Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πέντε ερωτήσεις

drbig
05-01-10, 15:45
Η πρώτη είναι. Απο pet shop μου είπαν ότι ο σωστός χρόνος αλλαγής του νερού σε ένα στρωμμένο αλλά και βιοτοπικά ισοροπημένο ενυδρείο είναι περίπου το 20% ανά φεγγάρι (4 εβδομάδες) Αληθεύει ή το 20% περιπου ανα 7 μέρες ισχύει? :confused:

Δέυτερη. Στο EHEIM 2215 (και φαντάζομαι και στα άλλα μοντέλα) έχει και ένα λεπτό μαύρο pad. Αυτό πρέπει να βγεί απο το φίλτρο μέσα? (ειναι τιποτα άνθρακας?) τραβάει τα λιπάσματα που ρίχνω μέσα στο ενυδρείο? :(

Τρίτη. Αν κάποιο νεογέννητο μπηκε μέσα στο φίλτρο, και (λογικά ψόφησε) πώς επηρεάζει την βιολογία (αν την επηρεάζει)? :smt120

Τέταρτη. Σε κάποια εσωτερικά φίλτρα, έχει ένα κενό στη μέση. Απο άλλο pet shop μου έιπαν ότι εκεί μέσα μπαίνει το "αστεράκι" το οποίο κάνει τη δουλειά του βιολογικού φίλτρου, και έτσι δεν χρειάζεται εξωτερικό φίλτρο.
Αληθεύει?:smt009

Πέμπτη. Έχω ένα διαπιστωμένο θυλυκό και ενα μή διαπιστωμένο αρσενικό σκαλάρι. Τα πάνε καλά μεταξύ τους (δηλαδή δεν μαλώνουν) αλλά δεν βλέπω "πάθος". Το θυλυκό ήταν συντροφος ενός άλλου αρσενικού πριν κάποιο καιρό. Υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν ποτέ ζευγάρι και να μείνουν απλά 2 ξένοι (ή εστω και φίλοι) στην ίδια πόλη? :o

Ρωτάω γιατί σπανίως πλέον εμπιστέυομαι γνώμη από pet shop σκέτη μιας και την έχω πάθει. Προτιμώ τις εμπειρίες και την γνώση σας.

Ευχαριστώ...

harris samos
05-01-10, 15:53
Η πρώτη είναι. Απο pet shop μου είπαν ότι ο σωστός χρόνος αλλαγής του νερού σε ένα στρωμμένο αλλά και βιοτοπικά ισοροπημένο ενυδρείο είναι περίπου το 20% ανά φεγγάρι (4 εβδομάδες) Αληθεύει ή το 20% περιπου ανα 7 μέρες ισχύει? :confused:αναλογα τα λιτρα εσυ ποσα εχεις ??? αν καταλαβω απο το φιλτρο καθε 7 μερες

Δέυτερη. Στο EHEIM 2215 (και φαντάζομαι και στα άλλα μοντέλα) έχει και ένα λεπτό μαύρο pad. Αυτό πρέπει να βγεί απο το φίλτρο μέσα? (ειναι τιποτα άνθρακας?) τραβάει τα λιπάσματα που ρίχνω μέσα στο ενυδρείο? :(βγαλτο ανθρακας ειναι

Τρίτη. Αν κάποιο νεογέννητο μπηκε μέσα στο φίλτρο, και (λογικά ψόφησε) πώς επηρεάζει την βιολογία (αν την επηρεάζει)? :smt120 αν ειναι στρωμενο δε του κανει τιποτα

Τέταρτη. Σε κάποια εσωτερικά φίλτρα, έχει ένα κενό στη μέση. Απο άλλο pet shop μου έιπαν ότι εκεί μέσα μπαίνει το "αστεράκι" το οποίο κάνει τη δουλειά του βιολογικού φίλτρου, και έτσι δεν χρειάζεται εξωτερικό φίλτρο.
Αληθεύει?:smt009 σιποραξ ενοοεις μπενει και κανει για βιολογικο φιλτραρισμα αλλα και στο εξωτερικο μπενει και σιποραξ και σφουγκαρια απλα τα εξωτερικα φυλτρα ειναι καλυτερα κατα τη γνωμη μου πιανουν και λιγοτερο χωρο μεσα στο ενυδρειο

Πέμπτη. Έχω ένα διαπιστωμένο θυλυκό και ενα μή διαπιστωμένο αρσενικό σκαλάρι. Τα πάνε καλά μεταξύ τους (δηλαδή δεν μαλώνουν) αλλά δεν βλέπω "πάθος". Το θυλυκό ήταν συντροφος ενός άλλου αρσενικού πριν κάποιο καιρό. Υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν ποτέ ζευγάρι και να μείνουν απλά 2 ξένοι (ή εστω και φίλοι) στην ίδια πόλη? :o

Ρωτάω γιατί σπανίως πλέον εμπιστέυομαι γνώμη από pet shop σκέτη μιας και την έχω πάθει. Προτιμώ τις εμπειρίες και την γνώση σας.

Ευχαριστώ... 5) :smt120:smt120:smt120:smt120:smt120:smt120

alex
05-01-10, 15:59
Το θυλυκό ήταν συντροφος ενός άλλου αρσενικού πριν κάποιο καιρό. Υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν ποτέ ζευγάρι και να μείνουν απλά 2 ξένοι (ή εστω και φίλοι) στην ίδια πόλη? :o

αν συμβαινει κατι τετοιο θα ειναι η μονη πιστη γυναικα που εχω ακουσει ποτε μου... χαχαχαχαχα:smt041

Rigel
05-01-10, 16:33
1)20-30 % τη βδομάδα ειναι μια καλη ρουτίνα αλαγών.Ξέρω και καποιους που κανουν μια φορά το μήνα αλλα δεν θα στο συνιστούσα.μια αλλαγη νέρου μόνο καλό μπορει να κανει..οπως λενε και καποιοι εδω μέσα ειναι ευχελαιαο!!
2)ναι εφοσον ειναι ανθρακας και το ενυδρείο ήδη τρέχει καιρό δεν τον χρειάζεσαι
3)Δεν εχει σημασία που θα πεθάνει τα ψαράκι.Ειτε στο φίλτρο είτε στο ενυδρείο σου θα δημιουργήσει αμμωνία.Αν το φίλτρο είναι στρωμένο ουτε γάτα ουτε ζημια!ισα ισα θα δώσεις τροφη στα βακτηρια σου.Καθημερινα ψοφάν στα ενυδρεία σαλιγκράκια γαρίδες και αλλα ασπόνδυλα και ουτε το πέρνουμε χαμπάρι..
5)δεν νομίζω τα σκαλάρια να είναι μονογαμικά!:smt120
Δωστους χρόνο και σωστές συνθήκες.Αν δεν περναν καλά δεν θα ζευγαρώσουν κιόλας..

drbig
05-01-10, 16:37
Διευκρινηση για την 1. Το ενυδρείο είναι 150lt.
Στην Τέταρτη ερώτηση, ο petshopας μου το είπε ως λύση για να έχεις στο εσωτερικό και μηχανικό αλλά και βιολογικό φιλτραρισμα, και να ΜΗΝ έχεις εξωτερικο φιλτρο.. Απλά αναρωτιέμαι για την βιοσιμότητα της πρότασης αυτής...
αν συμβαινει κατι τετοιο θα ειναι η μονη πιστη γυναικα που εχω ακουσει ποτε μου... χαχαχαχαχα:smt041
Συμφωνώ απόλυτα, αλλά παρόλα αυτα.... Επειδή τα έχω μαζί εδω και 2 εβδομάδες τουλάχιστον και ούτε αυγά έχω δεί αλλά ουτε και να μαλλώνουν έχω καταλήξει στα εξή συμπεράσματα: 1) Η οτι ο αρσενικός είναι φρούτο :twisted:, η η θυλικιά είναι στέρφα:smt077 , ή οτι ο αρσενικός είναι μάλλον θυληκιά (αλλά και πάλι θα έπρεπε να υπήρχαν αυγά λογικα....) Η οτι χρησιμοποιούν αντισύλληψη :smt008.

Το εξηγείτε εσεις αλλιώς? Εδώ ο φίλος είχε 2 σκαλάρια σε 54 lt και γέννησαν!!!!

harris samos
05-01-10, 17:31
Διευκρινηση για την 1. Το ενυδρείο είναι 150lt.
Στην Τέταρτη ερώτηση, ο petshopας μου το είπε ως λύση για να έχεις στο εσωτερικό και μηχανικό αλλά και βιολογικό φιλτραρισμα, και να ΜΗΝ έχεις εξωτερικο φιλτρο.. Απλά αναρωτιέμαι για την βιοσιμότητα της πρότασης αυτής...

! τι εσωτερικο εχεις ??? :smt120

drbig
05-01-10, 19:18
τι εσωτερικο εχεις ??? :smt120 Έναν Κινέζο Hydrostar LEDF 1202 με 1200l/h

thanasis76
05-01-10, 19:26
Έναν Κινέζο Hydrostar LEDF 1202 με 1200l/h

φιλε τα αλλα στα ειπαν τα παιδια.... για το φιλτρο εισαι μια χαρα....
1200/ωρα για 150 λιτρα ενυδρειο ειναι πολυ καλα...

drbig
05-01-10, 19:31
Επειδή τα έχω μαζί εδω και 2 εβδομάδες τουλάχιστον και ούτε αυγά έχω δεί αλλά ουτε και να μαλλώνουν έχω καταλήξει στα εξή συμπεράσματα: 1) Η οτι ο αρσενικός είναι φρούτο :twisted:, η η θυλικιά είναι στέρφα:smt077 , ή οτι ο αρσενικός είναι μάλλον θυληκιά (αλλά και πάλι θα έπρεπε να υπήρχαν αυγά λογικα....) Η οτι χρησιμοποιούν αντισύλληψη :smt008.

OK αναφορικά με αυτό... Σήμερα έφυγα το πρωί και άφησα τα φώτα κλειστά.. Μόλις τώρα γύρισα από τη δουλειά και τί να δώ.... και τα 2 σκαλαρια κρυμμένα, ανοιγω τα φώτα...
Αντε να δούμε θα την κάνει τη δουλειά του ο αρσενικός? Η θυλυκιά πάντως την γέμισε την ανουμπια, και την φυλάει όλη την ώρα.... Μάλλον ήταν ντροπαλή????:oops::oops::oops:

harris samos
05-01-10, 20:10
:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041

bokostas
05-01-10, 20:47
:smt041:smt041 Αντε μπράβο, είδες που ανησυχούσες (και που αποκάλεσες τη θηλυκιά μου "στέρφα":smt075)
Τώρα να δούμε τι θα κάνει ο αρσενικός σου (αν όντως είναι) :grin:
Πάντως αν είναι, θα πρέπει να δεις το αναπαραγωγικό του όργανο να είναι λεπτότερο και πιο μυτερό από της θηλυκιάς.
Αν πάλι έχεις 2 κορίτσια (χτύπα ξύλο), τότε το ριγέ θα φάει σύντομα τα αυγουλάκια της άλλης.

drbig
05-01-10, 21:01
Αν πάλι έχεις 2 κορίτσια (χτύπα ξύλο), τότε το ριγέ θα φάει σύντομα τα αυγουλάκια της άλλης.
Ξέρεις ποιο είναι το θέμα? Δεν γνωρίζω τι θεωρείται νορμάλ ως συμπεριφορά... Και στο ενυδρείο πάλι είναι σχτικά τα πράγματα μιας και τα ψάρια γεννήθηκαν σε γυαλα... Πάντως το οτι δεν τσιμπιουνται, όπως είδα να κάνουν οι δικιές σου, αλλά κάθονται δίπλα στα αυγα, και (μάλλον) τα καμαρώνουν (Οπως κι εγώ αλλωστε!!! The godfather!!) Πρέπει να είναι καλό σημάδι για την ώρα....

'Ενα θέμα που μου προέκυψε μόλις... Πρόσεξα όλως τυχαίως οτι στο ενυδρείο η Θερμοκρασία είναι 28 βαθμοί. ο θερμοστάτης είναι μόνιμα σβηστός, .. αυτό ανακάλυψα οτι συμβαίνει γιατί οι σωλήνες ανόδου και καθόδου του νερου απο και προς το ευδρείο για το φίλτρο περνούσαν μόλις 5-10 εκατοστά απο το σώμα του καλοριφέρ... Αυτό βέβαια μπορεί να είναι επικύνδυνο, αλλά μιας και το παρατήρησα και έχω οικολογική συνείδηση, μάλλον ανακάλυψα έναν τρόπο να καίω λιγότερο ρεύμα το χειμώνα!! (πείτε με τσιγκουνη, οτι θέλετε πείτε μου, αλλά το φαινόμενο του θερμοκηπίου με απασχολει!)