Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα σε εξωτερικό φίλτρο
όπως αναφέρεται και στο θέμα, υπάρχει πρόβλημα διαρροής στο εξωτερικό μου φίλτρο. Έβαλα ζελατίνα στο λαστιχάκι που κουμπώνει το φίλτρο, όπως διάβασα σε κάποια άρθρα, αλλά το νερο τρέχει ακόμα. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω?? Υποψιάζομαι ότι έχει μειωθεί η ροή του φίλτρου και γιαυτό συμβαίνει αυτό. Δεν υπάρχει μεγάλη υποπίεση. Το ενυδρεί μου είναι 50 λίτρα φυτεμένο. Θα αγοράσω ένα μεγάλο φίλτρο (900lt/h) το οποίο προσωρινά θα το βάλω στο 50λιτρο, μιάς και σε περίπου ένα εξάμηνο θα τα μεταφέρω στο 250λιτρο ενυδρείο μου. Γνωρίζω ότι θα μειώσω την ροή του. Ο κάδος του θα είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που έχω τώρα. Στον καθαρισμό θα πρέπει να καθαρίζω και τον βυθό ή μπορώ να καθαρίζω μόνο το φίλτρο???
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Alex_Salonica
05-01-10, 13:43
Να φανταστώ ότι χάνει από τις συνδέσεις,, τότε χαλάρωσε τες μη τις σφίγγεις πάρα πολύ γιατί έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.
Το φίλτρο το καθαρίζουμε(ουσιαστικά τα προφίλτρα) μόνο όταν έχουμε πρόβλημα ροής.
η διαρροή προέρχεται από το κυρίος σώμα του φίλτρου. Το σώμα του φίλτρου αποτελείται από 2 κομμάτια, τον κάδο και το καπάκι. Παρόλο που το λαστιχάκι δεν φαίνεται φαγωμένο υπάρχει διαρροή όταν κουμπώνουν μεταξύ τους. Δεν μπορούμε να τα σφίξουμε λιγότερο ή περισόττερο, το κουμπωμα είναι δεδομένο.
Alex_Salonica
05-01-10, 14:46
Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να βοηθήσω. Ίσως είναι καιρός να πάρεις καινούριο φίλτρο ... EHEIM κατά προτίμηση εκτός και αν είναι καινούριο και έχει εγγύηση, ζήτα να το αλλάξουν
Πιθανόν το "λαστιχάκι" έχει σκληρύνει και δεν στεγανοποιεί καλά.... Αν δεν υπάρχει ανταλλακτικό ψάξε σε μαγαζί με ο-ring. Aν βρεις μεγαλύτερο, ή τρεχούμενο κόβεις όσο θέλεις και κολλάς τις άκρες με logo.
Κλεόβουλος
05-01-10, 15:11
τί είναι το ο-ring??
το λαστιχάκι ανάμεσα στον κάδο και το καπάκι που στεγανοποιεί με το κλείσιμο.
Αν έχει σκληρύνει-ξεραθεί πρέπει να αλλαχθεί(υπάρχει κι ένα σπρέι σιλικόνης της eheim που το μαλακώνει)
Δακτυλίδι σχήματος όμικρον, όπως είναι αυτά που στεγανωποιούν τα δύο κομμάτια του φίλτρου.
Μαζί απαντήσαμε Κλεόβουλε
τελευταια λυση προσωρινα βραστο για λιγο σε νερο θα μαλακωσει
αυτό προφανώς το ζητάω από τα πετ σοπ έτσι??
θα κάνω μια βόλτα και ελπίζω να βρω. Είμαι από Χαλκίδα και δεν έχουμε αναπτυχθεί τόσο πολύ...
σας ευχαριστώ πολύ
Κλεόβουλος
05-01-10, 17:43
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=153&ManufId=&show=grid
σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...
οταν βγαλης το λαστιχακι θα δεισ το αυλακι που φωλιαζει παρε τεφλον ταινια αυτη που χρησημοποιουμε στα υδραυλικα βαλε μερικες στρωσεις-6,7- στο αυλακι βαλε το λαστιχο και κουμπωσε το θα δεις οτι εχει σφιξη το πιθανοτερο δεν θα ξαναχαση
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.