πιανω σε πετρες,σττο θερμοστατη,στο θερμομετρο κτλ..

Tannis
07-01-10, 11:53
Μου αρέσει πάρα πολύ να ασχολούμε και να περιποιούμε τα ψάρια.
;

Καλημέρα και από μένα.
Νομίζω ότι αυτό που έγραψες είναι το κλειδί.

Καταρχήν να σου τονίσω ότι είμαι και εγώ αρχάριος, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω αρκετά.Επιδή όμως πέρασα πόλύ πρόσφατα μια κατάσταση σαν τη δική σου, ίσως μπορώ να βοηθήσω.
Από ότι κατάλαβα το ενυδρείο σου είναι ακόμα άστρωτο,(όπως και το δικό μου). Είναι σχεδόν αδύνατο να δημιουργήσεις ιδανικές συνθήκες σε άστρωτο ενυδρείο, αυτό που έκανα εγώ και κράτησα σχετικά χαμηλά τις τιμές, είναι συχνές αλλαγές νερού.Νομίζω ότι έχουμε το 'ιδιο ενυδρείο.
Οταν λέω συχνές μιλάω για 15% με 20% καθημερηνά!!! , και πάλι την επόμενη μέρα οι τιμές ξεφευγανε.Άλλο ένα που μπορείς να κάνεις είναι να ταίζεις τα ψαράκια ελάχιστα, και αν είναι δυνατόν όχι κάθε μέρα, αυτό που εχω καταλάβει έιναι ότι κανένα ψάρι δεν πεθαίνει από την πείνα αν΄ταίζετε κάθε 2 μέρες, αντίθετα πεθαίνουν αρκετά από αμωνία κτλ.Τέλος κανένα φυτό δεν με βοήθησε σημαντηκά.Εκεί όμως που είδα μεγάλη διαφορά είναι όταν άλλαξα τη σύνθεση του φίλτρου μου , που είναι το ίδιο με το δικό σου.Στο φίλτρο αυτό έχει κάτω ένα μπλε σφουγγάρι, αλλά έχεις πολύ χώρο πάνω από αυτό.Όταν λοιπόν γέμησα με "μακαρονάκι" αυτόν τον χώρο, μετά από 1-2 μέρες είδα την αμμωνία να πέφτει στο 0.Πάνω από το μακαρονάκι έχω βάλει υαλοβάμβακα απλά για να κρατάει τα σκουπίδια.
Ξανατονίζω ότι είμαι και εγώ πολύ αρχάριος, και δεν ξέρω αν αυτή είναι
η ενδεδειγμένη λύση, απλά και εγώ όπως και εσύ έσωσα το ψαράκι μου.
Τέλος έγραψα το ποστ αυτό γιατί βλέπω ότι η κουβέντα αρχίζει να επικεντρόνετε σε άλλα πραγματα, και όχι στα σημαντικά, που είναι το πώς θα 'εχεις χαμηλές τιμές ΝΗ4 και ΝΟ2.
Παρακαλώ τους παλιότερους και καλήτερους γνώστες από μένα, να πουν αν αυτές οι κινήσεις είναι σωστές, ή να συμπληρώσουν με κάποιες ακόμα.

Φιλικά
Γιάννης

harris samos
07-01-10, 13:58
για αρχή
1) κανε μια πολύ μεγάλη αλλαγή και τώρα αν γίνετε γύρο στο 50 % το νερό θα έχει την ίδια θερμοκρασία με το ενυδρείο
2)μόλις κανεις αυτό θα βάλεις πάλι νερό να προετοιμάζεται να πάρνη θερμοκρασία αν το κανεις με μίξη ζεστού νερού κάντο το απόγεμα και ξανά κανε μια αλλαγή 30 %
3) θα πάρεις test αμμωνίας θα μετράς κάθε μέρα και θα προσπαθείς να την έχεις στο 0
4)επείγον να βρείς μπόλι
5)ελπίζω να άναψες το θερμοστάτη στους 26 είναι μια χαρά
6)τάιζε λίγο
7)καθημερινές αλλαγές 30% μπορεί και 2 φορες τη μέρα μέχρι να μετράς αμμωνία και να δείχνει το test 0
τα φυτά και η διακόσμηση τώρα είναι βλακείες
σε ενδιαφέρει περισσότερο να στρώσεις το φίλτρο και τα ψαρια να ζούνε καλά χωρίς να έχουν πρόβλημα με την αμμωνία ο διάκοσμος και τα φυτά μπορείς να τα βάζεις σιγά σιγά

το να έχεις χαλια νερό και άρρωστα ψαρια και να έχεις ένα πανέμορφο ενυδρείο για μένα είναι ανώφελο

Tannis
07-01-10, 14:54
Να μια καλή απάντηση στο ερώτημα τι κάνω αν έχω άστρωτο ενυδρείο!!!!
Απαντήσης του τύπου δίαβασε, κάνε παρουσίαση, τι ΝΗ4 έχεις? σε ένα αρχάριο, το μόνο που κάνουν είναι να αφήνουν τα ψαράκια να αργοπεθαίνουν σε ένα άστρωτο ενυδρείο.
Πραγματικά όλα αυτά, είναι πολύ σημαντικά αλλά δεν βοηθάνε κάποιον
άμεσα.Όλα αυτά (διάβασμα, μετρήσεις, κτλ) ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν, αλλά καλό είναι να δίνουμε και κάποιες ενέργιες , που μπορεί να κάνει κάποιος άμεσα.
Εμένα π.χ. παρόλο που έκατσα όλο το βράδυ και διάβαζα, έμαθα πολύ σημαντικά πράγματα για το στρώσημο του ενυδρείου, για τα ψάρια και τις
ανάγκες τους, αλλά τίποτα που θα με βοηθούσε Αμμεσα.
Τέλος αν κάποιος με μεγαλήτερες γνώσεις από μένα, μπορεί να φτιάξει ένα ποστ που θα γράφει,αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος άμεσα, οπως και τις επόμενες κινήσης, θα είναι πολύ καλό και χρήσιμο, γιατί αυτό είναι ένα φαινόμενο που θα το συναντάμε συχνά.

nikosm1
07-01-10, 15:06
Θα ήθελα να συμπληρώσω στα μέχρι τώρα λεχθέντα, οτι αφού ο φίλος g7f έχει ενυδρείο που δουλεύει, μπορεί κάλλιστα να στύψει το σφουγγάρι από το φίλτρο του πρώτου ενυδρείου στο φίλτρο του νέου ενυδρείου, και έτσι θα έχει το περιπόθητο μπόλι που ψάχνει. Ούτως ή άλλως η ιχθυοφόρτηση που έχει μέχρι τώρα στο μεγάλο δεν είναι πολύ βαριά.

Tannis
07-01-10, 15:12
Και επλίζω σε όλες τις αλλάγες να βάζει αντιχλώριο πριν έρθει σε επαφή, το νερό της βρύσης με το ψάρι και το νερό
του ενυδρείου.

harris samos
07-01-10, 15:20
Να μια καλή απάντηση στο ερώτημα τι κάνω αν έχω άστρωτο ενυδρείο!!!!
Απαντήσης του τύπου δίαβασε, κάνε παρουσίαση, τι ΝΗ4 έχεις? σε ένα αρχάριο, το μόνο που κάνουν είναι να αφήνουν τα ψαράκια να αργοπεθαίνουν σε ένα άστρωτο ενυδρείο.
Πραγματικά όλα αυτά, είναι πολύ σημαντικά αλλά δεν βοηθάνε κάποιον
άμεσα.Όλα αυτά (διάβασμα, μετρήσεις, κτλ) ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν, αλλά καλό είναι να δίνουμε και κάποιες ενέργιες , που μπορεί να κάνει κάποιος άμεσα.
Εμένα π.χ. παρόλο που έκατσα όλο το βράδυ και διάβαζα, έμαθα πολύ σημαντικά πράγματα για το στρώσημο του ενυδρείου, για τα ψάρια και τις
ανάγκες τους, αλλά τίποτα που θα με βοηθούσε Αμμεσα.
Τέλος αν κάποιος με μεγαλήτερες γνώσεις από μένα, μπορεί να φτιάξει ένα ποστ που θα γράφει,αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος άμεσα, οπως και τις επόμενες κινήσης, θα είναι πολύ καλό και χρήσιμο, γιατί αυτό είναι ένα φαινόμενο που θα το συναντάμε συχνά. αν κανεις μια αναζητήσει θα βρείς αυτό το post 1000 φορες γραμμένο

εγώ προσωπικά το έχω γράψει αρκετές φορες

όταν λέμε διάβασε δεν εννοούμε να διαβάσεις όλο το φορούν όλα τα θέματα

πατάς αναζήτηση και στα βγάζει

αν και καλο είναι να κάτσεις και να διαβάσεις όλα όσα σε ενδιαφέρουν

εγώ προσωπικά περνάω πολλές ώρες στο φόρουμ διαβάζω για προβλήματα που έχουν κάποιοι και της λύσεις που βρήκαν αχρείαστα να είναι ποτε κάτι που μαθαίνεις δε πάει τσάμπα μπορεί να βοηθήσεις ένα φίλο στο μέλλον άμεσα
Και επλίζω σε όλες τις αλλάγες να βάζει αντιχλώριο πριν έρθει σε επαφή, το νερό της βρύσης με το ψάρι. είδες αυτό ξέχασα να το γράψω
το αντιχλωριο το βάζεις πρώτο στο δοχείο που προετοιμάζεις το νερό το αφήνεις αρκετή ώρα και μετά το βάζεις στα ψαρια

γιατί το κάνουμε αυτό ??

(απάντηση) το χλώριο που περιέχεται στο νερό δικτύου σκοτώνει τα ωφέλιμα βακτηρίδια που τρώνε την αμμωνία
οποτε αν βάλεις το νερό πρώτα και μετά ριξεις αντιχλωριο είναι ανώφελο είναι σα να μη το έριξες ποτε

g7f
07-01-10, 23:25
Καλησπέρα,
Με υγρά τεστ που μου έδωσε ένας φίλος μου πήρα πριν από λίγο μετρήσεις και αφού το μεσημέρι έκανα αλλαγή 30% νερού και έστιψα μέσα στο φίλτρο το σφουγγαρι από το άλλο ενυδρείο.
Αυτή τη στιγμή έχω

ΝΗ3/ΝΗ4=0
Νο2 = 0,25 - 0,50
Νο3 = 40 - 80
Gh και KH δεν το κατάφερα αλλά είναι μικρά και τα δύο
ΚΗ στις πέντε σταγόνες περίπου αλλαξε χρώμα και το
GH ενώ μου λένε οι οδηγίες ότι ξεκινάει από πορτοκαλί αυτό ξεκιναει και παραμένει κίτρινο.

harris samos
07-01-10, 23:31
είδες τι σου έχω γράψει παραπάνω να κανεις ??

g7f
07-01-10, 23:37
1ο Το ΝΟ3 που είναι μεγάλο δε πειράζει;
και 2ο σε κάποιο σημείο του φορουμ μιλάνε για αντιχλώριο 5 ml για 120 lit νερό.
Το δικό μου γράφει 10ml για 20 με 30 Lit νερό.
Ισχύει το πρώτο ;;;; υπάρχει τέτοιο αντιχλώριο ;;;

harris samos
07-01-10, 23:40
γι αυτο σου λέω να κανεις αλλαγή νερού

βάζε όσο λέει το συγκεκριμένο που έχεις
για αρχή
1) κανε μια πολύ μεγάλη αλλαγή και τώρα αν γίνετε γύρο στο 50 % το νερό θα έχει την ίδια θερμοκρασία με το ενυδρείο
2)μόλις κανεις αυτό θα βάλεις πάλι νερό να προετοιμάζεται να πάρνη θερμοκρασία αν το κανεις με μίξη ζεστού νερού κάντο το απόγεμα και ξανά κανε μια αλλαγή 30 %
3) θα πάρεις test αμμωνίας θα μετράς κάθε μέρα και θα προσπαθείς να την έχεις στο 0
4)επείγον να βρείς μπόλι
5)ελπίζω να άναψες το θερμοστάτη στους 26 είναι μια χαρά
6)τάιζε λίγο
7)καθημερινές αλλαγές 30% μπορεί και 2 φορες τη μέρα μέχρι να μετράς αμμωνία και να δείχνει το test 0

στα εχω γραμμενα zw

chris the trik
08-01-10, 02:36
Τόσες αλλαγές νερού τι να τις κάνει harris??? Καλύτερα να κάνει μια 100% έτσι που του λες αν μιλάμε για το 120λιτρο ενυδρείο, δεν έχει και τίποτα μέσα (7 γκαπακια). αφού λέει ότι αμμωνία έχει μηδέν τι να εκμηδενίσει ; τις άλλες μετρήσεις, ναι πρέπει να κάνει καμιά αλλαγή νερού ανά δυο μέρες μέχρι να φτάσει στο μηδέν δηλαδή μετά από 2-3 αλλαγές νερού, απόλυτο μηδέν δεν υπάρχει .
Σε βρίσκω πολύ απόλυτο και αποτρεπτικό σε κάποιον νέο, με το χόμπι
Χωρίς παρεξήγηση βεβαίως

Τώρα στον φίλο μας g7f
1ον πειράζει που είναι εκεί η τιμή του ΝΟ3(να κάνεις αλλαγές νερού με μέτρο πάντα)
2ον δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιο αντιχλωριο, της τετρα που χρησιμοποιώ εγώ είναι τα 5 για 10 λίτρα νερού

Γιώργος Κ
08-01-10, 03:00
Τόσες αλλαγές νερού τι να τις κάνει harris??? Καλύτερα να κάνει μια 100% έτσι που του λες αν μιλάμε για το 120λιτρο ενυδρείο, δεν έχει και τίποτα μέσα (7 γκαπακια). αφού λέει ότι αμμωνία έχει μηδέν τι να εκμηδενίσει ; τις άλλες μετρήσεις, ναι πρέπει να κάνει καμιά αλλαγή νερού ανά δυο μέρες μέχρι να φτάσει στο μηδέν δηλαδή μετά από 2-3 αλλαγές νερού, απόλυτο μηδέν δεν υπάρχει .
Σε βρίσκω πολύ απόλυτο και αποτρεπτικό σε κάποιον νέο, με το χόμπι
Χωρίς παρεξήγηση βεβαίως

Τώρα στον φίλο μας g7f
1ον πειράζει που είναι εκεί η τιμή του ΝΟ3(να κάνεις αλλαγές νερού με μέτρο πάντα)
2ον δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιο αντιχλωριο, της τετρα που χρησιμοποιώ εγώ είναι τα 5 για 10 λίτρα νερού
Γιατι ειναι ανατρεπτικος? Το θεμα ειναι να εξακολουθουν αυτα τα γκαπακια να κολυμπουν!!
Η πραγματικοτητα ειναι οτι δεν εχει στρωσει ακομα το φιλτρο του φιλου μας! Τωρα που το λες μια πολυ μεγαλη αλλαγη θα βοηθουσε αρκετα!! :rolleyes:
Απο αντιχλωριο παρε αυτο ... http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=551 1 ml για καθε 40 λιτρα!!

chris the trik
08-01-10, 03:49
Δεν είπα ανατρεπτικός αλλά αποτρεπτικός και λέω αυτό με τον τρόπο που το γράφει ο φίλος μας harris, φοβίζει τον άλλον, δηλαδή για να σου ζήσουν τα ψαράκια σου κάνε συνεχείς αλλαγές νερού.
Αν οι μετρήσεις είναι στο ΝΟ3 40-80 είναι μεν πολύ ανεβασμένες αλλά δεν είναι να κάνει ο g7f και τόσες αλλαγές νερού και τόσο συχνά. Φυσικά και εγώ έγραψα για αλλαγές νερού .

Όσο για το άστρωτο φίλτρο εγώ διάβασα ότι έβαλε μπόλι από το άλλο ενυδρείο που έχει άρα έχει κάποια βιολογία πλέον.

Για το αντιχλωριο είπα δεν νομίζω ,όσο γίνετε αυτό κατανοητό, αφού εγώ όπως προείπα έχω της τετρα και είναι ανάλογων δοσολογιών και οχι 'παρε αυτο'

Και να κάνω λίγο χιούμορ ‘αποτρεπτικό’ λέω τον harris γιατί τα τεστ είναι δικά μου (είμαι φίλος του g7f) και τον προτρέπει να κάνει σε κάθε αλλαγή νερού τεστ αμμωνίας από την στιγμή που έχει μηδέν

Γιώργος Κ
08-01-10, 03:58
Δεν είπα ανατρεπτικός αλλά αποτρεπτικός και λέω αυτό με τον τρόπο που το γράφει ο φίλος μας harris, φοβίζει τον άλλον, δηλαδή για να σου ζήσουν τα ψαράκια σου κάνε συνεχείς αλλαγές νερού. Αν οι μετρήσεις είναι στο ΝΟ3 40-80 είναι μεν πολύ ανεβασμένες αλλά δεν είναι να κάνει ο g7f και τόσες αλλαγές νερού και τόσο συχνά. φυσικά και εγώ έγραψα για αλλαγές νερού .
Όσο για το άστρωτο φίλτρο εγώ διάβασα ότι έβαλε μπόλι από το άλλο ενυδρείο που έχει άρα έχει κάποια βιολογία πλέον.
Για το αντιχλωριο είπα δεν νομίζω όσο γίνετε αυτό κατανοητό αφού εγώ όπως προείπα έχω της τετρα και είναι ανάλογων δοσολογιών
Μα μετραει ΝΟ2 ... πιστευεις οτι δεν ειναι τοξικο??
αποτρεπτικος ναι ... :rolleyes::D

chris the trik
08-01-10, 04:22
Δεν είπα εγώ κάτι τέτοιο (τοξικότητα) και γι’ αυτό το γράφω ακόμα μια φορά, ότι πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές νερού αλλά όχι με αυτόν τον ρυθμό που του λέμε .
Μόνο να σου παραθέσω την ιστοσελίδα του δήμου μας http://www.trikalacity.gr/ κάτω δεξιά έχει τις βασικές μετρήσεις του νερού που πίνουμε, εκεί θα δεις ότι έχουμε από το δίκτυο μας κάποια ΝΟ2 και ΝΟ3 και να θέλαμε να έχουμε μηδέν δεν γίνετε ή μάλλον γίνετε αν πάρουμε αντίστροφη όσμωση αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που κάποιον αρχάριο τον αποτρέπει παρά τον φέρνει κοντά στο χόμπι μας

Για το prime εχεις δικιο τωρα που το εψαξα αλλα λεει και αυτό «Use 1 capful (5 mL) for each 200 L (50 gallons*) of new water. This removes approximately 1 mg/L ammonia, 4 mg/L chloramine, or 5 mg/L chlorine»
Από εδώ http://www.seachem.com/Products/product_pages/Prime.html

harris samos
08-01-10, 11:01
θες να μου πεις ότι το κάνω επίτηδες
η αλλαγές νερού ξέρεις δεν είναι αγγαρεία ισα ισα θα έλεγα
δηλαδή τι έπρεπε να του πω μη κανεις αλλαγές τάιζε φουλ και άμα δεις και αντέξουνε μεγάλε έχεις ψαρια χαϊλάντερ και ρίξε και 2 πιράνχας μέσα για να βγάλουμε γκάπι ράμπο lc0BH3mK5Ek&feature=related
δες και εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36341

chris the trik
08-01-10, 12:16
Φίλε harris βλέπω να λες τα ίδια πράγματα χωρίς να διαβάζεις τι σου γράφει ο φίλος μας g7f αλλά ούτε και τα δικά μου μηνύματα πιστεύω να διάβασες.
Αυτό που σου έμεινε από αυτά που διάβασες είναι η μικρή επιθετικότητα που είχα προς εσένα και δεν σου την κρύβω, αλλά θα σου πρότεινα να ξαναδιαβάσεις πάλι λίγο ποιο πάνω από εκεί που άρχισα να γράφω εγώ που ο g7f μας έδωσε τις μετρήσεις από το ενυδρείο του (τα τεστ είναι της API)
Τέλος διακρίνω μια ειρωνεία στο ύφος που γράφεις ή είναι η εντύπωση μου; Και πλέον μακρηγορήσαμε πολύ το θέμα, αν θέλεις κάτι άλλο να σου διευκρινίσω στείλε μου π.μ. και όπως έχω γράψει «χωρίς παρεξήγηση βεβαίως»

harris samos
08-01-10, 17:18
και καλά εγώ δε διαβάζω όπως λες εσύ

εσύ που διαβάζεις
βλέπεις no3 40-80 no2 0.25 -0.50 (το φίλτρο σου φαίνεται στρωμένο ??? )
βλέπεις gh 1 kh 5 σε νερό δικτύου δε προβληματίζεσαι ?????

λέω εγώ μπας και τα test είναι ληγμένα

από το να τσακώνεσαι με μένα πες του μια λύση εγώ είπα τη γνώμη μου και πολλοί μάλλον συμφωνούν
πες μας και τη δικη σου γνώμη

g7f
08-01-10, 17:34
Καλησπέρα,
Αντί να κάθεστε και να διαφωνείτε δεν το αφήνετε καλύτερα να δω τι θα κάνω μόνος μου με μετρήσεις και πειράματα έτσι ώστε να μάθω κιόλας ;
Τρείς μέρες τώρα διαβάζω σχεδόν ότι μπορώ από όλο το φόρουμ και συνεχώς διαπιστώνω διαφωνίες.
Αν σας πω ότι στο μικρό ενυδρείο 60 δεν ηξερα και επλενα το φίλτρο και το σφουγγάρι και όλο τον εξοπλισμό με νερό βρύσης, δεν έχω μέσα τίποτα φυσικό από διακόσμηση και παρόλα αυτά τα ψάρια όχι απλά επιβίωσαν εδώ και χρόνο περίπου αλλά έχουν διπλασιαστεί σε μέγεθος, θα αρχίσετε πάλι να μου λέτε για ψάρια ράμπο και ιστορίες ....
Τελικά όλα είναι σχετικά και κατάλαβα ότι κάποια βασικά πράγματα απλά τα ακολουθείς και έλλες φορές βγαίνουν και άλλες όχι....
Παίζουν πολλές παραμετροι τελικά ρόλο...
Μου φαίνεται παραξενο που στο μοκρό ενυδρείο 60 δεν έχω θερμοστατη εδω και ένα χρόνο και η θερμοκρασία χειμώνα καλοκαίρι δεν υπερβαίνει ούτε το ανώτατο ούτε το κατώτατο όριο.
Μπορεί να μου το εξηγήσει αυτό καποιος επιστημονικά....;;;;
Και μην βιαστείτε να μου πείτε για χαλασμένο θερμόμετρο...
Οταν το βάζω σε κρύο η ζεστό νερό δείχνει σωστά..

Αυτά πρός το παρόν....:):):)

harris samos
08-01-10, 17:58
κοίτα να δεις
αυτά όλα είναι κανόνες
πχ το ενυδρείο σου πρέπει για να φιλοξενήσει τα ψαρια να έχει τιμές νερού no2 -0 nh4-0 και no3 όχι πάνω από 25 αυτό το ρυθμίζεις με της αλλαγές σου

στο θέμα θερμοστάτης παίζουν πολλά ρολο μπορεί το σπίτι να είναι ζεστό αλλα σίγουρα δεν είναι στους 26 εκτος και είναι καλοκαίρι

ούτε το νερό δικτύου έχει τόσο χαμηλές σκληρότητες

σου είναι τόσο δύσκολο να κανεις λίγες αλλαγές παραπάνω μέχρι να δεις ότι όλα είναι καλά ??

και λες να κανεις αυτά που έκανες παλιά
δηλαδή τι να έχεις ψαρια που απλά επιβιώνουν αυτό θες ??
ρωτάω δεν ειρωνεύομαι κανέναν για να μη παρεξηγηθώ
είδη έχω παραξηγηθεί αλλα άλλο καπέλο αυτό
http://www.youtube.com/watch?v=v0MyoBzJH7c&feature=related

Γιώργος Κ
08-01-10, 18:25
Καλησπέρα,
Αντί να κάθεστε και να διαφωνείτε δεν το αφήνετε καλύτερα να δω τι θα κάνω μόνος μου με μετρήσεις και πειράματα έτσι ώστε να μάθω κιόλας ;
Τρείς μέρες τώρα διαβάζω σχεδόν ότι μπορώ από όλο το φόρουμ και συνεχώς διαπιστώνω διαφωνίες.
Αν σας πω ότι στο μικρό ενυδρείο 60 δεν ηξερα και επλενα το φίλτρο και το σφουγγάρι και όλο τον εξοπλισμό με νερό βρύσης, δεν έχω μέσα τίποτα φυσικό από διακόσμηση και παρόλα αυτά τα ψάρια όχι απλά επιβίωσαν εδώ και χρόνο περίπου αλλά έχουν διπλασιαστεί σε μέγεθος, θα αρχίσετε πάλι να μου λέτε για ψάρια ράμπο και ιστορίες ....
Τελικά όλα είναι σχετικά και κατάλαβα ότι κάποια βασικά πράγματα απλά τα ακολουθείς και έλλες φορές βγαίνουν και άλλες όχι....
Μου φαίνεται παραξενο που στο μοκρό ενυδρείο 60 δεν έχω θερμοστατη εδω και ένα χρόνο και η θερμοκρασία χειμώνα καλοκαίρι δεν υπερβαίνει ούτε το ανώτατο ούτε το κατώτατο όριο.
Και μην βιαστείτε να μου πείτε για χαλασμένο θερμόμετρο...
Οταν το βάζω σε κρύο η ζεστό νερό δείχνει σωστά..

Αυτά πρός το παρόν....:):):)
Εγω εχω διαβασει ολα τα ποστ του gab και αν βλεπω διαφωνιες βλεπω οτι στο τελος βγαινει κατι χρησιμο απο ολα αυτα!
Σου δινεται η ευκαιρια να δεις τι "απαιτει" το καθε ψαρι που εχεις ... και γραφεις για πειραματα! Ειναι σαν να λες οτι σχεδιασεις μια μηχανη για να πετανε οι ανθρωποι - ενω ηδη υπαρχουν τα αεροπλανα! Πρεπει να εισαι προσεχτικος μιλαμε για ψυχες ζωντανων! Αν θες πειραματα να ασχοληθεις με κατι που δεν προκαλει πονο και θανατο σε κανενα! Δυστηχως κανενας δεν ειναι δυνατον να σου μεταβιβασει τις γνωσεις και τις εμπειριες του! Διαβασε τι χρειαζεται το καθε ψαρακι που εχεις και φτιαξε ενα σωστο περιβαλλον για αυτα! Μην ακους κανενα ... βρες απο εδω http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/fishfotos.htm τα ψαρια σου και διαβασε που ζουν ... τι θερμοκρασια χρειαζονται ... τι ph, gh!

Πάνος
08-01-10, 19:17
δεν εισαι ο μονος που εχει πλυνει τα υλικα του φιλτρου του με νερο βρυσης και δεν εγινε τιποτα....το κανανε και αλλοι πολλοι....χωρις να συμβει κατι...αλλα και σε πολλους ομως την αλλη μερα τα ψαρια επεπλεαν...παιζει ρολο το ποτε και κατα ποσο εγινε χλωριαση του νερου ..ποσο επιμονα τα επλυνες....και αλλοι παραγοντες...
το θεμα δεν ειναι αν τυχαια κατι δουλεψε σε σενα...το θεμα ειναι μεσα απο τις ατυχιες μερικων να βγαινει ο κανονας "δεν πλενουμε τα υλικα του φιλτρου στη βρυση"...και ασχετως ποσο χλωριο εχει το νερο του δικτυου σου....εσυ και ο καθενας να το εφαρμοζει...
ναι μπορει να τα πλυνεις και να μη γινει τιποτα.
θα ηθελες ομως ο ενας που θα του τυχει να δει ολα τα ψαρια του ανασκελα?? κοστος σε ζωες ψαριων...κοστος συναισθηματικο..και φυσικα και υλικο (αν σκεφτεις να χασεις καμια δεκαρια δισκους...:smt120)
οσο για τη θερμοκρασια ποιο ειναι το ανωτατο και κατωτατο οριο?? αυτα τα ορια παιζουν αναλογα με τα ψαρια που εχεις....
τα επισημαινω αυτα οχι για να διορθωσω εσενα..αλλα για να προστατευσω νεα μελη που μπορει να διαβασουν αυτες τις γραμμες και να παραπλανηθουν.
οι κανονες που βαζουμε δε μπαινουν για να κανουν τη ζωη μας δυσκολη...αλλα για να ελαχιστοποιησουμε τις πιθανοτητες να παει κατι στραβα.

g7f
08-01-10, 22:57
Διαβασε τι χρειαζεται το καθε ψαρακι που εχεις και φτιαξε ενα σωστο περιβαλλον για αυτα! Μην ακους κανενα ... βρες απο εδω http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/fishfotos.htm τα ψαρια σου και διαβασε που ζουν ... τι θερμοκρασια χρειαζονται ... τι ph, gh!

Καλησπέρα,
Το παραπάνω site όντως είναι πολύ ενδιαφέρον και έχω αρχίσει να βρίσκω σημαντικές πληροφορίες για το πως θα κινηθώ από δω και πέρα.
θα συνεχίσω όμως να ρωτάω....Δεν πειράζει ;;;

Γιώργος Κ
08-01-10, 23:05
Καλησπέρα,
Το παραπάνω site όντως είναι πολύ ενδιαφέρον και έχω αρχίσει να βρίσκω σημαντικές πληροφορίες για το πως θα κινηθώ από δω και πέρα.
θα συνεχίσω όμως να ρωτάω....Δεν πειράζει ;;;
Και φυσικα να ρωτας οτι θελεις!! :p

g7f
09-01-10, 14:41
Και φυσικα να ρωτας οτι θελεις!! :p

Καλημέρα,
Θέλω να ρωτήσω κάτι το οποίο ίσως φανεί τελείως χαζό αλλά το χω απορία από χτες βράδυ διαβάζοντας διάφορα αρθρα σχετικά με το νερό κτλπ.
Αν αντί για αλλαγές νερού καταφέρω και φτιάξω ένα σύστημα το οποίο θα παίρνει το βρώμικό νερό του ενυδρείου ή κάποια ποσότητα αυτού την οποία θα καθορίζω εγώ πόση θα είναι με κάποιο τρόπο, θα το καθαρίζει και θα το ξαναεπιστρέφει στο ενυδρείο στις τιμές που πρέπει έχοντας γίνει κάποια επεξεργασία ενδιάμεσα είτε σε pH είτε σε οτιδήποτε άλλο ή και χωρίς επεξεργασία τι πρόβλημα θα δημιουργούσε αν δημιουργούσε εφόσον αυτό γινότανε συνεχώς;Θα πείραζε την βιολογία;Περιμένω απόψεις .....:):):)

Γιώργος Κ
09-01-10, 14:45
Καλη η σκεψη σου!! Δυστηχως πολυ δυσκολο αλλα και ασυμφορο να πραγματοποιηθει!
Θα πρεπει να αφαιρει τα ΝΟ3 που υπαρχουν στο νερο αλλα και να προσθετει απαραιτητα ιχνοστοιχεια που ειναι αναγκαια για τα φυτα και τα ζωντανα!
Σαν το φρεσκο νερακι δεν ειναι τιποτα!! :smt020

arisedu
09-01-10, 14:54
Εχω μέσα 7 γκαπι και τρια σαλιγκάρια πολύ μικρά.Δύο στριφτα και ένα στρογγυλό στο μέγεθος φακής.

Τα σαλιγκάρια σύντομα θα αρχίσουν να αναπαράγονται σαν τρελά και να τρώνε τα φυτά σου. Σε λίγο θα είναι πολύ δύσκολο να τα αποκρίνεις. Σου συνιστώ όσο είναι νωρίς να τα αφαιρέσεις από το ενυδρείο σου.

Γιώργος Κ
09-01-10, 14:59
Τα σαλιγκάρια σύντομα θα αρχίσουν να αναπαράγονται σαν τρελά και να τρώνε τα φυτά σου. Σε λίγο θα είναι πολύ δύσκολο να τα αποκρίνεις. Σου συνιστώ όσο είναι νωρίς να τα αφαιρέσεις από το ενυδρείο σου.
Τα πιο πολλα σαλιγκαρακια κανουν καλο στο ενυδρειο μας!
Αν προσεχουμε τη ποσοτητα τροφης που ριχνουμε στο ενυδρειο ο πλυθησμος τους θα ειναι μικρος! ;)
Μπορεις να τα αναγνωρησεις απο εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28398

arisedu
09-01-10, 15:13
Τα πιο πολλα σαλιγκαρακια κανουν καλο στο ενυδρειο μας!
Αν προσεχουμε τη ποσοτητα τροφης που ριχνουμε στο ενυδρειο ο πλυθησμος τους θα ειναι μικρος! ;)
Μπορεις να τα αναγνωρησεις απο εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28398

Εγώ θα συνιστούσα να τα κρατήσει μόνο αν έχει Pomacea bridgesii . Σε αυτό το μέγεθος που φαντάζομαι είναι τα σαλιγκάρια του δύσκολο να αναγνωρίσει το είδος Pomacea bridgesii.

g7f
10-01-10, 17:52
Καλησπέρα,
Εχω δύο σαλγκάρια στριφτά μικρά και ένα στρογγυλό πιό μικρό.
Φωτό είναι δύσκολο να βγάλω αλλά θα προσπαθήσω.

chris the trik
10-01-10, 21:24
τα στριφτα ειναι Melanoides tuberculata και τα στρογγυλα ειναι Planorbis corneus απο την σελιδα http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/enydreia/schnecke.htm

harris samos
10-01-10, 22:02
ρε παιδια εγω εχω καμια 100 και δεν εχουνε πειραξει τιποτα ποιο πολλα τρωνε τα μιλοσαλιγκαρα παρα τα μικρακια ριχνε κανενα καροτακι βρασμενο και θα δεις οτι δε πειραζουν τιποτα μαθενουν και αυτα στο καλο φαει ;)

g7f
11-01-10, 17:54
Καλησπέρα,
Σήμερα είχαμε καταρχήν ένα γκαπάκι ψοφιο και δίπλα του καμιά δεκαριά νεογέννητα.
Δυστυχώς όμως μέχρι το μεσημέρι δεν πρόλαβαν να κρυφτούν καλά και δεν ξέρω πόσα επέζησαν γιατί κάποια στιγμή δεν υπήρχε κανένα και αφού πήρα δανεική μια γεννήστρα (ευχαριστώ christhetrik) έχω βάλει μέσα τα επόμενα εξι που πέτυχα μόνα τους.
Ταιζω με τριμένο φύλλο τρεις φορές την μέρα μέσα στην γεννήστρα.
Σήμερα το βράδυ θα γεμίσω με κερατόφυλο (ξαναευχαριστώ christhetrik) και μάλλον θα αφήσω ελεύθερα και τα μικρά της γεννήστρας σε κανα δυό τρεις μέρες για να μην αμμωνιαστούν και για να μάθουν να ζουν με τους νόμους της φύσης (κερατόφυλο - κρυψώνες).......

Γιώργος Κ
11-01-10, 17:58
Να σου ζησουν τα μικρουλια!! :smt041:smt041:smt041

g7f
12-01-10, 00:43
Να σου ζησουν τα μικρουλια!! :smt041:smt041:smt041

Ευχαριστώ αλλά κάτι γίνετε με τα μεγαλούλια.Ψόφησε και άλλο χωρίς να είμαι σίγουρος αν ηταν θηλυκο.καθότανε κάτω στον βυθό και εμφανιστηκαν μικρά ψαρακια και σε μια στιγμή έγυρε και ψόφησε.
Δεν καταλαβα αν τα γεννησε αυτό.
Ειναι το δευτερο ψαρι που ψοφαει σε δυο μέρες και είναι καια τα δυο από τα τεσσερα που αγορασα τελευταια.
Παντως απο κει που τα αγορασα του ψοφησανε δυο οσο ημουνα εκει και μου ειπε για ποσοστο απωλειων από τα πολλά που ειχε φερει.
Οι μετρησεις μου ειναι καλλες εκτος από τα ΝΟ3 περίπου 40-80

harris samos
12-01-10, 00:54
να ρωτήσω κάτι νερό αλλάζεις ??
δε σου έγραψα συχνές αλλαγές ??
γιατί το αγνοείς ??

Γιώργος Κ
12-01-10, 01:04
Οι μετρησεις μου ειναι καλλες εκτος από τα ΝΟ3 περίπου 40-80
με ...
συχνές αλλαγές
πεφτουν τα ΝΟ3!! Μην τα αφηνεις τοσο πολυ! Ειδηκα τωρα με τα μικρα που ειναι ευαισθητα μην τα αφηνεις να ξεπερνουν τα 10!

g7f
12-01-10, 01:14
να ρωτήσω κάτι νερό αλλάζεις ??
δε σου έγραψα συχνές αλλαγές ??
γιατί το αγνοείς ??

Νερό άλλαξα πριν 3 μέρες ... Πότε να ξανααλλάξω...
με ...

πεφτουν τα ΝΟ3!! Μην τα αφηνεις τοσο πολυ! Ειδηκα τωρα με τα μικρα που ειναι ευαισθητα μην τα αφηνεις να ξεπερνουν τα 10!

Κάθε τρείς μέρες ;;;; η και ποιό συχνά ;;;;

harris samos
12-01-10, 01:14
ξανα μεχρι τα no3 να φτασουν στο 5

g7f
12-01-10, 01:16
ξανα μεχρι τα no3 να φτασουν στο 5

Αυριο πρωί .... πρωί ....
Περίπου ένα τρίτο ;
τα μικρά τα ταίζω 3 φορές και τα μεγάλα 1

harris samos
12-01-10, 01:18
εγώ σου έγραψα πολλά αλλα δε με ακούς
συχνές αλλαγές συνεχεια
έγραψα αν τα test είναι ληγμένα
γιατί δε γίνετε να έχεις της σκληρότητες που αναφέρεις σε νερό δικτύου

αλλα δε με ακούς
νομίζεις ότι είμαι κακοπροαίρετος και θέλω να διώξω όλο το φόρουμ από το χόμπι και να έχω μονο εγώ ενυδρείο ? :smt120

g7f
12-01-10, 01:24
[QUOTE=harris samos;404431]έγραψα αν τα test είναι ληγμένα

αλλα δε με ακούς
νομίζεις ότι είμαι κακοπροαίρετος και θέλω να διώξω όλο το φόρουμ από το χόμπι και να έχω μονο εγώ ενυδρείο ? :smt120

QUOTE]
1ον Μάλλον με μπερδεύεις με άλλον ...[/
2ον Δεν γραφουν ημερομηνία λήξης πουθενα

harris samos
12-01-10, 01:42
το θεμα σου εχει 3 σελιδες πηγενε στη δευτερη ;)

g7f
12-01-10, 22:57
Οταν τα γκαπακια καθονται πανω στο νερό ή κάτω στο χαλίκι ακίνητα υπάρχει πρόβλημα;
Εκανα 50 % αλλαγή νερού σήμερα και έχω νιτρικά περίπου 20
Θα ξανακάνω πάλι αύριο άλλα 50% έωςώτου ελαχιστοποιήσω τα νιτρικά.
Εβαλα και πάρα πολύ κερατόφυλλο...
Ελπίζω να μην χάσω κι άλλα ...

Πάνος
12-01-10, 23:18
προσοχη στις αλλαγες τωρα που τις κανεις κια απανωτα να μην αλλαζουν πολυ οι παραμετροι του νερου οπως η θερμοκρασια....γιατι στρεσσαρονται...
τα γκαπυ ειναι πολυ δραστηρια ψαρακια και το να καθονται ακινητα στον πατο κρουει τον κωδωνα...

g7f
13-01-10, 00:31
να μην αλλαζουν πολυ οι παραμετροι του νερου οπως η θερμοκρασια....γιατι στρεσσαρονται...

Και μένα με ανησυχεί το οτι καθονται ακινητα.
Το απόγευμα έχασα αλλο ένα το οποίο με το που αλλαξα το νερό χωρίς όμως να μεταβληθεί καθόλου η θερμοκρασία με την αλλαγή αρχισε να γυρίζει ανασκελα και να πεφτει στο βυθό.Πριν φτασει κάτω προσπαθούσε να ξαναανέβει και επεφτε παλι ανασκελα.
Το πήρα γρήγορα και το εβαλα σε μια γυάλα με φρεσκο νερό και αντιχλώριο.
Αρχισε να κινείται κανονικά ώσπου μέσα σε μια ώρα εμενε ακινητο και πλαγιαζε.
Αν το κουνούσα με το δαχτυλο αρχιζε να κινείται για λιγο και ξαναπεφτε.
Ωσπου ... δεν ξανακινήθηκε....
Τι μπορεί να φταει ; Υπάρχει περίπτωση να ηταν άρρωστα απο κει που τα πήρα ;
Είναι το 4 που ψοφαει μεσα σε τρεις μερες.

g7f
14-01-10, 23:22
Καλησπέρα,
Μετα από τρεις καθημερινές αλλαγές νερου το NO3 παραμένει ανάμεσα στο 20 και το 40 και ευτυχώς τα υπόλοιπα ψάρια μου συνεχίζουν να ζούνε.
Επειδή δεν μου πήγαινε κάτι καλά με τα ΝΟ3 αποφασισα να κάνω τεστ στο νερό της βρύσης.
Είχα δίκιο στην σκέψη που έκανα, το νερο της βρύσης έχει ΝΟ3 20-40.
Οπότε δεν ξέρω πως να τα κατεβάσω.Απλά γέμισα σχεδόν το ενυδρείο με κερατόφυλο(ευχαριστώ chris).Εχει κανείς κάποια ιδέα για κάτι άλλο;:confused::confused::confused:

harris samos
15-01-10, 19:03
Καλησπέρα,
Μετα από τρεις καθημερινές αλλαγές νερου το NO3 παραμένει ανάμεσα στο 20 και το 40 και ευτυχώς τα υπόλοιπα ψάρια μου συνεχίζουν να ζούνε.
Επειδή δεν μου πήγαινε κάτι καλά με τα ΝΟ3 αποφασισα να κάνω τεστ στο νερό της βρύσης.
Είχα δίκιο στην σκέψη που έκανα, το νερο της βρύσης έχει ΝΟ3 20-40.
Οπότε δεν ξέρω πως να τα κατεβάσω.Απλά γέμισα σχεδόν το ενυδρείο με κερατόφυλο(ευχαριστώ chris).Εχει κανείς κάποια ιδέα για κάτι άλλο;:confused::confused::confused:γιατι ακομα πιστευω οτι κατι πεζει με τα τεστ

g7f
15-01-10, 20:22
γιατι ακομα πιστευω οτι κατι πεζει με τα τεστ

Και ρωτάω τώρα εγώ ..... Τι είναι τα τεστ και λήγουν ...... Εχουν ημερομηνία λήξεως ; Γιατί όσο και αν εψαξα την συσκευασία δεν βρήκα παρα μόνο ημερομηνία παραγωγής.
Και επειδή ήθελα να είμαι ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ πήγα και αγόρασα ΑΠΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ.
NO3 = 0
Ελπίζω να είναι μην είναι και αυτό ληγμένο.:):):)

harris samos
19-01-10, 12:57
απο που περνεις νερο ???

g7f
19-01-10, 15:24
απο που περνεις νερο ???

Από την βρύση του σπιτιού και επειδή με προβλημάτισε το γεγονός έκανα μετρήσεις και σε άλλο σπίτι και πάλι το ίδιο αποτέλεσμα έβγαλε.

harris samos
19-01-10, 16:21
μηπος κατι πεζει με το νερο ?

g7f
19-01-10, 23:16
Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει με το νερό της βρύσης.
Πες μου τώρα κάτι ...
Τα μικρά που γεννήθηκαν τα έχω ελεύθερα στο ενυδρείο και κρύβονται κατα κύριο λόγο στο κερατόφυλλο.
Ταίζω τρείς φορές τη μέρα τα μικρά και μία τα μεγάλα.
Τα μικρά δεν ξέρω αν προλαβαίνουνε να φάνε γιατί την μπέιμπι τροφή την τρώνε τα μεγάλα.
Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να τα ταίζω ;;;;

harris samos
20-01-10, 12:10
τρωνε μην ανχωνεσε ολο και κατι μενει και για αυτα :grin::grin::grin:

g7f
30-01-10, 23:56
Καλησπέρα,
Εχω μια γκαπίνα εγκυο και μάλλον από στιγμή σε στιγμή θα αρχίσει να αμολάει γκαπάκια.
Μάλλον για να ειμαι πιο σωστός ξεκινησε γιατί είδα έναν σπόρο να κυκλοφορεί.
Εχει εδω και μισή ώρα που δεν λεει να ηρεμήσει.
Δεν αφήνει ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό ήσυχο .. τα κυνηγάει ... τα τσιμπάει ... δαγκώνει το κερατόφυλο ... τα χαλίκια...
Μπας και πεινάει να ταισω ;

Ευχαριστώ

harris samos
30-01-10, 23:57
οχι σβησε τα φωτα και αστη

g7f
05-02-10, 16:55
Καλησπέρα,
Εδώ και δύο μέρες παρατηρώ ενα γκαπάκι να κινείται στο νερό διαγώνια προς τα πάνω σαν να εχει καταπιεί λοστό.
Το πρωί ήταν ακίνητο στον βυθό και το έβαλα σε γυάλα με φρέσκο νερό ενω το μεσημερι το επανέφερα στο ενυδρείο και κινείται πανω στην επιφάνεια.
Τι μπορεί να εχει και πως το σώζω ?:(:(:(

Γιώργος Κ
05-02-10, 16:57
Εχεις κανει τελευταια μετρησεις?? :confused:

harris samos
05-02-10, 16:59
μετρησεις νερου ???

g7f
05-02-10, 17:19
Εχεις κανει τελευταια μετρησεις?? :confused:

Πριν από λίγο

pH 7.6 - 8,0
NO3 50
NO2 0
GH >14
KH 10

Απλά ενημερώνω ότι το νερό της βρύσης έχει ΝΟ3 πάνω από 40

harris samos
05-02-10, 17:21
αυτο δεν ειναι καθολου καλο με το νερο σιγουρα φταιει αυτο :smt009

Γιώργος Κ
05-02-10, 17:22
Αμμωνια εχεις μετρησει??

g7f
05-02-10, 20:39
Αμμωνια εχεις μετρησει??

Μηδέν με τεστ αυτοκόλλητο στο τζαμι αλλα και με υγρα τεστ.
Εχω πολλά πολλά πολλά σαλιγκαρια μεσα.
Επηρεάζει ?
Υπάρχει κάποια θεραπεία ;
Το ξανααπομόνωσα στην γυάλα
με θερμοστάτη 25 - 26 βαθμούς
αλλά χωρίς φίλτρο ...
Να ρίξω αλάτι τυροκομείου και πόσο για 4 λιτρα νερό ;

Γιώργος Κ
05-02-10, 21:02
Βασικα συμπληρωσε τη φορμα για τις ασθενειες και βγαλε φωτογραφιες! Ειναι πολυ δυσκολο να μαντεψει καποιος τι εχει!

seven77
05-02-10, 22:45
Πριν από λίγο

pH 7.6 - 8,0
NO3 50
NO2 0
GH >14
KH 10

Απλά ενημερώνω ότι το νερό της βρύσης έχει ΝΟ3 πάνω από 40

εγω με τεστ api 0 μετραω τρικαλα

Γιώργος Κ
05-02-10, 23:07
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14298

harris samos
06-02-10, 01:17
Μηδέν με τεστ αυτοκόλλητο στο τζαμι αλλα και με υγρα τεστ.
Εχω πολλά πολλά πολλά σαλιγκαρια μεσα.
Επηρεάζει ?
Υπάρχει κάποια θεραπεία ;
Το ξανααπομόνωσα στην γυάλα
με θερμοστάτη 25 - 26 βαθμούς
αλλά χωρίς φίλτρο ...
Να ρίξω αλάτι τυροκομείου και πόσο για 4 λιτρα νερό ;τη μαρκα ειναι τα τεστ ???

ασε το ψαρι στο ενυδρειο και ασε τα πειραματα

g7f
06-02-10, 23:32
εγω με τεστ api 0 μετραω τρικαλα

Καλησπέρα
Πως γίνετε να μετρας 0 οταν η επίσημη σελίδα του δήμου δίνει 9,42
Τελικά έχασα αλλο γκαπι με σκισμενη ουρα.
Ειχε κρυφτεί σε εναν αμφορεα και τωρα που εκανα αλλαγή νερού ανεβηκε με σκισμενη ουρα
να ανεβασω φωτό από το ψωφιο ; και από το αλλο που δειχνει αγκιλωμενο η όχι ;

Με αλλαγή 40 λιτρων νερού εχω ΝΟ3 περίπου 50
Ολα τα άλλα καλά...

seven77
06-02-10, 23:57
Τότε τα τεστ της api είναι για πέταμα τι να πω

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Ημερομηνία: 05/02/2010Αποδεκτές τιμέςPh7.786,5-9,5Αγωγιμότητα3862500 μS/cmΥπολ/κό Χλώριο0.240,2-0,4 mg/l Cl2Αμμώνιο0.050,5 mg/l NH4+Νιτρικά9.4250 mg/l NO3-Νιτρώδη0.010,5 mg/l NO2-Κολοβ/ειδή00 αποικ./100mlE. coli00 αποικ./100mlΕντερόκκοκοι00 αποικ./100mlΑρ. Αποικ.22oC32100 αποικ./mlΑρ. Αποικ.37oC720 αποικ./ml

g7f
07-02-10, 00:20
Και μένα με προβληματίζει το γεγονός των Ν03 του φυσικού νερού.
Δεν ξέρω τι να υποθέσω...
Εκανα αλλαγή 40 λιτρα και μετράω 50 θα μου πεις χτες μετραγα 100
Θα ξανακανω πάλι αύριο αλλα 40 μπας και τα ρίξω κι άλλο.
Τι να πω....

Γιώργος Κ
07-02-10, 00:30
Υπαρχει καποιος με αλλο τεστακι κοντα σου να μετρησει της βρυσης τα ΝΟ3?

seven77
07-02-10, 00:39
Η πλακα είναι ότι επειδη ητανε 2 μηνων τα πρωτα τεστ ανοιξα και καινουργιο κουτακι 1 από τα ιδια …

g7f
07-02-10, 00:49
Υπαρχει καποιος με αλλο τεστακι κοντα σου να μετρησει της βρυσης τα ΝΟ3?

Θα αγοράσω καινουργια τεστ για να δοκιμασω
Να σου ανεβασω φωτό από το ψωφιο με σκισμενη ουρά ;

harris samos
07-02-10, 01:30
μηπος λεει 0.50 το τεστ ????
τη χρωμα περνει στο δοκιμαστηκο σωληνα ?
50 τα τεστ της απι δε μετρανε πωσ το βγαζεις το 50 ?

seven77
07-02-10, 10:26
Πριν λίγο πήγα σε φίλο (εγερτήριο πανικού Κυριακή πρωί ) που έχει τεστ sera ,τeτra και κάτι stick της esha και δείχνουν 0 no3 τα μόνα που δείχνουν ανεβασμένα no3 είναι τα stick επίσης δείχνουν και no2 καθώς και ίχνος αμμωνίας

g7f
07-02-10, 13:23
Βασικα συμπληρωσε τη φορμα για τις ασθενειες και βγαλε φωτογραφιες! Ειναι πολυ δυσκολο να μαντεψει καποιος τι εχει!

Φωτό από το γκάπι με την αγκίλωση....

g7f
14-02-10, 15:17
Καλησπέρα,
Εχω μπόλικο κερατόφυλο στο ενυδρείο αλλά δεν ανάβω την λάμπα κάθε μέρα.
Υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσω πρόβλημα στα ψάρια με κάποια τυχόν παρενέργεια από το κερατόφυλο;

harris samos
14-02-10, 17:37
τι αλλο θα ακουσουμε δε ξερω :smt120
θες πολυ διαβασμα πανε και διαβασε τα υπομνηματα
και εδω http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/enydreia/enydreia.htm
και ξεκοκαλισετα καλα

g7f
14-02-10, 17:56
Καλησπέρα,
Εχω μπόλικο κερατόφυλο στο ενυδρείο αλλά δεν ανάβω την λάμπα κάθε μέρα.
Υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσω πρόβλημα στα ψάρια με κάποια τυχόν παρενέργεια από το κερατόφυλο;

Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει υπεύθυνα στην ερώτησή μου με γραπτή ανάλυση των προβλημάτων που θα δημιοηργήσω στα ψάρια γιατί από ότι κατάλαβα ο harris samos απαντάει μόνο για να απαντήσει....

harris samos
14-02-10, 18:19
ακου να δεις μεγαλε τοτε
αφου λες οτι απανταω μονο γιαυτο

αμα δεν αναβεις το φως το κερατοφυλλο θα χαλασει και θα σαπισει
το σαπισμα δημιουργει NH4 NO2 NO3
λοιπον αναβε το φως για να εχεις το κερατοφιλλο σημαχο που τα καταναλωνει αυτα

αν ειχες διαβασει τον κυκλο του αζωτου δε θα ρωτουσες

g7f
14-02-10, 18:28
ακου να δεις μεγαλε τοτε
αφου λες οτι απανταω μονο γιαυτο

αν ειχες διαβασει τον κυκλο του αζωτου δε θα ρωτουσες

Απλά με τα λεγόμενά σου με επιβεβαιώνεις.
Αν διάβαζες παραπάνω θα εβλεπες ότι εχω NH4 0 NO2 0 NO3 περίπου 40 με 50 ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΣΑΠΙΟ ΚΕΡΑΤΟΦΥΛΟ.
Κατάλαβες τώρα γιατί γράφεις απλά για να γράφεις ;
Η ερώτηση μου είναι για το αν δημιουργώ πρόβλημα στα ψάρια και όχι στο κερατόφυλο.....μεγάλε .... :):):)

harris samos
14-02-10, 18:39

NH4 NO2 NO3 ειναι τοξικα για τα ψαρια οχι για τα φυτα
Απλά με τα λεγόμενά σου με επιβεβαιώνεις.
Αν διάβαζες παραπάνω θα εβλεπες ότι εχω NH4 0 NO2 0 NO3 περίπου 40 με 50 ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΣΑΠΙΟ ΚΕΡΑΤΟΦΥΛΟ.
Κατάλαβες τώρα γιατί γράφεις απλά για να γράφεις ;
ειδες που εγω τα λεω σωστα αλλα εσυ δε διαβαζεις

οσο για το no3 40-50 λιγο δισκολο το εχουμε ξανα πει σε εχω ρωτησει 10 φορες αν τα τεστ ειναι λιγμενα αν μετρας 0,50 αν αν αλλα δεν απαντας
το αλλο το παιδι μετραει 0 στην ιδια πολη
κατι κανεις λαθος σιγουρα περιεγραψε την διαδικασια που κανεις οταν μετρας ποσες σταγονες ριχνεις κτλπ

kingrim
14-02-10, 20:03
ειρηνη παιδια θα βρεθει το προβλημα

Πάνος
14-02-10, 20:55
τοσο τα φυτα οσο και τα ψαρια θελουν μια σταθερη καθημερινη φωτοπεριοδο. παιζει ρολο φυσικα και ποσο φωτεινο ειναι το μερος που εχεις το ενυδρειο σου. μονο με ψαρια σε φωτεινο σημειο δε χρειαζεσαι λαμπα απαραιτητα..
γιατι δεν αναβεις καθε μερα τη λαμπα?? ειναι καποιες μερες που λειπεις?? αυτο λυνεται με χρονοδιακοπτη.
ειναι για οικονομια?? καλυτερα να την αναβεις λιγοτερες ωρες και καθημερινα παρα μερικες μερες ναι και αλλες οχι...
προσωπικα δεν εχω δει ενυδρειο με σβηστα φωτα που να μου αρεσει περισσοτερο αποτι με ανοιχτα...

g7f
14-02-10, 21:13
τοσο τα φυτα οσο και τα ψαρια θελουν μια σταθερη καθημερινη φωτοπεριοδο. παιζει ρολο φυσικα και ποσο φωτεινο ειναι το μερος που εχεις το ενυδρειο σου. μονο με ψαρια σε φωτεινο σημειο δε χρειαζεσαι λαμπα απαραιτητα..
γιατι δεν αναβεις καθε μερα τη λαμπα?? ειναι καποιες μερες που λειπεις?? αυτο λυνεται με χρονοδιακοπτη.
ειναι για οικονομια?? καλυτερα να την αναβεις λιγοτερες ωρες και καθημερινα παρα μερικες μερες ναι και αλλες οχι...
προσωπικα δεν εχω δει ενυδρειο με σβηστα φωτα που να μου αρεσει περισσοτερο αποτι με ανοιχτα...
Πρώτα από όλα σε ευχαριστώ για την ανάλυσή σου.
Κατα δεύτερον έχω το ενυδρείο κοντά σε παράθυρο με κουρτίνα και όλη τη μέρα το δωμάτιο είναι φωτεινό.
Αγόρασα και ένα πολύπριζο προγραμματιζόμενο ανα πρίζα και σε μία πρίζα του το έβαλα από σήμερα το βράδυ και κάθε βράδυ να αναβει στις 1.00 τα μεσάνυχτα και να σβήνει στις 5.00 το πρωί.
Χρειάζεται περισότερη ώρα ;
Απλά φοβήθηκα να ανάβω πολλές ώρες για να μην στρεσάρω τα ψάρια , εννοείται ότι είναι πολύ πιό όμορφο με φως τόσο που σκέφτομαι να αγοράσω τον τιτανικό (φωτιζόμενο πλοίο) αλλά θα ήθελα τη γνώμη σου για τη διάρκεια του φωτισμού.
Το φως από το δωμάτιο όπως τώρα πχ τα επηρεάζει;
Και πάλι σε ευχαριστώ

:p:p:p

Πάνος
14-02-10, 21:26
τα ψαρια οπως και τα φυτα και σχεδον ολοι οι οργανισμοι θελουν και καποιες ωρες "νυχτας"..δηλαδη καποιες ωρες που δε θα υπαρχει φως ..ουτε ημερας ουτε τεχνητο...
οποτε αν ολη μερα εχουν ηλιακο διαχυτο φως και ολη νυχτα καιει και η λαμπα....ναι τα καταπονει....
καλυτερα να ανοιγεις το φως παραδειγμα 6 το απογευμα με 2 το βραδυ (αν θες να μενει ανοιχτο το φως μεχρι αργα αν ξενυχτας να το "χαιρεσαι") ωστε λιγες τουλαχιστον ωρες απο τις 2 μεχρι να ξημερωσει να υπαρχει και περιοδος "νυχτας".
τωρα αν υπαρχουν φυτα ..η εξελιξη τους μας λεει αν τους φτανει το φως

g7f
14-02-10, 23:22
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές με το φως.
Θα εφαρμόσω το 6-2 γιατί μου φαίνεται πολύ λογικό.... και από θέμα χρόνου αλλά και από θέμα αισθητικής.

Σχετικά με ένα γκαπάκι με κολλημένη ουρά και σχεδόν σκισμένη εκτός του ότι το εβαλα μόνο του σε γυάλα με λίγο αλάτι και θερμοκρασία 27 τι άλλο να κάνω.
Φταίει το νερό ή κάτι αλλο ;:(:(:(

Πάνος
14-02-10, 23:31
ενα νεο θεμα συπληρωνοντας τη φορμα στις ασθενειες και καποια φωτο αν ειναι ευκολο θα βοηθουσε πολυ